Genel olarak hdd ler ile pek ilgilenen bir insan degilimdir.Depolama kapasitesi benim icin genel anlamda hizdan daha onemlidir sıkı bir arsivci oldugum icin.Fakat bugün fiyati gerçekten çok makul olan başliktaki harddiski sizin icin inceleyeceğim.Ayni ks serisinin diğer modelleri hakkinda da bir fikir edinebilirsiniz sanirim bu konuda.
Öncelikle hdd nin genel özelliklerindne biraz bahsetmek istiyorum.Western Digital caviar 2500ks 7200 rpm lik dönüş hizina sahip fabrika verilerine göre okuma arama gecikme zamani 8.9 ms olan 3 adet plakaya sahip bir disk.Fabrika verilerine gore idle da 8.75 watt load da ise 9.5 watt guc tuketiyor.
gelelim performans testlerine elimde öncelikle elimde olan nispeten eski seagate 7200.7 80 gb pata ile karsilastirmasi
bunlarda sisoft sandra okuma testleri
sicakliklar oda sicakligi 30 derecede iken
harddisk genel performans olarak seagate 7200.10 ayarinda.7200.10 lar biraz daha hizli.Fakat genel olarak ks serisi 7200.10 serisine yakin performans veriyor.Hitachi deskstar ve seagate 7200.10 lar haric diger hdd lerden daha hizli.Disk oldukca sessiz ve az isiniyor.Seagate 7200.10 larin bir kisminin sesli calistigi dusunulurse ses konusnda hassas iseniz daha iyi bir secim tabii ki.Pcmark 2005 testleri ise makinede bir kac sorun ciktigi icin ve 5 er kere tekrarladigim tesdtlerde cok farkli soncular dogurdugu icin eklemiyorum.