Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri »

Sony Play Station Portable

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Sony Play Station Portable başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, Forumda bu konu hakkında arama yapmama rağmen hiç bir yazı bulamadım bende biraz geç olsa da bir Sony Play ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-02-07, 00:40   #1 (permalink)
BLueYeS
V.I.Member

BLueYeS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.07.04
Nereden: Istanbul / Bursa
Post Sony Play Station Portable

Merhaba,

Forumda bu konu hakkında arama yapmama rağmen hiç bir yazı bulamadım bende biraz geç olsa da bir Sony Play Station Portable (PSP) incelemesi yapayım dedim; ancak sizler için de araşıtrma yaparken NTV'de Özgür Çetin adlı yazarın yazısına rastladım ve buraya sadece onun linkini vermenin yeterli olacağını düşündüm çünkü adı geçen kişi gerçekten güzel bir ürün açıklaması yapmış ancak yorum eksik :

Tıklayın ...

Ürün + ve - 'leri & Yorumlar

İncelemenin yanı sıra sizlerle asıl paylaşmak istediğim bu ürünü almadan önce akla takılanları ortaya dökmek. Ben üniversitemin Bursa'da olması dolayısıyla İstanbul'a 3 saatlik otobüs yolculuğu yapan biriyim. Seyahat ederken yolda sıkılmamak için cihaz alternatifleri arasında araştırma yapmaya başladım. 8"-9" 'lik bir Portable DVD Player düşünüyordum. Fiyatları ise hemen hemen 500 YTL civarlarında geziyor bu cihazların. Özellikle Divx göstermesi ve Türkçe altyazı dil desteği benim için önemliydi. Piyasada bu ihtyaçlarımı karşılayan 2-3 cihaz (Saba ve Vestel diğerleri TR altyazı desteklemiyor Divxde) buldum.
Bir arkadaşım önermese PSP aklımın ucundan dahi geçmiyordu ancak ürünü inceleyip görüp de aldıktan sonra bir gram pişman olmadım. Üründe hem Film izleyebiliyor, hem Mp3 dinleyebiliyor, hem de oyun oynayabiliyorsunuz. Ekranı yeterli derecede büyük, üstelik 16:9 formatında. Film izlemek için UMD adı verilen diskleri satın alabilirsiniz ki bunlar biraz pahalıdır ama onun yerine bir sürü software ile DVD'lerinizi Ripleyip ALTYAZISI ile PSP'nizde izleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde istediğiniz her film dosyasını gene software yardımı ile mp4 formatına çevirerek PSP'nizde izleyebiliyorsunuz (Dilerseniz Bishop arkadaşımızın Divx nasıl VCD'ye çevirilir adlı konusuna bakarak Divx'lerinize altyazıyı entegre edip mp4'e çevirirseniz divxleriniz de altyazıyla PSP'de izleyebilirsiniz). Ürünün ekran kalitesi hakkında en ufak bir şüpheniz olmasın gerçekten mükemmel. PSP'nin Mp3 playerı da kusursuz (iPod sahibi olarak söylüyorum) ürünle birlikte gelen kulaklık kulağa zarar vermemesi için düşük desibelli ancak onun yerine başka bir kulaklık (Tavsiyem Philips veya Sony 'nin kulakiçi kulaklıkları) edinirseniz sizin için daha iyi olur. Gelelim oyunlara, oyunları da UMD adı verilen disklerle oynuyoruz. Oyunların görüntü kaliteleri gerçekten bir taşınabilir konsol için çok iyi üstelik iş Play Station olunca bir çok PS oyununu PSP'nizde oynayabiliyorsunuz. (Oyun fiyatları 50-100 YTL arası). Ürünün oyun konsolu olarak en büyük artılarından biri de bence Wi-fi 'ye sahip olmasıdır. 2 PSP yanyanasınız hiç kablo bağlantısı olmadan oyun oynayabiliyorsunuz mesele bu değil ayrıca 1 PSP 'de olan oyunu diğer PSP 'de olmasa dahi GAME SHARING adı verilen özelliği sayesinde 2 kişi oynayabiliyorsunuz (Bir çok oyun bu özelliğe sahip).

+ LARI
* Mükemmel ekran kalitesi
* Film, müzik ve oyun
* Geniş oyun arşivi (Tekken, Sonic, Shinobi, Street Fighter, Mortal Kombat, GTA, NFS Carbon, Lemmings bunlardan bir kaçı...)
* Wi-Fi ile internete bağlanabilme ve oyun oynayabilme
* Ürün son firmware ile Play Statiton 3 oyun kolu olarak kullanılabiliyor
* Arttırılabilir bellek
* Kamera takılabiliyor

- 'leri

* USB bağlantı kablosu ürün kutusundan çıkmıyor (Yani Sony gibi bir firmadan bu nası bi saçmalıktır ürün geldiğinde 2 gün kablom olmadığı için film atamadım )
* Simsiyah bir ürün beyaz aksesuarlar (Bilekliği, kulaklığı ve uzaktan kumandası)
* Tuşlarda ışıklandırma yok (Alıştıktan sonra problem değil ancak ilk günlerde karanlıkta film izlerke altta bulunan tuşlar ışık olmadığı için karışıyor )
* Uzun süre oyun oynadığınızda tasarımından olsa gerek bilekler ağrıyor

Sonuç

Yolda film izlemek isteyenler kesinlikle Portable DVD Player'a yönelmeyin. Ekranı altyazıya bile yetiyer gayet rahat okunuyor. PS hayranları; oyunlarının bir çoğu mevcut kesinlikle tavsiye edilir. Ürün genel olarak 10 üzerinden 9 rahat alabilir. Gerek multimedya gerek oyun açısından çok başarılı.
Yakın zamanda Portable DVD Player veya taşınabilir konsol almak isteyen herkese tavsiye ederim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 00:52   #2 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15
Re: Sony Play Station Portable

Güzel inceleme olmuş arkadaşım teşekkürler Peki şarjı ne kadar gidiyor? PSP ye sahip olan arkadaşlarımın çoğu sarjından sikayetci sabah akşam sarjda diyolar?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 01:11   #3 (permalink)
BLueYeS
V.I.Member

BLueYeS Avatar

Bilgisayarım

Ben daha yeni aldım dolayısıyla batarya sıfır dün öğle şarj ettim oyun oynadım akşam yatmadan önce kendi ripledim Boogyman (1.5 saat) filmini son seste izledim. Sabah biraz oynadım sana yazarken oyun açıktı, pili 3 kademeli 3. kademede hâlâ. Ancak Wi-Fi üzerinden paylaşımlı oyun oynarken çok sağlam yiyor pili geçen gün arkadaş geldi denedik game sharingi merak ediodum çok
BLueYeS çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 01:20   #4 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım

Hala 3 kademede ise çok iyi ama wi-fi ile oynarken çok yemesi normal zaten araba aküsü yok sonuçta bundada
KroninuQus çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 01:31   #5 (permalink)
BLueYeS
V.I.Member

BLueYeS Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
KroninuQus_BerQ tarafından iletildi. Mesajı göster
Hala 3 kademede ise çok iyi ama wi-fi ile oynarken çok yemesi normal zaten araba aküsü yok sonuçta bundada
ehehe orası öyle bence tam bir multimedya ve oyun canavarı bu cihaz. Yarın akşam bir dizinin full sezonunu ripleyim yanıma alıcam yolda izlemek için daha ne isteyeyim
BLueYeS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 01:37   #6 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
BLueYeS tarafından iletildi. Mesajı göster
ehehe orası öyle bence tam bir multimedya ve oyun canavarı bu cihaz. Yarın akşam bir dizinin full sezonunu ripleyim yanıma alıcam yolda izlemek için daha ne isteyeyim
Eh ozaman bize düşen "Hayırlı Olsun" demek
KroninuQus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 05:21   #7 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

hayırlı olsun..güle güle kullan...

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-07, 12:57   #8 (permalink)
BLueYeS
V.I.Member

BLueYeS Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
KroninuQus_BerQ tarafından iletildi. Mesajı göster
Eh ozaman bize düşen "Hayırlı Olsun" demek
Alıntı:
kalpazan41 tarafından iletildi. Mesajı göster
hayırlı olsun..güle güle kullan...
Teşekkürler
BLueYeS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-07, 17:19   #9 (permalink)
BLueYeS
V.I.Member

BLueYeS Avatar

Bilgisayarım

Bu gün Sennheiser Cx300 model kulaklık siparişim geldi. Sennheiser Mx400 kullanıyordum ve şöyle söyleyebilirim. Aralarında uçurum ses kalitesi farkı var gerçekten PSP 'de Mp3 'lerin ses kalitesi inanılmaz farketti Hi-end ses sistemine geçiş gibi bir şey ... PSP alacaka olanlara veya hali hazırda sahip olanlara şiddetle Sennheiser Cx300 ürününü tavsiye ediyorum.
BLueYeS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-12-07, 14:41   #10 (permalink)
slayomer
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.12.05
Nereden: istanbul
Ynt: Re: Sony Play Station Portable

Alıntı:
BLueYeS tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu gün Sennheiser Cx300 model kulaklık siparişim geldi. Sennheiser Mx400 kullanıyordum ve şöyle söyleyebilirim. Aralarında uçurum ses kalitesi farkı var gerçekten PSP 'de Mp3 'lerin ses kalitesi inanılmaz farketti Hi-end ses sistemine geçiş gibi bir şey ... PSP alacaka olanlara veya hali hazırda sahip olanlara şiddetle Sennheiser Cx300 ürününü tavsiye ediyorum.
kulaklık araştırması yapan arkadaşlar bilirler sennheiser cx300 efsanedir. ama çok korsan ürünü var bu modelin. orjinal fiyatı tahminim 80 ytl civarındadır. korsanları 20-30 olabiliyor ona göre alın. kazık yemeyin. alternatif olarak creative ep-630 da bass kalitesi yüksek kulak içi kulaklık modellerinden onun fiyatı da 45-50 ytl civarında...
slayomer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-12-07, 15:23   #11 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Cevap: Ynt: Re: Sony Play Station Portable

Uyarı için teşekkürler.
Eski 29-01-08, 20:13   #12 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
Ynt: Cevap: Ynt: Re: Sony Play Station Portable

bende aldım gerçekten güzel bir alet.gavur yapmış.umd kapağında biraz boşluk var ama sökmeyi düşünmüyorum(1-2 gün içinde)çünkü ekranı tozlanıyor

bur4k çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Sony Play Station Portable ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
play station 2 satılır hesap aldim Satılık ürünler 0 02-12-06 13:27
Play Station 3 ReDDoG Oyunlar 7 11-11-05 13:50
play station 3 vs xbox 2 volkanslim XboX 4 12-04-05 03:18

Aranızda sır kalmasın!