Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > hARDWAREMANIA »

Ağaç Dikme Kampanyası

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki hARDWAREMANIA forumu altında Ağaç Dikme Kampanyası başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: MonoChromE tarafından iletildi. arkadaslar kuzenle konustum. bu isi yapmanin 2 yolu var dedi... 1. herhangi bir vakif veya dernekle ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-07-08, 21:37   #26 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: istanbuL
Resimler: 3
Ynt: Ağaç Dikme Kampanyası

Alıntı:
MonoChromE tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaslar kuzenle konustum. bu isi yapmanin 2 yolu var dedi...
1. herhangi bir vakif veya dernekle birlesip kampanya baslaticaz sonra dernek yada vakif yetkilisi agac dikilecek yerin belediyesine basvuru yapicak basvuru kabul edilirse belediye dikim alani olarak bize yer gostericek ve bu yer hazine arazisi olcak.
not: sakin temaya bulasmayin dedi

2.onerilen secenek bu:mevcut devam etmekte olan yada yeni basliycak bi kampanyaya destek vermek. bunun icin de kampanyaya toplu bagis yapip ormanda adimizin bulunmasini istiycez.

eger 2. madde uygun derseniz Turkiye Cevre Kurumu?nda gorevli arkadaslarla gorusup mevcut bi kampanyaya girmek istedigimizi soylicez..

edit:PS3 le yaziyorum harf hatalari icin kusura bakmayin..
tamda temaya mail atmak üzereydim neden temayla irtibata geçmemizi istemiyor hala anlamış değilim. sonuçta bu işlerde en üst vakıf tema değilmi?

2. seçenekte, ağaç dikme işini kim yapıyor, biz gidip (gidebilenler) dikmedikten sora bence olmaz hem bi toplanmış oluruz hemde ağacımızı dikmiş.
WisenChoice çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 21:46   #27 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: İnönü
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
WisenChoice tarafından iletildi. Mesajı göster
tamda temaya mail atmak üzereydim neden temayla irtibata geçmemizi istemiyor hala anlamış değilim. sonuçta bu işlerde en üst vakıf tema değilmi?

2. seçenekte, ağaç dikme işini kim yapıyor, biz gidip (gidebilenler) dikmedikten sora bence olmaz hem bi toplanmış oluruz hemde ağacımızı dikmiş.
eger 2. madde uygun derseniz Turkiye Cevre Kurumu?nda gorevli arkadaslarla gorusup mevcut bi kampanyaya girmek istedigimizi soylicez. isteyen herkes de agac dikme olayini kendi yapabilir. yani parayi verince bitmiyo is...
Tema icin sunu soyliyim 5 sene once bi ton bagisla hazineden alip agac diktikleri arazi de suan Ankara Ticaret Odasinin ek binasi var.

Uzun sure temada ust duzey gorevlerde bulunmus birisi eger bulasmayin diyosa vardir bi bildigi aslinda benim de bildiklerim var ama neeyse....
MonoChromE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:05   #28 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10

varsa temayla ilgili bi yamuk paylaşalım çekinmeyelim sonuçta bir forumda tatışma yapıyoz
hani bilmezsek yanlış yönelip hata da yapabiliriz artıları eksileri bilelim...
temada sadece örnek olarak gördük şu anda devam eden organizasyonalrı da vardı ondan dedik ama ne biliym istanbul, yakınları tekirdağ civarı falan şu anda ağaçlandırılan bir bölge ya da müsait olan bir yerde ağaçlandırma yapabilriz...
ama ne kadar ağaç dikecez nasıl olacak sonra masraflar falan filan naısl ulaşçaz millete nereye para yatırcaz????
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:10   #29 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Bilgisayarım

yani 2. maddeyi kabul etmekten başka bi seçeneğimiz yok gibi duruyo ..
planlanan kampanyalar neler ve zamanları neler bunuda öğrenirsen çok seviniriz.
WisenChoice çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:11   #30 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım

2 yol sundum kardes elimden gelen bu oyle her bos araziye gidip agac dikemezsin. hazine arazisi olmasi gerekiyo. dedigim gibi karar verelim ona gore konuscam ben tcek ile.

ben numaralarini alip yarin konuscam tcek de ki arkadaslarla yalniz bu arada da site onderi abilerimizden bi reaksiyon goremedik bu durumu nasil cozeriz
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:14   #31 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
2 yol sundum kardes elimden gelen bu oyle her bos araziye gidip agac dikemezsin. hazine arazisi olmasi gerekiyo. dedigim gibi karar verelim ona gore konuscam ben tcek ile.
ya ilk yol için neler gerekli bizi zorlar mı?
yani ne biliyim buraya ağaç dikçeksiniz ama sizden ek bi bedel alcaz üstüneen az şu kadar ağaç dikçeksiniz derse o sayıya ulaşmak da lazım ya da nasıl olcek bilmiyom
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:21   #32 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım

usta once bi 2.yola bakalim aklimiza yatmazsa 1.yola sapariz. onceki mesaji guncelledim bi bakar misin
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 22:23   #33 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

bossları biz de bekliyoz ya yoksam yakında onlar çevreci değiller mi diye düşünmeye başlıcam zaten forumun temasını düşünürsek ve de meslekleri çok ters kalıyor
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 02:01   #34 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

buldum ekleyim dedim bişiyi yok yani

Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 11:26   #35 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım

Ben bugun TÜRÇEK'ten arkadaşlarla konuşup kampanyaların bilgisini alıcam mevcut kampanyaların yer , süre ve kapsamları ile ilgili burdan bilgi vericem... Dün pek detaylı yazamadım çünkü PS3'te yazı yazmak ölüm

2. yol cok daha mantıklı çünkü zaten mevcut olan bi kampanyaya gireceğimiz için prosedürlerle birinin ugrasması gerekmiycek sonuçta niyet önemli biz bi bilişim sitesi adına bi şeyler yapıcaz konunun detaylarını tam olarak bilmiyoruz olayın içinde dönen bazı dolaplar var ve bunlardan çok kolay etkilenebiliriz çünkü uzmanlık alanımız farklı o yüzden TÜRÇEK gibi güçlü bi kurumun devam eden kampanyasına yüklü bi bağış yapmakta bizi amaca ulaştırır diye düşünüyorum aksi takdirde çok meşakkatli bi yola girip başarısız olma olasılığımız var... Bu işi ilk defa yapan insanlar olarak riske girmeyelim derim ben... Sonuçta kuzenim 15 yıldır bu işin içinde en sağlıklı yolu önerdiğinden ben eminim yine de bi dernekle birleşip bu işi yapalım derseniz öyle yaparız ama bi kaç kişinin bu işi koşturması lazım...
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 17:13   #36 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Ben bugun TÜRÇEK'ten arkadaşlarla konuşup kampanyaların bilgisini alıcam mevcut kampanyaların yer , süre ve kapsamları ile ilgili burdan bilgi vericem... Dün pek detaylı yazamadım çünkü PS3'te yazı yazmak ölüm

2. yol cok daha mantıklı çünkü zaten mevcut olan bi kampanyaya gireceğimiz için prosedürlerle birinin ugrasması gerekmiycek sonuçta niyet önemli biz bi bilişim sitesi adına bi şeyler yapıcaz konunun detaylarını tam olarak bilmiyoruz olayın içinde dönen bazı dolaplar var ve bunlardan çok kolay etkilenebiliriz çünkü uzmanlık alanımız farklı o yüzden TÜRÇEK gibi güçlü bi kurumun devam eden kampanyasına yüklü bi bağış yapmakta bizi amaca ulaştırır diye düşünüyorum aksi takdirde çok meşakkatli bi yola girip başarısız olma olasılığımız var... Bu işi ilk defa yapan insanlar olarak riske girmeyelim derim ben... Sonuçta kuzenim 15 yıldır bu işin içinde en sağlıklı yolu önerdiğinden ben eminim yine de bi dernekle birleşip bu işi yapalım derseniz öyle yaparız ama bi kaç kişinin bu işi koşturması lazım...
herhalde dediğin gib bir kampanyaya destek vereceğiz....
sen irtibata geç konuş yapabileceklerimizle ilgili doğru bir yönlendirmeyle iş yapalım Türkçek olabilir ya da şimdi buldum Çeküd diye bir yer oranın da ağaç dikme kampanyası varmış 99.999 Ağaç Kaldı baktığımda bu kampanya dahilinde hatıra ormanları dikilmiş. tabii 4.000-5.000 hatta 25.000 civarı ağaç dikilmiş bu kadar katılımı nasıl sağlayacağız? 100 kişinin kesin üstüne çıkmamız lazım gibi geldi bana....
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 20:27   #37 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Bence herkes evinde şu yaz günlerinde lamba yakmasın, cihazları standbay'da bırakmasın, akıtan yada damlatan muslukları onarsın, banyoda litrelerce suyu boş yere harcamak yerine tutumlu kullansın, traş olanlar bulaşık yıkayanlar biraz daha ne yaptıklarının farkında olsunlar..

Getirisi ortada..

Ufak bir aile bugün tasarruf etse yılda 400 litre suyu harcamayabiliyor..
Yine aynı aile tasarruf ederse yıllık binlerce kilowatt elektriği harcamayabiliyor.

Oysa 1 birey olan HWM'cinin dikeceği en fazla 20-30 fidandır (istisnalar hariç yani ortalama)
Bu bütün fidanların büyüyüp doğaya fayda vermeye başlaması için bir 30 sene lazım..

Pekii bir aile 30 yılda ne kadar suyu boşa harcamıyor
30Yıl x 400Lt = 12 Ton Su.
4000Kw x 30 = 120.000 Kw. Elektrik.

Sizin dikeceğiniz ağaçlar 30 yıl sonra 120bin kilowattlık enerji ihtiyacınızın karşılanması sırasında ortaya çıkan yıkıcı etkiyi ya yok edebilir ya edemez bu bile bellisiz..

Eh bu duyarlılığa bizler gibi 3-5 insanın sahip olacağını, geri kalan milyarlarca insanın ise aynı tas aynı hamam devam edeceğini düşünürsek, bahsettiğiniz kampanya boş bir iş halini alıyor..

Ha tasarruf etsek dünya kurtulacak mı? Hayır. Niye tasarruf edelim o zaman? Vicdanımızı rahatlatırız en azından! Ağaç diksek bakalım dünyanın 30 yıl ömrü kaldı mı?

Herkes şöyle bir silkelensin tasarruf konusunda, inanın ağaç dikmekten daha fazlasını yapmış olacaksınız. Ağaç dikmeyelim mi hiç? Tabiiki dikeceğiz ama uçurumun önüne gelmiş düşecekken siz gelecekte nasıl yaşayacağınızı mı düşünürsünüz yoksa o an nasıl paçayı kurtaracağınızı mı?

Bence şuan paçayı kurtarmak ilk hedefimiz olsun, gelecekte nasıl yaşayacağımızı ayarlarız bi şekilde, o kolay

En son Lazaronnie tarafından düzenlendi: 25-07-08 saat 20:48
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 00:43   #38 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Bilgisayarım

laza tasarruf konusunda sölediklerin ii güzelde sen kampanyayı destekliyomusun desteklemiyomusun onu söyle..
zaten bu yapılcak kampanyanında amacı bilinçlenmek ağaç diktik bu bize yeter diip çekip gitmek deil. daha fazla nasıl faydalı oluruz kendi başımıza neler yapabiliriz tarzında düşünceleride ortaya çıkarmak..
WisenChoice çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 01:32   #39 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Alıntı:
WisenChoice tarafından iletildi. Mesajı göster
daha fazla nasıl faydalı oluruz kendi başımıza neler yapabiliriz tarzında düşünceleride ortaya çıkarmak..

Bunu görebilirsem desteklerimde imkan bulursam katılırım da..
Lazaronnie çevrim dışı  
Digg this Post!