Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > hARDWAREMANIA > 365 Konu »

Multimedia: Videodan sesi ayırarak kaydetmek

Bu sayfada hARDWAREMANIA bölümü içerisindeki 365 Konu forumu altında Videodan sesi ayırarak kaydetmek başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, Bir filmden sevdiğimiz bir müziği kaydedebiliriz. Bunun için VirtualDub programını kullanacağız. Program ücretsizdir. İlk önce programı açıp, filmi yüklüyoruz. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-07-08, 02:24   #1 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13
Videodan sesi ayırarak kaydetmek

Merhaba,

Bir filmden sevdiğimiz bir müziği kaydedebiliriz. Bunun için VirtualDub programını kullanacağız. Program ücretsizdir.

İlk önce programı açıp, filmi yüklüyoruz. Örnek olarak ben Jumper filminin sonundaki müziği kaydetmek istiyorum.

Öncelikle videoda müziğin çalındığı sahneleri ayıklıyoruz. Bunun için müziğin başladığı kareye kadar olan ve müziğin bittiği kareden sonraki yerleri silerek sadece müzik olan yeri ayıklayacağız. (Programda altta ok işaretiyle gösterdiğim iki buton ile yerleri işaretleyerek "delete" tuşu silebiliriz.) Filmin başlangıcına ilk işareti, müziğin başladığı yere de son işareti koyarak siliyoruz. Müziğin bittiği yerden filmin sonuna kadar olan yeri de aynı şekilde sileceğiz.

Audio sekmesinde "direct stream copy"i seçiyoruz. (encode işlemini daha hızlı yapmak için)

Son olarak "save wav"dan kaydediyoruz. wav dosyası olarak müziği kaydettik. isterseniz mp3 converter programları ile mp3'e de çevirebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-08, 22:02   #2 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya
Ynt: Videodan sesi ayırarak kaydetmek

Teşekkürler.. Güzel çalışma..

Download Linki yoktu...

BURADAN INDIREBILIRSINIZ
2-RuN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Videodan sesi ayırarak kaydetmek ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
harddisk sesi var demiştim, peki nasıl kesicez sesi??? ozkorg43 Genel 9 26-02-08 21:18
Videodaki Sesi, Şarkıyı Mp3 olarak kaydetmek istiyorum...? DontHurtMe Bilgisayar Destekli Müzik 16 11-04-07 16:22
Bilgisyarda Sesi kaydetmek xindapub Bilgisayar Destekli Müzik 6 11-05-05 01:00
videodan pcyekayıt ? (acil) acemmi Ekran Kartları 2 03-03-04 13:05

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 13:05.