+ Cevap Yaz
Sayfa 10, toplam 18
İlkİlk ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... SonSon
Results 136 to 150 of 270

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; saygılarımla hayırlı ramazanlar.... öncellikel simensi 96 ekran lcd televizyonuna bağladım fakat tek kablo yetmedi iki kabko ekledim görüntü gölgeli oluyor ...

New Member
    Katılım tarihi
    29.05.2006
    Nereden
    izmir

Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

saygılarımla hayırlı ramazanlar....
    öncellikel simensi 96 ekran lcd televizyonuna bağladım fakat tek kablo yetmedi
    iki kabko ekledim görüntü gölgeli oluyor bu gölgeli görüntüyü nasıl yok edebilirim tek kablao 6 metre satılmıyor nasıl üretebilirim

hayırlı günler

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34

Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Normalde 10 metreye kadar kablolara piyasada ulasmak mümkün..Alternatif olarak egerki bulamazsaniz wireless audio video sender ile görüntü ve sesi kablosuz olarak aktarabilmenizde mümkün..
    Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit

Senior Member masterofminds Avatar
    Katılım tarihi
    11.03.2004

soru?

arkdaslar benım vga cıkıslı bir laptopum var simdi yeni vga girisi olan bir lcd tv aldım ve tabiki 3 metrelik bir vga ara kablosu?
    tv yarın gelıcek denıcem ve gorıcezde sizce goruntu nasıl olacak?
    [B]Ne Tek Ne De Son Seçenegimsin![/B]

Moderator Bishop Avatar
    Katılım tarihi
    29.12.2003
    Nereden
    İzmit
    Blog Mesajları
    1

Cevap: soru?

TV'nin çözünürlüğü nedir ?
    Derin

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Cevap: soru?

Alıntı masterofminds tarafından iletildi. Mesajı göster
    arkdaslar benım vga cıkıslı bir laptopum var simdi yeni vga girisi olan bir lcd tv aldım ve tabiki 3 metrelik bir vga ara kablosu?
    tv yarın gelıcek denıcem ve gorıcezde sizce goruntu nasıl olacak?
    Vga üzerinden henüz baglanti yapmadim,belki sen baglanti sonrasi izlenimlerini aktarirsin..Bu arada audio icinde bir 3 metrelik kabloya ihtiyacin olacak Televizyonda hayirli olsun..

Senior Member masterofminds Avatar
    Katılım tarihi
    11.03.2004

Evet arkdaslar suan laptop bağlı goruntu nazar değmesın super
    sımdı baglantı yaptıgım alet edevatı yazıyorum
    pc basit bir p4 casper notebook uzerınde 128 paylasımlı ekran kartı var
    tv toshıbanın su aralar teknosada kampanyada olan toshiba 36 ınc yanı 84 ekran tv sı
    suanda 1024 cozunurlukte ve 100mhz yenıleme ayarlarında super bırsey kardeslerım bu yaaa
    tek eksıgım mınıjack to streo :9
    onuda yarın alcem

New Member
    Katılım tarihi
    13.10.2007
    Nereden
    istanbul

arkadaşlar burdaki bilgileri kullanarak bilgisayarımın s video girişinden regal marka 55 ekran tv den renkli olarak görüntü alabildim.diğer foeumlara baktım ama birşey bulamadım doğrusu ama burdaki anjin arkadaşın yazdıkalrını uyguladım ve siyah beyaz olan görüntüm renkli oldu.15 ve 20 ci uçlara köprü atınca oluyor.ama dikkatli olun scarta zarar vermeyin...açarken ve kapatırken biraz sorun olabilir çünkü uçlar hassas...herkese teşekkürler ama ses laptopun ses çıkışından nasıl ses alırım bilgisayardan adi bir kulaklığım vardı onu kestim ve scartın kırmızı ve beyaz uçlarına ait bir kablom vardı kulaklık uçları ile bu kabloları lehimledim ama tv den ses alamadım acaba bu mümkün mü?

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Öncelikle sonuc alabilmene sevindim.. Simdi ; kulakliktan kesme kabloyla sonuc alabilecegin bir islem dahi olsa tatmin edici olabilecegini sanmiyorum,ki hangi baglanti olursa olsun yüksek verim icin iyi kablolama sart..Bahsettigin sekilde scarta baglamak mümkün olur diye düsünüyorum aslinda ,ama benim vermis oldugum tabloda ses üzerine bir bilgi yok,belki bir tablo bulup halledebilirsin..Tavsiyem ise ; egerki kablo almak istemiyorsan böyle bir baglanti yapmak yerine sesi az bile ciksa laptopun hoparlörlerini kullanman daha iyi olur,ya da ilgili mesafeye uygun audio kablosu satin alarak(düsük bir meblag) hem alabilecegin en iyi sonuca ulasir,hemde o kadar teferruatdan kurtulmus olursun..

New Member
    Katılım tarihi
    17.10.2007
    Nereden
    İzmir

Bende 7600GS Sonic ekran kartı var ve tv-out çıkışına sahip.7 pinli s-video çıkışı sanırım.Kutudan çok kısa ve tv ye bağlayamıyacağım bir kablo çıktı.Hangi kablo ve dönüştürücüleri almam gerekir.Bana ne kadara patlar merak ediyorum.Tv de yazıların kötü çıktığı söyleniyor ama zaten amacım divx film izlemek ve normal tv ler(crt) filmleri güzel gösteriyor diyorlar genelde.Sahip olduğum kablo resimdeki.Bunu kullanabilir miyim?Kullanamazsam hangi kabloları almam gerekir?Teşekkürler.

New Member
    Katılım tarihi
    17.10.2007
    Nereden
    İzmir

Alıntı Powerofmind tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bende 7600GS Sonic ekran kartı var ve tv-out çıkışına sahip.7 pinli s-video çıkışı sanırım.Kutudan çok kısa ve tv ye bağlayamıyacağım bir kablo çıktı.Hangi kablo ve dönüştürücüleri almam gerekir.Bana ne kadara patlar merak ediyorum.Tv de yazıların kötü çıktığı söyleniyor ama zaten amacım divx film izlemek ve normal tv ler(crt) filmleri güzel gösteriyor diyorlar genelde.Sahip olduğum kablo resimdeki.Bunu kullanabilir miyim?Kullanamazsam hangi kabloları almam gerekir?Teşekkürler.
    Tv de anten girişi ve scart girişi var.ekran kartındaki svideo çıkış 7 pin.Elimde ayrıca 1-2 metrelik kompozit ve 4 pin svideo var.7 pin olduğu için bunu kullanamaz mıyım?

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

7 pinli svideo kablosunda yanlis bilmiyorsam görüntü yaninda sesde iletiliyor,yani ekstradan mikrofon veya kulaklikdan sesi almaya gerek kalmiyor,ve yanilmiyorsam 4 pinli kablolar bu cikisa oturuyor(tam tersi tabiki mümkün degil ) yani istedigin takdirde bu konuda bahsi gecen meshur 10metrelik kablodan alip (1-3-5m ihtiyacina göre artik) baglanti kurmayi deneyebilirsin,4pin oldugu icin sesi aldigin kabloya ait audio kisim üzerinden sagliyorsun..Ya da bu elindeki kablo ile denemek istersen bu tür kablolari bulabilecegin bir yere gidip cözüm kablolara adaptörlere ulasabilirsin..Acikcasi ben senin kablonun diger tarafindakileri tam kavrayamadim, bir tarafi komponent baglanti gibi yani Rgb(kirmizi-yesil-mavi) gibi ama kablolarin ucu farkli,ya da diger tarafi sari video sinyali tasir genelde composite olsa ses sinyalini tasiyacak beyaz kablo yok ortalikda kirmizinin varoldugunu saysakda

New Member
    Katılım tarihi
    17.10.2007
    Nereden
    İzmir

Peki İzmir'den nereden kablo alabilirim -Nerden: germany ama akli izmirde..- yazmışsın o yüzden soruyorum belki bilirsin10m almayı düşünüyorum.Bir de ortalama fiyatları hakkında bir bilgin var mı 10m kablo+dönüştürecek bir scart?
    En son Powerofmind tarafından düzenlendi: 10-18-2007 saat 19:21

New Member
    Katılım tarihi
    19.10.2007

Ati Radeon Chipsetli Sapphire HD 2600 XT ekran kartı aldım. Kutunun içinden bir ucu 7 pinli, (bu girişin kasada takılacağı yer var) diğer tarafında yeşil mavi ve kırmızı olmak üzere üç dişi çıkışı olan bir kablo çıktı. Tek scart girişi olan Vestel 55 ekran televizyona görüntüyü aktarmak için uğraştım ama başaramadım. Nelere ihtiyacım var. Resimlerini de gösterebilirseniz memnun olurum...

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Alıntı Powerofmind tarafından iletildi. Mesajı göster
    Peki İzmir'den nereden kablo alabilirim -Nerden: germany ama akli izmirde..- yazmışsın o yüzden soruyorum belki bilirsin10m almayı düşünüyorum.Bir de ortalama fiyatları hakkında bir bilgin var mı 10m kablo+dönüştürecek bir scart?
    Cankaya"da bulabilirsin saniyorum fiyati hakkinda da maalesef bir bilgim yok,burada yanilmiyorsam satin almis olan arkadaslar vardi belki onlar bilgi verebilir..O 10 metrelik kablonun bir tarafi(ses kablosuda var) 4 pinli (7 pinliye uyar demistik ve sonuc alacagini düsünüyorum-yinede kabloyu satin alacagin yerde gercekten sonuc alip alamayacagini sorabilirsin) diger tarafinda ise scart var,yani ekstradan dönüstürücü almana gerek yok..

Alıntı ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
    Alıntı sysphous tarafından iletildi. Mesajı göster
    Ati Radeon Chipsetli Sapphire HD 2600 XT ekran kartı aldım. Kutunun içinden bir ucu 7 pinli, (bu girişin kasada takılacağı yer var) diğer tarafında yeşil mavi ve kırmızı olmak üzere üç dişi çıkışı olan bir kablo çıktı. Tek scart girişi olan Vestel 55 ekran televizyona görüntüyü aktarmak için uğraştım ama başaramadım. Nelere ihtiyacım var. Resimlerini de gösterebilirseniz memnun olurum...
    Sizde ayni yukardaki resimdeki kablodan alip(sahip oldugunuz kabloyu kullanmaniza gerek yok) sorununuzu cözebilirsiniz..

brs98
    Ziyaretçi

d

+ Cevap Yaz
Sayfa 10, toplam 18
İlkİlk ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... SonSon