hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Çift monitor Rahatlığı

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Çift monitor Rahatlığı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Çift monitor Rahatlığı  Eğer Elinizde cift monitor desteği veren bir vga katrınız varsa bunu mutlaka denemelisiniz. Bir yanda işinizi ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack (1) Konu araçları
Eski 04-11-06, 02:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Sovalye
Member
Bilgisayarım

Sovalye Avatar

Katılım tarihi: 16.03.06
Resimler: 1
Çift monitor Rahatlığı

Çift monitor Rahatlığı 

Eğer Elinizde cift monitor desteği veren bir vga katrınız varsa bunu mutlaka denemelisiniz. Bir yanda işinizi yaparken bir taraftanda filim izleyebilir veya başka bir işlem yapabilirsiniz.

Çift monitor kullanmanın iki şekli var

• İki mönitorede aynı verileri yansıtmak.

Bu şekilde kullanılan ayarlarda ( default olarak bu şekilde geliyor) iki monitorden aynı görüntüyü görürsünüz.. siz işleminizi yaparken diğer monitördennde isterseniz başkaları sizin yaptığınız işlemi görür.

• İki monitörü tek monitor gibi kullanma

2. monitoru seçip aşağıdaki gibi “windows masaüstümü bu monitöre genişlet” komutuyla 2 mönitorü tek monitör gibi kullana bilirsiniz.

Aşağıdaki resimde görülen pencerenin yarısı 1. monitorde diger yarısı 2. monitorde duruyor. Ve istediğiniz monitore taşıya biliyorsunuz.

Bunun rahatlığı örneğin aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir yandan internette gezerken diğer yanda emuleden neden hangi hızda iniyor diye kontrol ederken aynı anda ( resimde siyah cıksada  ) filim izliyebiliyorum .

Bağlantıları yapmak cok basit.

Benim kullandığım Asus 9550GE kartın içinden dvi ( Digital Visual Interface ) converter çıkıyor. Ama bazı kartlardan çıkmıyor.

Dvi converter.

Yukarıda görülen kartta bir 15 pin vga connector 1 adet dvi connector var . dvi converter yardımı ile 2. monitorude bağlıyoruz. Eğer vga kartımızı doğru şekilde tanıttıysak default olarak iki monitorede aynı verileri yansıtıyor. Artık nasıl kullanmak istediğinize kalıyor.
Sovalye çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 02:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
GaNDHi
Co.Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Ben monitör+tv olarak dualview yaparak kullanıyorum... Dijital tv kartı ile uydu ve divx filmleri bu şekilde izliyorum.
Eski 04-11-06, 13:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
mantaboy
Moderator
Bilgisayarım

mantaboy Avatar

Katılım tarihi: 29.01.04
Nereden: .....
Resimler: 35
ya bu olay seneler oncesınden kafama gırmıstı ozmanalrda g400 modellı matrox fırmasına aıt bu kartlar ısmını cok duyurmustu..sımdıkı zamanlarda ıse kalıtelı bır 19" lcd mı yoksa ıkıtane normal kalıtede 17" yada 15" lcd ekran almakmı guzel olur dıye dusnuyorum.tabıu alınan bu lcdlerın et kalınlıgının mınımum sevıyede olması lazımkı tadı olsun goruntunun...
mantaboy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 15:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

muratyayla Avatar

Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
bende çok uğraştım yapamadım belki yardımcı olursunuz ben 6200 tc kart var 17inç crt bağlı dvi dönüştürücüde var onada 14 inç bağlıyorum ama 19 lcd takacağım ilerde ama görüntü sadece birine gidiyor ayarlamayı mı yapamadım yoksa kartımmı desteklemedi bu olayı çözemedim birinde autocad kullanıp diğerinde gündelik işlerle uğraşayım diyorum
Eski 04-11-06, 16:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
ben yıllar önde bir crt birde lcd ile bu şekilde kullanıyordum .. çok rahat oluyor ...

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 18:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Resimler: 25
bende son gunlerde bu konuyu incelemeye basladim.17* lcd var ayni marka ve modelden bi tane daha alip tek monitor gibi yapiyim diyorum.film izlerken flan guzel olur herhalde.
bi tanede digital tv karti alir evdeki tlevizyonu cope atarim bunun artilari ve eksileri nelerdir arkadaslar?

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 18:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
GaNDHi
Co.Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi. Mesajı göster
bende son gunlerde bu konuyu incelemeye basladim.17* lcd var ayni marka ve modelden bi tane daha alip tek monitor gibi yapiyim diyorum.film izlerken flan guzel olur herhalde.
bi tanede digital tv karti alir evdeki tlevizyonu cope atarim bunun artilari ve eksileri nelerdir arkadaslar?

Film izlerken derken, ekranı uzatacaksan bence kötü olur abi, ortada bi çizgi falan, eğer film ve tv için alacaksan bence güzel bir tv nin yerini tutmaz monitör ama sen bilirsin yinede
GaNDHi çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 19:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

evet.film icin lcd tv den daha hesapli olur herhade

bende viewsonic var.citasi cok ince.yani 5 cm filan olur birlesince.

boyle gozukur.
Eski 04-11-06, 22:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
equnix
V.I.Member
Bilgisayarım

equnix Avatar

Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul
iki adet monitörü birleştirip tek bir monitör gibi kullanmak çok rahat olmuyor ama her ikisini de ayrı ayrı kullanmak gayet güzel. En güzel tarafı da program yazarken oluyor. bu işi yapmak çok ta pahalı değil dvi çıkışı olan 45-50$ lık bir ekran kartı ile de yapılabilir.
Eski 04-11-06, 22:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

ben oyunlarda filan daha iyi olur diye dusunuyorum
Eski 05-11-06, 21:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
darth sidious
Power Member
Bilgisayarım

darth sidious Avatar

Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
ben 2 monitor kullandım bir ara
simdi de monitor + tv kullanıyorum.. montaj yaparken cok rahat oluyor.. hele bir monitoru full screen video gösterici yapınca..

bi de ben 3 cıkıs almak istiyorum.. monitor+monitor+tv.. ikisini birden alabiliyorum ama 3. sunu almak istiyorum ne yapabilirim??
Eski 06-11-06, 02:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
cosanadam
Cool Member
Bilgisayarım

cosanadam Avatar

Katılım tarihi: 23.04.04
Nereden: Ankara
Alıntı:
equnix tarafından iletildi. Mesajı göster
En güzel tarafı da program yazarken oluyor.
Buna şu açıdan katılıyorum; çok sıkılıyordum bazen program yazarken pc başında. Aldım 2. monitor şimdi. Ondan TV izliyorum artık, süper oldu.

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.
monitor+monitor+tv.. ikisini birden alabiliyorum ama 3. sunu almak istiyorum ne yapabilirim??
PCI Ekran kartı takman gerekiyor diye biliyorum. Ne kadar PCI slotun varsa o kadar PCI ekran kartı. Ve sonuçta o kadar monitor oluyor galiba

@dbaggio

Abi 16:9 monitorlerden al sen. Tam senlik onlar.
Amd 64 3500+ AM2 | Epox MF4 Ultra 3 | 2x1GB DDR2 667 | XFX 256MB 7900GS | 19" Philips 109B4 | 160GB Sata2 | Microsoft Wireless Desktop | Audigy2ZS | Creative Megaworks 5.1 | 16x NEC 3520A+3551 Wrt | Zalman 5.1 Kulaklık | Skystar 2.6d | TAGAN 480W | TT Xaser V7000D WinGo Kasa
cosanadam çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-11-06, 12:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi. Mesajı göster
ben oyunlarda filan daha iyi olur diye dusunuyorum
uçak simülatörlerinde gerçekten harika oluyor.
Eski 16-11-06, 14:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
tutunmayan
New Member

Katılım tarihi: 14.11.06
Nereden: ankara
merhaba bende ati radeon 512MB X1300 var. aletin 2 tane dvi çıkışı var. (ama içinden bi tane convertor çıktı). Bu karta bi converter daha alıp taksam iki monitör bağlayabilirmiyim bilen var mı acaba?
tutunmayan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 19:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

o convertor dvi/analog icin.baglayacagin monitorler analog sa 2 tane convertor lazim.yok digitalse converter gerekmez.biri digital biri analogsa tek convertor kurtarir.
Eski 16-11-06, 20:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

by_BuR@K Avatar

Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Resimler: 11
Thumbs down Saphire ATİ x1600pro agp x8 de oluyomu

Benim kullandığım Asus 9550GE kartın içinden dvi ( Digital Visual Interface ) converter çıkıyor. Ama bazı kartlardan çıkmıyor.

Dvi converter.

Kardeş bende bundan war ve e.kartına takılı ama buna monitörü bağlayınca görüntü gelmiyo yada böyle yapmadan direk bundan görüntü alabilirmiyim???
by_BuR@K çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 20:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

Alıntı:
by_BuR@K tarafından iletildi. Mesajı göster

Dvi converter.

Kardeş bende bundan war ve e.kartına takılı ama buna monitörü bağlayınca görüntü gelmiyo yada böyle yapmadan direk bundan görüntü alabilirmiyim???
sen ne yapmaya calisiyosun?konuyu biraz acarmisin?
Eski 16-11-06, 23:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
çift ekran çıkışı olan ekran kartlarıyla ve laptopların neredeyse tamamıyla bunu yapabilirsiniz.

ben laptopa elimdeki 17 inç monitörümü bağlıyorum ve bir yanda gözümle takip etmem gereken programlar çalışırken diğeriylede nette geziyorum

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 17: