+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 18
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 12 ... SonSon
Results 16 to 30 of 270

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; ati yok orada dostum...

Rookie Member tayfun1510 Avatar
    Katılım tarihi
    08.06.2006
    Nereden
    istanbul
    ati yok orada dostum

New Member
    Katılım tarihi
    02.09.2004
    Nereden
    İZMİR
    selam arkadaşlar.
    benim bir sorum olacak. ben tv ye görüntüyü geçirme olayını monitor kullanmadan yani kasayı televizyonun olduğu odaya götürerek yapıyorum. monitör yerine tv kullanıyorum yani. bende leadtek px7600gt tdh marka ekran kartı var. monitorde oyun oynarken oyunda hhg bir kasma yok. ancak aynı oyunu aynı ayarlarla tv de oynadığımda bırakın aynı ayarları, filtreleri kapatıp oynasam bile kasma yapıyor. eskiden ti4200 vardı. onda öyle bir olay yoktu.(ama o zaman tüm sistem farklıydı celeron2000 işlemci vardı.) bu ekran kartından önce bir hafta x800gto takılydı. onda da aynı tv de kasma sorunu vardı.
    sistemim imzada.
    sizce bu sorun neden olabilir? nasıl çözülür?
    yorum ve önerilerinizi bekliyorum...

Amd 64 Athlon 3500+ Venice / Gigabyte GA-K8NF-9 nf4-4x / Leadtek 256mb px7600gt tdh / Kingston 2*512 mb dual ddr400 / Asus TA-881 350watt / Samsung 17'' SyncMaster 794mb / Asus 1608P2 Dvd Rw / LG 52*24*52 Cd-Rw / Creative SoundBlaster live 5.1 (digital) / Philips A2 610 5.1 (analog) 55w rms / A4 Tech klavye,mouse / Everest sg-1400 Adsl Modem

V.I.Member Pusu Avatar
    Katılım tarihi
    03.11.2004
    Nereden
    Ankara@Antakya
    oyunun çözünürlüğünü 640*480 e düşür hocam.

Silver Member ceceli Avatar
    Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

bu yöntemi bende kullanıyorum fakat

görüntü çözünürlüğü berbat ve ses de alamıyorum pc den tv ye . kimileri S-video dan zaten ses alamazsın diyor doğrumu. görüntü ayarlarını nekadar ayarladıysamda fayda etmedi acaba sebebi ben acaba pc den tv arasından 8-9 m lik bir mesafe var kabloya ek yaptım ondan kaynaklana bilirmi ne dersiniz

New Member
    Katılım tarihi
    18.08.2006
    Abi bendede ercans'la aynı problem var ''tv out çıkışım mevcut s-video kablom ve tV min desteği de tamamdır. Ama görüntü özelliklerinde 2. monitor için olan kısım yok'' bunun nedenini bilen varsa bi yardımcı olun be abi bize...

Rookie Member F@iR_BluE Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Eline sağlık tam işime yarayacak bilgi.

New Member anoreksiya Avatar
    Katılım tarihi
    17.07.2006
    Nereden
    SAMSUN
    selam arkadaşlar böyle bişey duymamış ve görmemişsinizdir sanıyorum.yaa ben makineye format attıktan sonra tüm ayarlarımı yaptım yani herşey eskisi gibi.fakat PC den TV ye görüntü aktarırken bakın ne oldu. PC ekranımı olduğu gibi TV de görüyorum ve oldukça da net fakat çok tuhaf bişey var. film seyredicem diyelim BSplayer yada Mediaplayer olsun monitorde herşey normalken TV de de BSplayer görünürken film yok. Anlatabiliyomuyum bilmiyorum.Yani bu Mediaplayer de de aynı diğer playerlerde de aynı herşey nolmal hatta playerin çerçevesi bile TV de var ama içinde film görünmüyo,monitorde var ama TV de çerçevenin içi siyah görünüyo buna cevap verebilecek kimse varmı acaba... yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. umarım derdimi anlatmayı başarmışımdır.

hARDWAREMANIAC ::ZaFeR:: Avatar
    Katılım tarihi
    10.03.2004
    Nereden
    Sakarya
    Blog Mesajları
    1
    Eline Sağlık Hocam...

Rookie Member BIG_BLAST Avatar
    Katılım tarihi
    21.04.2006
    Nereden
    istanbul
    süper bi şey sağol

Rookie Member myigitsoy Avatar
    Katılım tarihi
    10.01.2006
    Nereden
    izmir
    note book ta da aynı olayı yapabilirmiyiz?TeşeKkürR
    imza yok

Member deatmagic Avatar
    Katılım tarihi
    10.08.2006
    Nereden
    yozgat

kartları var notebook ıcın tabıkı yaparsın

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34
    Yaf ben burayi unutmusum.. Bu aralar zaten pek online olamiyordum..Öncelikle @myigitsoy ,notebook da ayni yöntemi arkadasin evinde denemistik ve sorunsuz calisiyor..@anoreksiya,dostum bazi filmlerde bende ayni sorunu yasiyorum fakat bsplayer yerine mediaplayer veya vlc player kullandigimda yine tv ekraninda sorunsuz izlemek mümkün oluyor..Hangi formatta ki filmlerde olduguna dikkat etmedigim icin bir kesin yorum yapamayacagim..Bu arada bs playerin sadece ekranini tv ekranina tasiyip,yani bsplayer programini tv ekraninda birakip da sonuc almayi deneyebilirsin..
    Ikinci ekranin özelliklerim kisminda görülmemesi hakkinda ise acikcasi bir fikrim yok ,sanirim biraz arastirma gerektirecek..
    Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34
    Alıntı ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
    görüntü çözünürlüğü berbat ve ses de alamıyorum pc den tv ye . kimileri S-video dan zaten ses alamazsın diyor doğrumu. görüntü ayarlarını nekadar ayarladıysamda fayda etmedi acaba sebebi ben acaba pc den tv arasından 8-9 m lik bir mesafe var kabloya ek yaptım ondan kaynaklana bilirmi ne dersiniz
    S_Video cikisindan zaten ses almiyoruz,hem video hem audio cikisli bir kablo yardimiyla görüntüyü s_video cikisindan,audio yu ise ses karti cikisindan aliyoruz..Yazida da belirttigim gibi 10m lik kablo kullaniyorum ve hicbir görüntü kaybi yasamadan ayni kalitede film izliyorum..Büyük ihtimal ek yapildigindan dolayidir,acikca direk bu konu üzerinde tecrübem oldugundan dolayi degil aksine video recorder kablosunda ayni sekilde görüntü azizligine ugradigim icin söylüyorum..Kaliteli (tek parca ) bir kabloyla sorun büyük ihtimal cözülecektir..

New Member
    Katılım tarihi
    16.10.2006
    Nereden
    İstanbul
    Yine de bu konuda dikkat etmek lazim. Topraklı priz kullanmayı ihmal etmeyin tv ve bilgisayarda. Yoksa bilgisayardan giden elektirik bu TV out baglantisi yüzünden hem ekran kartinizi hem de tv nizi yakabilir.

tecrübeyle sabittir))

Member Crespo467 Avatar
    Katılım tarihi
    16.03.2005
    Nereden
    Boşlukta !

Görüntü siyah beyaz

Selam arakadaşlar benimde bir sorunum var bendeki fx 5500ekran kartı ve vestel marka tv var. görüntü aktarmada bi sorunun yok ama benim sorunum aktardığım görüntü siyah beyaz ve birazda bulanık. Ne kadar ayralarla oynadımsada bi değişiklik olmadı. görüntü hep siyah beyaz tvdede tek av var ikinci bir av yada av s seçeneği yok, bu işi bilgisayardan halledebilmem için bir yol yada başka bir program varmı? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
    Amd 2000(12.5*166=2075)--Asus A7V8X-X 512 MBDDR-- 160 GB Seagate+ 60 GB Seagate-- Asus CDRW&CD --Asus v9180(64mb)-- Creative Sound Blaster 5.1 Logitech X-530 5+1 Ses sistemi
    [FONT=Comic Sans MS]ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE !!![/FONT]

+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 18
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 12 ... SonSon