Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Oy kullananlar: 68. Bu ankette oy kullanamazsınız.
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Anketler forumu altında HWM DVD\Divx Player Tercihi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Vallahi kiss in varmış galiba. ama şehir efsanesi de olabilir..." şeklinde özetlenebilir....
bunu açtığım topike yazmış idim buraya da clonlayayım yararı olur bakarsın:
şimdi samsung 1080pk'yı da philips 5990'ı da kıyaslama yapacak kadar kullandım. ve sonuç: samsung 1080pk alacak kadar paranız varsa ki 150-160 civarında derim ki üstüne az bir şey daha koyup 5990 almakta tereddüt dahi etmeyin. birincisi dizaynı, ikincisi yazılım desteği (5990 ın türkçe menü destekli; altyazıları 1080'inkinden katbekat okunabilir yapan ve font'larını çoklulaştıran yazılımları internetten forumlarda kolayca bulabilirsiniz- 1080'in illegal yazılımına rastlamadım hakeza kendi sitesinde dahi yeni yazılım yok) üçüncüsü, philips'te kareoke gibi uzakdoğu saçmalıklarını özellik diye yedirmeye çalışmak yerine yazılımı da yüklerseniz (ben v4 yazılımını yükledim) daha fonksiyonel ve mantıklı pek çok seçeneğe sahip olursunuz.
1080'in arkasında skart çıkış yok. sarı beyaz kırmızı analog bağlıyorsun. 5990 da ikisi de var.
1080 de 5+1 çıkış var , 5990 da yok ama zaten onun yanına bir 5+1 sistem alırsak, tahminimce nasıl ki bilgisayara 5+1 i tek sterio kablo ile bağlıyorum onu da öyle yapınca ses hadisesi arasındaki bu fark da kapanır.
1080 de ileri-geri almalar atlamalı , 5990 da frameleri çok da atlamadan zamanı hızlandırıyormuşcasına yada tersi ileri geri alıyor (gerisi biraz tuhaf aslında ileri aldığından daha hızlı geri alıyor 5990 ki mühim değil)
1080 kalın, 5990 ince.
1080 divx'teki filmin ekran formatının orjinaline saygısızca hepsini wide screen yapıyor misal(eğer setup'ta öyle bıraktıysanız). 5990 yönetmene saygılı; nasıl ise öyle gösteriyor. 16:9 4:3 vs...
kumandadan tüplü tvler için ses açma kapama sorunu, 5990 nın v4 v5 v6 yazılımlarından herhangi biriyle çözülmüş. 1080 ıslık çalarken havalara bakıyor.
bende ilginç bir hadise, 5990nın tv kumanda bölümü hdmi bağlantı için olan; hdmi yokken bizim gazete promosyonu roadstar tvnin ses kanal kontrollerine uydu. şimdi 5990nın kumandası tv kumandası olmuş oldu. hdmi'sız. 1080de ses kontrolü için hdmi kablosunu bağlayacak bir tvnizin olması gerek yanılmıyorsam.
1080 kore kafası 5990 hollanda, bu gevezelik oldu artık... daha da vardır belki üstünlükleri eksiklikleri de ben bilmiyorumdur.
1080'in arkasında skart çıkış yok. sarı beyaz kırmızı analog bağlıyorsun. 5990 da ikisi de var.
1080 de 5+1 çıkış var , 5990 da yok ama zaten onun yanına bir 5+1 sistem alırsak, tahminimce nasıl ki bilgisayara 5+1 i tek sterio kablo ile bağlıyorum onu da öyle yapınca ses hadisesi arasındaki bu fark da kapanır.
skart çıkış, kendi başına bir anlam ifade etmez. scartın içinde sadece composit çıkış varsa, sarı kırmızı beyaz bağlantı ile aynıdır. bari sarı kırmızı beyazda audioyu ayrı yerden bağlama şansı var.
stereo kablo ile 5.1 bağlanmaz, 3+3 bağlanır. en iyi 5.1 setler bile bu durumda 2.1 olarak 2+2+2 şeklinde ses verirler. sanal 5.1 ile gerçek 5.1 arasında çok ama çok fark var, kalite değil, işlev farkı.