ati yok orada dostum
Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; ati yok orada dostum...
selam arkadaşlar.
benim bir sorum olacak. ben tv ye görüntüyü geçirme olayını monitor kullanmadan yani kasayı televizyonun olduğu odaya götürerek yapıyorum. monitör yerine tv kullanıyorum yani. bende leadtek px7600gt tdh marka ekran kartı var. monitorde oyun oynarken oyunda hhg bir kasma yok. ancak aynı oyunu aynı ayarlarla tv de oynadığımda bırakın aynı ayarları, filtreleri kapatıp oynasam bile kasma yapıyor. eskiden ti4200 vardı. onda öyle bir olay yoktu.(ama o zaman tüm sistem farklıydı celeron2000 işlemci vardı.) bu ekran kartından önce bir hafta x800gto takılydı. onda da aynı tv de kasma sorunu vardı.
sistemim imzada.
sizce bu sorun neden olabilir? nasıl çözülür?
yorum ve önerilerinizi bekliyorum...
![]()
Amd 64 Athlon 3500+ Venice / Gigabyte GA-K8NF-9 nf4-4x / Leadtek 256mb px7600gt tdh / Kingston 2*512 mb dual ddr400 / Asus TA-881 350watt / Samsung 17'' SyncMaster 794mb / Asus 1608P2 Dvd Rw / LG 52*24*52 Cd-Rw / Creative SoundBlaster live 5.1 (digital) / Philips A2 610 5.1 (analog) 55w rms / A4 Tech klavye,mouse / Everest sg-1400 Adsl Modem
oyunun çözünürlüğünü 640*480 e düşür hocam.
görüntü çözünürlüğü berbat ve ses de alamıyorum pc den tv ye . kimileri S-video dan zaten ses alamazsın diyor doğrumu. görüntü ayarlarını nekadar ayarladıysamda fayda etmedi acaba sebebi ben acaba pc den tv arasından 8-9 m lik bir mesafe var kabloya ek yaptım ondan kaynaklana bilirmi ne dersiniz
Abi bendede ercans'la aynı problem var ''tv out çıkışım mevcut s-video kablom ve tV min desteği de tamamdır. Ama görüntü özelliklerinde 2. monitor için olan kısım yok'' bunun nedenini bilen varsa bi yardımcı olun be abi bize...
selam arkadaşlar böyle bişey duymamış ve görmemişsinizdir sanıyorum.yaa ben makineye format attıktan sonra tüm ayarlarımı yaptım yani herşey eskisi gibi.fakat PC den TV ye görüntü aktarırken bakın ne oldu. PC ekranımı olduğu gibi TV de görüyorum ve oldukça da net fakat çok tuhaf bişey var. film seyredicem diyelim BSplayer yada Mediaplayer olsun monitorde herşey normalken TV de de BSplayer görünürken film yok. Anlatabiliyomuyum bilmiyorum.Yani bu Mediaplayer de de aynı diğer playerlerde de aynı herşey nolmal hatta playerin çerçevesi bile TV de var ama içinde film görünmüyo,monitorde var ama TV de çerçevenin içi siyah görünüyo buna cevap verebilecek kimse varmı acaba... yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. umarım derdimi anlatmayı başarmışımdır.
note book ta da aynı olayı yapabilirmiyiz?TeşeKkürR
imza yok
kartları var notebook ıcın tabıkı yaparsın
Yaf ben burayi unutmusum..Bu aralar zaten pek online olamiyordum..Öncelikle @myigitsoy ,notebook da ayni yöntemi arkadasin evinde denemistik ve sorunsuz calisiyor..@anoreksiya,dostum bazi filmlerde bende ayni sorunu yasiyorum fakat bsplayer yerine mediaplayer veya vlc player kullandigimda yine tv ekraninda sorunsuz izlemek mümkün oluyor..Hangi formatta ki filmlerde olduguna dikkat etmedigim icin bir kesin yorum yapamayacagim..Bu arada bs playerin sadece ekranini tv ekranina tasiyip,yani bsplayer programini tv ekraninda birakip da sonuc almayi deneyebilirsin..
Ikinci ekranin özelliklerim kisminda görülmemesi hakkinda ise acikcasi bir fikrim yok,sanirim biraz arastirma gerektirecek..
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
S_Video cikisindan zaten ses almiyoruz,hem video hem audio cikisli bir kablo yardimiyla görüntüyü s_video cikisindan,audio yu ise ses karti cikisindan aliyoruz..Yazida da belirttigim gibi 10m lik kablo kullaniyorum ve hicbir görüntü kaybi yasamadan ayni kalitede film izliyorum..Büyük ihtimal ek yapildigindan dolayidir,acikca direk bu konu üzerinde tecrübem oldugundan dolayi degil aksine video recorder kablosunda ayni sekilde görüntü azizligine ugradigim icin söylüyorum..Kaliteli (tek parca) bir kabloyla sorun büyük ihtimal cözülecektir..
Yine de bu konuda dikkat etmek lazim. Topraklı priz kullanmayı ihmal etmeyin tv ve bilgisayarda. Yoksa bilgisayardan giden elektirik bu TV out baglantisi yüzünden hem ekran kartinizi hem de tv nizi yakabilir.
tecrübeyle sabittir))
![]()
Selam arakadaşlar benimde bir sorunum var bendeki fx 5500ekran kartı ve vestel marka tv var. görüntü aktarmada bi sorunun yok ama benim sorunum aktardığım görüntü siyah beyaz ve birazda bulanık. Ne kadar ayralarla oynadımsada bi değişiklik olmadı. görüntü hep siyah beyaztvdede tek av var ikinci bir av yada av s seçeneği yok, bu işi bilgisayardan halledebilmem için bir yol yada başka bir program varmı? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
Amd 2000(12.5*166=2075)--Asus A7V8X-X 512 MBDDR-- 160 GB Seagate+ 60 GB Seagate-- Asus CDRW&CD --Asus v9180(64mb)-- Creative Sound Blaster 5.1 Logitech X-530 5+1 Ses sistemi![]()
![]()
![]()
[FONT=Comic Sans MS]ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE !!![/FONT]
![]()
![]()
![]()