Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

Enermax Liberty 500 W PSU ATX V2.2 20+4 PIN

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Enermax Liberty 500 W PSU ATX V2.2 20+4 PIN başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Öncelikle herkeze kolay gelsin arkadaslar. Sizinle yeni aldıgım bır ürünün özelliklerini paylasıp karar vermekte zorlanan arkadaslara yardımcı olması acısından enine ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-05-06, 01:12   #1 (permalink)
marki
Member

marki Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.03.06
Nereden: balıkesir

Öncelikle herkeze kolay gelsin arkadaslar. Sizinle yeni aldıgım bır ürünün özelliklerini paylasıp karar vermekte zorlanan arkadaslara yardımcı olması acısından enine boyuna inceledim ve sizinle paylasmak istedim.

O/C meraklıları icin mukemmel bir cözüm diyebiliriz aslında. Bır cok özelligi var ve bircok dikkat cekici yönü var. Pentium D EE ve Athlon 64 X2 tam uyumlu calısıyor. Hem ATX hem BTX sistemlere tam uyumlu istenilen anda sistemi Atx-den BTX e çevirme imkanı, bununla beraber girirs ve orta seviye SERVER da destekliyor. "auto switch" sayesinde 100-240VAC altında stabil ve temiz güç saglıyor. 120 mm fanı ve akıllı konrol sistemi ile cok sessiz calısıyor. Sistem v 2,2 v2,1 v2,0 ve 1,3 biraz gelismis.

Simdi biraz inceliyelim....

İlk kutuyu elime aldıgımda bekledıgımden cok daha agır oldugunu fark ettım tombul bır kutusu var. Kutunun enı 17cm, boyu 25cm, yukseklıgı 15 cm.

ve merakla ıcını acdım ıcınden,

benı ılk karsılayan kablo cantasıydı once ne oldugunu anlıyamadım acıkcası kabloları kutunun ıcınde dagılmıs her bır parca kablonun kutu ıcınde ayrı koselere savrulmus olabılecegını dusunmustum ama yanılmısım, gayet muntazam bır canta ıcınde duzgunce katlanmıs ve ozellıklerıne gore ayrılmıs. Icınmden cıkan her bır parcanın kendı ambalajı var.

Kutunun icerigi:

1 - 1 adet kablo cantası
2 - 4 tane montaj vıdası
3 - 1 adet cep telefonu askısı
4 - boşta kalan kabloları kapata bılecegınız 3 tane plastık kapak
5 - 2 adet Enermax cıkartması
6 - kullanma klavuzu ( Tukce dill )
7 - 1 adet power kablosu
ile geliyor kutu icerigi zengin

kablolar ve cantası

Kabloların cıkartıla bılır olması kasa ıcınde buyuk bır avataj. Lazım oldugu kadarını kullana bılırsınız, fazlasınıda cantasında saklaya bılırsınız ayrıca kabloları takıp cıkatırken kasa ıcınde guc gosterısıde yapmanıza gerek kalmıyacak mınık bır cozumde getırmısler sadece kucuk tırnaga bastırmanız yeterli.

Kabloları ınceledıgımde boylarınında gayet yeterlı derecede oldugunu gordum
2 adet PCI-E konnector (ıkı adet x16 grafık kartına takılabılır)guc kablosu var boyları 58 cm
4 adet flopy, h.dısk ve cd rom kablolarıda 75 er cm
Power baglı 20+4 pın anakar cıkısı 4+4 cpu guc kablosu ve 1 adet PSU (800-2400 prm +/-%10) fan kablosu var

Power ustunde toplamda 8 cıkıs var ama maalesef kutudan ıse sadece 6 adet kablo cıkıyor

Power guzel bır sekılde ambalajlanmıs ılk elıme aldıgımda boyasının metalık sıyah oldugunu gordum. Fan saydam ve fan korumasıda altın rengınde. Standar power ölcülerınde ıcını acmadım ama gordugum kadarıyla sınek bıle gırse sıkısır. Arkasında on/off dugmesı var 1 adet elektrık gırısı (100-240 vac) monıtor elektırık cıkısı yok.

Enermaxs ELT modelınden 4 degısık confırıgasyon power uretmıs
ELT400AWT - ELT500AWT - ELT560 - ELT620AWT (560 ILE 620 CIKISLARI AYNI TEK FARK WAT)

Bence ıyı bır sıstemı bıle cok rahat kaldıra bılecek bır guc kaynagı ınanılmaz derecede sessız calısıyor ozellıkle belırmek ısterımkı CPU fanından bıle en az 4 kat daha sessız calısıyor ve akıllı kontrol sayesındede kendı fan hızını ayarlıya bılıyor cıkartılabılır kablolarıda kasa ıcınde buyuk bır avantaj.

AMA BELIRMET ISTEDIM BENI HAYALKIRIKLIGINA UGRATAN TEK TARAFI ITALYADAN GELIYOR OLMASINA RAGMEN CIN DE URETILIYOR OLMASI SADECE USTUNDE YAZIYOR BUNUN DISINDA GAYET MUNTAZAM VE KESINLIKLE TACSIYE EDILEBILIR

aklınıza takılan yarlerı ve yanlıslarımı gorursenız uyarın VE MERAK ETTIKLERINIZI SORUN ELIMDEN GELDIGINCE YARDIMCI OLMAYA CALISIRIM

marki

En son PROTON tarafından düzenlendi: 23-05-06 saat 00:55
marki çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-06, 01:29   #2 (permalink)
Joey
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.05.06
Nereden: Bursa
Karar almama Çok yardımcı oldu Teşekkür ederim.Daha öncedende bi arkadaşımız tavsiye etmişti, en yakın zamanda bitane enermax sahibi olcam.
Ellerine sağlık
Joey çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-06, 01:56   #3 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Çok güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederiz.

Katılamayacağım tek yanı sizin hayal kırıklığı olarak ifade ettiğiniz kısım. Bir ürünün Çin de üretiliyor olması artık onun kalitesine gölge düşürmüyor Çin sanayi konusunda hayal bile edemiyeceğimiz kadar gelişmiş bir durumda şu anda içiniz rahat olsun
Eski 21-05-06, 02:35   #4 (permalink)
Joey
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.05.06
Nereden: Bursa
Bencede Çinde üretilmiş demek dandik demek değil..işçilik ucuz olduğu için orda üretiliyor parça yine aynı parça
Joey çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-05-06, 11:03   #5 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14
Çok güzel bir inceleme olmuş emeğin için teşekkürler. Aslında hepimiz böyle incelemeler yapsak bilgi olarak müthiş kaynak olur.

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-05-06, 00:50   #6 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Eline sağlık güzel olmuş biraz foto up larda boyut büyük kaçmış (İstediğin gibi düzeltmeleri yaptım)
ama olsun ilk inceleme yazısına göre mükemmel devamını bekleriz...

En son PROTON tarafından düzenlendi: 23-05-06 saat 00:56
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-05-06, 10:45   #7 (permalink)
Rockford Fosgate
V.I.Member

Rockford Fosgate Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.06
Nereden: İzmir-Mavişehir
su an bılgısayarımızdakı parcalarım %90ı zaten cınde taiwanda vs.. uretılıyor!! Asus ta olsa baska markada olsa.... kormaya gerek yok kalıte kalıte uretım yapıyorlar her cın malı yanı deıl yanı

Watercooling Expert
Rockford Fosgate çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-05-06, 12:12   #8 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Güzel bir PSU, kaliteli ve güçlü, verimide yüksek sayılabileck bir seviyede ki en önce bakılması gereken özellikte bu, yazıda çok güzel olmuş, elinize sağlık.

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-05-06, 12:49   #9 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Resimler: 13
Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık konuyu incelemeler bölümüne taşıdım.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-05-06, 21:51   #10 (permalink)
marki
Member

marki Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.03.06
Nereden: balıkesir
ılgınızden dolayı asıl ben tesekkur ederım elımden gelenı yaptım keske daha cok ımkanım olsaydıda daha ayrıntılı ınceleme ımkanım olsaydı boyle fırsatlar elıme gectıkce degısık ıncelemelerle yadımcı olmaya calısacagım
marki çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-06, 00:42   #11 (permalink)
Aven
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.11.05
Çok güzel bir PSU bende var.kullanıyorum,ilk taktığımda çalışmıyo zannetmiştim çok sessiz,bilgisayarım O/C li olmasına rağmen fanı silent modda çalışıyor.bence parasını hakediyor ve pc de kablo salatasına müsaade etmiyo ihtiyacınız kadar çıkış takıyosunuz.pişman olmayacaksınız.
Aven çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-06, 03:37   #12 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Resimler: 97
çok güzel bir inceleme olmuş...incelemeler bölümüne alt başlık olarak kullanıcı incelemeleri eklenebilir bu arada....fiyatı ne kadar peki?
ayrıca bu linkten güncel psu ihtiyacınızı öğrenebilirsiniz tamamiyle güncel...
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"

En son gOkO tarafından düzenlendi: 28-05-06 saat 04:00
gOkO şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-05-06, 02:08   #13 (permalink)
STRONG
Power Member

STRONG Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.05
Nereden: TÜRKİYE
Çok güzel.Enermax almadığıma hata etmişim ama alacam yakında.Bilgilendirdiğin için tşk.
Eski 29-05-06, 15:57   #14 (permalink)
CeM
Sensei

CeM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00
Goko nu dediği gibi "Kullanıcı incelemeleri" adı altında yeni bir bölüm açtım.Dilerim diğer arkadaşlarada gaz olur
Alıntı yaparak cevap ver