Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > hABERLER > Teknoloji »

7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi

Bu sayfada hABERLER bölümü içerisindeki Teknoloji forumu altında 7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kainatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tespit edilen en büyük galaksi kümesini buldu. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-08-08, 10:20   #1 (permalink)
Haberci
Haber Editörü

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.02.06
Post 7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi

Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kainatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tespit edilen en büyük galaksi kümesini buldu.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) açıklamasına göre, rasathane...

kaynak...
Haberci çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 11:06   #2 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
Ynt: 7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi

uzaylılar ordan geliyordurşimdi bu 7.7milyar ışık yılı uzaklıkta ya 7.7milyar yıl önceki halini görüyoruz belki şimdi yok olmuştur

bur4k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 12:25   #3 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.08.07
Nereden: KIBRIS
Blog Mesajları: 1
Resimler: 26

7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi

Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kainatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tespit edilen en büyük galaksi kümesini buldu.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) açıklamasına göre, rasathane uzmanlarının "2XMM J083026 524133" adını verdiği "dev" galaksi kümesi, kainattaki karanlık enerjinin varlığına işaret ediyor olabilir.
Açıklamaya göre, kümede bin kadar büyük galaksi yer alıyor. X ışını yayan kozmik kaynakların tespiti amacıyla yürütülen çalışmalar sırasında tesadüfen tespit edilen ve daha sonra daha güçlü bir teleskopla gözlem altına alınan galaksi kümesinin, Samanyolu'dan bin kat daha büyük kütleye sahip olduğu tahmin ediliyor.
Almanya'nın Potsdam kentindeki Astrofizik Enstitüsünden Georg Lamer, galaksi kümesinin varlığının, kainatın hızlanarak mütemadiyen genişlemesinin müsebbibi sayılan karanlık enerjiyi kanıtladığını bildirdi. Lamer, yazılı açıklamasında, "Uzak evrende bu denli yoğun galaksi kümesi bulunması, ancak karanlık enerjiyle izah edilebilir..." dedi.
Astrofizikçiye göre, 7,7 milyar ışık yılı mesafedeki galaksi kümesinin büyük kısmı, 100 milyon santigrad derece sıcaklığa sahip gazlardan oluşuyor.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 12:50   #4 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Haberciyi takdir ettim, pek takılmazdı bu konulara Ayrıca o kadar mesafeden zeki müren bile göremez bizi, o kadar uzak yani
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 12:58   #5 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

aaaa ben gittim dün ama bişi yok yaa herkes uçuyo napıyım kendime göre bi kız arkadaş bulamadım herkes yukardan bakıyordu bana
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

7,7 milyar ışık yılı ötede en büyük galaksi kümesi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Uzayda iki galaksi çarpıştı ilkNNur T.T.K. 20 27-05-08 00:04
9 yeni galaksi keşfedildi YoL_GezeR T.T.K. 4 02-05-08 22:02
beni yıka yazmaktan ötede bir şey :) chileq HWMVideo 2 17-04-08 19:30

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 13:33.