Alıntı:
m4gnetic tarafından iletildi.
Bu konuyuda karıştırmayın. Heryer zaten yanıyor diye biz ağaç dikmeyelim mi yani? Yok öle birşey.
Biz burda yangından yada yanan ağaçlardan değil can verilecek ağaçlardan bahsediyoruz.
Dediklerinde haklı olabilirsin ama bu doğru olduğunu kanıtlamaz ve buda forum kurallarına aykırı bir tutum, bilgin olsun!
Antalya, Bodrum vs. bölgelerde ormanların hemen yanıbaşında tarım arazileri var ama Ankara'da ormanın dibinde öyle bir olay yok. Tarım arazilerinde çiftçi anız yakıp arazisini temizlemek isterken sıçrayan alevler koskoca ormanın yanmasına sebep olabiliyor. Bu ayrıntıları gözden kaçırmadan sakin sakin konuşman taraftarıyım. |
Ben dikmeyelim mi demişim? Ayrıntıyla konuşalım ama o ayrıntılar biraz fazla oluyorlar. 2B arazileri yasasıda ortada! Kafa karıştırıcı derecede ilginç yangınlar çıkınca ciğerleri sızlayan bir vatandaş olarak sinirlendim doğal olarak. Bu forum kurallarına aykırı olabilir ama hepimiz sinirlendiğimizde o zaman bu kurallara aykırı olabiliyoruz! Buna mod'larda dahil.
Ankarada ormanın dibinde tarım arazisi yok demek ne kadar doğru bir tutum bilmiyorum. Yani bunu söylemek için ankaradaki tüm ormanları bu ormanların tüm kenarlarını gezip bakmak lazım tarım arazisi varmı yokmu diye. Kaldı ki hiçmi piknikçiler ipsiz sapsızlar dolanmıyor bu ormanlarda. Hiç mi şişeler kırılmıyor. O şişelere çarpan kavurucu sıçaklar ağaçlara yansımıyor vs vs.
Kusura bakmayın ama ihtimalleri değerlendirdim diyede hala sakin sayılmıyorsam, birilerini suçluyorum diye sakin konuşmamış oluyorsam PES derim..
Şunuda unutmayın, sorumsuzluk diz boyu. Antalyada orman genel müdür yardımcısı, "bu yangının bir iyi yönüde var, kene mene hepsi yandı kurtulduk".. Ben bu insanın şerefine iki söz ederdim ama kalsın..