Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler »

CS-P4-09 Samuray 478 Fan

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki İncelemeler forumu altında CS-P4-09 Samuray 478 Fan başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Malum yaz sıcakları derken 3 yıllık orjinal intel cpu fanımın sesinden bezginlik gelmişti artık. Bakımını 4 * 4 lük yapmama ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-06-08, 14:41   #1 (permalink)
H@ckerCesur
Senior Member

H@ckerCesur Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.03.08
Nereden: Gaziantep
CS-P4-09 Samuray 478 Fan

Malum yaz sıcakları derken 3 yıllık orjinal intel cpu fanımın sesinden bezginlik gelmişti artık. Bakımını 4 * 4 lük yapmama rağmen odanın içinde traktör çalışıyor gibiydi. Hele akşamları diger odalardan bile fan sesi duyuluyordu. gittim ve sessiz fan istedim 478 pinli. ve bana samurayı önerdiler. Fiyat olarak 15 ytlye aldım. Kutunun içinde CPU fanı, Kullanma Klavuzu, Garanti belgesi ve bir miktar termal macun çıktı.
Montajı çok kolay yaptım. ve eskiden 55 - 60 *C olan işlemci ısım fanı degiştirdikten sonra 30 derecelere kadar düştü. ve Kasadan ses gelmiyor desem yeridir..
Bir kaç işlemi bir arada yaparak ağır yük altında ise 40 dereceyi bile göremedim. Şimdilik memnunum ve öneririm. ileriki zamanlarda sorun yaşarsam tekrar bu başlık altından paylaşırım.
Kolay Gelsin

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-08, 13:51   #2 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Wink Ynt: CS-P4-09 Samuray 478 Fan

Çok Basit bi fana benziyor daha önce kullandığım tüm samurayları çöpe attım o yüzden samuraydan tırsıyorum ama 30C güsel soğuttuğunun göstergesi Hayırlı uğurlu olsun güle güle eskit
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-08, 19:29   #3 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
Ynt: CS-P4-09 Samuray 478 Fan

bende samuray lga 775 soğutucu vardı orjinalin bacağı kırıldığı için almıştım ama soğutma konusunda orjinalden daha kötüydü bende samuraydan tursmaya başladım samurayın kaliteli versiyonları da buraya gelmediği için sesli orjinal soğutucuya devam

bur4k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 17:43   #4 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Resimler: 1

8$ bir fan fazla birşey beklemeyın
Eski 03-06-08, 23:25   #5 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul

deby denmi bu samurayhayırlı olsunda ağustosta belli olur kalitesi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-06-08, 00:35   #6 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA

Alıntı:
muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
deby denmi bu samurayhayırlı olsunda ağustosta belli olur kalitesi
Deby samuray 09 yeni çıktı
by_BuR@K çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-06-08, 01:08   #7 (permalink)
H@ckerCesur
Senior Member

H@ckerCesur Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.03.08
Nereden: Gaziantep

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Yalnız ufak bir yanlışlıgı düzeltmek istiyorum. Mesajımı editleyemedigim için yeniden yazma ihtiyacı duydum.

Şimdi yanlış anlaşılmasın ama işlemci ısım 30 derece degilmiş bu speed fan beni şaşırttı. Yani kasadaki ses kesinlince speed fanda da 30 dereceyi görünce öyle yazdım. Olayın aslı şu.

Ordaki 50 derece olan işlemci ısımmış. Ama çok sessiz çalışıyor fan burda yanlış yok. Tespit:

Isıdan emin olmak için biosun pc healt kısmına baktım ve orda CPU Temparature 52 - 53 derece gösteriyor. Biran şaşırdım aklıma speed fan geldi orda 30 du dedim. Emin olmak için Everest Ultumateyi de çalıştırdım. Orda Algılayıcı var. oraya bakınca orda da CPU ısısı 52 - 53 derece gösterdi. O zaman anladım ki işlemci ısım 30 degil 50 civarı... Yani eskiye göre düşme var ısıda ama o kadar abartı bir düşme değil. Bu arada yanlış bilgi için özür dilerim. Ama ses konusunda şimdilik söylediklerim geçerli
H@ckerCesur çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-07-08, 14:46   #8 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Fan değil macun problemi var sende.
Alıntı yaparak cevap ver