Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

Samsung 940BW 19" wide 4ms

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Samsung 940BW 19" wide 4ms başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "LCD monitörlerin popülaritesinin arttığı şu dönemde XBox 360 almamı da bahane ederek Samsung 940BW almayı planladım ve nihayetinde 3 gündür ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (2) Konu araçları |  
Eski 29-01-07, 12:38   2 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15
Arrow Samsung 940BW 19" wide 4ms

LCD monitörlerin popülaritesinin arttığı şu dönemde XBox 360 almamı da bahane ederek Samsung 940BW almayı planladım ve nihayetinde 3 gündür kullanıyorum. Aslında bu aldığım 2. Samsung 940BW oldu. İlginç olacak ki ilk gelen monitör ile DVI'dan görüntü alamadım. 7800GT, X1600PRO, X550, FX 5500 ile denemelerimde sonuç alamadım sadece X1300PRO ile DVI'dan görüntü alabildim. Monitörü yolladım ve yenisi geldi. İlk defa böyle bir soruna rastladım DVI'dan görüntü alabiliyordu fakat donanım uyumsuzluğu vardı. Neyseki 2. monitörde böyle bir sorun ile karşılaşmadım 3. gününde mutlu ve bahtiyarız. İlk başta geniş ekrana alışması zaman aldı fakat gerçekten aldığıma değmiş. Monitör Max 1440*900 çözünürlüğü destekliyor ve 16:10 standardında. 4 MS tepkime süresi oyunlar ve birçok uygulamada gayet sorunsuz ve iyi sonuç veriyor. Özellikle Xbox 360'daki 4:3' lcd ve crt'deki alt ve üst taraftan kesilmeler olmuyor ekrana cuk diye oturuyor oyunlar tabiri yerinde ise. Filmler ise gayet iyi sonuç veriyor küçük bir HDTV edasında Samsung 940BW. Monitör HDCP protokolünü destekliyor bu ilerde alacağınız HD-DVD'lerdeki kopya koruması protokolünü desteklediği için bu medyaları sorunsuz izlmenizi sağlayacak (HDCP destekli ekran kartları ile). Kontrast oranı 500:1 başlarda biraz az olduğubu düşünsemde parlaklık gayet iyi gerek oyun gerek filmler olsun gayet keskin sonuçlar verdi. Özellikle HD videolar ile test ettim çünkü elinizdeki divx ve vcd kalitesindeki medyalar çözünürlüğü düşük olduğu ve orjinal görüntüden kırpıldığı için tam net sonuçlar vermeyebilirdi. HD (720p, 1080p videolar denedim) perfomansı gayet iyi diyebilirim tabi bu HD videoların keskinliği donanımınızlada alakalı bir bakıma. Monitörün geniş ekran olması TV ve video uygulamalrında görsel olarak 4:3 monitörere nazaran daha keyifli bir seyir sunuyor. Samsung 940BW'de oyun ve multimedya uygulamalarında kullanabilmeniz için MagicBright (Ekran parlaklığını ayarlayabilme) özelliği var tüm Samsung monitörlerde olduğu gibi. Oyun, film,text, spor ve custom gibi seçenekleri mevcut. Samsung 940BW şu an 410-440 YTL fiyat aralığında satılıyor. Diyebilirm ki fiyat/performans olarak kategorisindeki monitörler arasında en uygun olanı diyebilirm. Ek olarak HDTV alacak paranız yok ve 360'ınız var isede en iyi tercih Samsung 940BW olacaktır.

Teknoloji: 8
Tasarım: 9
Fiyat/Performans: 9
Kutu İçeriği: 7
Genel:
8,25

PANEL ÖZELLİKLERİ
# Görüntülenebilir Bölge: 19" Geniş Ekran
# Tepki Süresi: 4 ms
# Nokta Aralığı (mm): 0.285 x 0.285
# Parlaklık (cd/x33A1): 300 cd/m2
# Kontrast Oranı: 500:1
# Görüntüleme Açısı (H/V): 160/160 (CR>5)

FREKANS ÖZELLİKLERİ
# Yatay Frekans (kHz): 30-81
# Düşey Frekans (Hz): 56-75
# Maksimum Çözünürlük: 1440x900
# Desteklenen Renk: 16.2 Mil.

SİNYAL GİRİŞİ
# Giriş Video Sinyali: Analog RGB, DVI Digital Link:TMDS
# Sync Tipi: Separate H/V, Composite , SOG
# Giriş Bağlantısı: 15pin D-sub, DVI-D
# Plug & Play: DDC 2B

GÜÇ ÖZELLİKLERİ
# Modda: 42 Watts (Maks.)
# DPMS Mod: -
# Tip: Built in
# Duvar Aparatı: VESA 75mm
# TCO: TCO''03

BOYUT ÖZELLİKLERİ
# Set (W*H*D)(mm) (stant''lı): 439x327.3x200(HAS), 439x360.7x200(Simple)
# Set (W*H*D)(mm) (stant''sız): 439x289x65.4
# Paketli (W*H*D)(mm): 525x234x398(HAS), 525x149x428(Simple)

AĞIRLIK ÖZELLLİKLERİ
# Set (kg): 5.6(HAS) / 4.2(Simple)
# Paketli (kg): 6.9(HAS) / 5.4(Simple)
# Diğer Özellikler: DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2 .Narrow Bezel .Mechanical S/W(sadece HAS)

STAND ÖZELLİKLERİ
# Tip: Simple/BEST Egonomic HAS(80mm)
# Fonksiyon: HAS : Ayarlanabilir boy,Swivel, Tilt

Kutu İçeriği: DVI Kablo, Analog Kablo, Güç Kablosu, Sürücü CD'si (İçinden Samsung'un HD videolarından falan çıksa güzel olurdu.)

Not: DB'nin uçması nedeniyle inceleme tekrar eklenmiştir.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 12:46   #2 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Re: Samsung 940BW 19" wide 4ms

Dostum tekrardan hayırlı uğrlu olsun, öncesindede dedim; Gerçeketen güzel bi tercih, zamanında çok araştırdım, verilen paranın tamamını hak eden bi ürün.

Not: DB'nin uçması nedeniyle Xbox360+940BW ziyareti yeniden gerçekleşecektir, toplanıp geliyoz

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 12:54   #3 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
ALIENWARE tarafından iletildi. Mesajı göster
Dostum tekrardan hayırlı uğrlu olsun, öncesindede dedim; Gerçeketen güzel bi tercih, zamanında çok araştırdım, verilen paranın tamamını hak eden bi ürün.

Not: DB'nin uçması nedeniyle Xbox360+940BW ziyareti yeniden gerçekleşecektir, toplanıp geliyoz
Ahaha pizzaları unuttuğumu sanma sende
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 13:43   #4 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Bu monitörden bende arkadaşıma aldım 2-3 gün denedim oldukça beğendiğimi ifade etmeliyim ammaaa bir eksikliği beni üzdü o da çok güdük olması şu ayağına niye yükseklik ayarı koymadın be bilader çok alçak kalıyor masada..

Bu fiyat politikası diğer markaları da şıkıştırmış olmalı ki philips ve benq
hemen aynı fiyat kategorisinde 19 wide monitörleri sürdüler piyasaya...
PHILIPS 190CW7CS 19" 5ms WIDE SCREEN 440ytl

BENQ FP92W 19" 5ms WIDE SCREEN LCD

BLOWII a şiddetle katıldığım bir nokta var ki oda (HDCP) desteği çoğu kullanıcı bunu önemsemiyor belki şuan ama bu HD dvd ve Blueray disklerin sürücüleri elbet seneye 1000ytl değil 100ytl ye satılacak o zaman PC de seyir için üzülebilirsiniz....
VISTA ile beraber 16:9 oranı iyice yerleşeceği düşünülünce.
Samsung 940bw bencede fiyat kategorisinde ilk tercih edilebilecek LCD panellerden..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 14:23   #5 (permalink)
muradtanak
Cool Member

muradtanak Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.04.05
Nereden: İstanbul

940BW Monitör Max 1440*900 çözünürlüğü destekliyor

1400 X 900 = 1.260.000 toplam piksel eder.

------------------------------------

Standart Samsung 710v 17'' LCD Monitör kullanıyorum.

Max 1280*1024 çözünürlükte çalışıyor.

1280 X 1024 = 1.310.720 toplam piksel eder.

Konuya bu açıdan bakarsanız, 17'' standart LCD monitör satın alan şanslı...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 14:59   #6 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
muradtanak tarafından iletildi. Mesajı göster
WS LCD monitörler geniş ekran özelliklerinden dolayı tercih ediliyorlar. Geniş ekranın işini görmeyeceğini düşünen birisi zaten 4:3 bir LCD alır. Ayrıca bahsettiğiniz piksel farkını sizin gözünüzle görmeniz imkansızdır ve piksel görüntü kalitesinden daha çok eldeki veriye orantılı olarak size gözükecektir..

Alıntı:
Piksel nedir? Piksel kare şeklinde olan görüntünün en küçük birimidir. Digital görüntüler yana yana gelen pikseller topluluğundan oluşmaktadır. Digital görüntü, imgenin eninde ve boyunda bulunan piksel sayısı ile tanımlanır. Pikselin kendi başına en ve boy değerleri yoktur. Demekki dikdörtgen biçimindeki tek bir piksel 1*1 mm, 1*1 cm hatta 3*2 m bile olabilir. Aksi belirtilmedikçe piksellerin en ve boy oranı eşittir. Çözünürlük ise boyut tanımlamalaırında ek olarak gereken bir kavram. Kendi başlarına boyut sahibi olmayan piksellere çoğu zaman bir boyut değeri tanımlamak gereklidir. Bu şekilde piksellerin boyutu belirlendiğinde uzunluk biriminde kaç piksel bulunacağı da belirlenmiş olur. Örneğin bir pikselin boyutu 1 mm olarak tanımlanmışsa her santimetrede 10 piksel bulunacaktır.
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 15:16   #7 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

bu fiyatlara 17" bulunca çok sevinmiştim neredeyse bedava gibi HDCP, uyarısını daha önce de bir kere okumuştum ama ekran kartlarınında uyumlu olması gerekiyorsa masraflar bayağı artacak heralde
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 15:37   #8 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
esco673 tarafından iletildi. Mesajı göster
bu fiyatlara 17" bulunca çok sevinmiştim neredeyse bedava gibi HDCP, uyarısını daha önce de bir kere okumuştum ama ekran kartlarınında uyumlu olması gerekiyorsa masraflar bayağı artacak heralde

Yeni ekran kartlarının birçoğunda var hdmi çıkışı olanlarda.
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 16:35   #9 (permalink)
Dark_eXorCist
Rookie Member

Dark_eXorCist Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.03.06
Nereden: İstanbul

Alıntı:
muradtanak tarafından iletildi. Mesajı göster
940BW Monitör Max 1440*900 çözünürlüğü destekliyor

1400 X 900 = 1.260.000 toplam piksel eder.

------------------------------------

Standart Samsung 710v 17'' LCD Monitör kullanıyorum.

Max 1280*1024 çözünürlükte çalışıyor.

1280 X 1024 = 1.310.720 toplam piksel eder.

Wide monitörün pixel değerlerini yanlış almışsınız.
1440x900= 1.296.000
1280x1024= 1.310.720

14.720 pixel benim için sorun değil. Bir de duruma şu yönden bakın.
Bir widescreen dvd film aldınız ve 17"LCD monitörünüzde izliyorsunuz. Bu esnada altta ve üstte sihat bantlar oluşur, kaç pixel kaybettiğinizi belitmeme gerek yok sanırım
Dark_eXorCist çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 23:09   #10 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım

Bu tarz bir değerlendirme çok yanlış ne anlama geliyor anlayamadım benim
19inch Philips 1600*1200 nedir yani şimdi crt dir kontras oranı nerden baksan
100.000/1 dir tepkime süresi 1 milisaniye altındadır max çöz de 85hz vermektedir...
o zaman en iyi monitör crt dir niye lcd alalım wide başka şeye hizmet eden bir yapı elbette kişisel tercih ve kullaım alanına göre seçim yapılır bu tarz hesaplamalar mantık dışı ...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-07, 13:40   #11 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Piksel zaten eldeki verinin kalitesini belirler daha önce dediğim gibi. Bir medya/dosya'nın piksel sayısı ne kadar fazla ise kalitesi o kadar artar. Örneğin 800*600 bir resim ile 1600*1200 resmin kalitesi bir değildir ama bu monitörünüzün çözünürlüğüne oranla kalitesini belirlemez görülebilir maximum alanı etkiler. Arkadaş kavramları karıştırmış sanırım.
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-07, 11:52   #12 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım

Yok bence o 17inch almış pişman olmuş
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-07, 16:51   #13 (permalink)
EzerchE
Moderator