Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler »

Asus EeePC 900

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki İncelemeler forumu altında Asus EeePC 900 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, Aşağıdaki linkte Asus EeePC 900 incelemesini bulabilirsiniz. http://www.hardwaremania.com/noteboo...eeepc-900.html..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-05-08, 12:49   #1 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00
Nereden: Moonbase Alpha
Blog Mesajları: 17
Resimler: 42
Asus EeePC 900

Merhaba,

Aşağıdaki linkte Asus EeePC 900 incelemesini bulabilirsiniz.

http://www.hardwaremania.com/noteboo...eeepc-900.html
eUGENE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 13:27   #2 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Ynt: Asus EeePC 900

süper bi inceleme olmus
Eski 27-05-08, 13:36   #3 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9

Alp abi ürün hala elindeyse ssd performansı için bir kaç bench görebilirmiyiz ? anakart üzerindeki 4gb'lik alan ve diğer ssd alanı performans açısından aynı davranıyormu ?

inceleme gayet güzel olmus bu arada.
Eski 27-05-08, 14:17   #4 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım

Merhaba,

Dahili SSD nerede ise iki kat hızlı. Yani işleti sistemi orada durması mantıklı.
eUGENE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 15:27   #5 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Merhaba, inceleme gerçekten güzel.
Benim merak ettiğim, hepsiburada alışveriş sitesinde 738 YTL. den (499$+KDV) ön sipariş alınıyor. Fiyatı boyutuna göre biraz fazla bence. Bunun taşıma dışında ne gibi bir avantajı var? Bu fiyata veya 150-200 YTL. fazla ödenerek normal laptop alınabilecekken niçin böyle bir şey üretiliyor. Sadece merak ettim.
Özellikle bu resimi gördükten sonra bence alınası birşey olmaktan uzak, ergonomik değil, insan tuşlara bile rahat basamaz.

Kolay gelsin...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 17:37   #6 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım

tek espirisi küçük olması zaten Yeliz, bir de içinde hareketli parça yok. bunu zaten dışarda acil işler için bu modda kullanıyorsun. Ofise geldiğinde normal monitör ve klavye bağlıyorsun. akşam eve gidekende çantana atıyorsun çünkü çok hafif.

Yoksa 499 dolara bile normal boy taşınabilir bilgisayarlar var..
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 18:56   #7 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Evet şimdi anladım üretim sebebini. Açıklama için teşekkürler...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 18:56   #8 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım
Resimler: 2

inceleme için teşekkürler.
aslında taşınabilir bilgisayarların mantığına uygun,albenisi de yüksek bir cihaz ama yine de biraz daha fazla verip daha iyisini alırım demekten alıkoyamıyorum kendimi.bir de tek başına varolabilecek bir makine gibi de gelmiyor bana.sanırım optik okuyucusunun olmamasındangerçi yakın zamanda optik okuyucu felan kalmaz ama
yine de ikincil bir bilgisayar olarak ve kullanıcıların ihtiyacına bağlı olarak güzel bir alternatif olabilir.
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 20:37   #9 (permalink)
c3m
Silver Member

c3m Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.12.05
Nereden: Şişenin dibinde olabiliii...

önceki modeline göre çok daha güzel olmuş...Bu yaza masaüstü bilgisayarı yenilemek yerine 20 gb lik versiyonu iyi bir alternatif gibi duruyor...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 22:14   #10 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22

benim bu cihazla ilgili düşüncelerim var en düşük modelini alıp harici hdd ile kullanmayı düşünüyorum(2,5" lik hddlerden alıp)ne kadar mantıklıdır bilemem ama parayı veren düdüğü çalacağına ve param 4G düdüğüne yetiyorsa bence mantıklı(peki işletim sisteminin hdd'de kapladığı yer ne kadar?)

bur4k çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 22:43   #11 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9

Alıntı:
c3m tarafından iletildi. Mesajı göster
önceki modeline göre çok daha güzel olmuş...Bu yaza masaüstü bilgisayarı yenilemek yerine 20 gb lik versiyonu iyi bir alternatif gibi duruyor...
ya bırak Cem öğrenci adam parasını 20gblik alete çarçur edermi
CyberKnight çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-05-08, 23:15   #12 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
bur4k tarafından iletildi. Mesajı göster
benim bu cihazla ilgili düşüncelerim var en düşük modelini alıp harici hdd ile kullanmayı düşünüyorum(2,5" lik hddlerden alıp)ne kadar mantıklıdır bilemem ama parayı veren düdüğü çalacağına ve param 4G düdüğüne yetiyorsa bence mantıklı(peki işletim sisteminin hdd'de kapladığı yer ne kadar?)
eUGENE'nin inceleme yazısından alıntı
Alıntı:
Biz yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi herhangi bir problemle karşılaşmadan ve herhangi bir sürücü problemi yaşamadan WindowsXP kurduk. Performansda hiç fena değil. WinXP altnda da tüm Windows yazılımlarını sorunsuz kullanmak mümkün. Eğer 2GB SSD sabit diskli model kullanıyorsanız standart kurulum sonrasında çok fazla yeriniz kalmayabilir. Ancak “nlite” gibi çözümlerle WinXP Pro kurulumunun sadece 700-800MB kadar yer kaplaması sağlanabilir. 4 ya da 8GB sabit diskli versiyonlarda ise yer problemi olmayacaktır. Asus’un bu cihazda özel bir Linux sürümü tercih etmesinin tek nedeni ucuz bir taşınabilir bilgisayar yapmak istemesi olarakta yorumlanabilir. Eğer Windows ile satmak isteseydi bu kadar ucuz olamayacaktı. Ama donanım kesinkile WindowsXP ile satılabilecek kadar yeterli imkanı sunuyor.
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-08, 16:34   #13 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22

orayı okumuştum sağol peculiar peki linux versiyonu ne kadar yer kaplıyor?(yapacağım en son seçim xp ile almak)
bur4k çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-05-08, 17:02   #14 (permalink)
c3m
Silver Member

c3m Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.12.05
Nereden: Şişenin dibinde olabiliii...

Alıntı:
CyberKnight tarafından iletildi. Mesajı göster
ya bırak Cem öğrenci adam parasını 20gblik alete çarçur edermi
çarçur deil karizma karizma ilerde yükseltilir bi ssd harddiskle dimi
c3m çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-05-08, 06:52   #15 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 19
Resimler: 7

Wallahi microsofttan hoşlanmasakta, bu gibi yeni çıkan cihazlarda MS sistemlerinin uyumluluğunu hemen deniyoruz. Linux ta güzel maliyet düşürtüyor ama sadece okadar. Sizce buna parası yetecek tikiler* linux kullanabilecekmi?

*(tiki dememin sebebi bu gibi şeyler önce moda sonra ihtiyaç olur. Dolayısıyla önce çok para sahibi olanların, babasına bunu aldırabilecek olanların elinde dolanır, daha sonra gerçekten kulanmak isteyenlere ulaşmaya başlar. Yoksa param var ben alırım tiki de değilim diyorsanız ne mutlu size. )
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-05-08, 09:32   #16 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.05
Nereden: ank/sincan(eryaman aslında)

Alıntı:
eUGENE tarafından iletildi. Mesajı göster
tek espirisi küçük olması zaten Yeliz, bir de içinde hareketli parça yok. bunu zaten dışarda acil işler için bu modda kullanıyorsun. Ofise geldiğinde normal monitör ve klavye bağlıyorsun. akşam eve gidekende çantana atıyorsun çünkü çok hafif.

Yoksa 499 dolara bile normal boy taşınabilir bilgisayarlar var..
bakkala gelen toptancının elinde bunu görmeden önce ben de bir anlamı olmadığını düşünüyordum,sonra kayıt deteri olarak 3 kiloluk bir şey yerine bunu taşımanın ne kadar anlamlı olduğu aklıma geldi,3 kilogram az gibi görünüyor ama sırtınızda saatlerce taşıyınca ne hale geliyorsunuz

edit:bir de yazım hatası var

Alıntı:
Asus EeePC 900 bu sefer iki farklı işletim sistemi sunabiliyor. Modellerden biri WinXP ile gelirken, diğeri Linux işletim sistemi ile birlikte geliyor. Ürünlerin fiyatları arasıda ise 30 dolar gibi bir fark var. Asus değişik bir strateji belirlemiş. Eğer WinXP işletim sistemi kullanan bir model satın alırsanız EeePC 900 içindeki SSD kapasitesi 12GB(4+8) oluyor. Ama Linux işletim sistemi kullanan modeli tercih ederseniz SSD kapasitesi 20GB(4+12) Yani Asus eğer beni WinXP lisans parası ödemek sorunda bırakmazsan, ben de sana fazladan 8GB SSD disk alanı sunarım diyor. Türkiye’de sanıyorum biraz bilgisayarlar