Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Anketler »

Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz?

Anket sonuçlarını göster: Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz?
AMD 729 43,57%
INTEL 937 56,01%
VIA 4 0,24%
PowerPC 3 0,18%
Oy kullananlar: 1673. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Anketler forumu altında Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: tekus tarafından iletildi. yok yaw ıntelıde o kadar yabana atma overclock cular olmasa amd bu kadar sukse yapamazdı e ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-03-05, 00:14   #251 (permalink)
Sam0-
Rookie Member

Katılım tarihi: 23.02.05
Alıntı:
tekus tarafından iletildi.
yok yaw ıntelıde o kadar yabana atma
overclock cular olmasa amd bu kadar sukse yapamazdı e ucuza alıp overclock sonrada cızz
cızz???
uçma canım benim AMD64 s754 3000+ yüzde 12 O/C (2250 Mhz) Box fanla idle da 30 full load ta 43 derece cpu
arkadaşımda p4ht 3.0 LGA755 var idle da 43 full load ta 59 derece ...
sen hiç amd kullandın mı öyle bi sorayım ben sana ya...
Everest Bilgileri;
BilgiAlanı Değer
Algılayıcı Özellikleri
Algılayıcı Türü Winbond W83697HF (ISA 290h)

Sıcaklıklar
Anakart 27 °C (82 °F)
CPU 31 °C (88 °F)
SAMSUNG SP0802N 14 °C (57 °F)

Soğutucu Fanlar
CPU 3184 RPM

Voltaj Değerleri
CPU Çekirdek 1.50 V
CPU AUX 0.08 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.11 V
+12 V 12.16 V
-12 V -12.03 V
-5 V -5.05 V
+5 V Beklemede 5.09 V
VBAT Akü 3.63 V

BilgiAlanı Değer
CPU Hızı
CPU Saati 2249.76 MHz
CPU Çarpanı 10.0x
CPU FSB 224.98 MHz (Gerçek: 200 MHz, overclock: 12%)
Bellek Yolu 224.98 MHz

....
Sam0- çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-03-05, 00:21   #252 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.04
AMD+ATHLON 64 3500+ New..!
TurkBoY çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-05, 04:55   #253 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Alıntı:
TurkBoY tarafından iletildi.
AMD+ATHLON 64 3500+ New..!
+1

bir sonrakide muhtemelen yine amd olacak
Eski 03-03-05, 13:03   #254 (permalink)
tico
Member

tico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.02
Nereden: istanbul
P4 3.2E[/quote]

Tabeladan İntel'e -1, Amd'ye +1 yazabilirmisiniz.
Bu hafta sonu Amd'ye geciyorum.
İmzamdaki sistem AMD 3000+ 939pin,Nforce4 SLi ve Palit 6600GT Pci-e ile değiştiriyorum.
İnşallah iyi ediyorumdur. Çünkü sistemimde hiç bir problem yok.
Eski 07-03-05, 10:04   #255 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
kesinlikle AMD 2000@2400 oluyor hem de voltaj artışı falan yok

o/csiz, gördüğüm en yüksek sıcaklık (makinayı bayaaaa bi kasmıştım (render falan)) 42derece en düşük 16
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-03-05, 20:19   #256 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
kesinlikle AMD 2000@2400 oluyor hem de voltaj artışı falan yok

o/csiz, gördüğüm en yüksek sıcaklık (makinayı bayaaaa bi kasmıştım (render falan)) 42derece en düşük 16
Şirkette Asus K8N var, sanırım 2 sene olacak yakında. Gördüğümüz en düşük 38-40 filan. Nasıl becerdin 16 derece olayını, yoksa bilgisayar kapalı iken doktor termometresi ile mi ölçtün Birde tansiyonuna baksaydın bir zahmet, yaşıyormuydu filan
Eski 09-03-05, 18:29   #257 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
ya öğrencilik işte, ev tabiki soğuk elektirk sobası falan sabahın köründe kalkmıştım(hava da buz gibi) müzik dinleyeyim dedim, açılışta sıcaklığa bir baktım 16 derece
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-03-05, 18:35   #258 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
ya öğrencilik işte, ev tabiki soğuk elektirk sobası falan sabahın köründe kalkmıştım(hava da buz gibi) müzik dinleyeyim dedim, açılışta sıcaklığa bir baktım 16 derece
normal olmayan durumlardaki sonuçları forumda normalmiş gibi anlatıp insanların kafasını bulandırmamak lazım..Üstelik senin anlattıgın sonuç bile degil bilgisayarın ilk açıldıgı anki sıcaklıkmış... şimdi ben işlemcime sıvı nitrojen döküp ve bunuda belirtmeden normal birşemiş gibi benim işlemcim şu kadar derece demem dogru olurmuydu?.

Yazdıgımız yorumların başkalarının düşüncelerine yön verecegini ve o düşünceyle bir ürün alıp sonrasında mutsuz olmalarına neden olabileceği ihtimalini düşünmemiz lazım.
pegasus01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-03-05, 19:40   #259 (permalink)
canary999
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.07.04
Nereden: istanbul
normal oda sıcaklığının 18-22 arası olduğu düşünülürse arkadaşın beyan ettiği 16 derece belli ki bir anormallik arzediyor, o yüzden cok da takılmamak lazım.

Sıcaklık konusunda zaten sıralama belli gibi, Athlon 64'ler Intel'in Northwood cekirdeği duzeyinde asagı yukarı, performans paritesi saglandiginda tabii. Prescott ve Athlon XP bu ikisinden bir 5-10 derece daha sicak ortalamada. Dogru durust ve temiz tutulan bir sogutma sistemi ile sıcaklık bu dort platformdan hicbirinde problem olmaz, esas ciddi farklılık elektrik faturalarında. Prescott bazlı bir sistem duvardan olculdugunde asagı yukarı A64'e gore ortalama 80-90 Watt fazla yakıyor saatte. Gunde 5 saat acik kalsa 6-7 kurus demek bu, yılda da 20-25 YTL.

http://www.techreport.com/onearticle.x/7417

Alıntı:
pegasus01 tarafından iletildi.
normal olmayan durumlardaki sonuçları forumda normalmiş gibi anlatıp insanların kafasını bulandırmamak lazım..Üstelik senin anlattıgın sonuç bile degil bilgisayarın ilk açıldıgı anki sıcaklıkmış... şimdi ben işlemcime sıvı nitrojen döküp ve bunuda belirtmeden normal birşemiş gibi benim işlemcim şu kadar derece demem dogru olurmuydu?.

Yazdıgımız yorumların başkalarının düşüncelerine yön verecegini ve o düşünceyle bir ürün alıp sonrasında mutsuz olmalarına neden olabileceği ihtimalini düşünmemiz lazım.
canary999 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-03-05, 19:58   #260 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
canary999 tarafından iletildi.
normal oda sıcaklığının 18-22 arası olduğu düşünülürse arkadaşın beyan ettiği 16 derece belli ki bir anormallik arzediyor, o yüzden cok da takılmamak lazım.

Sıcaklık konusunda zaten sıralama belli gibi, Athlon 64'ler Intel'in Northwood cekirdeği duzeyinde asagı yukarı, performans paritesi saglandiginda tabii. Prescott ve Athlon XP bu ikisinden bir 5-10 derece daha sicak ortalamada. Dogru durust ve temiz tutulan bir sogutma sistemi ile sıcaklık bu dort platformdan hicbirinde problem olmaz, esas ciddi farklılık elektrik faturalarında. Prescott bazlı bir sistem duvardan olculdugunde asagı yukarı A64'e gore ortalama 80-90 Watt fazla yakıyor saatte. Gunde 5 saat acik kalsa 6-7 kurus demek bu, yılda da 20-25 YTL.

http://www.techreport.com/onearticle.x/7417
yaptıgın maliyet hesabı güzel... monitörüde crt yerine lcd alıp yıllık elektrik tüketiminde daha iyi sonuçlar alınabilir. Aslında bu bir bakıma ülkemiz içinde iyi türkiye enerjisinin büyük çoğunluğuınu ithal ediyor.Bunun yanında lcd olunca hem daha az radyasyon, daha az göz yorulması, manyetik etki sorunu olmadan , daha az ısı(özellikle adana için bu önemli bir sorun) ile keyifli ve ekonomik bir şekilde kullanabiliriz..
pegasus01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-03-05, 20:13   #261 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
pegasus01 tarafından iletildi.

sn pegasus01, belki haklı olabilirsiniz, ama yazımda "gördüğüm en düşük sıcaklık" diyordum ve öylede, benim gördüğüm en düşük sıcaklık bu, ha dersen ilk açıldığında falan, o açılıştan sonra kapatmadan öncede bakmıştım o da 18 derece idi (sadece müzik dinledim), bu ara da 42 derece de en yüksek, tekrar belirteyim, normal kullandığım sıcaklık değeri 30 (ortalama), yanlışlık var ise kusura bakmayın
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-05, 10:41   #262 (permalink)
GENCFBDAYWALKER
New Member

GENCFBDAYWALKER Avatar

Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Mersin
INTEL P4 3.0 GHZ 478 PIN intel'den şaşmam amd'ye kaçmam
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-05, 10:51   #263 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
GENCFBDAYWALKER tarafından iletildi.
INTEL P4 3.0 GHZ 478 PIN intel'den şaşmam amd'ye kaçmam
nisanda çıkacak olan 64 bit işletim sistemiyle birlikte zaten amd senden koşarak uzaklaşacak..
pegasus01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 15:50   #264 (permalink)
kaya
Member

kaya Avatar

Katılım tarihi: 10.02.04
Nereden: Sakarya
25 adet amd computer sahibiyim...
kaya çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-05, 03:10   #265 (permalink)
***KOMUTAN***
Cool Member

***KOMUTAN*** Avatar

Katılım tarihi: 18.10.04
Nereden: Ankara
İntel kullanmaktayım.
***KOMUTAN*** çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-05, 20:40   #266 (permalink)
Nachdenklich
V.I.Member