Uzun zamandır kullandığım CRT monitörümü LCD ile değiştirmek için fırsat kolladığım bir anda güvendiğim bir firmanın yaptığı kampanyayı görünce dayanamayıp Philips 190G6FB aldım ve 3 gündür kullanıyorum. 15” CRT den sonra bu monitör yayla gibi geldi. 190G6FB 1280*1024 çözünürlüğü destekliyor. Philips’in sayfasında belirtildiği gibi ürünün 8 ms açma/kapama tepkime süresi ile uygulamalarda bir problem çıkarmıyor. Monitör görüntü kalitesi bakımından mükemmel denilebilecek düzeyde. Test ettiğim oyunlarda herhangi bir ghosting oluşmadı, filmlerde pek deneyemedim ama izlediğim birkaç filmde sorun yoktu. Özellikle kontrastı ve parlaklığı oldukça düşük değerlerde kullanmama rağmen karanlık görüntülerde problem gözlemlemedim. 190G6FB AV cihazlarına bağlanabilirliği ve HD sinyalleri gösterebilme yeteneği ile sadece monitör olarak değil LCD televizyon olarak kullanım imkânı sağlıyor. 700:1 lik kontrast oranı ile aydınlık ve karanlık ortamlarda yeterli keskinliği sağlıyor. Philips 190G6FB ActiveBright teknlojisi ile üstün parlaklık, çok keskin renkleri ve geniş izleme açısıyla sunuyor. Monitörün üzerinde ki ses sitemi gerçekten oldukça kaliteli ses veriyor ve hatta bazı 5.1 ses sitemlerinden daha performanslı olduğunu söyleyebilirim. Monitörle beraber gelen 20 watt’lık sub-woofer’ın bas seslerde performansı oldukça etkileyici. PC ses sinyallerinin analog jack kablosu yerine USB kablosu üzerinden dijital olarak aktarılması da ses kalitesine etki eden diğer bir unsur. Ayrıca monitörün ayaklığında bulunan kısayol tuşları surround ses efektleri için dört farklı mod sunuyor. Monitörün ayaklığında bulunan USB 2.0 hub, ses ayarı, kulaklık ve mikrofon bağlantıları ile tam bir multimedya monitörü olduğunu ispatlıyor. Kutu içeriğine baktığımızda monitörle beraber DVI ve VGA kablosu, USB ses kablosu, analog ses kablosu, AC adaptörü geliyor.
Ürün yüksek fiyatına rağmen verilen parayı sonuna kadar hak ediyor. Philips 190G6FB 1000-1100 YTL gibi oldukça yüksek bir fiyat aralığında satılıyor. Monitörde ki tek eksi yön yüksek fiyatına rağmen Philips’in ölü piksel garantisi olan Perfect Panel sınıfında olmaması. Ürünün 3 yıl garantisi bulunuyor. Eğer üst sınıf bir multimedya monitörü arıyorsanız Philips 190G6FB güzel bir seçim olacaktır.
Vaktim olmadığı için şimdilik bu kadar yazabildim. İnceledikçe daha fazla bilgiyi ve resimleri paylaşmaya çalışacağım.
Teknoloji: 9
Tasarım: 9
Görüntü kalitesi: 10
Fiyat/Performans: 7
Kutu İçeriği: 8
Genel: 8.6
Teknik Özellikler
Resim/Ekran
•LCD panel tipi: 1280 x 1024 piksel, Yüksek parlaklık, RGB dikey şerit
•Panel Boyutu: 19" / 48 cm
•Efektif izleme alanı: 376,3 x 301,1 mm
•Piksel aralığı: 0,098 (Y) x 0,294 (D) mm
•Parlaklık (nit): 420 nit
•Kontrast oranı (tipik): 700:1
•Ekran renkleri: 16,2 M
•İzleme açısı: 160º (Yatay) / 160º (Dikey), C/R > 10 ise
•Tepki süresi (tipik): 8 ms
•Maksimum Çözünürlük: 75 Hz'de 1280 x 1024
•Video Nokta Hızı: 135 MHz
•Yatay Tarama Frekansı: 30 - 82 kHz
•Dikey Tarama Frekansı: 56 - 76 Hz
•sRGB
Bağlanabilirlik
•PC: 3,5 mm PC audio girişi x1, DVI-D x1, D-Sub x1
•AV girişi: CVBS & S-Video için Ses (Sol/Sağ), YPbPr için Ses (Sol/Sağ) x1, Komponent (YPbPr) x1, Kompozit (CVBS) x1, SCART x1, S-video x1
•Veri için ses girişi: Dijital Ses (USB aracılığıyla) 1x
•Audio çıkışı: Subwoofer Çıkışı
•USB: Yukarı akım portu x 1, Aşağı akım portu x 2
•Kulaklık: 3,5 mm
•Mikrofon: 3.5 mm'lik jak için mikrofon girişi
•Video Sync Giriş Sinyali: Kompozit Sync, Ayrı Sync
Kolaylıklar
•Kullanım kolaylığı: Hızlı Tuşlar
•Rahatlık Geliştirmeleri: Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display)
•Monitör Kontrolleri: Otomatik, Parlaklık Kontrolü, Giriş seçimi, Sol/Sağ, Menü (OK), Açık/Kapalı, Yukarı/Aşağı, Ses seviyesi kontrolü
•OSD Dilleri: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca
•Diğer kolaylıklar: Kensington kilidi uyumlu
•Tak ve Çalıştır Uyumluluğu: DDC/CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP
•Kanuni Onaylar: CB, CCC, CE İşareti, FCC-B, UL, CSA, GOST, MPRII, NUTEK, Energy Star, SEMKO
•Tilt: -5° - 25°
Aksesuarlar
•Aksesuarlarla Birlikte: AC Güç Kablosu, Ses Kablosu, DVI-D kablosu, USB kablosu, VGA kablosu, 1x subwoofer
•Kullanım Kılavuzu
•Hızlı başlangıç kılavuzu
Boyutlar
•Stand dahil boyutları ayarla (G x Y x D): 590 x 451 x 262,5 mm
•Subwoofer boyutları (G x Y x D): 220 x 220 x 334 mm
•MTBF: 50.000 saat
•Ürün ağırlığı (+stand): 9,5 kg
•Subwoofer Ağırlığı: 4 kg
•Ambalajla birlikte Ağırlık: 14,5 kg
Güç
•Uyumluluk: Energy Star, NUTEK
•Tüketim: < 100 W (subwoofer olmadan < 62 W )
•Kapalı Modu: < 2 W
•Güç LED göstergesi: Çalışma - yeşil, Bekleme/uyku - Sarı
Ses
•Çıkış Gücü: 5 W RMS x 2 Stereo + 20 W x 1 Subwoofer
•Ses Geliştirme: Dijital Sinyal İşleme, Subwoofer, Virtual 3D Surround
•Stereo Sistemi: NICAM
•Ses seviyesi kontrolü: Subwoofer Ses Kontrolü
Yazılım
•Philips Sound Agent 2
Not: İnceleme formatı olarak anlaşılma kolaylığı açısından Blow-II arkadaşımızın Samsung 940BW incelemesi temel alınmıştır.