hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

powercom imd-1000AP digital ups

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında powercom imd-1000AP digital ups başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "forumda da bir ara populer bir konu olan ups'ler birkaç hafta önce benim de zorunlu olarak ilgimi çekti. Bir sabah ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 13-12-06, 21:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
barsoy
Cool Member
Bilgisayarım

barsoy Avatar

Katılım tarihi: 30.03.05
powercom imd-1000AP digital ups

forumda da bir ara populer bir konu olan ups'ler birkaç hafta önce benim de zorunlu olarak ilgimi çekti. Bir sabah evdeki elektrikli aletler sanki sürekli açılıp kapanıyormuş gibi sesler çıkarınca voltajda bir anormallik var herhalde dedim, sonra aklıma genelde hep açık olan 2 bilgisayarım geldi. Biraz rengim beyaza döndü tabi acaba bişey oldumu devreler yandımı diye. Baktım bişey olmamış bari bundan sonra önlemi alayım dedim ve önce surge protector denen voltaj korumalı prizleri, sonra da olmuşken elektrik kesintisinden de korusun diye UPS'leri araştırmaya başladım.

Online ve offline UPS'lerin avantajını barındıran line-interactive ups'ler şebeke akımı olduğu sürece yükünüzü(ups'nin beslediği aygıtlar) şebekeden besliyor ve voltaj dalgalanmalarını filtreliyor, elektrik kesildiğinde ise bataryalar devreye giriyor.

Artılar-özellikler
1. Line İnteraktif,
2. CPU Kontrollü
3. AVR (Otomatik Voltaj Regülasyonu)
4. +/- 25% Koruma aralığı,
5. Digaital göstergeli ekran,
6. USB Bağlantısı
7. 40 - 50 dak. Besleme süresi .( 15” CRT Monitör + PC)
8. 1000VA 550W
9. Aşırı yük ve kısa devre koruması için sigorta ve devre kesici
10. Giriş voltajının nominalin -9% ila -25% arası altına düşmesi durumunda otomatik olarak 15% yükseltme,
11. Giriş Voltajının +9% ila +25% arası yükselmesi durumunda 13% düşürme
12. Kapalı konumda şarj edilebilme
13. Sızdırmaz, Bakım-gerektirmeyen kurşun asitli akü
14. Enerji tasarruf fonksiyonu (Yeşil mod)
15. Akıllı güç yönetim kontrolü
16. Şimşek ve Voltaj dalgalanmalarına karşı koruma
17. Gelişmiş batarya yönetimi (ABM teknolojisi)
18. Input / Output Voltajı,Şarj olma seviyesi,Input frekansı,Isı ve batarya şarj durumu
19. Akıllı güç yönetimi sayesinde bilgisayardaki uygulamaları kapatarak çıkmak.
20. Otomatik deşarj koruması
21. Modem koruması
22. 3 adet priz çıkış( 2si batarya beslemeli ve voltaj korumalı, diğeri sadece voltaj korumalı

Eksiler:
1) pek anlaşılmayan bir kullanma kılavuzu. Yeşil mod-aktive edilmemiş yeşil mod diye birşeyden bahsediyor, ne tam olarak neyden bahsettikleri belli ne de bu modlara nasıl geçilir yaptıkları tarifle bulmanın imkanı yok. Bir de ilk kullanımdan önce bataryayı 24 saat şarj edin diyor.Kapalıyken dahi aletin şarj olabileceğini yazıyor. Ama en arka sayfada açık konumda şarj edin diyor.

2)PC yazılımı(upsmon). Bu da Türkçe. Ama arayüz pencerelerindeki cümleler türkçeye çevrilirken uzun olmuş ,pencere boyutu değiştirilmemiş. O yüzden kutulara girdiğiniz değerleri göremiyorsunuz,cümlelerin arkasında kalıyor. Mümkünse ingilizce arayüzlü programı bulup kullanmanız tavsiye olunur. Nasıl olsa yardım dosyası türkçe olduğundan açıklamalarını bulursunuz.

3)Windows bir ups'niz olduğunun farkında değil. Güç seçeneklerinden kesintisiz güç kaynağına baktığınızda windowsun sizin ups'yi yok saydığını görüyorsunuz. Nedeni ise makinanın PC'ye usb ile bağlı olması. Windows'un sizin UPS'i görmesi için usb'den değil, RS232(seri bağlantı)ile bağlanmış olması lazım. O yüzden UPSMON yazılımına mahkumsunuz. CD'yi kaybetmeyin. USB'den bağlanmanın bir diğer dezevantajı da Eğer PC'yi hibernate ediyorsanız(hazırda beklet) tekrar açtığınızda upsmon ile ups arasında bağlantı kopuyor.
barsoy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-06, 22:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
mutimuti
V.I.Member
Bilgisayarım

mutimuti Avatar

Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
kaç dakka kaldırıyor? benim tahminim 15 20 dakka götürür benim pcyi en fazla. abartılı 50 dakka.
mutimuti çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-12-06, 16:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
barsoy
Cool Member
Bilgisayarım

barsoy Avatar

daha denemedim. Daha doğrusu yazılım 3 dakika sonra bilgisayarı kapattığı ve bende yukarda bahsettiğim nedenden dolayı değerleri değiştiremediğim için şimdilik belirsiz.
Eski 14-12-06, 17:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
mutimuti
V.I.Member
Bilgisayarım

mutimuti Avatar

Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
bence dene en azından nekadar zamanın olduğunu bil.
mutimuti çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-12-06, 22:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
barsoy
Cool Member
Bilgisayarım

barsoy Avatar

Re: powercom imd-1000AP digital ups

arkadaşlar windows'un ups'yi görmesini nasıl sağlarım bilen var mı? Cihazın kendi yazılımına bağlı kalmak istemiyorum.
Eski 06-11-07, 10:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
hukla
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 02.11.07
Nereden: tr
Cevap: powercom imd-1000AP digital ups

evet bence güzel makina dijital falan çokta janjanlı yani

ama biraz fiyat yüksek bence kaliteden degil janjandan dolayı yüksek bi dünya farklı marka daha var onlarıda bir incele bence
hukla çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

powercom imd-1000AP digital ups ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
powercom ups kgk PAPYRUS Genel 6 27-12-06 23:55
powercom ups ve psu desteği emotion09 Genel 8 23-09-06 02:51
Powercom 100 AP kullanan arkadaşlar sam Genel 2 12-04-06 22:43
Powercom UPS ayarı sam Genel 2 27-03-06 23:27

Saat ayarı GMT +3. Saat : 07:58.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999