Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "kartları var notebook ıcın tabıkı yaparsın..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 27-08-06, 21:57   #26 (permalink)
deatmagic
Member

deatmagic Avatar

Katılım tarihi: 10.08.06
Nereden: yozgat
Arrow

kartları var notebook ıcın tabıkı yaparsın
deatmagic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-06, 21:00   #27 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46
Yaf ben burayi unutmusum.. Bu aralar zaten pek online olamiyordum..Öncelikle @myigitsoy ,notebook da ayni yöntemi arkadasin evinde denemistik ve sorunsuz calisiyor..@anoreksiya,dostum bazi filmlerde bende ayni sorunu yasiyorum fakat bsplayer yerine mediaplayer veya vlc player kullandigimda yine tv ekraninda sorunsuz izlemek mümkün oluyor..Hangi formatta ki filmlerde olduguna dikkat etmedigim icin bir kesin yorum yapamayacagim..Bu arada bs playerin sadece ekranini tv ekranina tasiyip,yani bsplayer programini tv ekraninda birakip da sonuc almayi deneyebilirsin..
Ikinci ekranin özelliklerim kisminda görülmemesi hakkinda ise acikcasi bir fikrim yok ,sanirim biraz arastirma gerektirecek..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-06, 23:53   #28 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
görüntü çözünürlüğü berbat ve ses de alamıyorum pc den tv ye . kimileri S-video dan zaten ses alamazsın diyor doğrumu. görüntü ayarlarını nekadar ayarladıysamda fayda etmedi acaba sebebi ben acaba pc den tv arasından 8-9 m lik bir mesafe var kabloya ek yaptım ondan kaynaklana bilirmi ne dersiniz
S_Video cikisindan zaten ses almiyoruz,hem video hem audio cikisli bir kablo yardimiyla görüntüyü s_video cikisindan,audio yu ise ses karti cikisindan aliyoruz..Yazida da belirttigim gibi 10m lik kablo kullaniyorum ve hicbir görüntü kaybi yasamadan ayni kalitede film izliyorum..Büyük ihtimal ek yapildigindan dolayidir,acikca direk bu konu üzerinde tecrübem oldugundan dolayi degil aksine video recorder kablosunda ayni sekilde görüntü azizligine ugradigim icin söylüyorum..Kaliteli (tek parca ) bir kabloyla sorun büyük ihtimal cözülecektir..
ANJIN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-10-06, 15:06   #29 (permalink)
alexandraki
New Member

Katılım tarihi: 16.10.06
Nereden: İstanbul
Yine de bu konuda dikkat etmek lazim. Topraklı priz kullanmayı ihmal etmeyin tv ve bilgisayarda. Yoksa bilgisayardan giden elektirik bu TV out baglantisi yüzünden hem ekran kartinizi hem de tv nizi yakabilir.

tecrübeyle sabittir))
alexandraki çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-10-06, 18:59   #30 (permalink)
Crespo467
Member

Crespo467 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.03.05
Nereden: Boşlukta !
Exclamation Görüntü siyah beyaz

Selam arakadaşlar benimde bir sorunum var bendeki fx 5500ekran kartı ve vestel marka tv var. görüntü aktarmada bi sorunun yok ama benim sorunum aktardığım görüntü siyah beyaz ve birazda bulanık. Ne kadar ayralarla oynadımsada bi değişiklik olmadı. görüntü hep siyah beyaz tvdede tek av var ikinci bir av yada av s seçeneği yok, bu işi bilgisayardan halledebilmem için bir yol yada başka bir program varmı? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

Crespo467 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-10-06, 19:18   #31 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Kabloyu değiştirerek deneyin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 15:13   #32 (permalink)
Burakhan
Cool Member

Burakhan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.06.06
Nereden: Manisa
Benim birkaç sorum olcaktı...

Bu kablonun adı ne ve nereden bulabilirim? (teknosa da varmı?) aldıktan sonra onun bir ucunu ekran karına diğerini nereye takcaz??

yoksa o kabloyu aldıktan sonra kabloyu bunamı bağlıyacaz??
Eski 25-10-06, 16:16   #33 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Valla o kablonun adi nedir bilmiyorum acikcasi..Vga si Hdmi si olduguna göre onunda bir ismi vardir mutlaka ..Aldigin kablonun bir ucu(2uclu ) ilk resimdeki gibi,bir ucunu ekran kartina digerini ise ses kartinin oldugu yere (yani apörlölerin baglandigi yere,pc-tv olayina girdikce tak cikar yapmak gerekiyor maalesef..) takmalisin..Ikinci resim ise kablonun diger ucu(scart yani),onuda direk televizyona baglamaniz gerekiyor..

Not: Audio olan ince uclu olani(resim1),egerki her seferinde kasanin altina inmiyeyim derseniz,ve hoparlörünüzde kulaklik girisi var ise,oraya baglayarak da sesi tv ye aktarabilirsiniz,denedim oluyor..Fakat bu sekilde sesin ilk önce bilgisayarin hoparlörüne(extra-entegre olmayan) ordan da tv ye iletilmesinden dolayi ses kalitesinde bir kayip ses konusu olabilirmi en iyi yanit audiomania"cilardan gelecektir..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 16:23   #34 (permalink)
CeM
Sensei

CeM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00
Burakhan, İlk resimdeki bağlantı kablosunun tamamın resmini verebilirsen daha anlamlı olacak sanıyorum.Bu şekli ile ses aktarmak için kullanılan bir ucu mini plug ,bir ucu RCA kablo olarak görünüyor?Fakat RCA ne için belli değil.

Diğer tarafı scart ise mini plug pc den sesi,RCA ise composite den görüntüyü taşımak için kullanılan bir Y kabloya benzemekte.Ama net birşey için diğer ucuda görmek lazım.Her iki bağlantıdada sadece ses için kullanılıyor olabilir?

Alttaki resimde ise bir anten girişi ve Scart görünüyor.Üsteki kablonun diğer ucu scart ise uzun siyah soket burada kullanılacaktır.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 16:38   #35 (permalink)
Burakhan
Cool Member

Burakhan Avatar

Bilgisayarım
Burakhan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 16:50   #36 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Resmin devamina dikkat etmemisim,scart kablosunu uzatip ekran kartina baglamissin (aynen öyle olacak), bende scarti kastettigini düsünerek tekrar aciklama geregi duydum..Bu arada Pc-Tv baglanti kablosu seklinde geciyor baska bir ismi varsa da ben bulamadim..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 16:59   #37 (permalink)
Burakhan
Cool Member

Burakhan Avatar

Bilgisayarım
Burakhan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 17:05   #38 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Valla Aynisini simdi ben ya ayni sekilde yada kablonun resmini cekerek yapacaktim.. Muhtesem kablo iste o cizmis oldugun..

Bu da baska bir acidan (ekran kartina baglanan kisim-birkez daha kablo yazarsam bayagi bir karisacak yoksa )
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 17:18   #39 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Olayi söyle noktalayalim..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 20:17   #40 (permalink)