Kimseden ses cikmadi diye not düsmek istedim; nette arastirdigim bilgilere göre kadiköyde bu tür kablolara ulasmaniz mümkünmüs,ama dogru ama yanlis![]()
Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; Kimseden ses cikmadi diye not düsmek istedim; nette arastirdigim bilgilere göre kadiköyde bu tür kablolara ulasmaniz mümkünmüs,ama dogru ama yanlis...
Kimseden ses cikmadi diye not düsmek istedim; nette arastirdigim bilgilere göre kadiköyde bu tür kablolara ulasmaniz mümkünmüs,ama dogru ama yanlis![]()
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
Şimdi elimizde 1024x768 VGA Çıkışı olan bir HTPC Var. Vga çıkışına monitör bağlanmayacak, Diğer odada tavana asılı duran vga girişi mevcut bir 1024x768 çözünürlüklü projeksiyon cihazına görüntü aktarılacak.
Bu işlem kablosuz olarak yapılacak. Hangi cihaz ve aparatları almam ve nasıl bir bağlantı kurmam gerekli? Bu bağlantı VGA to VGA Kablonun yerini tutarmı ?
Ses aktarımı gerekmiyor.Ses bağlantısı HTPC ye bağlı 5+1 kolonlardan kablolu olarak alınıyor .Kumanda aktarımı gerekmiyor. Sadece VGA to VGA kablonun işlevi kablosuz olarak yapılacak.
Teşekkür ederim.
Zoru Hemen Yaparız..
İmkansız biraz Zaman Alır..
VGA to VGA kablosuz görüntü aktarimini icinde yine konu icinde(burada ) deginmis oldugum Video Audio Sender a ihtiyaciniz olacak,bu sekilde farkli aparatlar arasinda kablosuz iletisim kurabilirsiniz..Fakat bu kablosuz iletisim saglayan cihazlarda genelde vga cikisi olmuyor,ya da ben henüz görmedim,bu yüzden vga adaptör kablolari kullanmaniz(Egerki bu adaptörleri bulamazsaniz Video sender cihazi satin almaniz birsey ifade etmeyecektir) gerekebilir.
Kablosuz olmasiz haricinde ayni islem sonucda,görüntü acisindan bir kalite kaybi olacagini sanmiyorum.![]()
bende 37 ekran tv ye pc yi bağlayıp orada video oynatmak istiyorum ama görüntüyü siyah beyaz alabiliyorum.tv de scart girişi yok kendinden sarı video çıkışı war.bu girişi kullanarak nasıl renkli görüntü alabilirim.aynı kablolar ile büyük tv de renkli görüntü alabiliyorum ama bu tv de olmuyor s-video ile bağlanma gibi bir seçenek olmadığı için.ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler...(ekran kartım geforce6 6600GT)
mevcut aparatlarım: s-video to s-video
s-video <> sarı post giriş
s-video lu scart (işe yaramaz galiba)
!!! FoRZa BiaNCoNeRo !!!
Scartla yaptigimiz islemin aynisini yapabilirsiniz;Sonuc alip alamayacaginizi görmek icin kablonuzu herhangi bir yerinden kesmeniz gerekli,tabiki kendi sorumlulugunuzda..Egerki kablo önemli degil kesip denemek istiyorum diyorsaniz,kabloyu herhangi bir yerinden kesip ana kablolari (C+Y) biraraya getirip güzelce bantliyoruz,ayni sekilde ciplak kablolara da ayni islemi yaptiktan sonra tamamiyle bantlayip kapatmadan önce görüntünün Renkli olup olmadigini test edebilirsiniz,ya da bir önceki asamada(hic bantlama islemine girmeden sadece ilgili kablolari biraraya getirerek). Büyük ihtimal görüntü renkli olacaktir,ama kimseye garanti vermem maalesef sözkonusu degil
![]()
Oncelikle bugun satin aldigim kablonun resmi bu
ImageShack - Hosting :: sonsl7.jpg
Aksam eve geldim denedim fakat ekran siyah beyaz geldi ne yaptiysam olmadi hatta kabloyu bile kestim gene olmadi.
Benim ne yapmami onerirsiniz ?
Yeni bir kablo almakla ise baslayacagim yarin
Tv de AV1 ve AV2 kanallari var sadece bu kabloyu takinca goruntu sadece av1 den geliyor av2 de hareket yok tv de scart girisinden baska normal 3 lu ( ses goruntu resim ) giriside var
Ekran kartimizda Intel(2) Extreme Graphics 2 for mobile.
Tesekkurler simdiden.
bende aynı sorundan muzdaribim.kablo bağlantılarını yaptım.ne tv de görüntü var nede pc de algılama.svideo kablom 7 pin li diğer ucu saru-kırmızı-yeşil-mavi.laptoptaki ekran kartı intel 945 chipsetli. sarı ucu tv nin sarısına kırmızı ucu tv nin kırmızısına taktım yeşil ve mavi uçlar boşta kaldı tv de öyle bir giriş yok tabi.
laptoptaki fn fonksiyonları denedim özelliklerden 2.monitörü sec dedim ama nafile bi yardımcı olrsanız sevnirim ses gelmesede olr laptopun sesiyle idare ederim 72 ekran tvde film izlemek için sadece görüntü aktarsa yeter
arkadaslar elımdeki asus F3SV240dr model laptopu 72 ekran telefunken tv ye ve sharp projektore baglamam ıcın gereken adet edavat nelerdir yardımlarınızı beklıorum...
Bu aralar foruma ugramaya vaktim olmadigi icin henüz yazma firsati buluyorum.
Egerki konuya bastan sonra gözatarsaniz fikir sahibi olabilmeniz mümkün. Laptoptaki video cikislarina ayni sekilde Tv veya Projektördeki cikislara bagli olarak uygun kabloyu almaniz yeterli,ya da farkli baglanti secenekleri mümkün ise tercihinizi yapip ilgili ayarlari yaparak(ki laptop veya vista üzerinden nasil baglanti yapildigini eklemistim) sonuca ulasabilisiniz.
Bu arada aklimda kalan birsey , henüz yazma firsati buluyorum; Bu konu altinda bircok kisinin problemi olmasina ragmen cözüm yolu bulamadigimiz bir olay vardi,hatta google da aramama ve forumumuzda da extra konu acmama ragmen neden oldugu hakkinda bir fikir edinememistik.Olaya gelince ; 2. Monitör secenegi bazi arkadaslarda görünmüyordu yani özellikler ayarlar vs vs penceresinde 1.nin yaninda 2.monitör sekli cikmiyordu,konuya dönersek; Laptopa 3-4 hafta öncesine kadar format atmistim,ve format sonrasi grafik driverlarini yüklemeyi bir sekilde unutmusum ve sonra yine tv de film izlemek istedim fakat 2. monitör seceneginin olmadigini o an ilk kez gördüm ve hemen driverlari yükledim ve halloldu,belki de format sonrasi hemen driverlari yükleme aliskanligi oldugu icin böyle bir olay basima gelmedi..O yüzden mutlaka grafik kartinizin driverini yükleyinveya güncelleyin..
![]()
Anjin hocam bilgisayarı s video çıkışından tv ye bağladım.av1 de görüntü siyah beyazdı av2 de görüntü yoktu.Sizin söylediğiniz scartta köprülemeyi yaptıktan sonra av1 de görüntü yine siyah beyazdı ama av2 de görüntü çıktıfakat siyah beyaz görüntüye sadece kırmızı renk eklendi
.Acaba bişeylerdemi yanlış yaptım
![]()
Aslinda Av2 olacak diye birsey yok,yanlis hatirlamiyorsam bazi arkadaslarda sadece av1 kanali mevcuttu ve görüntü alabiliyorlardi..Kirmizi renk eklenmesi birsey ifade etmez sanirimBilemiyorum neden kaynaklanmis olabilecegini,belki köprüleme islemini yanlis yapmisda olabilirsiniz ? Her adimi tekrar kontrol edin,varsa hatayi kendiniz bulabirsiniz belki,umarim cözüme ulasirsiniz
![]()
Selamlar Arkadaşlar.Bende Öğretmen kampanyasından almış oduğum Toshiba Satellite L-10 Laptop var.Bilgisayarımı s-video çıkışıyla tv ye bağlayıp film seyretmek istiyorum ama ne yaptıysam renkli görüntü alamadım.bunun sebebi nedir?gittiğim bilgisayarcılarda bana tv nin görüntü özelliklerinden pal b\g yi seçip renkli görüntü elde edebilirsin dediler.ama tv de bu ayarların nerden yapıldığını ne yazıkki bulamadım.bütün menülerini kurcalamama rağmen.televizyon 72 ekran sony 100 hz tüplü tv.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden tşkler.
Konuyu bastan sona incelerseniz belki sorunuza yanit bulabilirsiniz..Bazi bioslarda pal ayarlari yapilabilidigini duymustum ama dogru ama yanlis,Tv"nizde böyle bir özellik mevcut ise kurcalayip kendinizde belki bir sekilde sonuca ulasabilirsiniz..Ya da geriye scart(veya kablo)-tuning secenegi kaliyor
![]()
Arkadaşlar Merhaba.
Öncelikle ANJIN bilgilendirmelerin ve paylaşımların için çok teşekkürler.
Elimdekileri sıralıyorum:
Bilgisayarım : Hp Pavilion 6146. Ekran kartı: Nvidia GeForce Go 7400 (256mb). S-video çıkışı var 7 diş girişli.
*Ekran kartı bilgilerim.
*S-Video çıkış fotoğrafı.
Televizyon: Firstline marka ne zaman alındığını bilmediğim anten ve scart girişinden başka birşey olmayan zannedersem 52 ekran olan bir tv.
--**--
Internetden aldığım 2 ürün:
1. Scart.
*Satın aldığım scartın fotoğrafı.
2. Adını bilmediğim Pcyi TVye bağlayan görüntü ve ses kablosu.
*Satın aldığım kabloların fotoğrafı. (1. giriş yani s-video girişi ile sarı birleşik. 2. giriş yani ses girişi ile beyaz ve kırmızı birleşik. )
-------------------------------------------------------------
İLK ÖNCE SÖYLEMELİYİM:
İlk önce scartın ve kablonun sağlamlığını denemek için vcd playerıma taktım. S-video girişini vcd playerın arkasına. Sarıyı scartdaki sarı girişe scartıda tvye bağladım. AV a geçtim ve görüntü mükemmel. Aletlerde problem yok yani.
--------------------------------------------------------------
Neyse;
Tüm renkleri uygun şekilde scarta taktım. Scartı tvye bağladım. Beyaz ve kırmızı kablonun diğer başını laptopumun ses çıkışına. Sarı kablomun s-video başını ise laptopumun s-video girişine taktım. (Bu arada s-video kablonun 4 teli var. Benim bilgisayardaki çıkışın 7 boşluğu var.)
*Scarta taktığım kablolar. Renkler girişlerle uyumludur.
--------------------------------------------------------
Neyse. İlk sayfada dediğiniz gibi yaptım.
* Yaptığım ayar.
Birde müzik açtım. Televizyonu açtım. AV a bastım ve sonuç:
Ses güzel. Ama görüntünün halini görüyorsunuz.
Bir tane program vermişsiniz. Onunlada binlerce kez binlerce şey denedim ama hiçbir şekilde bir sonuca ulaşamadım. Gündüz 3 den beri bununla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim.
Ve gelelim özlü sözlü soruya:
Ben nerede yanlış yaptım?
En son denizline tarafından düzenlendi: 02-29-2008 saat 22:34 Sebep: video