Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; PasQuaLe tarafından iletildi. bende notebooktan tv ye görüntü aktarmak istiyordum buradaki adımları izlyerek crt tv ye scart girişinden bağladım laptopun ...
merhaba arkadaşlar benimde buna benzer bir sorunum var. asus m3n78 amd hdmi çıkışlı anakartım var ve samsung lcd tvye hdmi olarak bağlanmak istiyorum. pc ve tv yi hdmi-hdmi kabloyla bağladım fakat ne görüntü var ne de ses. bağlantı yağtığım zaman pc'nin ekran kartı ayarlarına giriyorum fakat sadece listede monitör görünüyor. bu bağlantıyı nasıl yapacağız. bu arada ekran kartı nvidia geforce 8200. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
bu siyah beyaz görüntü olayı bende de oluyor. karttan kaynaklı bi şey değil galiba. bu sorunu çözen oldu mu?
bende de bu siyah beyaz renk kabusu olmustu kablolari birkac kez soküp çıkardım renkler geldi yani sanslıyim Nvidia Go 7400
bir kac yerde okuldugum yazılaarda pal B/C ayarlarini ntsc cevirmeninde ise yaradıgı ssoyleniyordu
Merhaba Arkadaslar,
Cok uzun bir süredir (baktimda son mesajimdan beri yaklasik olarak 10 ay kadar olmus ve mesguliyet yönünden degisen birsey olmadi) maalesef ki foruma ugrayamiyorum ,bu arada cok fazla arkadas pm yoluyla mesaj atip yardim istemis,fakat hicbirine cevap verme imkanim olmadigi icin ,herkesten Cok Cok Özür diliyorum..
Umuyorum yakinda yine eskiden oldugu gibi aktif olma sansim olur,forumu ve tüm arkadaslari cok özledim..Saygilar
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
merhabalar
benim ekran kartımın tv out çıkışı yok. burada okuduklarımdan şöyle bir sistem yaratmam gerektiğini çıkarıyorum:
önce bir vga çoklayıcı alacağım:
sonra vga to s video adaptoru:
ama bundan bir tane daha var:
sonra svideo kablosu ile tv nin s video girişine bağlayacağım.
ancak; bilgisayar ile tv arasındaki mesafe uzun: yaklaşık 20 metre. aynı odada hatta aynı katta bile degiller. bu yüzden vga coklayıcı kullanmam lazım. sanırım 20m kablo piyasada hazır yok. bunun kısasını alıp kessem uzatsam olur mu? 20 metrede sinyal bozukluğu yaşar mıyım? sizce denemeli miyim?
ayrıca vga-svideo dönüştürücülerinden hangisini tercih etmeliyim? tv de iki scart girişi ile Front Audio ve Video, S-VHS girişleri var.
teşekkürler...
Maximum çözünürlük televizyon için 1024.768 miş doğrumudur bilgisi olan varmı ?
Benimde bi sorum olacak. Full hd bilgisayar monitörüm şu an normal analog girişiyle bağlı bilgisayarıma. Acaba altın uçlu analog girişi kullansam görüntü kalitesinde bir değişiklik olurmu???
benim toshiba satellite l10 -102 bilgisayarım var televizyonab bağlıyorum görüntü geliyor ama siyah beyaz ne yapsam düzelmedi biri bana yardım edebilrmi
foruma herzaman bakamayabilirim hellboy184@hotmail.de şimdiden teşekkürler
yav arkadaşlar bu ne gıcık bişey kafayı yicem benim nvidia 7500 le ekran kartım vardı daha önce ben onu tvye bağlıyordum ama hem tvye hem televizyona görüntü gitmiyordu monitörü çıkarıyordum bu sefer açılış ekranı tvde görünüyor sonra kayboluyordu bununda çözünürlükten olduğunu farkettim çözünürlüğü düşürdüm tvden görüntü alabildim ama sadece tvden veriyordu çözünürlük düşükken bile hem tv hem monitörden vermiyordu neyse şuan cd dvd satışı yaptığım dükkanımdaki bilgisayarımın ekran kartı nvidia 9800 gtx+ çift dvı 1 tv out çıkışı mevcut duvardada sunny hd lcd tv bundada aynı sorun oluyor tv ve monitör bağlıyken dual view diyorum monitörden görüntü kesilio tvye gelio 5 sn sora tekrar kendiliğinden monitöre verio tvyi kesio tvye vermem için görüntüyü illaaa monitörü ekran kartımdan ayırmam lazım yoksa ikisini bir asla açmıyor sürücüm güncel tv kurulumu çalıştır diorum seçeneklerden dual viev , klon ve tek single seçenekleri mevcut hepsini deniyorum olmuyor olmuyor tek çare monitörü pcden ayırmak ayırıp çözünürlüğü düşürürsem tv ye veriyor ama ikisi bağlıyken hem tv hem monitör çözünürlükle nekadar oynasamda fayda yok...VARMI BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VEYA BAŞKA BİR YOLU??
ekran kartı bu:
bağlantı kabloları bunlar:
tv bu:
o sunny ekran kaç inç
bende bağladım ama monitör gibi güzel görüntü vermiyor denemeyin bence.