hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Kısa süre önce elime geçen ve son zamanların en fazla ilgi gören Toshiba'nın ,Portege G900 modelini yakından tanıyalım. Ürün Özellikleri ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 10-03-08, 22:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana
Resimler: 79
Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi

Kısa süre önce elime geçen ve son zamanların en fazla ilgi gören Toshiba'nın ,Portege G900 modelini yakından tanıyalım.

Ürün Özellikleri ve Kasa Görüntüleri

Başlıca donanımsal özelliklerini şöyle sırayalabilirim; 3'' boyutunda - 800x480 çözünürlüğüne sahip dokunmatik ekran.Q klavye. 2 MP ve sabit flaş'lı kamera.Ön kısımda VGA çözünürlüğüne sahip 3G kamera.Yine ön panelde Internet Explorer 7 için kısayol olarak atınan internet kısayol tuşu,SD kart girişi ,usb girişi ve de aynı giriş üzerinden usb host özelliği ,kulaklık girişi ,son olarak klavye arkasındaki şuan kullanmadığım bir adet *parmak izi* tanımlama bölümü.

Ürünün çoklu ortam yetenekleri beraberinde gelen yazılımlar ile tam olarak ortaya çıkamıyor.Örneğin, .mp4 uzantılı bir filmi WMP11 ile izlemeniz olanaksız ve de .flv uzantılı bir videoyu da yine normal şartlarda izlemeniz mümkün değil.Çünkü Youtube Mobile sitesindeki videolar WMP11 ile açılmak isteniyorlar.Fakat WMP11 içerisinde flash video kodekleri bulunmadığı için program hata veriyor.

GSM özelliği hakkında birçok olumsuz yazı yazılmış.Esasında herhangi bir ayar yapmazsanız gerçekten karşı tarafın sesini duymakta zorlanabilirsiniz.Görüşme esnasında telefonun sağ yan bölümünde bulunan yukarı-aşağı oklarını kullanarak sesi yükseltebilirsiniz.

Ayrıca Toshiba Portege G900 'ün ilk aylarında birçok stabilite ve performans sorunları yaşadığını okuyordum.Ardından güncelleştirilen rom'lar sayesinde bu problemler tamamen ortadan kaldırılmış.Cihazı satın alan arkadaşlar ABOUT bölümünden versiyon'u kontrol edebilirler.

Güncel ROM

Ekran kalitesi HTC 'nin modellerinden daha yüksek.Tabi web gezintilerinde bayağı bir kolaylık sağlıyor.Sayfanın genişliğine göre *zoom* ayarını değiştirebilirsiniz.Genel olarak %100 ayarı tüm sitelerde olumlu sonuç veriyor.

Menülerden 2 adet yatay görüntü.

Cihaz üzerinde 2MP kamera ile geliyor.Normal çekim dahil toplam 5 adet efekt'e sahip.Ayrıca çevre ayarlarında gece görüşü dahil toplam 5 ortam bulunuyor.Güneşli,içeri,dışarı gibi.Toplam 6 resim çektim.Akşam olduğu için başka ortamların görüntüsünü alamadım.Tüm efektleri kullandım.Son çekimde gece ortamınıda devreye soktum.

1

Flash Açık + Normal Çekim

Flash Açık + Greyscale

Flash Açık + Sepia

Flash Açık + Cool

Flash Açık + Warm

Flash Açık + Normal Çekim + Gece

Devam Edecek.
Eski 11-03-08, 10:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Ynt: Toshiba Portege G900 PDA İncelemesi

güzel olmuş davamınıda bekliyorum

aklıma gelenleri yazarım buradan

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 11:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

magic_ocean Avatar

Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1

bu pdalara bır turlu ısınamadım
magic_ocean çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 17:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Bugün gündüz çekimleri yaptım biraz.Forumdaki telefon bölümündeki G900 konusu altında kamera hakkında olumsuz şeyler yazmıştım.Kamera ilk açıldığında VGA çözünürlüğünde çekim yapıyor.Bunu 1600X1200 çözünürlüğüne elle yükseltmeniz gerekiyor.Fakat ,bir registry ayarı sayesinde devamlı 2 MP çözünürlükte kameranın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Flash Açık (Sabit) + Hava Kapalı + Biraz Güneşli

Otobüs ile hareket esnasında yakaladığım görüntüler.Bence fena değiller.

ICEEXOL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 17:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Resimler: 22

güzel olmuş eline sağlık devmaını bekliyoruz

bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-03-08, 17:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

benim G900 de geldi..

bugün itibariyle vatandan aradılar gittik aldık..

şu an nete bağlıyım ancak flash içeren sayfaları henüz açamıyorum yükle değil diyor..adobenin sitesine bağlandım ama hala downloadı bulamadım
Eski 14-03-08, 17:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
benim G900 de geldi..

bugün itibariyle vatandan aradılar gittik aldık..

şu an nete bağlıyım ancak flash içeren sayfaları henüz açamıyorum yükle değil diyor..adobenin sitesine bağlandım ama hala downloadı bulamadım
Macromedia Flash Player

Dosyayı direk telefon içerisine yolla ve üzerine 2 kez dokundur.

http://download.macromedia.com/pub/f...fp7_ppc_en.cab
Eski 14-03-08, 19:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Toshiba Portégé G900 Review - Slow working device with astonishing display - Softpedia
Eski 14-03-08, 19:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Macromedia Flash Player

Dosyayı direk telefon içerisine yolla ve üzerine 2 kez dokundur.

http://download.macromedia.com/pub/f...fp7_ppc_en.cab
teşekkürler..

ben hayatımda böyle acemilik çekeceğimi bilmiyordum

ne zor işmiş mobile falan...

hocam benim cihaz TOSHIBA 2 GB lık belleği takınca " bu cihaz 100 mA dan fazla akım çekeceği için çalıştırılması durdurulmuştur" şeklinde türkçeye çevrilebilecek bi mesaj alıyorum. hayırdır?

ayrıca messenger açmak istediğimde SIM karttaki numaralarla ilişkilendirmek istiyor ki ben bunu istemiyorum..bunu nasıl engelleriz..

birde hocam bu aletle kullanabileceğimiz codec paketleri playerlar vs gibi programlarıda bulursak buraya yazalım
Eski 14-03-08, 21:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

CorePlayer var.Birde DivX Player var.

Bende öyle bir uyarı falan gelmedi.Cihaz açıkken direk taktım.O uyarı benim bildiğim dışarıdan takılan taşınabilir sabitdisklerin bazılarında çıkıyordu.
Eski 14-03-08, 21:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

pil bitmek üzereydi bakalım.bu ilk şarj kapalıyken şart ediyorum (ne değişecekse...) şarj işlemi bitsin kurcalamaya devam...
Eski 14-03-08, 21:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Bilgisayar başında olduğumda telefon devamlı USB ile bağlı kalıyor.Aynı zamanda şarjda oluyor.Bu arada rom 'un sürümünü kontrol ettin mi ?
Eski 14-03-08, 21:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

ewet senin verdiğin sürüm

ilk önce ona baktım hatta...
Eski 15-03-08, 10:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Resimler: 22

peki bu alette usb varya ona sadece hafızabirimi(flash disk hafıza kart okuyucu sabit disk)falan mı takabiliyoruz yoksa webcam, yazıcı vs. tüm usb donanımlarını mı?
bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-08, 13:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
bur4k tarafından iletildi. Mesajı göster
peki bu alette usb varya ona sadece hafızabirimi(flash disk hafıza kart okuyucu sabit disk)falan mı takabiliyoruz yoksa webcam, yazıcı vs. tüm usb donanımlarını mı?
tüm donanımları denemedim.

ama flash disk okuyor.

webcam takmaya gerek yok aletin üzerinde iki tane kamera var zaten.öyle bir yeteneği varsa içerisindeki msnin üzerindeki kameralar yeterli ki görüntülü konuşmaya izin veren bi cihaz..mantıken olmaması için hiçbir sebeb yok..

win mobile ile çalışan tüm usb donanımları bu cihazda çalıştırılabilir diye düşünüyorum
Eski 15-03-08, 15:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Cihaz üzerinde Skype programını kullananlarda vardı.Yanlış hatırlıyorda olabilirim ama tekrar araştırayim.Ayrıca 8 GB 'lık hafıza kartı kullanmak isterseniz aşağıdaki sürücüyü kurabilirsiniz.Şuan Toshiba'nın 4 GB'lık sdhc 'leri 35-38 YTL.

PDA Cihazınızda 8 GB Boyutundaki MicroSD Kartları Çalıştırın - WVDestek
Eski 15-03-08, 18:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

hocam acrobat reader ı ne yaptın?

gerçi içinden bir program çıkıyor ama...reader istiyor insanın canı

ben bir türlü uygun program bulamıyorum bu alete..

En son karaca tarafından düzenlendi: 15-03-08 saat 18:47.
Eski 15-03-08, 23:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Foxit Software

Adobe - Reader: Adobe Reader for Pocket PC