Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

Samsung F1 1tb kisa incelemesi.

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Samsung F1 1tb kisa incelemesi. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Yakin bir arkadasimin İsviçreden aldiği yeni f1 1tb lik modele soyle bir goz attim. Kendisini efsanevi 250 gb lik seagate ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-09-08, 13:16   #1 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Samsung F1 1tb kisa incelemesi.

Yakin bir arkadasimin İsviçreden aldiği yeni f1 1tb lik modele soyle bir goz attim. Kendisini efsanevi 250 gb lik seagate 410as ile karsilastirdim.Aceleden hdd nin fotoğraflarini çekemedim.Sadece hd tach yapip biraktim.elimdeki 410 as ile de hdtach vasitasi ile karsilastirdim.Diskten bahsedecek olursak standar 3.5 inch formunda bir disk.Serial ata 3.0 standarti kullaniyor.32 mb tampon bellek ile desteklenmiş.fabrika verilerine göre arama süresi 8.9 ms gecikme süresi 4.17 ms boş durumdayken 6.7 watt arama durumunda 7.6 watt yazma okuma durumunda 8.4 watt enerji tüketimi var.Şimdi basit testimize4 geçelim.

görüldüğü üzere oldukça iyi bir ortalama okuma hizina ve rastgele erişim değerlerine sahip bu sabit disk.fikir vermesi acisindan 410 as nin ve eski nesilden samsung hd 501 lj nin testi quick bench durumu

Görüldüğü üzere 1 tb lik bu disk neredeyse ortalama 100 mb/s yi yakaliyor.334 gb lik plakalar oldukça iyi iş görüyor.Long bench durumuna bakalim

şimdi 410as ve 501 lj nin long bench durumuna bakalim.

Görüldüğü üzere bir önceki nesil disklerden daha iyi sonuç aliyor.Şimdi sıcaklik durumuna bakalim.

Disk yeni oldugu icin sıcaklik konusnda pek saglikli yorumlar olmayacaktir ama disk genel olarak kullandigim yarim saat icinde cok az isindi.Üstteki resimden de anlayacaginiz üzere pek isianan bir disk degil.Diskin performansi cok basarili.Fakat bu boyuttaki diskler genel olarak depo diskleri olarak kullanilacagi için aslinda bu performans çok da önemli değil.Fakat ayni plakalari kullanan daha alt seviyedeki hdd lerden iki tane alinip çok güzel raid dizileri olusturulabilir.Solid state diskler hala cok pahaliyken samsung f1 iyi bir tercih gibi duruyor.Diskin en güzel tarafi ise bence düşük gecikme süresi yeni nesil 333 gb plaka kullanan seagatelerde bu rakamlar inanilmaz yüksek.Daha müsait bir zamanda daha cok test ile bu diski incelemeyi ve yeni seagete 7200.11 serisi ile karsilastirmayi dusunuyorum.O yüzden testlerin azliğina takılmayin.
system 3
msi s430x-025Tr notebook

En son orgasmico tarafından düzenlendi: 10-09-08 saat 13:41
orgasmico çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-09-08, 17:40   #2 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Ynt: Samsung F1 1tb kisa incelemesi.

yeni çıkan seagate 320 gb ve 640 gb modelleride 410 as gibiymiş diye okudum biryerlerde
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-09-08, 18:24   #3 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Kullandığım Seagate 640 GB sonuçlarını da ekleyeyim.

8 mb

32 mb

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-08, 00:06   #4 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

sonuç iyimi yani yeni seagate serileri tablodan öyle görünüyor anladadığım kadarı ile
muratyayla şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Samsung F1 1tb kisa incelemesi. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Samsung YP-T10 Mp3 player incelemesi!!(Resimli) Alexander Çokluortam 3 18-03-08 10:48
samsung 500 gb sata 2 t166 incelemesi(410as ile karsilastirma) orgasmico Kullanıcı incelemeleri 3 28-02-08 23:34
Samsung 37M87BD incelemesi(Resimli)!! Alexander Home Cinema 34 21-02-08 16:28

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:49.