Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

Philips 190G6FB 19"LCD Monitör

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Philips 190G6FB 19"LCD Monitör başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Uzun zamandır kullandığım CRT monitörümü LCD ile değiştirmek için fırsat kolladığım bir anda güvendiğim bir firmanın yaptığı kampanyayı görünce dayanamayıp ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-02-07, 03:28   #1 (permalink)
okemik
Senior Member

okemik Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.09.06
Nereden: Kocaeli
Philips 190G6FB 19"LCD Monitör

Uzun zamandır kullandığım CRT monitörümü LCD ile değiştirmek için fırsat kolladığım bir anda güvendiğim bir firmanın yaptığı kampanyayı görünce dayanamayıp Philips 190G6FB aldım ve 3 gündür kullanıyorum. 15” CRT den sonra bu monitör yayla gibi geldi. 190G6FB 1280*1024 çözünürlüğü destekliyor. Philips’in sayfasında belirtildiği gibi ürünün 8 ms açma/kapama tepkime süresi ile uygulamalarda bir problem çıkarmıyor. Monitör görüntü kalitesi bakımından mükemmel denilebilecek düzeyde. Test ettiğim oyunlarda herhangi bir ghosting oluşmadı, filmlerde pek deneyemedim ama izlediğim birkaç filmde sorun yoktu. Özellikle kontrastı ve parlaklığı oldukça düşük değerlerde kullanmama rağmen karanlık görüntülerde problem gözlemlemedim. 190G6FB AV cihazlarına bağlanabilirliği ve HD sinyalleri gösterebilme yeteneği ile sadece monitör olarak değil LCD televizyon olarak kullanım imkânı sağlıyor. 700:1 lik kontrast oranı ile aydınlık ve karanlık ortamlarda yeterli keskinliği sağlıyor. Philips 190G6FB ActiveBright teknlojisi ile üstün parlaklık, çok keskin renkleri ve geniş izleme açısıyla sunuyor. Monitörün üzerinde ki ses sitemi gerçekten oldukça kaliteli ses veriyor ve hatta bazı 5.1 ses sitemlerinden daha performanslı olduğunu söyleyebilirim. Monitörle beraber gelen 20 watt’lık sub-woofer’ın bas seslerde performansı oldukça etkileyici. PC ses sinyallerinin analog jack kablosu yerine USB kablosu üzerinden dijital olarak aktarılması da ses kalitesine etki eden diğer bir unsur. Ayrıca monitörün ayaklığında bulunan kısayol tuşları surround ses efektleri için dört farklı mod sunuyor. Monitörün ayaklığında bulunan USB 2.0 hub, ses ayarı, kulaklık ve mikrofon bağlantıları ile tam bir multimedya monitörü olduğunu ispatlıyor. Kutu içeriğine baktığımızda monitörle beraber DVI ve VGA kablosu, USB ses kablosu, analog ses kablosu, AC adaptörü geliyor.
Ürün yüksek fiyatına rağmen verilen parayı sonuna kadar hak ediyor. Philips 190G6FB 1000-1100 YTL gibi oldukça yüksek bir fiyat aralığında satılıyor. Monitörde ki tek eksi yön yüksek fiyatına rağmen Philips’in ölü piksel garantisi olan Perfect Panel sınıfında olmaması. Ürünün 3 yıl garantisi bulunuyor. Eğer üst sınıf bir multimedya monitörü arıyorsanız Philips 190G6FB güzel bir seçim olacaktır.
Vaktim olmadığı için şimdilik bu kadar yazabildim. İnceledikçe daha fazla bilgiyi ve resimleri paylaşmaya çalışacağım.

Teknoloji: 9
Tasarım: 9
Görüntü kalitesi: 10
Fiyat/Performans: 7
Kutu İçeriği: 8
Genel: 8.6

Teknik Özellikler
Resim/Ekran
•LCD panel tipi: 1280 x 1024 piksel, Yüksek parlaklık, RGB dikey şerit
•Panel Boyutu: 19" / 48 cm
•Efektif izleme alanı: 376,3 x 301,1 mm
•Piksel aralığı: 0,098 (Y) x 0,294 (D) mm
•Parlaklık (nit): 420 nit
•Kontrast oranı (tipik): 700:1
•Ekran renkleri: 16,2 M
•İzleme açısı: 160º (Yatay) / 160º (Dikey), C/R > 10 ise
•Tepki süresi (tipik): 8 ms
•Maksimum Çözünürlük: 75 Hz'de 1280 x 1024
•Video Nokta Hızı: 135 MHz
•Yatay Tarama Frekansı: 30 - 82 kHz
•Dikey Tarama Frekansı: 56 - 76 Hz
•sRGB
Bağlanabilirlik
•PC: 3,5 mm PC audio girişi x1, DVI-D x1, D-Sub x1
•AV girişi: CVBS & S-Video için Ses (Sol/Sağ), YPbPr için Ses (Sol/Sağ) x1, Komponent (YPbPr) x1, Kompozit (CVBS) x1, SCART x1, S-video x1
•Veri için ses girişi: Dijital Ses (USB aracılığıyla) 1x
•Audio çıkışı: Subwoofer Çıkışı
•USB: Yukarı akım portu x 1, Aşağı akım portu x 2
•Kulaklık: 3,5 mm
•Mikrofon: 3.5 mm'lik jak için mikrofon girişi
•Video Sync Giriş Sinyali: Kompozit Sync, Ayrı Sync
Kolaylıklar
•Kullanım kolaylığı: Hızlı Tuşlar
•Rahatlık Geliştirmeleri: Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display)
•Monitör Kontrolleri: Otomatik, Parlaklık Kontrolü, Giriş seçimi, Sol/Sağ, Menü (OK), Açık/Kapalı, Yukarı/Aşağı, Ses seviyesi kontrolü
•OSD Dilleri: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca
•Diğer kolaylıklar: Kensington kilidi uyumlu
•Tak ve Çalıştır Uyumluluğu: DDC/CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP
•Kanuni Onaylar: CB, CCC, CE İşareti, FCC-B, UL, CSA, GOST, MPRII, NUTEK, Energy Star, SEMKO
•Tilt: -5° - 25°
Aksesuarlar
•Aksesuarlarla Birlikte: AC Güç Kablosu, Ses Kablosu, DVI-D kablosu, USB kablosu, VGA kablosu, 1x subwoofer
•Kullanım Kılavuzu
•Hızlı başlangıç kılavuzu
Boyutlar
•Stand dahil boyutları ayarla (G x Y x D): 590 x 451 x 262,5 mm
•Subwoofer boyutları (G x Y x D): 220 x 220 x 334 mm
•MTBF: 50.000 saat
•Ürün ağırlığı (+stand): 9,5 kg
•Subwoofer Ağırlığı: 4 kg
•Ambalajla birlikte Ağırlık: 14,5 kg
Güç
•Uyumluluk: Energy Star, NUTEK
•Tüketim: < 100 W (subwoofer olmadan < 62 W )
•Kapalı Modu: < 2 W
•Güç LED göstergesi: Çalışma - yeşil, Bekleme/uyku - Sarı
Ses
•Çıkış Gücü: 5 W RMS x 2 Stereo + 20 W x 1 Subwoofer
•Ses Geliştirme: Dijital Sinyal İşleme, Subwoofer, Virtual 3D Surround
•Stereo Sistemi: NICAM
•Ses seviyesi kontrolü: Subwoofer Ses Kontrolü
Yazılım
•Philips Sound Agent 2

Not: İnceleme formatı olarak anlaşılma kolaylığı açısından Blow-II arkadaşımızın Samsung 940BW incelemesi temel alınmıştır.
okemik çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-07, 13:01   #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15
Re: Philips 190G6FB 19"LCD Monitör

Güle güle kullanın çok şık gözüküyor ama bir hayli pahalı.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-07, 23:22   #3 (permalink)
okemik
Senior Member

okemik Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
Güle güle kullanın çok şık gözüküyor ama bir hayli pahalı.
Teşekür ederim. Normalde oldukça pahalı ancak güvendiğim bir firma süper bi kampanya yapmış oldukça uygun bir fiyata aldım yoksa benimde alacağım yoktu
okemik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-02-07, 02:27   #4 (permalink)
HuRRiCaNe
V.I.Member

HuRRiCaNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.04.06
Nereden: Searching ...
Resimler: 6

Tam fiyatını ve o güvendiğiniz firmayı yazmanız bir sorun teşkil etmeyecektir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-02-07, 03:11   #5 (permalink)
okemik
Senior Member

okemik Avatar

Bilgisayarım

Asya Bilgisayar dan 600 YTL ye aldım.Yanlız bu firmanın İstanbul dışında olduğunu belirteyim. İlgilenenler için firmanın merkezi Gebzede ve İzmitte şubesi var.
okemik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-02-07, 11:29   #6 (permalink)
tamerr
Cool Member

tamerr Avatar

Katılım tarihi: 23.05.06
Nereden: Ankara

mükemmel fiyat. zaten bu monitör hep gönlümdedir şekil şemal olarak
hayırlı olsun.
tamerr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-02-07, 23:59   #7 (permalink)
x-vipen
V.I.Member

x-vipen Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.08.05
Nereden: ankara
Blog Mesajları: 3
Resimler: 23

abi çok güzel yaaa
x-vipen çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-07, 01:49   #8 (permalink)
okemik
Senior Member

okemik Avatar

Bilgisayarım

Teşekkürler arkadaşlar. En kısa zamanda ürün resimlerinin ekliyeceğim.
okemik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-07, 14:41   #9 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

hayırlı olsun. görür görmez hayran kaldığım bir monitördü ama fiyatı çok yüksek olduğu için alamamıştım. sen çok iyi bir fiyata almışsın. yalnız Philips'i ölü piksel garantisi vermediği için kınıyorum böylesine güzel ve pahalı bir üründe ölü piksel riskine girilmez bence.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-07, 19:34   #10 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara

Alıntı:
esco673 tarafından iletildi. Mesajı göster
hayırlı olsun. görür görmez hayran kaldığım bir monitördü ama fiyatı çok yüksek olduğu için alamamıştım. sen çok iyi bir fiyata almışsın. yalnız Philips'i ölü piksel garantisi vermediği için kınıyorum böylesine güzel ve pahalı bir üründe ölü piksel riskine girilmez bence.
+1 Bu kadar paraya daha düşük modellerde bile verdiği ölü pixel garantisini görmek istiyor insan... Philipslerin en büyük artısı verdiği ölü pixel garantisi (gerçi onunda ayrıntıları çok ama ynede bir artı bu).
Gerçi Perfect Panel vermesinin kullandığı panelle alakası var sanırım eğer farklı bir panel kullanmışlarsa aynı garantiyi veremiyor olabilirler (varsayım üzerinden gidiyorum yanlışım varsa düzeltin rica ediyorum )
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-02-07, 01:48   #11 (permalink)
okemik
Senior Member

okemik Avatar

Bilgisayarım

[quote=KroninuQus_BerQ;668471Gerçi Perfect Panel vermesinin kullandığı panelle alakası var sanırım eğer farklı bir panel kullanmışlarsa aynı garantiyi veremiyor olabilirler (varsayım üzerinden gidiyorum yanlışım varsa düzeltin rica ediyorum )[/QUOTE]
Evet ölü piksel garantisi sadece Perfect Panellerde var. Diğerlerinde kullandığı paneller farklı farklı.
okemik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-07, 13:51   #12 (permalink)
hopeness_devil
Senior Member

hopeness_devil Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.08.06
Nereden: İstanbul

harika baboş ya
hopeness_devil çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-07, 19:38   #13 (permalink)
dr8333
New Member

Katılım tarihi: 05.05.05

600 YTL mi? Çok iyi fiyat. Ben 1025 YTL ye aldım. Taksitle ama.
Ölü piksel garantisine gelince Philips bu monitöre 0 ölü piksel garantisi vermiyor. Ancak benim aldığım yer 15 gün 0 piksel garantisi verdi.
Bir de sorum olacak. Monitörün kendi USB ses kartı var. Kaç bit olduğunu bilen var mı? Ayrıca monitörde mikrofon çalıştıramadım. Çalıştırabilen var mı?
dr8333 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-07, 23:32   #14 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara

Alıntı:
dr8333 tarafından iletildi. Mesajı göster
600 YTL mi? Çok iyi fiyat. Ben 1025 YTL ye aldım. Taksitle ama.
Ölü piksel garantisine gelince Philips bu monitöre 0 ölü piksel garantisi vermiyor. Ancak benim aldığım yer 15 gün 0 piksel garantisi verdi.
İlginç bir kampanya Philips vermiyorsa bu garantiyi satıcı firma nasıl verebiliyor anlamadım??
KroninuQus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver