+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 18
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 ... SonSon
Results 31 to 45 of 270

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; Kabloyu değiştirerek deneyin....

Moderator GaNDHi Avatar
    Katılım tarihi
    30.04.2003
    Nereden
    TháLîÒñ
    Blog Mesajları
    1
    Kabloyu değiştirerek deneyin.

Cool Member Burakhan Avatar
    Katılım tarihi
    12.06.2006
    Benim birkaç sorum olcaktı...

Bu kablonun adı ne ve nereden bulabilirim? (teknosa da varmı?) aldıktan sonra onun bir ucunu ekran karına diğerini nereye takcaz??

yoksa o kabloyu aldıktan sonra kabloyu bunamı bağlıyacaz??

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34
    Valla o kablonun adi nedir bilmiyorum acikcasi..Vga si Hdmi si olduguna göre onunda bir ismi vardir mutlaka ..Aldigin kablonun bir ucu(2uclu ) ilk resimdeki gibi,bir ucunu ekran kartina digerini ise ses kartinin oldugu yere (yani apörlölerin baglandigi yere,pc-tv olayina girdikce tak cikar yapmak gerekiyor maalesef..) takmalisin..Ikinci resim ise kablonun diger ucu(scart yani),onuda direk televizyona baglamaniz gerekiyor..

Not: Audio olan ince uclu olani(resim1),egerki her seferinde kasanin altina inmiyeyim derseniz,ve hoparlörünüzde kulaklik girisi var ise,oraya baglayarak da sesi tv ye aktarabilirsiniz,denedim oluyor..Fakat bu sekilde sesin ilk önce bilgisayarin hoparlörüne(extra-entegre olmayan) ordan da tv ye iletilmesinden dolayi ses kalitesinde bir kayip ses konusu olabilirmi en iyi yanit audiomania"cilardan gelecektir..
    Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000
    Burakhan, İlk resimdeki bağlantı kablosunun tamamın resmini verebilirsen daha anlamlı olacak sanıyorum.Bu şekli ile ses aktarmak için kullanılan bir ucu mini plug ,bir ucu RCA kablo olarak görünüyor?Fakat RCA ne için belli değil.

Diğer tarafı scart ise mini plug pc den sesi,RCA ise composite den görüntüyü taşımak için kullanılan bir Y kabloya benzemekte.Ama net birşey için diğer ucuda görmek lazım.Her iki bağlantıdada sadece ses için kullanılıyor olabilir?

Alttaki resimde ise bir anten girişi ve Scart görünüyor.Üsteki kablonun diğer ucu scart ise uzun siyah soket burada kullanılacaktır.
    Do, or do not. There is no try

Katılım tarihi
    12.06.2006

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Resmin devamina dikkat etmemisim,scart kablosunu uzatip ekran kartina baglamissin (aynen öyle olacak), bende scarti kastettigini düsünerek tekrar aciklama geregi duydum..Bu arada Pc-Tv baglanti kablosu seklinde geciyor baska bir ismi varsa da ben bulamadim..

Katılım tarihi
    12.06.2006

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34
    Valla Aynisini simdi ben ya ayni sekilde yada kablonun resmini cekerek yapacaktim.. Muhtesem kablo iste o cizmis oldugun..

Bu da baska bir acidan (ekran kartina baglanan kisim-birkez daha kablo yazarsam bayagi bir karisacak yoksa )

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34
    Olayi söyle noktalayalim..

Katılım tarihi
    12.06.2006
    ee bende böyle noktalayım madem 30milyon verdim ama değdi

Katılım tarihi
    12.06.2006
    beyler kabloları taktım televizyonla kasayı birbirine bağladım ve power düğmesine bastım...Sonuç çok kötü ben böyle kötü bir çözürlük görmedim..Yazıları okuaymıyorum..Masaüstünde hiçbişeyin yazısını okuyamadım...Ekran kartım 7800GS kablo gayet düzgün ve kaliteli..Televizyonum 82ekran (ama dombili ve vestel marka ) ama görüntü berbat...Nvdia control center'a girdim ve ayarları yapmaya çalıştım...İlk önce çözürlüğü 1024x768 pixel yaptım..dedim bu kesin ekran yenileme hızıyla ilgilidir ve tam değiştircektim ki hızı bi baktım seçeneklerde 60hz var sadece...Televiyon 100hz ama sadece 60hz var seçeneklerde

acaba görüntü bu yüzdenmi berbat...Yazıları okuyamıyorum yaa ezbere gidiom
    yapabileceğim bişey varmıkı??? Bana TV dandik gibi geldi ama 100hz tv de ( neden böyle oldu ?? bi tahmininiz ya da öneriniz varmı?

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34
    Ben sürekli 800*600 de kullandim,bir dene istersen..Bu arada benim resimde de görülen ve bagladigim tv 50hz ve mükemmel görüntü aliyorum..Baska bir tv de deneme sansin varmi..? Bu arada kablo hayirli olsun.. Bu arada kabloyu düsünen arkadaslar icin (bulabilirlerse bu sekilde bir scart) baska bir alternatif..

Katılım tarihi
    12.06.2006
    hmm...bunda 3tane kablo var...benimkinde 2tane war..acaba bununla bi alakası varmıdır??? belkide benimki Tv-out için uygun deildir..bu olabilirmi?

Edit:Yok deilmiş..bi tanesi ses için

New Member AhrimanKYMT Avatar
    Katılım tarihi
    26.10.2006
    Nereden
    Bursa
    güzel çalışma eline sağlık
    GURURU ÇOK BÜYÜK OLUR EĞER KÜÇÜKSE İNSAN;
    EŞEKLİK BAKİ KALIR OKUSA İLİM; İRFAN!!!

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000
    @Burakhan

Öncelikle Tv de monitör kalitesinde görüntü beklemeyin.Bu Yapısal farklılıklardan ötürü mümkün değildir.

Tv de imkan varsa Custom çözünürlük ayarlayın.Tv nizin native çözünürlüğü 720x576 pikseldir.Buna en yakın def.Pc çözünürlüğü 800x600 dür.Bunun üstündeki tüm çözünürlüklerde downsize yapılacağı için zaten kötü olan görüntü kalitesi dahada düşecektir.

Birde bunun üstüne composite kablo ile aktarımı eklerseniz senaryo iyice dibe vuracaktır.Öneriler..

1)İmkan var ise görüntüyü componet bağlantı ile aktarın (sizde bu şans yok).Olmadı en azından S-vide0 bağlatıyı tercih edin.Mecbur değilseniz composite kullanmayın.

2)Mümkün olduğu kadar görüntüyü alacağınız cihazın doğal çözünürlüğüne yakın çözünürlükler kullanın.(standart pal tv için 720x576 def.çözünürlüktür.) olmadı buna en yakın oranı seçin.Sizin için uygun olan 800x600.Tv nize uygun tazeleme oranını kullanın.Pal için 50,Ntsc için 60.

3)Daima paranın satın alabileceği en iyi kablolamayı kullanın

4)Mutlaka cihazları topraklı elektrik hattı üstünden bağlayın.İmkan var ise özel üretilen gürültü azaltıcı prizlerden besleyin.

5)Mucize beklemeyin Nihayetinde Bir tv ye bağlıyorsunuz ..

Dip Not:Ben yukardaki mesajınızda yer alan resimleri sizin elinizdeki kablolardan çekerek eklediğinizi düşünmüştüm.Ama işin aslı bu konu iki sayfaymış ve sizin eklediğiniz resimler ise Anjinin anlatısında yer alan resimlermiş.İhtiyarlık böle işte kusura bakmayın
    En son CeM tarafından düzenlendi: 10-28-2006 saat 00:37 Sebep: Dip not eklendi.

+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 18
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 ... SonSon