Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler »

Asus TA210 ATX kasa incelemesi !

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki İncelemeler forumu altında Asus TA210 ATX kasa incelemesi ! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, Asus'un yeni "TA" serisi kasalarından TA210'u inceledik. Aşağıdaki linkden incelemesini okuyacağınız kasa hakkındaki yorum ve sorularınız için burayı kullanabilirsiniz. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-04-04, 17:14   #1 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00
Nereden: Moonbase Alpha
Blog Mesajları: 17
Resimler: 42
Asus TA210 ATX kasa incelemesi !

Merhaba,

Asus'un yeni "TA" serisi kasalarından TA210'u inceledik. Aşağıdaki linkden incelemesini okuyacağınız kasa hakkındaki yorum ve sorularınız için burayı kullanabilirsiniz.

http://www.hardwaremania.com/reviews.../ta210_1.shtml
eUGENE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 02:45   #2 (permalink)
Sparkie
V.I.Member

Sparkie Avatar

Katılım tarihi: 16.08.02
Nereden: İstanbul
bende yazıyı inceledim şimdi...Fena değil abi iyi olmuş inceleme ama kasanın fiyatı 50 dolar seviyesine inmeli..sade ve şık diye çok abi o para..
Sparkie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 02:59   #3 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
guzel kasa valla fıyatta ıyı bence .ınceleme ıcınde tesekkurler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 11:19   #4 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım
Merhaba,
Bence fiyatı makul sayılabilir. Aklı başında bir markanın 300W aktif PFC'li(her ne kadar son kullanıcı için bir artısı henüz olmasada maliyet arttırıcı bir etken) bir PSU'su zaten 30-35$ civarlarında. Kasada sade ve şık. İsterseniz kapaksız modeli zaten 50$'a var. Bence markasız PSU hakkında fikriniz olmayan bir kasa yerine bu tür bir kasa tercih edilebilir.
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 15:27   #5 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Bence kasa tam anlamj ıle berbat bırıncısı 300w pekte yeterlı degıl cok fazla parca kullanan bırısnde sorunlara neden olabılır. Standart on board parca kullanıcıları ıcın fena degıl. Kasanın tıpı ıse cok gıcık macıntos u olması ısteyen gıder mac alır ne bu boyle elma serısınden cıkmıs gıbı alet ya bır pc cı ıcın cok altalcı bır durum ve kapaklardakı yaylar onlar baslı basına bır sorun ıkı gun sonrakı benım gıbı sureklı ve yogun sekılde cd romu kullanan bırısı ıcın o kapaklardakı yaylar bır ıkı ay ıcerısınde colde marton kosan adamın dılı gıbı olur
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 15:29   #6 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Arkaya neden ıkı tane havalanıdrma fanı koymuslar anlamaım bırısını ust tarafa koysalardı ya
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 16:08   #7 (permalink)
Sparkie
V.I.Member

Sparkie Avatar

TEcrubelerimle sabit, Egzost fanlar sogutmada ve kasa içinin soguk kalmasında ön ve üst falardan daha verimli çalışıyorlar..Tahmin ediyorumki o yüzden bu kasada egzost fanlara önem verilip ön panel fanı koyulmamış..Arkadaki fanların iki tanesinin çalışması şart değil..PSU nun fanının da oldugunu düşünürsek 3 tane egzost fanı kasanın içerisinde soba daha olsa kasayı soguk tutar...10 dolar için demiorum ama yinede TA210 modelinin 50+kdv olması lazım
Sparkie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 16:14   #8 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
ertanerbek tarafından iletildi.
Bence kasa tam anlamj ıle berbat bırıncısı 300w pekte yeterlı degıl cok fazla parca kullanan bırısnde sorunlara neden olabılır. Standart on board parca kullanıcıları ıcın fena degıl. Kasanın tıpı ıse cok gıcık macıntos u olması ısteyen gıder mac alır ne bu boyle elma serısınden cıkmıs gıbı alet ya bır pc cı ıcın cok altalcı bır durum ve kapaklardakı yaylar onlar baslı basına bır sorun ıkı gun sonrakı benım gıbı sureklı ve yogun sekılde cd romu kullanan bırısı ıcın o kapaklardakı yaylar bır ıkı ay ıcerısınde colde marton kosan adamın dılı gıbı olur
Merhaba,

Sanırım kasayı görmediniz ve yeterince incelemediniz. 300W çoğu kullanıcı için hala yeterli sayılabilir. 25 dolara satılan kasalardaki 420W PSU'lar yerine ben bu kasadaki 300W'ı tercih ederim. Dizayn konusu göreceli ben beğendim bir başkası beğenmeyebilir. yaylar konusuna gelince bu ise tamammen tahminden ibaret. Eğer bir sorun çıkarsa 2 yıl garantili değişir. Bu kasalar öle kısa sürelerde dizayn edilmiyor. O yaylar standart kullanımada yıllarca çalışacak kadar iyi dizayn edilmiştir. Arkadaki fanlara gelince ise bu konuda bence hiç yorum yapmayın ya da yapmadan önce ATX design guide'ı bir okuyun.
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 17:58   #9 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Yayların koyulus bıcımı yanlıs onun ıcın dedım o sekılde yay koyulmaz koyarsan yaylar fazla esneklık kazanır buna nbenzer bır kasam var ıcınde daha kucuk ve daha genıs bır yay kullanılmıs ayrıca yay dısında kosesınde kucuk bırde kılıt bolumu var bu sekılde yay sadece gerı cekme ıslemını yapıyor bunde ıse yay tutuyor kasyı kesınlıkle ıyı ınceledım dızayn konusunda haklısın zevkler ve renkler.

Lakın arkadakı egzoz fanlarına gelınce ısınan havanın yukseldsıgını dusunursek yukarı bır adet fan koymak daha mantıklı hatta benım psu dakı gıbı ıkı fanlı olanlardan koyup fanlardan bırısını hemen cpu uzerıne getırmek daha mantıkloı tamam benım psu tek basına seksen dolar lakın bundan en az 10 kat daha kalıtelıdır

HICBIRSEYI TAM INCELEMEDEN KONUSMAM
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 21:05   #10 (permalink)
Sparkie
V.I.Member

Sparkie Avatar

Alıntı:
ertanerbek tarafından iletildi.
Lakın arkadakı egzoz fanlarına gelınce ısınan havanın yukseldsıgını dusunursek yukarı bır adet fan koymak daha mantıklı hatta benım psu dakı gıbı ıkı fanlı olanlardan koyup fanlardan bırısını hemen cpu uzerıne getırmek daha mantıkloı tamam benım psu tek basına seksen dolar lakın bundan en az 10 kat daha kalıtelıdır

Ertancım ısınan hava yükseldigi için arka panel egzostları bu havayı 3000rpm de çekip atamaz der gibi bir cümle kurmussun..El insaf..Hani eskilerin bi lafı vardır ceryanda kaldık su pencerelerden birini örtün die..Yukarı fan taktıgın zaman alttan hava delikleri hatta hava yarıkları açmalısın..Arka panel egzostları ısınan havayı atmakla birlikte, ön panel açıklıklarından çektigi havayla; hardiskleri, Optik sürücüleri, Hatta ramleri denetleyici chipleri dahi sogutma görevi görür..O yüzden yukarıya takılan havan gürültüden baska bi işe yaramayacaktır..
Sparkie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 21:51   #11 (permalink)
eUGENE
A-TEAM

eUGENE Avatar

Bilgisayarım
Merhaba ErtanErbek,

Yaylar ve dizayn kusurları hakkında bu kadar emin olduğuna ve kesin konuştuğuna göre sanırım endüstriyel tasarım ve malzeme konusunda çok tecrübeli ve bilgilisin. Ancak beni ikna edebilecek bir bilgi vermiyorsun. Benzer bir kasan var ve onun üzerinden bana anlatıyorsun ki benim bunu anlamam mümkün değil. Ayrıca yazdıklarını göndermeden bir kere okursan sanırım daha faydalı olur ve daha anlaşılır cümleler çıkabilir.

Egzos fanları için bir şey diyemicem fikirlerine. Eğer dediklerini bilimsel ya da teknik bir dayanak sunarak anlatmaya çalışırsan anlayabilirim belki. Ancak ATX Form Factor belirlenirken onlarca mühendis termal dizayn için kafa patlatıyor. BTX gelene kadar şimdilik o arkadaki fanlar olmak zorunda. Eğer sen yok tepede olacak çok daha iyi diyorsan standartları belirleyen guruba bir email atabilirsin. Email'im ulaşmaz diye ümitsizliğe kapılma fikirlere açık olduklarını kendileri beyan ediyorlar.

TA210'daki PSU'dan 10 kat daha iyi PSU'nuda merak ettim. Hangi bakımdan 10 kat daha iyi? 300 değil 3000W mı güç sunabiliyor ? Ya da daha temiz ve kaliteli bir elektriksel çıkışmı sağlıyor? Aktif PFC'si 10 kat daha mı iyi ? 10 kat daha az mı ısınıyor ?

Forumda yazılan mesajlara bakıyorum da genellikle bilgisayar gibi her bir parçasının çalışma mantığı metamatiksel olarak kağıda dökülebilen bir cihaz hakkında yorum yaparken lütfen bir dayanağı olsun. Ben yaptım oldu? Kısmet ya da nerden baksan 33 kat iyidir gibi saptamalarda kağıt üzerinde kanıtlayamayacaksak beyanatda
bulunmayalım.
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-04, 22:03   #12 (permalink)
birDevAdam
Power Member

birDevAdam Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay
" Ancak bu fanlar yaklaşık dakikada 3000 devirle döndükleri için biraz gürültü çıkartıyorlar."

"AGP ve PCI kartları takmak için sökeceğiniz arka panel kapakları ise bir defa yerlerinden çıkarıldığında tekrar yerine vidalanabilir yapıda değil."

Kasa kriterlerim açısından en önemlisi gürültüdür.. Gece çaılşıtğım için bu gürültü beni çok rahatsız eder. Bir süre sonra alışıpta duymaz hale gelsek bile bizim çalışırken daha çabuk yorulmamıza neden olur bu..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-04-04, 01:25   #13 (permalink)
Sparkie
V.I.Member

Sparkie Avatar

Birdevadam, sakın olaki beni Asus kasa savunucusu falan sanmayın ama, yapılan i haksızlık olmasın kasaya..Fanları amacına uygun olarak çalıştırmak senin elinde..Geceleri çalışıyorsan Egzosları çalıştırmazsın yada 5 volt verirsin çok daha süşük rpm de çalıştırırsın, sökersin..Pcı kapaklarını ben bir kere çıkarttıkttan sonra yuva boşaldıgı için eski kapagını arayıp bulup da takanı hiç görmedim..Ben de geceleri çok çalışan biriyim ve gecenin sessizliğinde pc nin gürültüsü için kendi çözümlerini üreten insanlardanım..Dışarıda Gece Modlu yada Gündüz Modlu diye kasa satılımıor..Benim kasamda ne vga fan ne cpu fan var..Sadece Bir tane Psu nun fanı çalışıor..Oda cidden çok düşük devirde..
Sparkie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-04-04, 10:20   #14 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
eUGENE tarafından iletildi.
Merhaba ErtanErbek,

Yaylar ve dizayn kusurları hakkında bu kadar emin olduğuna ve kesin konuştuğuna göre sanırım endüstriyel tasarım ve malzeme konusunda çok tecrübeli ve bilgilisin. Ancak beni ikna edebilecek bir bilgi vermiyorsun. Benzer bir kasan var ve onun üzerinden bana anlatıyorsun ki benim bunu anlamam mümkün değil. Ayrıca yazdıklarını göndermeden bir kere okursan sanırım daha faydalı olur ve daha anlaşılır cümleler çıkabilir.

Egzos fanları için bir şey diyemicem fikirlerine. Eğer dediklerini bilimsel ya da teknik bir dayanak sunarak anlatmaya çalışırsan anlayabilirim belki. Ancak ATX Form Factor belirlenirken onlarca mühendis termal dizayn için kafa patlatıyor. BTX gelene kadar şimdilik o arkadaki fanlar olmak zorunda. Eğer sen yok tepede olacak çok daha iyi diyorsan standartları belirleyen guruba bir email atabilirsin. Email'im ulaşmaz diye ümitsizliğe kapılma fikirlere açık olduklarını kendileri beyan ediyorlar.

TA210'daki PSU'dan 10 kat daha iyi PSU'nuda merak ettim. Hangi bakımdan 10 kat daha iyi? 300 değil 3000W mı güç sunabiliyor ? Ya da daha temiz ve kaliteli bir elektriksel çıkışmı sağlıyor? Aktif PFC'si 10 kat daha mı iyi ? 10 kat daha az mı ısınıyor ?

Forumda yazılan mesajlara bakıyorum da genellikle bilgisayar gibi her bir parçasının çalışma mantığı metamatiksel olarak kağıda dökülebilen bir cihaz hakkında yorum yaparken lütfen bir dayanağı olsun. Ben yaptım oldu? Kısmet ya da nerden baksan 33 kat iyidir gibi saptamalarda kağıt üzerinde kanıtlayamayacaksak beyanatda
bulunmayalım.

Yok oyle ustun bır endutırıyel deneyıme sahıp degıl lakın bık kac senelık selcuk unıversıtesı ınsaat bolumu tecrubem var sıkılıp bırakana kadar bu seylerle ılgılenıyordum. Yayları boyuna cekemek ve kapaha ufk bır kılıt noktası eklememek ıyı bır olay degıl sonucta metal ve bellı bır kullanımdan sonra ınan bana boyutsal farklılıkları olacaktır.

Egzos fanlarına gelınce ben koydukları ıyı olmamaıs demıyorum lakın o fanları oraya koyacaklarına bırtanede tepeye koymalarında fayda vardı dıyorum bunu dusunmekte cok basıt alttan ısınarak yukarı dogru cıkan havayı akımı guclendırerek tavana cekmekmı kolaydır yoksa akımın oldugu bolumden kenara dogru cekmekmı kolaydır yanı ıstersen bır dene

10 kat yuz kat gıbı seyler Trukcede cok sıkca kullanılan abartma kelımelerıdır olandan cok aha ıyı anlamında kullanılır neyse adresı ıste gır bak ıstersen
http://www.aerocool.com.tw/aerocool-.../power/psu.htm
http://www20.tomshardware.com/howto/...4_aeropower_ii Buda ıncelemesı

Maıl konusuna gelınce evet guzel bır fıkır lakın ben nıye dusunemedım

En son e-diablo tarafından düzenlendi: 15-04-04 saat 10:28
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-04-04, 10:21   #15 (permalink)
birDevAdam
Power Member

birDevAdam Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay
iyi di braz daha genel düşünmek lazım; ben kendi makinemden örnek vermiştim..

Birincisi zaten ben ASUS çuyum ama savunucusu değilim; işime-hoşuma-hesabıma giden ürünlerini alırım o kadar.

Gürültü ise; gece-gündüz farketmezki.. Gündüz çevre gülürtüsünden dolayı daha az hissetsek bile genede bizi farkımızda olmadan daha çabuk yoracaktır.. Bi de ağ kurulu işyerleri felan düşün. Ne kadar bilgisayar o kadar gürültü..

ASUS almak isterim; kalitesinden de eminim ama daha sessiz olmasını beklerdim..
birDevAdam çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver