Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > hABERLER »

Hani D-Smart Ücretsiz Olacaktı!..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki hABERLER forumu altında Hani D-Smart Ücretsiz Olacaktı!.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Doğan Grubu gazete ve TV’lerin yoğun reklam bombardımanı ile tanıtımı yapılan D-Smart kısa sürede “kutuzedeler” yaratmaya başladı. Geçen yıl D-Smart ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-08-08, 10:47   #1 (permalink)
WaLLoP
V.I.Member

WaLLoP Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.10.07
Nereden: Nereye
Hani D-Smart Ücretsiz Olacaktı!..

Doğan Grubu gazete ve TV’lerin yoğun reklam bombardımanı ile tanıtımı yapılan D-Smart kısa sürede “kutuzedeler” yaratmaya başladı. Geçen yıl D-Smart için ‘Bir kere ödeyin ömür boyu bedava kullanın’ reklamları yapıldı. Yani tüketici bir kere D-Smart aldıktan sonra ömür boyu filmleri ve maçları bedava seyredeceğini zannederek aldatıldı. O dönemde AKŞAM, “İkinci Teleon Vakası” başlığını atmış kamuoyunu uyarmaya çalışmıştı. Çünkü dünyada bu tip yayıncılığı abonelerden para almadan ücretsiz olarak finanse edebilecek bir sistem yok. Geçmişte de “Maçları vereceğim” diye ortaya çıkan Teleon şirketi, sattığı decoderlarla büyük rant elde etmişti. AKŞAM’ın haberi sonrası Doğan Grubu avukatları, “olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterdiler” diye dava açıp kendi gazetelerinde haklı olduğunu iddia ettilerOysa AKŞAM, Doğan Grubu’nun geçmişte de böyle başarısız bir işe kalkıştığını, “Free TV” adı ile piyasaya çıkardığı bedava platformun fiyasko ile sonuçlandığını yazmıştı. Şimdi aynı film yeniden oynanıyor. Hem de bu kez daha büyük ve şaşaalı bir reklam kampanyasıyla...Bu ani dönüşün nedeni D-Smart’ın büyük medya desteğine rağmen istediği satış rakamına ulaşamaması ve büyük zararlar yazması. Uluslararası finans kuruluşları bile raporlarında Doğan Yayın Holding’in en zayıf halkasının D-Smart olduğunu söylüyor, piyasada tutunmasının imkansız olduğunu vurguluyor. Durum böyle olunca D-Smart bu zararı birilerine yıkmak zorunda. Bu da, ‘faturasız’ vaadiyle üye olanlardan içerik satarak aylık tahsilatla gerçekleşiyor
[Kendisini faturasız olarak konumlandıran D-Smart, bir yılda tüketici için son derece maliyetli hale geldi. Piyasaya çıktığında, o gün için bile oldukça yüksek bir rakam olan 320 YTL’ye uydu sattı. Bu satışlarda 85 YTL’lik kurulum ücreti de yine tüketiciden çıktı. Piyasada daha uygun fiyatta ürün bulunması ve kanal içeriklerinin bir yenilik içermemesi nedeniyle 320 YTL vererek kutu alan eski üyeler şimdi haksızlığa uğradıklarını düşünerek tüketci derneklerine başvuruyor. Faturasız diye yola çıkıp, içeriğinde farklılık olmayan yeni paketlerle faturalı sisteme geçerek de tüketiciyi kandırdı. Tabii, D-Smart sözleşmelerinin bir yerinde küçük puntolarla bu şartların yazılı olması da vatandaşın mağduriyetinin üzerini örtmüyor. D-Smart son olarak, MIX adıyla yine uydu kanallarından oluşan paketi için abonelerden 60 YTL ekstra ücret istiyorD-Smart, ‘özel kanallar’ diye uyduda herkesin ulaşabileceği kanalları kendi içeriği gibi lanse ediyor.FaturasIz olduğunu vurgulayarak binlerce kutu sattı. Şimdi o ilanlar unutuldu, faturasız olduğunu duyurduğu halde, hem üyelik bedeli hem de fatura göndererek aylık ek ücret talep ediyor.Tüketiciler D-Smart’ın SinemaTV kanalını izlemek için şimdi her ay 20 YTL ekstra ödeme yapmak zorundaBİR ara “Turkcell Süper Lig’i biz yayınlayacağız” diye ortaya çıktı, oysa en az iki sezon daha maçlar DIGITURK’teŞİMDİ de “2012’ye kadar UEFA maçları bizde” diye reklam yapıyor. Oysa maçlar statü gereği açık kanalda ve şifresiz. Yani D-Smart’a gerek yok... (AKŞAM)
Eski 10-08-08, 11:24   #2 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
Ynt: Hani D-Smart Ücretsiz Olacaktı!..

aydın dogan işte ne beklenirki

bur4k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 12:22   #3 (permalink)
GaRNeTT
Cool Member

GaRNeTT Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: SaFRaNBoLu
Resimler: 2

Digitürk en iyisidir digitürk kullanıyorum bende ayda 59 ytl ödüoruz o ayrı olsun ama cok memnunuz
GaRNeTT çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 18:22   #4 (permalink)
salamura
V.I.Member

salamura Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.08.04
Nereden: sin hemşerim

ilk çıktığında bile gülüyorum ücretsiz olacak lafına,rakibin digturk(ki yakaşamaz henüz yanına)saf mısın ki kaldı ki ''DOĞAN GRUBU'' ücretsiz platform kuracak komikti...

Burdan Şahan'ı da kınıyorum samimiyetsiz,hani ücretsizdi
Eski 10-08-08, 18:48   #5 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10

evet böyle bir olay yapacağını biliyordum ve de bir yerlerimle bu adamalra güldüm reklamlarına da, şimdi sıkıysa eski reklamları tekrar yayınlasa ya, bi de üstüne fta olan kanalları da zaten hazır daki türksattan yayınlıyor adamın derdi de yok işi bıraksa herkesin elindeki kutular da patlaycak...
valla maç falan seyretmam ama daha lig tv öncesinden beri digiturk kullanıyom en temizi ama bu sıralard da o da bozdu biraz....
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 18:53   #6 (permalink)
bhttnky
Cool Member

bhttnky Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.07.08

babam d smart alalım dediği zaman yok uydu yeter nasıl olsa d smartı adamlar garanti ücretli yapacaklar demiştim sonunda yapmıslar yaw ancak milleti dolandırmaktan başka birşey bilmiyorlar
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 19:44   #7 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.08
Nereden: İstanbul

Allahtan evdekilerle zamanında catır catır kavga ettim almalarına izin vermedim.Dıgıturk iyidir...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 20:00   #8 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10

Alıntı:
BaTMaN_07 tarafından iletildi. Mesajı göster
Dıgıturk iyidir...
S'nek gitti, yumurcak, mesaj tv geldi iyidir iyi! hepsini lig tv yi kaybetmemek için yapıyorlar herhalde türksattan d-smart tan be farkı kaldı salak salak kanalları doldurmuş bu sıralarda, iz tv yi bari kapamasa....
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 22:53   #9 (permalink)
GaRNeTT
Cool Member

GaRNeTT Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: SaFRaNBoLu
Resimler: 2

Evt s'nek kapanmasa iyi olurdu WWe SmackDown izlioıdum undertakerda kovuldu zaten salla
GaRNeTT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-08, 00:21   #10 (permalink)
Mendilci
Cool Member

Mendilci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

Alıntı:
bur4k tarafından iletildi. Mesajı göster
aydın dogan işte ne beklenirki
bende onu diyecektim aydın doğan işte güvenilmez.en kralı uydu bağla uyduyu beleş beleş ohh miss
Eski 11-08-08, 01:17   #11 (permalink)
salamura
V.I.Member

salamura Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.08.04
Nereden: sin hemşerim

Alıntı:
Mendilci tarafından iletildi. Mesajı göster
en kralı uydu bağla uyduyu beleş beleş ohh miss
discovery çözüyormu çözüyorsa O-NAY-LI-YORUM fifth gear izleyemiyorum
salamura çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-08, 01:31   #12 (permalink)
Mendilci
Cool Member

Mendilci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

Alıntı:
salamura tarafından iletildi. Mesajı göster
discovery çözüyormu çözüyorsa O-NAY-LI-YORUM fifth gear izleyemiyorum
ya onu galiba çözmüyor abim tv kartı aldı plug in ile baya kanal açtı ama ailecek izliyoruz yane
Mendilci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-08, 03:11   #13 (permalink)
WaLLoP
V.I.Member

WaLLoP Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.10.07
Nereden: Nereye

normal uydu yetiyor valla evde 2 tane de uydu var ben dizi izliycem ben maç izliyecem davası da olmuyor
WaLLoP çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-08, 10:19   #14 (permalink)
By TeKnO
Cool Member

By TeKnO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: TUNCELİ
Resimler: 1

siz olasanız napardınız karşınazda digitürk var ve rekabet ediceksin tabi oaln bize oluyo ama rekabet kzıştıkça indirimde olabilir d-sımart beleş olacah baştan beri saçmalık eniyisi tv anteni 10 ytl öde bozulana kadar izle (bizim evdeki mesala 10ytl anten )
Alıntı yaparak cevap ver