+ Cevap Yaz
Sayfa 17, toplam 18
İlkİlk ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 SonSon
Results 241 to 255 of 270

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; PasQuaLe tarafından iletildi. bende notebooktan tv ye görüntü aktarmak istiyordum buradaki adımları izlyerek crt tv ye scart girişinden bağladım laptopun ...

Rookie Member blackface Avatar
    Katılım tarihi
    01.07.2007
    Nereden
    Ankara

Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı PasQuaLe tarafından iletildi. Mesajı göster
    bende notebooktan tv ye görüntü aktarmak istiyordum buradaki adımları izlyerek crt tv ye scart girişinden bağladım laptopun s-video girişine görüntüyü aktardım ama siyah beyaz görünüyo 2 kez bastım av ye av- av2 yazıyo ama değişen birşey yok seside aktardım tv den geliyor pcde yaptığım işlerin sesi, ama tek problem renk

renk problemini nasıl çözebilirim kendi imkanlarımla, önceki sayfaları okudum ama hangi kabloyu kesip ekleme yapcaz anlamadım
    Fx5500 le tv ye görüntü aktarıyorum bazen bendede siyah/beyaz oluyo.Kabloyu ekran kartı kısmından oynatınca düzeliyo.

New Member
    Katılım tarihi
    20.04.2009

merhaba arkadaşlar benimde buna benzer bir sorunum var. asus m3n78 amd hdmi çıkışlı anakartım var ve samsung lcd tvye hdmi olarak bağlanmak istiyorum. pc ve tv yi hdmi-hdmi kabloyla bağladım fakat ne görüntü var ne de ses. bağlantı yağtığım zaman pc'nin ekran kartı ayarlarına giriyorum fakat sadece listede monitör görünüyor. bu bağlantıyı nasıl yapacağız. bu arada ekran kartı nvidia geforce 8200. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Member
    Katılım tarihi
    28.02.2009

bu siyah beyaz görüntü olayı bende de oluyor. karttan kaynaklı bi şey değil galiba. bu sorunu çözen oldu mu?

Rookie Member fatalflex Avatar
    Katılım tarihi
    24.04.2009
    Nereden
    Sakarya

bende de bu siyah beyaz renk kabusu olmustu kablolari birkac kez soküp çıkardım renkler geldi yani sanslıyim Nvidia Go 7400

bir kac yerde okuldugum yazılaarda pal B/C ayarlarini ntsc cevirmeninde ise yaradıgı ssoyleniyordu

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34

Merhaba Arkadaslar,

Cok uzun bir süredir (baktimda son mesajimdan beri yaklasik olarak 10 ay kadar olmus ve mesguliyet yönünden degisen birsey olmadi ) maalesef ki foruma ugrayamiyorum ,bu arada cok fazla arkadas pm yoluyla mesaj atip yardim istemis,fakat hicbirine cevap verme imkanim olmadigi icin ,herkesten Cok Cok Özür diliyorum..

Umuyorum yakinda yine eskiden oldugu gibi aktif olma sansim olur,forumu ve tüm arkadaslari cok özledim..Saygilar
    Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit

New Member
    Katılım tarihi
    15.05.2009

merhabalar
    benim ekran kartımın tv out çıkışı yok. burada okuduklarımdan şöyle bir sistem yaratmam gerektiğini çıkarıyorum:

önce bir vga çoklayıcı alacağım:

sonra vga to s video adaptoru:

ama bundan bir tane daha var:

sonra svideo kablosu ile tv nin s video girişine bağlayacağım.
    ancak; bilgisayar ile tv arasındaki mesafe uzun: yaklaşık 20 metre. aynı odada hatta aynı katta bile degiller. bu yüzden vga coklayıcı kullanmam lazım. sanırım 20m kablo piyasada hazır yok. bunun kısasını alıp kessem uzatsam olur mu? 20 metrede sinyal bozukluğu yaşar mıyım? sizce denemeli miyim?
    ayrıca vga-svideo dönüştürücülerinden hangisini tercih etmeliyim? tv de iki scart girişi ile Front Audio ve Video, S-VHS girişleri var.
    teşekkürler...

New Member
    Katılım tarihi
    15.05.2009

Alıntı ywz81 tarafından iletildi. Mesajı göster
    merhabalar
    benim ekran kartımın tv out çıkışı yok. burada okuduklarımdan şöyle bir sistem yaratmam gerektiğini çıkarıyorum:

ancak; bilgisayar ile tv arasındaki mesafe uzun: yaklaşık 20 metre. aynı odada hatta aynı katta bile degiller. bu yüzden vga coklayıcı kullanmam lazım. sanırım 20m kablo piyasada hazır yok. bunun kısasını alıp kessem uzatsam olur mu? 20 metrede sinyal bozukluğu yaşar mıyım? sizce denemeli miyim?
    ayrıca vga-svideo dönüştürücülerinden hangisini tercih etmeliyim? tv de iki scart girişi ile Front Audio ve Video, S-VHS girişleri var.
    teşekkürler...
    tabii ben bu arada ses aktarımının nasıl olacağını düşünmemişim tv out olmayan ekran kartları için bu işler nasıl yapılır, biri anlatıverse süper olur

Cool Member
    Katılım tarihi
    27.06.2008
    Blog Mesajları
    2

Maximum çözünürlük televizyon için 1024.768 miş doğrumudur bilgisi olan varmı ?

Silver Member serdarski Avatar
    Katılım tarihi
    02.08.2004
    Nereden
    Istanbul genelinde...

Alıntı ywz81 tarafından iletildi. Mesajı göster
    merhabalar

teşekkürler...
    Eğer ekran kartında 2 monitor bağlamak için 2 çıkış varsa çoğullayıcı almana gerek yok. Ama VGA to S-Video benzeri bir şey alman gerekecek.
    Teknolojinin sonu yok.
    Her gün yeni özelliklere sahip aletler çıkıyor.
    SS

Moderator Gecko Avatar
    Katılım tarihi
    20.09.2008
    Nereden
    Ankara
    Blog Mesajları
    1

Benimde bi sorum olacak. Full hd bilgisayar monitörüm şu an normal analog girişiyle bağlı bilgisayarıma. Acaba altın uçlu analog girişi kullansam görüntü kalitesinde bir değişiklik olurmu???

New Member
    Katılım tarihi
    06.07.2009

benim toshiba satellite l10 -102 bilgisayarım var televizyonab bağlıyorum görüntü geliyor ama siyah beyaz ne yapsam düzelmedi biri bana yardım edebilrmi

foruma herzaman bakamayabilirim hellboy184@hotmail.de şimdiden teşekkürler

Moderator Gecko Avatar
    Katılım tarihi
    20.09.2008
    Nereden
    Ankara
    Blog Mesajları
    1

Alıntı hortlak tarafından iletildi. Mesajı göster
    benim toshiba satellite l10 -102 bilgisayarım var televizyonab bağlıyorum görüntü geliyor ama siyah beyaz ne yapsam düzelmedi biri bana yardım edebilrmi

foruma herzaman bakamayabilirim hellboy184@hotmail.de şimdiden teşekkürler
    O siyah beyaz olayı pal-ntsc olayından olabilir. Bende playstation ı normal televizyona bağladığımda siyaz beyaz gösteriyo. Dönüştürücü gibi bişey lazım. Convertor müydü neydi adı.

New Member
    Katılım tarihi
    31.08.2009
    Nereden
    kocaeli

yav arkadaşlar bu ne gıcık bişey kafayı yicem benim nvidia 7500 le ekran kartım vardı daha önce ben onu tvye bağlıyordum ama hem tvye hem televizyona görüntü gitmiyordu monitörü çıkarıyordum bu sefer açılış ekranı tvde görünüyor sonra kayboluyordu bununda çözünürlükten olduğunu farkettim çözünürlüğü düşürdüm tvden görüntü alabildim ama sadece tvden veriyordu çözünürlük düşükken bile hem tv hem monitörden vermiyordu neyse şuan cd dvd satışı yaptığım dükkanımdaki bilgisayarımın ekran kartı nvidia 9800 gtx+ çift dvı 1 tv out çıkışı mevcut duvardada sunny hd lcd tv bundada aynı sorun oluyor tv ve monitör bağlıyken dual view diyorum monitörden görüntü kesilio tvye gelio 5 sn sora tekrar kendiliğinden monitöre verio tvyi kesio tvye vermem için görüntüyü illaaa monitörü ekran kartımdan ayırmam lazım yoksa ikisini bir asla açmıyor sürücüm güncel tv kurulumu çalıştır diorum seçeneklerden dual viev , klon ve tek single seçenekleri mevcut hepsini deniyorum olmuyor olmuyor tek çare monitörü pcden ayırmak ayırıp çözünürlüğü düşürürsem tv ye veriyor ama ikisi bağlıyken hem tv hem monitör çözünürlükle nekadar oynasamda fayda yok...VARMI BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VEYA BAŞKA BİR YOLU??
    ekran kartı bu:

bağlantı kabloları bunlar:

tv bu:

Banned user
    Katılım tarihi
    26.08.2009
    Nereden
    Kırşehir

o sunny ekran kaç inç

Banned user
    Katılım tarihi
    08.09.2009

bende bağladım ama monitör gibi güzel görüntü vermiyor denemeyin bence.

+ Cevap Yaz