Öncelikle herkeze kolay gelsin arkadaslar. Sizinle yeni aldıgım bır ürünün özelliklerini paylasıp karar vermekte zorlanan arkadaslara yardımcı olması acısından enine boyuna inceledim ve sizinle paylasmak istedim.
Enermax Liberty 500 W PSU ATX V2.2 20+4 PIN
O/C meraklıları icin mukemmel bir cözüm diyebiliriz aslında. Bır cok özelligi var ve bircok dikkat cekici yönü var. Pentium D EE ve Athlon 64 X2 tam uyumlu calısıyor. Hem ATX hem BTX sistemlere tam uyumlu istenilen anda sistemi Atx-den BTX e çevirme imkanı, bununla beraber girirs ve orta seviye SERVER da destekliyor. "auto switch" sayesinde 100-240VAC altında stabil ve temiz güç saglıyor. 120 mm fanı ve akıllı konrol sistemi ile cok sessiz calısıyor. Sistem v 2,2 v2,1 v2,0 ve 1,3 biraz gelismis.
Simdi biraz inceliyelim....
İlk kutuyu elime aldıgımda bekledıgımden cok daha agır oldugunu fark ettım tombul bır kutusu var. Kutunun enı 17cm, boyu 25cm, yukseklıgı 15 cm.
ve merakla ıcını acdım ıcınden,
benı ılk karsılayan kablo cantasıydı once ne oldugunu anlıyamadım acıkcası kabloları kutunun ıcınde dagılmıs her bır parca kablonun kutu ıcınde ayrı koselere savrulmus olabılecegını dusunmustum ama yanılmısım, gayet muntazam bır canta ıcınde duzgunce katlanmıs ve ozellıklerıne gore ayrılmıs. Icınmden cıkan her bır parcanın kendı ambalajı var.
Kutunun icerigi:
1 - 1 adet kablo cantası
2 - 4 tane montaj vıdası
3 - 1 adet cep telefonu askısı
4 - boşta kalan kabloları kapata bılecegınız 3 tane plastık kapak
5 - 2 adet Enermax cıkartması
6 - kullanma klavuzu ( Tukce dill )
7 - 1 adet power kablosu
ile geliyor kutu icerigi zengin
kablolar ve cantası
Kabloların cıkartıla bılır olması kasa ıcınde buyuk bır avataj. Lazım oldugu kadarını kullana bılırsınız, fazlasınıda cantasında saklaya bılırsınız ayrıca kabloları takıp cıkatırken kasa ıcınde guc gosterısıde yapmanıza gerek kalmıyacak mınık bır cozumde getırmısler sadece kucuk tırnaga bastırmanız yeterli.
Kabloları ınceledıgımde boylarınında gayet yeterlı derecede oldugunu gordum
2 adet PCI-E konnector (ıkı adet x16 grafık kartına takılabılır)guc kablosu var boyları 58 cm
4 adet flopy, h.dısk ve cd rom kablolarıda 75 er cm
Power baglı 20+4 pın anakar cıkısı 4+4 cpu guc kablosu ve 1 adet PSU (800-2400 prm +/-%10) fan kablosu var
Power ustunde toplamda 8 cıkıs var ama maalesef kutudan ıse sadece 6 adet kablo cıkıyor
Power guzel bır sekılde ambalajlanmıs ılk elıme aldıgımda boyasının metalık sıyah oldugunu gordum. Fan saydam ve fan korumasıda altın rengınde. Standar power ölcülerınde ıcını acmadım ama gordugum kadarıyla sınek bıle gırse sıkısır. Arkasında on/off dugmesı var 1 adet elektrık gırısı (100-240 vac) monıtor elektırık cıkısı yok.
Enermaxs ELT modelınden 4 degısık confırıgasyon power uretmıs
ELT400AWT - ELT500AWT - ELT560 - ELT620AWT (560 ILE 620 CIKISLARI AYNI TEK FARK WAT)
Bence ıyı bır sıstemı bıle cok rahat kaldıra bılecek bır guc kaynagı ınanılmaz derecede sessız calısıyor ozellıkle belırmek ısterımkı CPU fanından bıle en az 4 kat daha sessız calısıyor ve akıllı kontrol sayesındede kendı fan hızını ayarlıya bılıyor cıkartılabılır kablolarıda kasa ıcınde buyuk bır avantaj.
AMA BELIRMET ISTEDIM BENI HAYALKIRIKLIGINA UGRATAN TEK TARAFI ITALYADAN GELIYOR OLMASINA RAGMEN CIN DE URETILIYOR OLMASI SADECE USTUNDE YAZIYOR BUNUN DISINDA GAYET MUNTAZAM VE KESINLIKLE TACSIYE EDILEBILIR
aklınıza takılan yarlerı ve yanlıslarımı gorursenız uyarın VE MERAK ETTIKLERINIZI SORUN ELIMDEN GELDIGINCE YARDIMCI OLMAYA CALISIRIM
marki