hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi

Bu sayfada İncelemeler bölümü içerisindeki Kullanıcı incelemeleri forumu altında Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bir alışveriş sitesinde biriken puanlarım yüzünden kullandığım HD3850 ekran kartıma bir fan almak istedim.GX815 ‘in bir alt modelini Powercolor firması ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > HM > İncelemeler > Kullanıcı incelemeleri

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 04-02-08, 18:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana
Resimler: 79
Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi

Bir alışveriş sitesinde biriken puanlarım yüzünden kullandığım HD3850 ekran kartıma bir fan almak istedim.GX815 ‘in bir alt modelini Powercolor firması kendi ürünlerinde kullanmıştı.Fakat o modelde ısı sensörü olmadığı için kart üzerindeki fan devamlı yüksek devirde dönüyor ve daha fazla ses çıkartıyordu.Bu ürünün toplam 8 incelemesini okudum.5 ‘i editör incelemesi diğer 3′ü ise kullanıcı incelemesi.8 incelemenin hiçbirinde olumsuz bir yazı okumadım.Birde kendim incelemek istedim…

Kutu içeriği hemen hemen tüm ekran soğutucularının içeriği ile aynı sayılır.2 farklı türde vida var.Kısa vidalar crossfire ya da SLI kullanıcıları için,uzun vidalar ise normal montaj için.Bellek soğutucuları tamamen alüminyum ve toplam 8 adet.Bellekler sadece 1 kullanımlık olduğu için montaj sırasında bellek üzerine ilk hamlede yapıştırmaya çalışmayın.Dışarıya taşırmadan yavaş yavaş bastırın.

Soğutucu fanının çalışması için 3 pinlik bir giriş var.Fakat HD3850 üzerinde ise 4 pinlik bir giriş var.O nedenle soğutucu ile beraber gelen girişi anakart üzerine takmanız gerekiyor.Ayrıca 3 pin olduğu için HD3850 ‘nin fan dönüş hızını Rivaturner ya da başka bir program üzerinden ayarlayamıyorsunuz.Soğutucu ,sistem yüküne göre dönüş hızını ayarlıyor.

Kart üzerinde 8 adet bellek bulunuyor. Montaj öncesinde işlemci üzerindeki termal macunu tamamen temizlemeyi unutmayın.

Montaj işlemi son derece kolay.Crossfire sisteme sahip olmadığım için uzun vidaları kullandım.Soğutucuyu aynen resimdeki gibi ters yatırın ve uzun vidaların kısa kısmını deliklere çevirerek sabitleyin.

Montaj sırasında ilk önce bellek soğutucularını yapıştıracaksınız.Tüm işlemlerin ardından görünüm aşağıdaki gibi olacaktır.

Soğutucu ,bellek soğutucularına temas etmiyor.Ürünün uyumlu olduğu modellerde AMD HD serisi gözükmüyor ama gördüğünüz gibi sorunsuz bir şekilde montajı bitirdik.

Kartın kendi üzerindeki soğutucunun ısı değerlerini almayı unuttum ama internet üzerinden pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. GX815 gerçekten çok güçlü bir soğutucu.Kartı hızaşırtma ile hemen hemen limitine kadar yükselttim.Bekleme durumunda kartın dönüş hızı 1200 rpm civarı ve ısı değeri aşağıdaki gibi.Eski fan tam dönüş hızında kartı 35-36 derece arası tutabiliyordu.GX815 ise henüz 1200rpm’de fakat kartın ısısı 30 -31 derece arasında oynuyor.Ses konusunda ise sadece şunu söyleyebilirim;eski fandan gelen ıslık sesi ve uğultu ,GX815'te kesinlikle duyulmuyor.

Kaynak

Fiyat:// 57-62 ytl .

Eski 05-02-08, 05:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
gOkO
Moderator
Bilgisayarım

gOkO Avatar

Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 82
Ynt: Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi

Güzel inceleme güle güle kullan.
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-08, 10:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
ermanunal01
Member
Bilgisayarım

ermanunal01 Avatar

Katılım tarihi: 04.02.08
Nereden: İZMİR

gerçektende güzel ürün...bende kullanıyorum...hayırlı olsun!
ermanunal01 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-08, 10:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
soulburner
Power Member
Bilgisayarım

soulburner Avatar

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: izmir

ben o değerleri standart soğutucu ile görüyorum yanlız fanı manuel açıyorum biraz gürültü oluyor ama oyun oynarken duylmuyor sonuçta yani pekte gerekli bir ürün değil bence ama güle güle kullan
Eski 05-02-08, 11:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Alıntı:
soulburner tarafından iletildi. Mesajı göster
ben o değerleri standart soğutucu ile görüyorum yanlız fanı manuel açıyorum biraz gürültü oluyor ama oyun oynarken duylmuyor sonuçta yani pekte gerekli bir ürün değil bence ama güle güle kullan
Tüm fanlar yüksüz durumda benzer performans gösterirler.Asıl fark yük esnasında ortaya çıkar.
ICEEXOL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-08, 15:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

by_BuR@K Avatar

Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 11
Thumbs up Ynt: Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi

İşte palitin 8600gts kullandığı taklit fan

Ixecol güsel inceleme Eline sağlık
Eski 05-02-08, 22:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
soulburner
Power Member
Bilgisayarım

soulburner Avatar

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Tüm fanlar yüksüz durumda benzer performans gösterirler.Asıl fark yük esnasında ortaya çıkar.
demek istediğim manuel rpm artırımıyla ısınmanın önüne bedava geçilio o soğutucuya para verdikten sona 8800gt al daha ii 3850 nin bi numarası kalmıo ozaman
soulburner çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 12:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Alıntı:
demek istediğim manuel rpm artırımıyla ısınmanın önüne bedava geçilio o soğutucuya para verdikten sona 8800gt al daha ii 3850 nin bi numarası kalmıo ozaman
Sadece ısınmanın önüne geçmek için bu fanlar satın alınmıyorlar.Bu fanlar tamamen sessizliği garanti ediyorlar.En yüksek dönüş hızında dahi stok fandan çok daha sessiz çalışabiliyorlar.Aşağıda 1950Pro ve 1900GT 'nin sonuçları var.

Stok fan ile yük altında 83 dereceye mi yoksa GX815 ile 55 dereceye mi tercih edersin.Kartlar 3xxx serisi değil ama fikir edinmene yardımcı olacaklardır.

Tam Yük---Stok Fan -1950 Pro

Tam Yük---GX815 -1950 Pro

Tam Yük --GX815 1900 GT

Eski 06-02-08, 12:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
soulburner
Power Member
Bilgisayarım

soulburner Avatar

yaw ben deki saphire 3850 için konuştum bence diyorum zaten oyun oynarken o/c yapıp fanı açıyorum sesini zaten oyunun sesi bastırıyo duyulmuyor. normal kullanımda ise zaten saphire nin modelinin fan sesi hiç duyulmuyor
ben kendi fikrimi soylüyorum zaten
Eski 06-02-08, 12:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Alıntı:
yaw ben deki saphire 3850 için konuştum bence diyorum zaten oyun oynarken o/c yapıp fanı açıyorum sesini zaten oyunun sesi bastırıyo duyulmuyor. normal kullanımda ise zaten saphire nin modelinin fan sesi hiç duyulmuyor
ben kendi fikrimi soylüyorum zaten
Hala sesten bahsediyorsun.
Eski 07-02-08, 03:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
soulburner
Power Member
Bilgisayarım

soulburner Avatar

arkadaşım ses biyana manuel olarak kartın fanını açtığımda 760/2000 e o/c li kartımım ısıs 45 derece buda çok iyi bir değer ki bu kartı daha fazla o/c yapamazsın vmod dışında yani orjinal fanı bence yeterli diyorum
ha sen bu ürünü almışın daha düşük derece istemişin parnada kıymışın senin için sorun yoksa zaten tamam
soğutucunu güle güle kullanman dileğiyle

Bookmarks
Konu araçları

Zerotherm GX815 Gamer Edition Soğutucu İncelemesi ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
ZEROTHERM CF900 Bu CPU soğutucu nasıl sizce? kitaro Genel 3 17-05-08 20:17
HD Fury Gamer Edition 2008 - Plug 'n Play HDMI to VGA Blow-II Playstation 1 01-12-07 13:35
asus a9550 gamer edition hakkında bilgi.. mettin Ekran Kartları 16 17-10-04 13:03
ASUS 6800 Gamer Edition... Beyazzenci Ekran Kartları 7 10-08-04 18:30

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:49.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999