Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER+ FIREWALL

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER+ FIREWALL başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER+ FIREWALL Herkeze kolay gelsın arkadaslar. Sızınle ınceledıgım ve kullandıgım bu modemı paylasmak ıstedım..... Yenı aldım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 02-06-06, 04:03   #1 (permalink)
marki
Member

marki Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.03.06
Nereden: balıkesir
Exclamation AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER+ FIREWALL

AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER+ FIREWALL

Herkeze kolay gelsın arkadaslar. Sızınle ınceledıgım ve kullandıgım bu modemı paylasmak ıstedım.....

Yenı aldım almamdakı amac 4 port cıkıslı olması ve ısınma sorunu olmaması yaklasık 2 aydırda kullanıyorum ve gayet memlunum ama benım sanzsızlıgımdan heralde ılk aldıgım arızalı cıkdı ve iyade edip yenisini istedim kabul ettiler ve degistirdiler

daha ayrıntılı inceliyelim

kutunun disaridan görünümü

Kutunun ustunde genis kapsamlı bircok bilgi mevcut Ana Ozellıklerı, Teknik özellıklerı, Fiziksel özellıklerı, Minunmum sıstem gereksınımı, Paket ıcerıgı gibi
Kutunun boyutları boy 29 cm genıslık 20,5 cm yukseklık 8 cm

hemen kutunun ıcını acıp neler varmıs bır bakalım

1 - 1 ADET AIRTIES RT-110 ADSL2+ MODEM+ ROUTER
2 - 1 ADET GUC ADAPTORU VE GUC KABLOSU
3 - 1 ADET CAT-5 ETHERNET KABLOSU (DÜZ TİP VE GRI RENKTE)
4 - 1 ADET STANDART TELEFON / DSL HAT KABLOSU (sıyah renkde)
5 - 1 ADET TELEFON KABLOSU AYIRICISI (SPLİTTER )
6 - 1 ADET KURULUM CD SI
7 - 1 ADET KULLANIM KLAVUZU ( TÜRKCE )
8 - 1 ADET GARANTI BELGESI

Ayrıca ek olarak kullanma klavuzunda ve kutunun ustunde yazmayan 2 kucuk kıtapcık var bunlar

1 - AIRTIES fırmasının urununu tercıh ettıgım ıcın tesekkur belgesı
2 - AP-300 ıle kolayca kablosuza gecmenın nasıl oldugunu anlatan dokuman

Hemen sunları solemek ıstıyorum kullanma klavuzu turce olması ıyı ve ayrıntılı eternet kablosu 180 cm standart ve gri renkde
Telefon hat kablosu 2 metre uzunlugunda ama kutu ıcınden 1 tane cıkıyor 2 tane olsaydı daha ıyı olurdu

Ön gorunusu uzerınde 7 adet led var bunlar sırayla soyle
1 - power ısıgı
2 - dsl hat ısıgı
3 - PPP ısıgı
4 5 6 ve 7 ıse lan p1 p2 p3 p4 ısıkları

Modemın boyutları genıslık 15,5 cm derınlık 13 cm kalınlık 3 cm
modem 450 gıram cıvarında
renk olarakda beyaza daha yakın grı tonda

Modemın guzel tarafı benım ıcın ısınmıyor olması havalandırması gayet ıyı calısıyor
Üst kısmında halandırma delıklerı var ve yatay seklıde yanlardada delıklerde mevcut

Alt kısmı ıse metal yapılmıs ve plastık ayaklar ustunde duruyor ıscılık gayet temız sallama bır yanını goremedım

gelelım arkasına. En guzel tarafı power ON / OFF anahtarı var

[FONT=Arial TUR]soldan saga gırıslerı ve cıkıslarını sıralarsak [/FONT]
[FONT=Arial TUR]1 - adsl hat kablosu [/FONT]
[FONT=Arial TUR]2 - power gırısı[/FONT]
[FONT=Arial TUR]3 - reset dugmesı ( sıvrı bır seyle basmanız gerekıyor orn: kalem veya ıgne ucu)[/FONT]
[FONT=Arial TUR]4 -power ON / OFF dugmesı [/FONT]
[FONT=Arial TUR]5 - 6 - 7 ve 8 de ıse lan1 lan2 lan3 ve lan4 cıkısları[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Gelelım ıyı ve kotu yonlerıne kullanırken bazen cok sıkıstırdıgımda kıtlenıyor veya reset atıyor [/FONT][FONT=Arial TUR]kullanıcı adı ve parola sılınıyor ama kolay kurulumu sayesınde cok kısa bır [/FONT][FONT=Arial TUR]surede bu sorunu halledıyorum yanı yenıden gırıp kaydettırıyorum. Ama sanırım sorunun kaynagı firewall [/FONT]

[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]cınde uretılıyor[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]usb gırısı yok[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]download sayacı var [/FONT][FONT=Arial TUR]f[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]irewall var[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]3 yıl garantılı[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]www.airties.com ve 0 212 444 0 239 dan teknık destek almnız mumkun[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]web sayfasından daha ayrıntılı bılgılere ulasa bılır guncellen programları bılgısayarınıza yukleye bılırsınız[/FONT][FONT=Arial TUR]AP-300 ıle de kablosuz ınternete gecebılırsınız [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial TUR][FONT=Arial TUR]hub veya swıch kullanarak yerel ag baglantısı olustura bılırsınız[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial TUR][/FONT]

[FONT=Arial TUR][/FONT]
[FONT=Arial TUR][/FONT]
[FONT=Arial TUR]MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMİ[/FONT]
[FONT=Arial TUR]200Mhz yada ustu ıslemci[/FONT]
[FONT=Arial TUR]en [/FONT][FONT=Arial TUR]az 64 mb ram[/FONT]
[FONT=Arial TUR]en az 32 mb dısk alanı[/FONT]
[FONT=Arial TUR]wın98 , me , 2000 , xp unıx , linux , mac os ılle uyumlu[/FONT]
[FONT=Arial TUR]bılgısaya baglı 1 adet eternet adaptoru yeterlı[/FONT]

[FONT=Arial TUR][/FONT]

marki
marki çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-06, 04:26   #2 (permalink)
marki
Member

marki Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.03.06
Nereden: balıkesir
AirTies RT-110 ADSL KOLAY KURULUM VE WEB ARAYÜZÜ İLE UZMAN KURULUM

AirTies RT-110 ADSL KOLAY KURULUM

[FONT=Arial TUR]Adım 1:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Yazılım ayarlarını yapmadan önce RT-110'un güç adaptörünü prize takınız ve cihazın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile bilgisayarınızın Ethernet çıkışını RT-110'un arka panelindeki Ethernet çıkışlarından herhangi birine bağlayınız. Daha sonra RT-110'u arka paneldeki açma/kapama düğmesinden çalıştırınız ve cihazın çalışır duruma gelmesi için 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarınızı çalıştırınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 2:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bilgisayarınız açıldıktan sonra RT-110'un kutusundan çıkan Kolay Kurulum CD'sini CD sürücüsüne yerleştiriniz. AirTies ADSL Hizmet Programı otomatik olarak yüklenmeye başlayacaktır. İlk olarak aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir, "İleri>" düğmesine tıklayarak kuruluma devam ediniz.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 3:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]ADSL servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyi belirtilen yerlere giriniz. Modeminizdeki Firewall(Güvenlik Duvarı) özelliğini etkinleştirmek isteyip istemediğinizi yanındaki kutucuktan seçip "Kaydet" düğmesine tıklayınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 4:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bilgileriniz RT-110'a kaydedildikten sonra AirTies ADSL Hizmet programı kurulumu tamamlanacaktır. "Son" düğmesine tıklayarak programı başlatınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR][/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 5:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]AirTies ADSL hizmet programı RT-110'a yeniden bağlanarak size modemin durumu hakkında bilgiler verecektir.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 6:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Internete bağlantı sağlandıktan sonra ADSL Hizmet Programında yukarıdaki bilgileri göreceksiniz. “Test” sayfasındaki “Testi başlat” düğmesine tıklayarak bilgisayarınızdan internet'e kadar uzanan bütün bağlantıların durumunu otomatik olarak kontrol ettirebilirsiniz. [/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 7:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Limitli ADSL hizmeti kullanıcıysanız “Download Sayacı” sayfasına girerek aylık olarak kullanım miktarınızı Gigabyte cinsinden buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca internetten gelen veri hızını da anlık olarak bu sayfadan takip edebilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Hatırlatma:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bu program verileri modemden aldığı için sisteminizdeki tek bilgisayara yükleyerek toplam modem üzerinden yapılan download miktarını ölçebilirsiniz. Aynı şekilde tek bir bilgisayardan kurulumu yapmanız yeterli olucaktır. Tüm bilgisayarlara bu programı yüklemenize gerek yoktur.[/FONT]

AirTies RT-110 ADSL WEB ARAYÜZÜ İLE UZMAN KURULUM

[FONT=Arial TUR]Bilgisayarınıda bulunan herhangi bir web tarayıcısı ile cihaza erişip gerekli ayarları yapabilirsiniz. (Internet Explorer veya Netscape Navigator)[/FONT][FONT=Arial TUR]Yazılım ayarlarını yapmadan önce RT-110'un güç adaptörünü prize takınız ve cihazın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile bilgisayarınızın Ethernet çıkışını RT-110'un arka panelindeki Ethernet çıkışına bağlayınız. Cihazın yüklemesi için 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarınızı çalıştırınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 1:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bilgisayarınızda Internet Explorer ya da Netscape programını çalıştırın.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 2:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Adres kısmına cihazınızın IP adresi olan 192.168.2.1 adresini girin.[/FONT]

[FONT=Arial TUR][/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 3:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Karşınıza cihazın web arayüzü gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi boş geçerek GİRİŞ i tıklayınız. Eğer bağlantı sağlanamıyorsa bilgisayarınızın ayarları daha önceden değiştirilmiş olabilir. Bu dökümanın 6'ıncı bölümü olan Sorunların giderilmesi kısmındaki ilk problemin çözümünde anlatılan TCP/IP ayarlarını tamamladıktan sonra RT-110'un ayarlarını yapabilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 4:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Karşınıza gelen ekranın sol üst köşesindeki KOLAY KURULUM'u tıklayınız. ADSL hattınızı taktığınızı kontrol etmenizi söyleyen ekran gelecektir. Kuruluma devam etmek için SONRAKİ SAYFA'yı tıklayınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 5:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Cihazınız, ön tanımlı olarak size sunulduğu için, bu sayfada gördüğünüz bilgiler Turk Telekom'un ADSL ağına uygun olarak ayarlanmıştır. Eğer ADSL servisiniz Türk Telekom'dan sağlanıyorsa sadece kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterlidir. Eğer farkı bir kuruluş ise Protokol, Enkapsülasyon, VPI/VCI, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri Servis sağlayıcınızdan öğrenip buraya girmeniz gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Adım 6:[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Doğrula sayfasında yapılan ayarları görebilirsiniz. SONRAKİ SAYFA yı tıklayıp yaptığınız değişikliklerin kaydedilmesini sağlayınız.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Tebrikler![/FONT]
[FONT=Arial TUR]Kurulum ayarlarını tamamladınız. RT-110'un ön panelindeki ADSL ve PPP ışıkları sürekli yeşil yanıncaya kadar bekleyiniz. Bu ışıklar yeşil yanıyorsa internet bağlantınız sağlanmış demektir.[/FONT]

marki
marki çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-06, 00:29   #3 (permalink)
deatmagic
Member

deatmagic Avatar

Katılım tarihi: 10.08.06
Nereden: yozgat
Arrow ALACAK ARKADASLARIN DIKKATINE

BU URUN TURK YAPIMIDIR PIYASADA COK ARASTIRDIM VE ALDIM IKI SENEYI GECTI HIC BIR SIKINTI YARATMADI.ADLS2+ ÖZELLIGI DIGER MAKINALARDA YOKKEN BU MAKINADA VARDI.KURULUMU OLDUKCA BASIT.GECENLERDE YANLIS BIR UPDATE YAPTIM GUVENLIK DUVARI ICIN FARKLI VERSIYONU YUKLEMISIM TEKNIK SERVISINI ARADIM KOLAYLIKLA COZDUM OLAYI.DIGER ADSL MODEMLERI SOLDA SIFIR BIRAKIN INANIN BANA ZATEN YILIN URUNU SECILMISTI
deatmagic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-06, 00:53   #4 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28
bende yakin zamanda su urunu takip ettim. http://www.msmbilisim.com.tr/index.p...&No=2126&KNo=8 en kisa surede almayi dusunuyorum.bu ay chip dergisinde de incelemede bulunmuslar 3+ almis bundan iyisi can sagligi.

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-06, 07:17   #5 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Resimler: 97
üründe güzel incelemede...tebrik ederim
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-06, 19:15   #6 (permalink)
deatmagic
Member

deatmagic Avatar

Arrow

sana tavsıye usb modemlerı alma arkadasım.bazılarında sorun cıkıyormus.sen airtiesi nette arastır bak ucuza bulursun bazı sıtelerde.bilmiyorum simdiki fiyatları ne ama tercıhını yınede usb baglamalı modemlerden uzak tut bunu bılır bunu soylerım.marka olarakta airtiesten vaz gecme herseyiyle bir harika bundan fazla bisey denilmez zaten
deatmagic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-06, 22:03   #7 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Resimler: 28
neden ?neye dayanarak diyosun?gerci tam 3 tane modem bozuldu usbydi hepsi ama ben pikatel denen adi makinadan kaynaklandigini dusunuyorum.ama airtiesi cok arastirdim.
dbaggio şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 09:18   #8 (permalink)
deatmagic
Member

deatmagic Avatar

Thumbs up

kendınde soyluyorsun tam uc tane bozuldu dıyerek. bende cok arastırdım bizim burada usb modemı satıyorlardı bunun fıyatına tek portlu cok pahalıydı.nette arastırdım bende boyle bır sonuca ulastım usb baglantılı modemler saglıklı olmuyormus verı yavaslaması olabılıyormus. usb 1 veya usb 2 bu konuda farklılık yaratıyor zannedersem öyle düsünüyorum.almısken saglam bırsey gelecege donuk olsun derım ben ama airtiesten sasma saglam kalıtelı bır urundur
deatmagic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 12:41.