Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; Selam burada yazılanları okuyunca aklıma bodrum katında boş boş duran eski monitörüm geldi. Onu aldım ve pc ye bağladım. Ekran ...
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
Selam burada yazılanları okuyunca aklıma bodrum katında boş boş duran eski monitörüm geldi. Onu aldım ve pc ye bağladım. Ekran kartı nvidia 6200. Bir monitörü normal kablosundan diğerinide dvi deniliyor sanırım o girişten bağladım, gayet güzel çalıştı. Ancak herhangi bir şey çalıştırmak istediğimde çalışan programın penceresi direk ikinci monitörde açılıyor. Başlat menüsü 1 monitörde. tüm masaüstü öğeleri 1. monitörde ancak programlar ikinci monitöre açılıyor. ben sadece gerekli oldugunda ikinci monitörü açmak istiyorum ama böyle olunca ikinci mönitör sürekli acık kalmak zorunda kalıyor. bunun bir hal çaresi yok mu acaba?
KroninuQus_BerQ tarafından iletildi.
Arkadaşlar şu scartı köprüleme olayını denicektim ancak scartın 15 ve 20 nolu girişlerinde zaten kablo var napmam lazım??
Kablolar oldugu gibi duracak ilgili pinlerde,senin yapmak gereken araya kücük bir kablo ile köprüleme yapmak..Simdi lehimleme esnasinda kablolarin yuvadan cikmasi olasi,artik ya lehimden temizleyip(kablolari biraya getirip ki daha garanti) ya da lehimli kablo üzerine lehimleyerek islemi gerceklestireceksin..
deep_dream tarafından iletildi.
Selam burada yazılanları okuyunca aklıma bodrum katında boş boş duran eski monitörüm geldi. Onu aldım ve pc ye bağladım. Ekran kartı nvidia 6200. Bir monitörü normal kablosundan diğerinide dvi deniliyor sanırım o girişten bağladım, gayet güzel çalıştı. Ancak herhangi bir şey çalıştırmak istediğimde çalışan programın penceresi direk ikinci monitörde açılıyor. Başlat menüsü 1 monitörde. tüm masaüstü öğeleri 1. monitörde ancak programlar ikinci monitöre açılıyor. ben sadece gerekli oldugunda ikinci monitörü açmak istiyorum ama böyle olunca ikinci mönitör sürekli acık kalmak zorunda kalıyor. bunun bir hal çaresi yok mu acaba?
Normalde acilan program pencere vs tekrar 1.monitöre sürükleyip biraktigin andan itibaren islemleri yine 1.monitör üzerinden gerceklestiriyorsun..Birde tamda anlayamadim acikcasi,yani 2.monitörün sürekli acik kalmak zorunda olmasiyla kastetigin nedir ?
Bu arada sürekli eklemek isteyipde hep unuttugum kücük bilgiler; Daha önce belirttigim Kablosuz baglanti saglayan aletler sadece dört duvar arasi degil,duvarlar arasindan gecerekde baglantiyi kurabiliyorlar..Egerki Biosa girmek istediginiz halde giremiyorsaniz S-video kablosunu grafik karti ilgili cikistan cekmeniz gerekebilir..Umarim back-up sorunu cözülür ve eksilen konular yine eklenebilir..
En son ANJIN tarafından düzenlendi: 02-01-2007 saat 01:52
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
ANJIN tarafından iletildi.
Kablolar oldugu gibi duracak ilgili pinlerde,senin yapmak gereken araya kücük bir kablo ile köprüleme yapmak..Simdi lehimleme esnasinda kablolarin yuvadan cikmasi olasi,artik ya lehimden temizleyip(kablolari biraya getirip ki daha garanti) ya da lehimli kablo üzerine lehimleyerek islemi gerceklestireceksin..
Lehim yapmayıda hiç beceremem ya yapabiliriz inşallah bilgilendirme için teşekkürler @ANJIN arkadaşım çok güzel bir rehber olmuş inşallah siyah beyaz olayını da aşabilirim sayende
Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...
Umarim olur,zaten scarta veya kabloya zarar verebilecek bir olay degil,olmadigi veya istemedigin takdirde aradaki(köprüleme icin kullandigimiz-benim kullandigim sari kablo alttaki linkde 3lü resimde en sagdaki ) kabloyu kesip atman yeterli.. http://www.hardwaremania.com/forum/d...tml#post642056
Umarim olur,zaten scarta veya kabloya zarar verebilecek bir olay degil,olmadigi veya istemedigin takdirde aradaki(köprüleme icin kullandigimiz-benim kullandigim sari kablo alttaki linkde 3lü resimde en sagdaki ) kabloyu kesip atman yeterli.. http://www.hardwaremania.com/forum/d...tml#post642056
Ok kardeş yarın deniycem bir sorun olmazsa ulaştığım sonucu yazarım
Ne yazıkki beceremedim ama sorun bende benim beceriksizliğim muhtemelen çünkü olan görüntüyüde kaybettim nese artık napalım hazır kablo bulmaya caliscaz.
benim dizüstü bilgiyarımın tv aut çıkışı var fakat sağ tıklatıp özellikler ve görüntü diyorum ikinci bir görüntü seçeneği yok. birde direk tv auttan scart aracılığıyla tv ye bağlıyorum hiç bir görüntü alamıyorum acaba bu özellik olmadığı içinmi alamıyorum? yardım için sağolun şimdiden
tv ye scarttan bağladınız zaman direk görüntü almanız mümkün değil.
ilk önce laptopdan görüntüyü s-video çıkışına yönlendirmeniz lazım daha sonrada TV de scart girişi aktif hale getirmeniz lazım.
arkadaslar elimde ekrankartinin tv out cikisi icin bir jack , birde scart soketi var.yanliz scart soketine hicbirsey bagli degil.ciplak.tv out ta da 4 tane sinyal var.bunlari scartin hangi pinlerine lehimlemeliyim?
hakanderel tarafından iletildi.
benim dizüstü bilgiyarımın tv aut çıkışı var fakat sağ tıklatıp özellikler ve görüntü diyorum ikinci bir görüntü seçeneği yok. birde direk tv auttan scart aracılığıyla tv ye bağlıyorum hiç bir görüntü alamıyorum acaba bu özellik olmadığı içinmi alamıyorum? yardım için sağolun şimdiden
Bu sorundan muzdarip bircok arkadasimiz var,özellikle bu sorun üzerine ayrieten bir topic acip üyelerimizin dikkatini cekmek istemistim(ki burada biraz sotede kaliyor konu) fakat neden olabilecegi veya kaynaklanabilecegi hakkinda bir fikri olan maalesef yok,kendimde internette vakit buldukca arastirdim fakat hicbir sonuca ulasamadim..
Birde ayni sorunu yasayan arkadaslara bir sorum olacak,simdi sag tiklayip özellikler..vs yaptiginizda 2.monitör secenegi cikmiyor ok,merak ettigim grafik kartiniza ait programlarla(ati catalyst,ya da tv tools vs vs) denediginizde yine mi ayni sekilde sonuclaniyor,yani yönlendirmeyi yapacaginiz 2.monitör secenegi veya sembolü yine mi gözükmüyor..?
@dbaggio ,"yanliz scart soketine hicbirsey bagli degil.ciplak.tv out ta da 4 tane sinyal var" darilma felan olmasin,ama ben bu yazdiklarindan hicbirsey anlamadim,sorun kadar sorunu nasil ifade edebildigimizde önemli ,ciplak olan hangisi veya ciplaklikdan kastin nedir?Yinede anladigimi aktarmaya calisayim,sende 2 tane adaptör var biri s-video digeri scart ,hangi pinlere lehimlemeliyim dedigine göre iki adaptörü kabloyla birbirine baglamak istiyorsunki s-video dan alacagin(4pin in ilettigi) sinyalleri scartin hangi yuvalarina baglanmasi senin yardim istedigin konu? Belkide degil
@dbaggio ,"yanliz scart soketine hicbirsey bagli degil.ciplak.tv out ta da 4 tane sinyal var" darilma felan olmasin,ama ben bu yazdiklarindan hicbirsey anlamadim,sorun kadar sorunu nasil ifade edebildigimizde önemli ,ciplak olan hangisi veya ciplaklikdan kastin nedir?Yinede anladigimi aktarmaya calisayim,sende 2 tane adaptör var biri s-video digeri scart ,hangi pinlere lehimlemeliyim dedigine göre iki adaptörü kabloyla birbirine baglamak istiyorsunki s-video dan alacagin(4pin in ilettigi) sinyalleri scartin hangi yuvalarina baglanmasi senin yardim istedigin konu? Belkide degil
e anlamissin sen onu ozetle : pinlerine herhangi bi kablo bagli olmayan scart soketi ile 4 tane iletken kablosunun bi ucu s-video soketi,bi ucu bos olan kablo dusun.bunlari birbirine baglicaz.
Aslinda ben bu olaya permalink 52 de deginmistim(direk olmasada)..Bütün bilgilere tablodan ulasman mümkün C ve Y nin hangi Pinlere baglandigi(sekilde görüldügü gibi C-15 , Y-20---Ground(GND)lar ise 13 ve 17 ..Altta yanyana olan resimlerin ilkine dikkatli bakildiginda ilgili pinlerin hangi yuvalarda yer aldigi ,ayni sekilde groundlarda(kirmizilar-ciplak olanlar) görülüyor..Sol taraf ise audio baglantisi sanirim ona ihtiyacin olmayacak,istedigin takdirde ise onlarin baglanti numaralarina da ulasabilmen mümkün..Simdi nerden bileyim hangisinin C veya Y oldugunu diyebilirsin,2 olasilik var zaten ilkinde ters baglamissan ikincisinde dogru olma olasiligi %100..
Bir s-video kablosunu keserseniz icinde 2 farkli kablo oldugunu görürsünüz ve her iki kabloda kendi icinde ikiye ayrilir C ve ground digeri ise Y ve ground
Pc de s-video cikisimizin görüntüsü bu sekilde,
4 (C) 3 (Y)
2 (ground) 1(ground)
Bu arada baglanti sonrasi görüntü siyah-beyaz ise yapman gereken tek islem C ile Y yi bir kablo parcasi yardimiyla birbirine baglamak olacaktir(yanyana olan resimlerin sonuncusu-sarikablo)..
En son ANJIN tarafından düzenlendi: 02-05-2007 saat 02:49