Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Anketler »

Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz?

Anket sonuçlarını göster: Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz?
AMD 729 43,63%
INTEL 935 55,95%
VIA 4 0,24%
PowerPC 3 0,18%
Oy kullananlar: 1671. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Anketler forumu altında Hangi İşlemciyi Kullanıyorsunuz? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "piyasada tabiki intel amd nin önünda .. dünyadaki cpu satışının çok büyük bir oranını INTEL oluşturuyor ama bu AMD nin ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-09-04, 08:47   #151 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
piyasada tabiki intel amd nin önünda .. dünyadaki cpu satışının çok büyük bir oranını INTEL oluşturuyor ama bu AMD nin performansta (özellikle fiyat/perf.) önünde olduğunu göstermiyor...

diablo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 15:23   #152 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Intelın cok satmasının nedenı bılıncsız kullancı helekı okadar bılıncsız kullanıcı ve tuketıcı varkı adam word de yazı yamazk ıcın ( yazı dedıysem oyle abartılı degıl ) makına alıcek almısken en ıyısı osun tak adama bır adet 3.2 ghz cpu sutune bır asus p4p 800 se onun usutne gforce 5700 hhehehe ustune bazen abartı 1 gb ram adam ıyısını ıstedı abı bız ne yapalım.

Yanı anlıyacagınız ıntelın olayı bılıncsız kullanıcı satıcı veyanlıs tuketımden kaynaklanıyor ben bılgısyar konsuunda pro olmasam arada bır oyun oynayıp nete fılan tkaılsam baskada ısım olmasa gıder duron 1600 kullanırım
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 15:33   #153 (permalink)
alpbey
Senior Member

alpbey Avatar

Katılım tarihi: 21.07.04
Nereden: ist/k.çekmece
Thumbs up

tabiki bende amd kullanıcısıyım şu söyleyimki bence amd daha heyecan verici bir cpu amd2500+(cooler master vac-81)
alpbey çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:18   #154 (permalink)
tico
Member

tico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.02
Nereden: istanbul
Bilgisayar almak isteyen ve benden toplamam için yardım isteyen eş, dost hısım, akraba hepsine AMD hazırladım. fiyat/performans nedeniyle.
Fakat, benim hiç AMD makinam olmadı.

P4 3.2E
Eski 21-09-04, 16:26   #155 (permalink)
sayborg2
Silver Member

sayborg2 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Alıntı:
tico tarafından iletildi.
Bilgisayar almak isteyen ve benden toplamam için yardım isteyen eş, dost hısım, akraba hepsine AMD hazırladım. fiyat/performans nedeniyle.
Fakat, benim hiç AMD makinam olmadı.

P4 3.2E
İşlemciniz de fena değilmiş hani. Benim Celeron 1300'le birşey yapamam bu devirde ben.

Bir gün Yunanlılar, anneannemin annesinin ve diğer vatandaşlarımızın üzerine gaz dökmüşlerdi. Onları tam yakacaklarken Atatürk'ten bir telgraf geldi: "Eğer bir Türk'ün kılına bile zarar gelirse orada taşın üzerinde taş koymam." yazıyordu. Yunanlılar korktular ve yakamadılar. O yüce insanın sayesinde yaşıyorum. Bu vatandan çıkar sağlayıp tekrar bu vatana ihanet edenler şerefsizdir.
sayborg2 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:27   #156 (permalink)
sayborg2
Silver Member

sayborg2 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Bir de bu devirde VIA kullanan mı kaldı ya . Kim kullanıyorsa ve nereden bulduysa vallahi tebrikler.
sayborg2 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:35   #157 (permalink)
tico
Member

tico Avatar

Bilgisayarım
Fakat bir konuya dikkat çekmek isterim ki AMD f/p olarak iyi görünse de işlemcinin yanında verdikleri fan çok dandik görünüyor (görünüyoru bırak bence dandik).
Eğer o/c yapılacaksa iyi bir fan alınması gerekiyor. Bu da performans tamam da fiyat avantajını biraz azaltıyor gibi geliyor bana.
tico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:37   #158 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Nereden: Adana
AMD Stok danı ile 2500+ işlemciyi çok rahat 3200+ kullanan ve hiç bir sıcaklık sorunu olmadığını söyeleyen arkadşlar var..

E tabi bu seviyenin üstüne çıkmak içinde kaliteli bir fan alınması şart gibi
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:40   #159 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Intelın cok satmasının nedenı bılıncsız kullancı helekı okadar bılıncsız kullanıcı ve tuketıcı varkı adam word de yazı yamazk ıcın ( yazı dedıysem oyle abartılı degıl ) makına alıcek almısken en ıyısı osun tak adama bır adet 3.2 ghz cpu sutune bır asus p4p 800 se onun usutne gforce 5700 hhehehe ustune bazen abartı 1 gb ram adam ıyısını ıstedı abı bız ne yapalım.

Yanı anlıyacagınız ıntelın olayı bılıncsız kullanıcı satıcı veyanlıs tuketımden kaynaklanıyor ben bılgısyar konsuunda pro olmasam arada bır oyun oynayıp nete fılan tkaılsam baskada ısım olmasa gıder duron 1600 kullanırım
ertanım AMD işlemcinin varlığından haber olmayan var.. ben çevremden gelen acaba nasıl bilgisayar alayım tarzı sorularda hep şöyle diyaloglar yaşarım..

adam : ben bilgisayar topluycam
ben : iyi topla ne güzel
adam : ne önerirsin?? pentiyum kaç alayım
ben : (serilerinden bahsetmeye gerek duymadan) ne için kullanacan??
adam : fazla işey yapmıycam yazı yazıcam internete girecem bi de oyun oynuycam.. bi de müzik film falan..
ben : (başka ne kaldı??) karşımdaki herhangibir ev kullanıcısı yani.. neyse kaç paran var???
adam : 400 dolar falan... ama iyi bişey olsun istiyorum
ben : sen biraz daha para koy bi amd alalım sana intel pahalı gelir...
adam : AMD ne???
ben : başka bir marka..
adam : nasıl yani???
ben : yaws sen boşver amd al daha ucuza kapatırsın.. (adamın oynayacağı oyun en fazla counter strike falan.. onu da çocuğu oynar zaten )
adam :AMD ucuz mu yani??
ben : ben AMD kullanıyorum...

adam biraz dolaşır sorar falan...

tekrar gelir...

adam : AMD çok ısınıyomuş..
ben : haydaaaa
adam : biz pentiyum toplayalım abi hem ucuz olduğuna göre adidir bu AMD hemen bozulur sonra seni nerde bulucam?? (sanki işlemci tamir ediyoz)
ben : sen bilirsin elindeki paraya çok sağlam bir şey alamayacağını söyliim ben..
adam : olur ben araştırayım..

sonuç : adam 400 doları varken gider 900 dolara bir bilgisayar alır bana getirir...

adamm : nasıl bu abi ?? bunu aldım ben bilgisayarcı topladı yanlış bişey takmış olmasın???
ben : iyi iyi güzel... güle güle kullan.. (adam almış artık en dandik board'u en dandik kasayı en dandik rami diski falan daha naapiim ben??)
adam : nasıl iyi mi bu seninkinden?? (bi de yarışa girdik hadi bakalım)
ben : benimki buna nal topladır...
adam : hadi yaa 800 dolar verdik buna biz???
ben : para değil bilgi önemli.. ana sormasaydın madem kendin karar verecek kadar bilinçlisin.. hadi kolay gelsin...
adam : (büyük ihtimalle gece uykuları kaçar)

diyeceğim şu intel/AMd tartışması değil... AMD'nin ne olduğunu bilmeyenler var... bilen de çok ısınıyo ucuz sa adidir yorumu yapıyo yazık yazıııkk..
Eski 21-09-04, 16:46   #160 (permalink)
ylmzsmsk
Silver Member

ylmzsmsk Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: 40º kuzey paraleli 29º doğu boylamı
AMD nin adı çıkmış dokuza inmez sekize
ylmzsmsk çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:46   #161 (permalink)
tico
Member

tico Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
sayborg2 tarafından iletildi.
İşlemciniz de fena değilmiş hani. Benim Celeron 1300'le birşey yapamam bu devirde ben.

Evet daha alalı 15-20 gün oldu. Aslında 2.8E almaya gitmiştim. $199 dı. Fakat kalmamıştı. Ben de 3.0E alayım dedim $219 a sonra biraz daha zorladım $239 a 3.2E aldım.
Zaten AMD nin bu seviyede bu fiyata rakip bir işlemcisi yok galiba. XP3000+ var $190 civarı ya da Athlon64 3000+ var $290 civarı. Ya daha güçlü ya da daha zayıf AMD alman gerek.
Ara bölge Intel'e kalmış gibi görünüyor.
tico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 16:48   #162 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Alıntı:
sayborg2 tarafından iletildi.
Benim bazı arkadaşlarım da AMD kullanmış çok sevmişler ama çoğu AMD'nin A'sını bile duymamışlar ve tabi hâliyle kullanmamışlar. Bu forum, arkadaşlarım ve internetteki sözler ile AMD'nin daha iyi olduğuna kanâât getirdim. BELKİ 3. KEZ SORUYORUM: NEDEN KİMSE AMD'Yİ TANIMIYOR VE HAZIR PC'LERDE AMD DEĞİL DE INTEL KULLANILIYOR???
çünkü milllet amd nin ne olduğunu bilmiyor.. bilgisayar denen şeyin "pentiyum dört"ten ibaret olduğunu sanıyor da ondan... satıcılar risk almak istemiyorlar bence.. nasıl bir risk??? amd kötü amd ısınıyo geyikleri dönüyor ortada da ondan..
amd yi duyurana kadar pentium satmak daha kolay oluyor.. çünkü elmayla armutu karşılaştıramıyor kullanıcılar (biz karşılaştırıyoz o ayrı )

onlar da piyasayı elmayla doldurup (apple değil ) alın bunlar var diyorlar.. ben böyle düşünüyorum bilmem artık doğru mu yanlış mı???
DJ Waterfall çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 17:09   #163 (permalink)
tico
Member

tico Avatar

Bilgisayarım
[quote=DJ_adam : ben bilgisayar topluycam
ben : iyi topla ne güzel
adam : ne önerirsin?? pentiyum kaç alayım
ben : (serilerinden bahsetmeye gerek duymadan) ne için kullanacan??
adam : fazla işey yapmıycam yazı yazıcam internete girecem bi de oyun oynuycam.. bi de müzik film falan..
ben : (başka ne kaldı??) karşımdaki herhangibir ev kullanıcısı yani.. neyse kaç paran var???
adam : 400 dolar falan... ama iyi bişey olsun istiyorum [/QUOTE]

400 dolara iyi birşey olsun, hem de 3-4 yıl idare etsin demezlermi. En çok da buna gülerim. Bir de o kadar laftan sonra gider 36 ay vadeli bilgisayar alırlar.
tico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 17:16   #164 (permalink)
mespage
V.I.Member

mespage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.06.04
Nereden: TÜVASAŞ/ADAPAZARI
Resimler: 10
WATERFALL KARDEŞİME ACAYİP KATILIYORUM ÇOKSENE EVVEL AMD DİYE İŞLEMCİ ADI DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM AMA SORDUM KİMSENİN HABERİ YOKTU BÖYLE BİŞEYDEN SONRA SERVİSTE ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIM SATTIKLARI 5O İNTELDEN 1 TANE 10 AMD DEN 4-5 TANE ARIZALI ÇIKTIĞINI SÖYLEMİŞTİ GİDİP P3 700 ALMIŞTIM. ŞİMDİKİ MAKİNAMI ALIRKENDE P4 2,8 PRESSCOTTA KARAR VERMİŞKEN 64 BİT AMD ALDIM. BU ELEKTRONİK EŞYA ARKADAŞ HER AN SAKATA GELİNEBİLİNİR. KİMSE ARAŞTIRMIYOR

BEN Bİ MAKİNA TOPLUYCAM PENTİYUM 4 ..... SENCER NASIL?

HEP AYNI HEP BU MEMLEKET KALKINIR MI?

AMA AMD DE DE Bİ EKSİKLİK VAR EN AZINDAN Bİ LAPTOP ÜRETİCİSİ BU İŞLEMCİYİ KULLANIP BASBAS BAĞIRMASI LAZIM ŞÖYLE GÜZEL BÖYLE İYİ DİYE.. NERDEE.. HERTARAFTA INTEL INSIDE..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 17:27   #165 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
ben bu konuda şunu örnek veriyorum dünyanın her yerinde intelin satışları amd nin önündedir zengin ülke fakir ülke değişmez sadece bir ülkede amd öndedir o da japonya japonyada pazar payı amd nin intelden üsttedir nedeni acaba japonların diğer insanlardan teknik konularda daha yetenekli olması olabilir mi acaba??
system 3
msi s430x-025Tr notebook