genel bölümünde böyle birşey alıcam , ne tavsiye edersiniz diye sormuştum, daha iyi bir seçenek çıkmadığı için aldım. Ürün 390 YTL civarı satılıyor. Aşağıda yazacağım tüm olumsuzluklarına rağmen aynı fiyata aynı işi yapan pek fazla seçenek yok. Yani 2 katı hatta 3 katı para vereyim ama işte optik zoomu olsun, sesi daha kaliteli olsun diye aramalara giriştim ,ama insanın içine sinecek birşey bulamadım. Bunun eşdeğeri gibi görünen orite diye bir marka var ama pek güven vermedi bana.
Ürünün Özellikleri
Sensor Tipi : 4.0 Megapixel CCD Sensor (interpolayon ile 8MP)
Bellek türü : Entegre 32MB ve SD genişleme yuvası (SD kart ile 1GB’ a kadar)
LCD : 2.0" LTPS Yüksek çözünürlüklü TFT
Zoom :4x Digital Zoom
Lens :F3.0/F8.0, f = 7.36mm
Odaklama : Otomotik odaklama lens
Lens : Normal ;18cm’ den sonsuza, Makro: 16-21cm
ISO :100
Flash Modları :Otomatik /Kapalı/Kırmızı göz ayarı/Force/Slow Sync
Flash Efektif alanı :1.0m - 1.5m
Beyaz ayarı : Otomatik/Güneşli/Bulutlu/Tungsten/Flöresant
EV Compensation :-2.0EV ile +2.0EV arası ( 0.3EV adımlarıyla)
Zaman sayacı :10 ve 20 saniye seçenekleri
PC arayüzeyi :USB 2.0
TV Çıkış biçimi : NTSC/PAL
Perde hızı :1/2 ile 1/1500 saniye arası
Otomatik güç kapama :Kapalı /2 dakika / 5 dakika
Yakalanan İmaj(1) : 3264 x 2448 (8MP, interpolasyonlu), 2272 x 1704 (4MP),
Yakalanan İmaj(2) :1600 x :1200(2MP) ve 640 x 480
İmaj dosya biçimi : JPEG (EXIF, DPOF, DCF), Direct Print (DPS)
Video yakalama :640 x 480 ve 320 x 240, 30 fps max (sesli video kaydı)
Video dosya biçimi : MPEG-4 (AVI, ASF)
Ses biçimi :MP3
Pil türü :Li-ion şarj edilebilir batarya (1000mAh)
Garanti süresi : 2Yıldır.
Paket içeriği : Ses, Usbve Tv çıkış kablosu,kamera kılıfı,lens kapağı ve kablosu, adaptör,şarj cihazı, kulaklık.
Kaydedilmiş dosya boyutu 32 MB a göredir.
Resolutions Fine Normal
Resim 3264x2448 6 12
2272x1704 12 24
1600x1200 24 48
640x480 102 189
Movie 640x480 47 s 54 s
320x240 180 s 250s
Artıları:
1) hem mp3 çalan, hem video çeken ve oynatan, hem fotoğraf çeken , hem ses kaydeden yaklaşık 10 cm boyunda taşıması kolay bir alet.
2)Fiyatı da uygun( 390 YTL)
3) Lcd ekranı kendinizi çekmek için ters çevirdiğinizde görüntü de ters dönüyor.
Eksileri:
1) mp3 çalma özelliği var, evet, ama sadece çalıyor gerçekten

Şarkının adını bile yazmıyor. 0001,0002,0003,... şeklinde şarkıları numaralandırıyor.
2)Mp3 sesi çok kısık. Öyleki daha iyi duyabilmek için kulaklıkların süngerlerini çıkarmak zorunda kaldım. Belki daha iyi bir kulaklıkla daha iyi sonuçlar alınabilir ama sesin netliği de pek iyi gelmedi bana.
3) Bir şarkıdan diğerine geçmek için tuşa bastıktan sonra 2 saniye kadar bekliyor. Aceleye gerek yok
4) Video modunda zoom yapamıyorsunuz. Gerçi yapsanız noolucak optik zoom değil zaten 4x digital zoom. Ama çekim esnasında o da yok.
5) Gün ışığı hariç diğer ortamlarda fotoğraf çekerken resim titrek çıkıyor. Cerrah eline sahip olmanız lazım titretmemek için.
6) Deklanşör tuşunu önde olduğundan göremiyorsunuz ve flaşa bitişik konumda. Dolma barnaklarınızla tuşa basmaya kalkarsanız flaşın önünü kapatırsınız.
7)Batarya. en büyük sorunlardan biri bu. Bir kere li-ion pil kullanıyor ve bittiğinde 5 saat beklemek zorunasınız. Ayrıca bu pil aletin kendi içindeyken şarj olamıyor, küçük bir dock ünite var paketin içinden gelen. Sadece çıkarılıp bunun üzerine konduğunda şarj olabiliyor. Ama esas sorun bu da değil. Batarya yuvaya tam oturmuyor. Bunu farkedene kadar aleti bozuk zannettim. Tam şarjlı batarya koyduğumda bile pil seviyesi çok düşük görünüyor ve 5-10 sn içinde kapanıyordu. Streç folyo ile pili yanlardan ve alttan biraz sarıp kalınlaştırdım. Ancak öyle kulanabiliyorum.
8) Menü kullanımı çok zor. Silme tuşu yok örneğin. Onun yerine joystiği sağa çekip silme menüsünü açıyorsunuz. Bir de bu 5 yönlü jostick varken gereksiz bir tekerlek koymuşlar. Bazan bunu kullanmanız gerekiyor. Ama ne zaman kullanacağınızı unutmamak için iyi bir hafızanız olmalı. Örneğin bir dosyayı silmek istediğinizde playback tuşu ile dosyayı görmeli, joystiği sağa çekip silme menüsünü açmalı, tekerleği çevirip "tamam" seçeneğine gelmeli ve tekerleğe basmalısınız.
9) Açma kapama tuşu çok hassas. Kılıfına sokarken bile makina açılabiliyor.
Aşağıda resimlerin üzerine tıklayıp büyük hallerini görebilirsiniz.