Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > hABERLER »

ie7 tehlikede--->>

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki hABERLER forumu altında ie7 tehlikede--->> başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Internet Explorer 7'de tehlike IE7 kullanıcıları için tehlike oluşturan bir güvenlik açığı bulundu. Çözüm ise oldukça basit. Afif Ravon tarafından ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-06-08, 17:46   #1 (permalink)
~peasleack~
Rookie Member

~peasleack~ Avatar

Katılım tarihi: 04.06.08
Post ie7 tehlikede--->>

Internet Explorer 7'de tehlike

IE7 kullanıcıları için tehlike oluşturan bir güvenlik açığı bulundu. Çözüm ise oldukça basit.

Afif Ravon tarafından bulunan bu açık sadece bir web sayfasını yazıcınıza gönderirken "Ayarlar / Options" sekmesinden "Bağlantı tablosunu yazdır" (Print Table of Links) seçeneğini işaretlerseniz karşınıza çıkıyor.

Windows XP üzerindeki IE7 ve IE8 beta bu durumdan etkileniyor. Windows Vista'da ise UAC (Kullanıcı Hesap Denetimi) kullananlarda tehlikeli bir durum söz konusu değil.

Microsoft durumu bildiğini ve yama için hazırlıklara başlamış olduğunu belirtti.

Böyle bir açığa denk gelebilmek için hack'li bir sayfayı yazıcınızda yazdırmak isteyeceksiniz ve Options sekmesinden Print Table of Links'i seçeceksiniz. Bu seçenek zaten seçili olmadan geliyor. Yani başınıza gelmesi için nerdeyse bilerek yapmanız gerek. Güncellenen anti-virüsler zaten bu konuda uyarı veriyor. Windows Vista'da ise UAC kullananlar bu konuda otomatikman uyarılıyor. Yapmanız gereken ise çok basit: Bir web sitesini yazıcınızdan almak istiyorsanız, "Ayarlar" sekmesine gidip "bağlantı tablosunu yazdır" (Print Table of Links) seçeneğini İŞARETLEMEYİN.

Kaynak:Hürriyet
~peasleack~ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-06-08, 18:13   #2 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9
Ynt: ie7 tehlikede--->>

Microsoft işte hangi güvenlik prosedürüne uyduki bunu bişiye benzetsin, bi drm çıkarttı milletin başına neymiş efendim müzikleri koruyacakmış, bir taraftan drm kullanılmaya başlandı aynı hafta içinde bill gates diğer taraftan yeni işletim sistemiyle cd dvd riplemenin ne kadar basit olduğunu basına açıklıyordu, daha drm bir yılını doldurmadan bir programcı çıktı drmyi kırdığını açıkladı ve yazdığı programı dağıtmaya başladı,microsof ve bu projeye (drm) yatırım yapan müzik firmaları milyar dolar zarar ettiler üstelik programcı ne dese beğenirsiniz

"Ben pek fazla bişey yapmadım aslında.. Yalnızca korumalı bir dvdyi playerime taktım içerik yürütülürken aynı zamanda ram'in haritasını aldım zaten şifreyi kırmak için gerekli kod parçası o haritanın içerisinde açık bir şekilde kodlanmadan duruyordu ben sadece bu kodu kullandım hepsi bu"

Microsoft işte, daha ie6'da şeffaf png desteği yoktu aynı sürümle dünyanın en güvenli tarayıcısı olduklarını çemkiriyorlardı sağda solda millete artık kim onları öyle güvenli seçtiyse orasıda ayrı muamma..
Lazaronnie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-08, 21:01   #3 (permalink)
Mendilci
Cool Member

Mendilci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye
Ynt: ie7 tehlikede--->>

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Microsoft işte hangi güvenlik prosedürüne uyduki bunu bişiye benzetsin, bi drm çıkarttı milletin başına neymiş efendim müzikleri koruyacakmış, bir taraftan drm kullanılmaya başlandı aynı hafta içinde bill gates diğer taraftan yeni işletim sistemiyle cd dvd riplemenin ne kadar basit olduğunu basına açıklıyordu, daha drm bir yılını doldurmadan bir programcı çıktı drmyi kırdığını açıkladı ve yazdığı programı dağıtmaya başladı,microsof ve bu projeye (drm) yatırım yapan müzik firmaları milyar dolar zarar ettiler üstelik programcı ne dese beğenirsiniz

"Ben pek fazla bişey yapmadım aslında.. Yalnızca korumalı bir dvdyi playerime taktım içerik yürütülürken aynı zamanda ram'in haritasını aldım zaten şifreyi kırmak için gerekli kod parçası o haritanın içerisinde açık bir şekilde kodlanmadan duruyordu ben sadece bu kodu kullandım hepsi bu"

Microsoft işte, daha ie6'da şeffaf png desteği yoktu aynı sürümle dünyanın en güvenli tarayıcısı olduklarını çemkiriyorlardı sağda solda millete artık kim onları öyle güvenli seçtiyse orasıda ayrı muamma..
+1 bide sürekli güncelleme yapıoruz

Tags
ie7

Konu araçları

ie7 tehlikede--->> ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Hotmail Hesapları Tehlikede - XSS Açığı TeknO Güvenlik 7 08-11-06 14:29
Güvenliğiniz tehlikede!!!! PROTON Genel(OS) 60 26-01-06 23:28

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 14:09.