Brother MFC-215C çok fonksiyonlu yazıcı Aslında yazıcım ve tarayıcım vardı. Ama ikisi ayrı ayrı yer kaplamasın, hem bir de fax için ayrı yer ayarlamak zorunda kalmamak için çok fonksiyonlu yazıcıları araştırmaya başladım. Sonra teknosada bunu gördüm, birkaç gün özelliklerini araştırıp aldım. İyiki almışım. Gerçekten çok fonksiyonlu ve bu fonksiyonların hepsini çok iyi yapıyor.
1)Bir kere çoğu çfy(çok fonksiyonlu yazıcı)'larda fax yok. Aslında benim de faxa fazla ihtiyacım olmuyor ama olduğunda da acil oluyor. Faxın tek eksiği ahizesinin olmaması ,ama bunu da yan taraftaki dahili tlf girişine telefonunuzu bağlayarak hallediyorsunuz. Renkli fax alıp gönderebilirsiniz, tabi karşı taraf da bu özellik varsa.Fax alımını manuel, sadece fax , telesekreter yönlendirme ve fax/tel ayırdetme şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.
2)Ayrıca tarayıcısı da kapaklı ; ki bu çok önemli bir özellik çünkü tarayacağınız mataryel herzaman kağıt şeklinde olmayabilir. Örneğin kitabın bir sayfasını taratmak isteyebilirsiniz ve bu durumda içine çekmek şeklinde tarayan çfylar elinizi kolunuzu bağlayabilir.
3)kart okuyucu; dijital fotoğraflarınızı ayrıca bilgisayara aktarmaya gerek kalmadan bastırabiliyorsunuz. SD,MMC,Xd,CF(tip1),MS&MSpro kartlarını okuyabilir ve fotoğraf makinanız eğer dpof bilgilerini de karta yazmışsa bu doğrultuda resimleri basar.
4)siyah-mavi-kırmızı-sarı 4renk mürekkep tankı var ve dayanma süreleri %5 dolu sayfa için siyah 500 diğerleri 400 sayfa basabiliyor.
5)fotokopi. Buda bilgisayarı işin içine karıştırmamak için kullanışlı bir özellik. Yalnız dikkat edeceğiniz nokta ,kopyalamak istediğiniz materyel eğer tarayıcının kapağının kapanmasını engelliyorsa ve tarayıcı camından daha küçük bir alana sahipse boşta kalan alanlar ışığı yansıtmadığı için aynı fotokopi makinalarında olduğu gibi siyah olarak çıkıyor. Bu da siyah mürekkebinizin hızlı tükenmesine yol açıyor.
6)Benim eski yazıcım da fotoğraf kağıdına baskı yapabiliyordu ama bundaki kalitenin yanında hiç kalır. Gerçekten bu kadar iyi sonuç vereceğini düşünmüyordum. mürekkep hiç dağılmadı ve nerdeyse hiç noise yok.
Sonuç olarak çfy alacaksanız ben bu ürünü tavsiye ederim. Bilmiyorum belki eski yazıcımla (Canon mürekkep püskürtmeli)karşılaştırdığım için bana mükemmel görünüyordur. Ama dediğim gibi çfynızın gerçekten çf olmasını istiyorsanız bence harika bir alet. Sadece fax özelliği ve kapaklı tarayıcısı bile diğer ürünleri elememe sebep oldu. |