Merhaba,
Daha hızlı olsun diye örneğimizde, 41 mb'lık bir müzik klibini 10mb'lık parçalara ayıracağız.
Öcelikle winrar ile sıkıştırmak istediğimiz dosyaya sağ tıklayıp "add to archive"i tıklıyoruz.
Açılan menüde sol tarafta sıkıştırma seçenekleri mevcut, burdan bir arkadaş store'u daha hızlı diye tavsiye etmişti ben de bunu seçiyorum bir problem yaşamadım şimdiye kadar

Bu seçeneğin altında da parçalamak istediğiniz dosya boyutunu giriyorsunuz. Burda MB için rakam yanına "m" harfi koymanız yeterlidir. "10m" gibi. Bunun dışında o kısımda da default seçenekler mevcut, CD boyutu gibi (650mb 700mb)
Eğer şifre koymak isterseniz "Advanced" sekmesinde yapabilirsiniz.
Bu ekranda "Set password"e tıkladığınız zaman çıkan pencerede iki seçenek var. Bunlardan "show password"u işaretlerseniz, girilen şifre yıldız yeribe direkt görünecektir ve bir defada girebilirsiniz. "Encrypt File name"i işaretlerseniz de, şifre girilmeden dosya içeriğini göremezler, bir nevi gizlilik

ama burda dosyayı direkt sıkıştırmak yerine alakasız bir klasör ismi oluşturup içinde sıkıştırmak gerekir
"Ok"i işaretleyip çıkın ve ilk "general" sekmesine dönüp "Ok"e basın. İşlem tamamdır hayırlı olsun.
Dosyamız 10 mb'lık parçalar halinde sıkıştırılmış ve şifrelenmiştir. Açmak istediğinizde resimdeki gibi bir şifre isteyecek ve içeriğini gizleyecektir. "Encrypt File name" seçeneğinden dolayı
Kolay gelsin arkadaşlar...