hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı)

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Solda BENQ FP94VW, sağda Samsung 940BW Daha önce Samsung 940 BW incelemesi yapmıştım. Şimdi ise nacizane BENQ ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle
Info:

LinkBack (3) Konu araçları
Eski 22-06-07, 12:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  3 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Blow-II
Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 16
Arrow BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı)

Solda BENQ FP94VW, sağda Samsung 940BW

Daha önce Samsung 940 BW incelemesi yapmıştım. Şimdi ise nacizane BENQ FP94VW modeline bir göz atacam. Öncelikle gerek 940BW olsun gerek BENQ FP94VW modeli olsun F/P geniş ekran monitörleri içindeki en iyi alternatiflerden bir tanesileer. BENQ FP94VW modeli daha sonra çıkmasının da getirdiği yeni teknolojilere ek olarak daha iyi özellik ile geliyor. Kontrast oranı 800:1, HDMI ve 2MS. Ayrıca yine Senseye Game, AMA gibi Benq'ya özel özellikleri bünyesinde barındırıyor. Tasarımı türündeki tüm monitörlerden çok daha şık, alternatifleri arasında bundan daha güzel bir 19' Wide görmedim. Tuşlar sol tarafta paralel ve şık bir tasarımla yerleştirilmiş. Tüm ayarlara bu panel üsütnden ulaşabiliyorsunuz, Samsung 940BW kadar kullanışlı. BENQ FP94VW, LCD monitörlerin en büyük eksiği olan HDMI girişi eksikliğini bünyesine ekleyerek bu konuda da türündekilerden ayrılıyor. HD Ready bir TV olarak, oyun konsolunuzu bağlayarak yada DVD/DIVX Playerınıız bağlayarak kullanabilirsiniz. 2ms tepki süresi, 1:800 kontrast oranı ile oyunculara özel 19'' Wide monitör olma özelliğini de koruyor. BENQ FP94VW genel özellikleri ise şöyle:

HDMI GİRİŞİ İLE OYUN KONSOLLARINA VE HD DVD OYNATICILARINA BAĞLANTI
0 ÖLÜ PIXEL GARANTİLİ
19" WIDE SCREEN LCD
2 MSN TEPKİ SÜRESİ
16.7 MİLYON RENK DESTEKLİ
SENSEYE ÖZEL GÖRÜNTÜ SEÇENEKLERİ :
STANDART / FİLM / DİNAMİK / FOTOGRAF / AKSİYON OYUNLARI / YARIŞ OYUNLARI
PARLAKLIK : 300 CD/M2
KONTRAST ORANI : 800:1
TEPKİME SÜRESİ : 2 MS
BAKIŞ AÇILARI : 160/160 (H/V)
ÇÖZÜNÜRLÜK : 1440X900
YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 KHZ / 56-75HZ
VİDEO SİNYAL TİPİ : RGB ANALOG - DIGITAL / 15PIN D-SUB - DVI
GİRİŞLER : 15PIN D-SUB - DVI-D / HDMI
GÜÇ BESLEMESİ : AC 90~264 V(47~63HZ)
GÜÇ TÜKETİMİ : <34W(NORMAL) <1W (BEKLEME) <1W (KAPALI)
AKSESUARLAR : VGA VE DVI KABLOSU
TCO03 VE ENERGY STAR VER. 4.0 STANDART UYUMLU
GARANTİ : 3 YIL KAPIDA KONFORLU GARANTI

Şahsen BENQ FP94VW modelini almadan önce Samsung 940BW'em bana çok kıral geliyordu. Diğer incelememde de bahsettim çok fazla film izleyen ve oyun oynayan biri olarak renk kalitesi beni rahatsız etmeyecek derece güzel geliyordu. Ama her iki monitörü yan yana koyduğumda farkın Erman Toroğlu'nun dediği gibi 'Şimdi hocam yan hakem napıyo, Tommiks falan mı okuyor?' diyesim geldi. HDTV 720p, 1080i, 1080p film, demo ne varsa tek tek koydum ve farkı gözlemledim. Bariz şekilde renk canlılığı ve kalitesi BENQ FP94VW'de çok daha iyiydi. Sonra birde fotoğraflarını çektim, sonra pili bitti makinanın. İşin özüne inecek olursam 19'' monitörler için bütçesi kısıtlı olan, HDMI girişi ile konsol veya başka bir aygıt kullanmayı düşünenler, kontrast'a önem veren ve oyuncular için alınabilecek en iyi 19'' monitör şu an için BENQ FP94VW. Samsung 940BW ile de arasında öyle çok fazla fiyat farkı yok. Artı 20-30 dolarlık fiyat farkına kesinlikle değecek ve hak eden bir monitör. Eğer yeni bir LCD alacak iseniz BENQ FP94VW listenizin baş taraflarına almayı unutmayın. BENQ FP94VW böyle ise FP241VW kimbilir nasıldır. Onu da alan inceler artık

BENQ FP94VW: 260.0000 USD + KDV
SAMSUNG - 940BW: 231.0000 USD + KDV

BENQ FP94VW

Teknoloji: 9
Tasarım: 9,5
Fiyat/Performans: 9
Kutu İçeriği: 7
Genel:8,75

Samsung 940BW (Güncel Skor)

Teknoloji: 8
Tasarım: 8
Fiyat/Performans: 7,5
Kutu İçeriği: 7
Genel:7.75

Blow² = (-b±?½)
Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-07, 12:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü
Bilgisayarım

KroninuQus Avatar

Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15
Re: BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı)

Bir çok kişinin aradığı bir karşılaştırmaydı Elinize sağlık blow hocam...Bide imkanı olan birileri karşılaştırmalı 22'' leri koysa tadından yenmez
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-07, 14:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
deatmagic
Member

deatmagic Avatar

Katılım tarihi: 10.08.06
Nereden: yozgat

resımlerdende goruldugu uzere samsungun goruntu kalıtesı gozle gorulur bıcımde etkılı. yinede alacak arkadasların iyi arastırıp alması gerekir. benq nun atrı tarafı hdmı girisi ile konsollarda kullanılabılır nıtelıkte bulunması ve 2 ms gibi rekor bir hız.ankarada 231 dolara bulabılırsınız gigatekte uye olursanız tabıkı samsunga gelınce renklerı daha canlı monıtor secımınde oncelıklı olarak bana kalırsa konstrant ve parlaklık oranlarına bakılmalı.
CORE 2 DUO E6300 1.86 İŞLEMCİ,MSI - P965 NEO-F ANAKART,SAMSUNG - 160 GB SATA2 NCQ,Hİ-LEVEL 1GB DDR2 533 RAM,PALIT 512MB(256) GeForce 7300 GS TC (PCI-E) Ekran Kartı,THERMALTAKE VM1000A KASA,THERMALTAKE 560 WATT PSU
SAMSUNG CD WRİTER,NEC 4571A DVD WRİTER
deatmagic is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-07, 15:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Blow-II
Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Alıntı:
deatmagic tarafından iletildi. Mesajı göster
resımlerdende goruldugu uzere samsungun goruntu kalıtesı gozle gorulur bıcımde etkılı. yinede alacak arkadasların iyi arastırıp alması gerekir. benq nun atrı tarafı hdmı girisi ile konsollarda kullanılabılır nıtelıkte bulunması ve 2 ms gibi rekor bir hız.ankarada 231 dolara bulabılırsınız gigatekte uye olursanız tabıkı samsunga gelınce renklerı daha canlı monıtor secımınde oncelıklı olarak bana kalırsa konstrant ve parlaklık oranlarına bakılmalı.
Resimlerde BEnq'nun renkleri daha iyi verdiği çok bariz anlaşılıyor ki fark resimlerde anlatılmayacak kadar daha iyi BenQ'nun modelinde. Mesela 4. resimde gerçekte pembe olan rengi Samsung kırmızı veriyor nerdeyse. CrySis resmi de aynı şekilde. Daha birçok resim vardı fakat güzel çıkmamış. BEnQ 800:1 Samsung 500:1 ikisini de film, oyun vs denedim. BenQ denemeden önce ediğim gibi Samsung 940BW kral geliyordu. Ama BENQ FP94VW beni çok etkiledi her iki monitörüde kullnıyorum objektif olarak diyebilirim ki eğer yeni alacak iseniz Samsung yerine 30 dolar daha fazla verip BENQ FP94VW alın derim ama elinizde Samsung 940BW var ise değiştirmeniz için çok fazla sebep yok ama ben olsam değişirdim Çünkü bu zaman kadar renklerin tam olarak Samsung 940BW'de verilmediğini hissettim her iki monitörü de fark olmasın diye DVI dan bağladım yani HDTV filmlerde gerçekten bariz fark var. Parlaklık ve renk canlılığı olarak BENQ derim bu iki monitör arasında kalanlara kesinlikle.
Blow-II is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-07, 16:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
tamerr
Cool Member

tamerr Avatar

Katılım tarihi: 23.05.06
Nereden: Ankara

eyvallah blow, bu çok iyi oldu.
tamerr is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-07, 18:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Benq güzel iş çıkarıyor.

İmza Kuralları
diablo is online now  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-07, 21:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
Frogjo
Senior Member
Bilgisayarım

Frogjo Avatar

Katılım tarihi: 14.08.05
Nereden: Bursa
Ynt: BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı)

@Blow incelemen güzel olmuş ellerine sağlık bugün Aldım monitörü dediğin kadar varmış
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-07, 01:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
PROTON
Cool Moderator
Bilgisayarım

PROTON Avatar

Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Blow eline sağlık....
Ben bunu bir kaç gün önce hARDWAREMANIA göze çarpanlara koydum kendimi yırttım dikkat eden olmadı...
Altta link verdiğim konuyu canlı tutalım diyorum lütfen katılın sizde..
Böylece birbirimize edindiğimiz bilgileri daha rahat derli toplu aktarabiliriz..

HM'da GÖZE ÇARPANLAR....Ürün Alacaklar Okusun!
PROTON is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-07, 15:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
hamidowic
Rookie Member

Katılım tarihi: 29.08.07

aldım cayır cayır kullanıyorum 400 lira verdim kdv dahil sanırım iyi bir fiyata aldım.
herkese tavsiye ederim.
senseye modları gerçekten çok farkettiriyor herşeyi.
sanki film için başka monitör oyun için başka monitör fotoğraf için başka monitörünüz varmış hissini fazlasıyla karşılıyor.

önceki crt monitörümde BenQ idi içimde enteresan bi Sempti oluşturdu bu marka.
hamidowic is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-07, 10:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Katılım tarihi: 22.08.05
Nereden: Karadeniz Bölgesi

Merhaba, bende monitör düşünüyordum forumda gezerken bu incelemeyi gördüm. İnceleme için öncelikle teşekkürler.
Geniş ekran olayı konusunda bazı tereddütlerim var. İstendiğinde bu geniş ekran görünüm normal görünüme dönebiliyor mu bu tip ekranlarda.
Kenarlarda siyah bölge kalması sorun olmaz benim için.
Eski 30-08-07, 11:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
Blow-II
Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Hayır geniş ekranda normal görüntü çözünürlüğü 4:3 kullanmanız iyi olmaz ekvatordan basık kutuplardan şişkin bir görüntü olur. Default WS çözünürlükleri en idealidir 1280*720, 1440*900, 1600*1050 ama 4:3 den daha fazla çalışma imkanına sahip olursunuz iki A4 boyutundaki word ve excell çalışmanızı yan yana açabilirsiniz. Dediğiniz siyah bant olayı sadece 4:3 formatında olan videolarda olur. Ayrıca geniş ekran almanızı tavsiye ederim.
Blow-II is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-07, 12:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Katılım tarihi: 22.08.05
Nereden: Karadeniz Bölgesi

Teşekkürler.
Benim tereddüt ettiğim nokta, Program yazarken arayüz tasarımlarını 1024*768 çözünürlüğe göre hazırlıyorum. Geniş ekranda hazırladığım ve ekranı tam olarak kaplayan formlarda sorun olmazda, ekranı kaplamayan küçük formlarda sorun olur mu diye düşünüyorum.
Şöyle ki, programın arayüzünü hazırlarken geniş ekranda hazırlayacağımı düşünürsek, kullanıcıya gönderdiğimde onda geniş ekran bir monitör olmayabilir. Arayüz çirkin ve karışık görünebilir normal ekranda diye çekiniyorum. Ucuz bişey olsa, olmadı hadi tekrar normal ekrana dönelim derdim ama fiyatı 400 L. civasında bir cihaz içinde deneme yanılma yöntemi kullanmak pek doğru olmaz herhalde. Tecrübe eden birisine sormak lazım.
Geniş ekran film falan izlerken iyi olur, office programlarında iyi olur ama nesneye dayalı programcılık işinde nasıl sonuç verir bilemiyorum.
yeliz78 is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-07, 14:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
Blow-II
Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Programlarda sorun olmaz. Arayüzü istediğiniz çözünürlükte hazrılayın o sorun olmaz zaten programlarda kullnıcı çöz seçmeeyceği için arayüz otamatik olarak kullanılan çözünürlüğe göre açılır. 1024*768 de sabit bir çözünürlükte yazdınız programda aynı şekilde. Zaten ekrana oturacağı için boş alanlar daha geniş bir yer oluşturacaktır geniş ekranda 4:3 de ise normal açılacaktır. Ben hiç bir programda zaten geniş ekran olmasından dolayı göze çirkin geldiğini görmedim takip programları da dahil
Blow-II is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-07, 21:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Driver
Power Member
Bilgisayarım

Driver Avatar

Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: İzmir
Resimler: 2
Cevap: Ynt: BENQ FP94VW - İncelemesi (940BW Karşılaştırmalı)

Şu LCD lere oldum olası ısınamadım ama şimdi göz yorgunluğu sebebiyle LCD almam gerekiyor. Çiçek resmi gerçektende büyük bir fark. Sanki 2 ayrı resime bakıyoruz. Fakat crisis görüntüsü konusunda sizlerle kesinlikle aynı fikri paylaşmıyorum çünkü ikisi de berbat olmasına rağmen samsung daha iyi
Driver is offline  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 19:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler /