Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler »

Brother MFC-215C çok fonksiyonlu yazıcı

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki İncelemeler forumu altında Brother MFC-215C çok fonksiyonlu yazıcı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Aslında yazıcım ve tarayıcım vardı. Ama ikisi ayrı ayrı yer kaplamasın, hem bir de fax için ayrı yer ayarlamak zorunda ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 22-03-06, 02:18   #1 (permalink)
barsoy
Cool Member

barsoy Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.05
Thumbs up Brother MFC-215C çok fonksiyonlu yazıcı

Aslında yazıcım ve tarayıcım vardı. Ama ikisi ayrı ayrı yer kaplamasın, hem bir de fax için ayrı yer ayarlamak zorunda kalmamak için çok fonksiyonlu yazıcıları araştırmaya başladım. Sonra teknosada bunu gördüm, birkaç gün özelliklerini araştırıp aldım. İyiki almışım. Gerçekten çok fonksiyonlu ve bu fonksiyonların hepsini çok iyi yapıyor.
1)Bir kere çoğu çfy(çok fonksiyonlu yazıcı)'larda fax yok. Aslında benim de faxa fazla ihtiyacım olmuyor ama olduğunda da acil oluyor. Faxın tek eksiği ahizesinin olmaması ,ama bunu da yan taraftaki dahili tlf girişine telefonunuzu bağlayarak hallediyorsunuz. Renkli fax alıp gönderebilirsiniz, tabi karşı taraf da bu özellik varsa.Fax alımını manuel, sadece fax , telesekreter yönlendirme ve fax/tel ayırdetme şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.
2)Ayrıca tarayıcısı da kapaklı ; ki bu çok önemli bir özellik çünkü tarayacağınız mataryel herzaman kağıt şeklinde olmayabilir. Örneğin kitabın bir sayfasını taratmak isteyebilirsiniz ve bu durumda içine çekmek şeklinde tarayan çfylar elinizi kolunuzu bağlayabilir.
3)kart okuyucu; dijital fotoğraflarınızı ayrıca bilgisayara aktarmaya gerek kalmadan bastırabiliyorsunuz. SD,MMC,Xd,CF(tip1),MS&MSpro kartlarını okuyabilir ve fotoğraf makinanız eğer dpof bilgilerini de karta yazmışsa bu doğrultuda resimleri basar.
4)siyah-mavi-kırmızı-sarı 4renk mürekkep tankı var ve dayanma süreleri %5 dolu sayfa için siyah 500 diğerleri 400 sayfa basabiliyor.
5)fotokopi. Buda bilgisayarı işin içine karıştırmamak için kullanışlı bir özellik. Yalnız dikkat edeceğiniz nokta ,kopyalamak istediğiniz materyel eğer tarayıcının kapağının kapanmasını engelliyorsa ve tarayıcı camından daha küçük bir alana sahipse boşta kalan alanlar ışığı yansıtmadığı için aynı fotokopi makinalarında olduğu gibi siyah olarak çıkıyor. Bu da siyah mürekkebinizin hızlı tükenmesine yol açıyor.
6)Benim eski yazıcım da fotoğraf kağıdına baskı yapabiliyordu ama bundaki kalitenin yanında hiç kalır. Gerçekten bu kadar iyi sonuç vereceğini düşünmüyordum. mürekkep hiç dağılmadı ve nerdeyse hiç noise yok.

Sonuç olarak çfy alacaksanız ben bu ürünü tavsiye ederim. Bilmiyorum belki eski yazıcımla (Canon mürekkep püskürtmeli)karşılaştırdığım için bana mükemmel görünüyordur. Ama dediğim gibi çfynızın gerçekten çf olmasını istiyorsanız bence harika bir alet. Sadece fax özelliği ve kapaklı tarayıcısı bile diğer ürünleri elememe sebep oldu.
barsoy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-03-06, 21:10   #2 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya
Bahsettiğin ürün bu mu?

(Flatbed kapaklı, Fotoğraf Baskı Merkezli, Fax, Fotokopi, Yazıcı, Tarayıcı)

4 kartuşlu renkli inkjet sistem

20 sf/dk S/B, 15 sf/dk renkli baskı hızı

6000 x 1200 dpi çözünürlük

Hafıza kartlarından direk fotoğraf basabilme

Fotoğraf kalitesinde renkli kopyalama (PC’den bağımsız)

Büyültme-küçültme 25%-400% arası

Çoklu kopyalama (99 sayfaya kadar)

Siyah-beyaz ve renkli fax (PC’den bağımsız)

20 adet telefon hafızası

100 sayfalık kağıt tepsisi

8 MB dahili bellek

USB bağlantı

PC fax özelliği (gönderimde)

Pusu çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-03-06, 11:05   #3 (permalink)
barsoy
Cool Member

barsoy Avatar

Bilgisayarım
evet.
barsoy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-06, 20:03   #4 (permalink)
dilekakur
Rookie Member

Katılım tarihi: 29.08.06
Nereden: ANKARA
merhaba ....bende mfc-215c aldım fakattarayıcının cd si kırık çıktı .....sizde hala varmı....yardımcı olursanız sevinirim
dilekakur çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-06, 00:11   #5 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46
Bu gibi durumlarda üretici firma sitesini ziyaret etmeniz yeterli..
http://welcome.solutions.brother.com...=mfc215c_eu_as
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 15:25   #6 (permalink)
barsoy
Cool Member

barsoy Avatar

Bilgisayarım
Re: Brother MFC-215C çok fonksiyonlu yazıcı

ÖNEMLİ: kartuşu değiştirirken yazıcıyı fişten çıkarmayın ve kapatmayın! Yoksa mürekkep seviyesi dolu gösterdiği halde değiştirdiğiniz rengi yazmıyor(ilk birkaç sayfayı içinde kalan eski mürekkeple yazıyor). Az önce öğrendim. Yazıcı açıkken kapağı açacaksınız; kartuşu değiştirip kağağı kapattıktan sonra size kartuş değiştirip değiştirmediğinizi soracak. Siz de hangisini değiştirdiyseniz o soruya evet diyeceksiniz.
barsoy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 13:02.