Kabloyu değiştirerek deneyin.
Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; Kabloyu değiştirerek deneyin....
Kabloyu değiştirerek deneyin.
Valla o kablonun adi nedir bilmiyorum acikcasi..Vga si Hdmi si olduguna göre onunda bir ismi vardir mutlaka..Aldigin kablonun bir ucu(2uclu ) ilk resimdeki gibi,bir ucunu ekran kartina digerini ise ses kartinin oldugu yere (yani apörlölerin
baglandigi yere,pc-tv olayina girdikce tak cikar yapmak gerekiyor maalesef..) takmalisin..Ikinci resim ise kablonun diger ucu(scart yani),onuda direk televizyona baglamaniz gerekiyor..
Not: Audio olan ince uclu olani(resim1),egerki her seferinde kasanin altina inmiyeyim derseniz,ve hoparlörünüzde kulaklik girisi var ise,oraya baglayarak da sesi tv ye aktarabilirsiniz,denedim oluyor..Fakat bu sekilde sesin ilk önce bilgisayarin hoparlörüne(extra-entegre olmayan) ordan da tv ye iletilmesinden dolayi ses kalitesinde bir kayip ses konusu olabilirmien iyi yanit audiomania"cilardan gelecektir..
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
Burakhan, İlk resimdeki bağlantı kablosunun tamamın resmini verebilirsen daha anlamlı olacak sanıyorum.Bu şekli ile ses aktarmak için kullanılan bir ucu mini plug ,bir ucu RCA kablo olarak görünüyor?Fakat RCA ne için belli değil.
Diğer tarafı scart ise mini plug pc den sesi,RCA ise composite den görüntüyü taşımak için kullanılan bir Y kabloya benzemekte.Ama net birşey için diğer ucuda görmek lazım.Her iki bağlantıdada sadece ses için kullanılıyor olabilir?
Alttaki resimde ise bir anten girişi ve Scart görünüyor.Üsteki kablonun diğer ucu scart ise uzun siyah soket burada kullanılacaktır.
Do, or do not. There is no try
beyler kabloları taktım televizyonla kasayı birbirine bağladım ve power düğmesine bastım...Sonuç çok kötüben böyle kötü bir çözürlük görmedim..Yazıları okuaymıyorum..Masaüstünde hiçbişeyin yazısını okuyamadım...Ekran kartım 7800GS kablo gayet düzgün ve kaliteli..Televizyonum 82ekran (ama dombili ve vestel marka
) ama görüntü berbat...Nvdia control center'a girdim ve ayarları yapmaya çalıştım...İlk önce çözürlüğü 1024x768 pixel yaptım..dedim bu kesin ekran yenileme hızıyla ilgilidir ve tam değiştircektim ki hızı bi baktım seçeneklerde 60hz var sadece...Televiyon 100hz ama sadece 60hz var seçeneklerde
acaba görüntü bu yüzdenmi berbat...Yazıları okuyamıyorum yaa ezbere gidiom
yapabileceğim bişey varmıkı??? Bana TV dandik gibi geldi ama 100hz tv de( neden böyle oldu ?? bi tahmininiz ya da öneriniz varmı?
Ben sürekli 800*600 de kullandim,bir dene istersen..Bu arada benim resimde de görülen ve bagladigim tv 50hz ve mükemmel görüntü aliyorum..Baska bir tv de deneme sansin varmi..? Bu arada kablo hayirli olsun..Bu arada kabloyu düsünen arkadaslar icin (bulabilirlerse bu sekilde bir scart) baska bir alternatif..
![]()
hmm...bunda 3tane kablo var...benimkinde 2tane war..acaba bununla bi alakası varmıdır??? belkide benimki Tv-out için uygun deildir..bu olabilirmi?
Edit:Yok deilmiş..bi tanesi ses için
güzel çalışma eline sağlık
GURURU ÇOK BÜYÜK OLUR EĞER KÜÇÜKSE İNSAN;
EŞEKLİK BAKİ KALIR OKUSA İLİM; İRFAN!!!
@Burakhan
Öncelikle Tv de monitör kalitesinde görüntü beklemeyin.Bu Yapısal farklılıklardan ötürü mümkün değildir.
Tv de imkan varsa Custom çözünürlük ayarlayın.Tv nizin native çözünürlüğü 720x576 pikseldir.Buna en yakın def.Pc çözünürlüğü 800x600 dür.Bunun üstündeki tüm çözünürlüklerde downsize yapılacağı için zaten kötü olan görüntü kalitesi dahada düşecektir.
Birde bunun üstüne composite kablo ile aktarımı eklerseniz senaryo iyice dibe vuracaktır.Öneriler..
1)İmkan var ise görüntüyü componet bağlantı ile aktarın (sizde bu şans yok).Olmadı en azından S-vide0 bağlatıyı tercih edin.Mecbur değilseniz composite kullanmayın.
2)Mümkün olduğu kadar görüntüyü alacağınız cihazın doğal çözünürlüğüne yakın çözünürlükler kullanın.(standart pal tv için 720x576 def.çözünürlüktür.) olmadı buna en yakın oranı seçin.Sizin için uygun olan 800x600.Tv nize uygun tazeleme oranını kullanın.Pal için 50,Ntsc için 60.
3)Daima paranın satın alabileceği en iyi kablolamayı kullanın
4)Mutlaka cihazları topraklı elektrik hattı üstünden bağlayın.İmkan var ise özel üretilen gürültü azaltıcı prizlerden besleyin.
5)Mucize beklemeyinNihayetinde Bir tv ye bağlıyorsunuz ..
Dip Not:Ben yukardaki mesajınızda yer alan resimleri sizin elinizdeki kablolardan çekerek eklediğinizi düşünmüştüm.Ama işin aslı bu konu iki sayfaymış ve sizin eklediğiniz resimler ise Anjinin anlatısında yer alan resimlermiş.İhtiyarlık böle işte kusura bakmayın![]()
En son CeM tarafından düzenlendi: 10-28-2006 saat 00:37 Sebep: Dip not eklendi.