Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: FoRZaMéMéT tarafından iletildi. ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 19-03-07, 14:57   #101 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı:
FoRZaMéMéT tarafından iletildi. Mesajı göster
ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution soccer 6 onu kaymak gibi oynuyordum ama formattan sonra sync da yawashlamalar oluyor kaymak gibi oynayamıyorumekran kartım nvidia ayarları kurcalamıştım olmuştu ama şimdi yapamıyorum nedenini bilen war mı acaba ???????
Nvidia hakkinda bilgisi ve deneyimi olan biri ciksa bile,sizin daha önce hangi ayarlara sahip oldugunuzu bileceginizi sanmiyorum ,daha önce max verim aldiginiz ayarlari artik deneme yoluyla bulmaya calismaniz gerekiyor..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 14:59   #102 (permalink)
karakuleemrah
New Member

Katılım tarihi: 20.03.07
Nereden: antalya

anjin arkadaşım ben kaliteli dediler bots marka s-video kablo aldım 10mt ama tvdeki görüntü renksizdi 5mt aldım gene renksizdi fakat ekran kartınını aldığımda içinden çıkan çok ince bi s-video kablosu var 1mt onu denedim görüntü çok güzel ve renkli kaliteli diye bots marka aldım başka adi kablolarda denedim ama olmuyo sendeki kablolar kaç mt ve markası ne acaba daha kaliteli kablo alırsam renk olayını çözebilirmiyim ya bana bi yardımcı olsan sevinirim pc ile tv arası 6-7 mt olduğundan 10mt lik kabloya ihtiyacım var...msn den görüşmemiz mümkün olurmu cevabını bekliyorum teşekkürler...msn im karakulemrah@hotmail.com
karakuleemrah çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 16:11   #103 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
karakuleemrah tarafından iletildi. Mesajı göster
sendeki kablolar kaç mt ve markası ne acaba daha kaliteli kablo alırsam renk olayını çözebilirmiyim ya bana bi yardımcı olsan sevinirim pc ile tv arası 6-7 mt olduğundan 10mt lik kabloya ihtiyacım var...
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve acikcasi sagda solda bulunan ucuz tür kablolardan biriydi(sık kesip bicdigim icin)..Daha kaliteli bir kabloda almis olsaydim saniyorum ki bu sadece görüntüde(netlik vs vs) bir degisiklige yol acardi,yani renk olayinda sahip oldugunuz türden bir degisiklige sebep olmazdi..Fakat sizin anlattiklarinizda sonuclar biraz farkli, yine de 10mt kablo ile digeri kadar iyi olmasa da tatmin edici fakat "renkli " bir görüntü ye sahip olmaniz gerekirdi (ki kablo uzunlugundan dolayi görüntü kalitesinde kayip olabilecegini farzetsek bile bunun tamamen renksizlik gibi bir durum yaratabilecegini sanmiyorum )

1mt lik ekran kartiyla gelen kablo ile basari saglamaniz beni düsündürüyor acikcasi,bu kablo hakkinda biraz daha bilgi resim vs verirseniz..Cünkü farkli bir kablo oldugu kesin,ama farki kalitesi mi yoksa gercekten ayri bir olaymi bilemiyoruz..

Egerki iyi kablolama olayi cözecek olsaydi size su markayi önerirdim "Oehlbach" ,gercekten mükemmel kalitede kablo fakat bir o kadarda fahi$ fiyatlara sahip(O takdirde bile bu kabloyu nerde bulabileceginiz konusunda fikrim yok, oehlbach kablo - Google-Suche siz zaten hem kaliteli hemde adi kablolarla denemissiniz.. Yine de ,basarili görüntü saglayan arkadaslar kendi kablolarini secenek olarak sunarlarsa memnun olurum..

Son olarak herseye ragmen görüntü renksiz ise ve hirs yapmis iseniz "Köprüleme" gibi bir secenegimiz mevcut,tabi ki tatmin edici bulunursa..

Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
Simdi yukarida yapmis oldugumuz islem C v Y (Renk ve Parlaklik)yi ayni kanal üzerinden aktarmak composite bir islemdi,yukaridaki aciklamalarda da yer aldigi üzere kalite olarak en alt siralama da yer alan baglanti sekli..Bu isleme sadece baska bir cözüm yolu üretemedigimiz yollarda basvurmanizi öneririm(diger yöntem ise bu konunun en basinda yer aldigi sekilde islemin sorunsuz gerceklestirilebilmesidir) ..Fakat bununla beraber amac yinede Pc den bir filmi büyük bir ekranda seyretmek olacaksa öyle rahatsiz edecek boyutlarda bir kalite kaybi sözkonusu olmayacaktir..
ANJIN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 16:30   #104 (permalink)
karakuleemrah
New Member

ya arkadaşım çok çok çok teşeükkür ederim yardımların için gerçekten sen süpersin skarttaki 15, ve 20, pinleri birleştirdim hemde öle lehim yapmadan ufak kablo ile köprüyü yapıp bi deniyim dedim adi kablo ile müthiş görüntü oluştu.kaliteli kabloyu geri vermiştim onu almaya gitcem şimdi çünkü o 10metre idi elimdeki adi olan 5 mt. tavsiyemdir anjin arkadaşımıza kulak verin yapmamız gereken çok basitmiş bende zor sanıyodum tekrar teşekkürler...saygılar benden
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 19:25   #105 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Rica ederim..Orda anlatimlar ve sekiller kafa karistirici olabilmesine ragmen,olay bir tek su islemden ibaret tek cümle ; "15 ve 20 nolu pinleri baglamak(Ugrasipda yapamayan arkadaslar icin söylüyorum ) ..Gerci kablolar siyirilip ciplak bir telle baglanip tekrar bantlanarakda yapilabilir..Fakat en garantisi ve temas acisindan saglikli olani lehimlemek
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 20:23   #106 (permalink)
karakuleemrah
New Member

Alıntı:
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve acikcasi sagda solda bulunan ucuz tür kablolardan biriydi(sık kesip bicdigim icin)..Daha kaliteli bir kabloda almis olsaydim saniyorum ki bu sadece görüntüde(netlik vs vs) bir degisiklige yol acardi,yani renk olayinda sahip oldugunuz türden bir degisiklige sebep olmazdi..Fakat sizin anlattiklarinizda sonuclar biraz farkli, yine de 10mt kablo ile digeri kadar iyi olmasa da tatmin edici fakat "renkli " bir görüntü ye sahip olmaniz gerekirdi (ki kablo uzunlugundan dolayi görüntü kalitesinde kayip olabilecegini farzetsek bile bunun tamamen renksizlik gibi bir durum yaratabilecegini sanmiyorum )

1mt lik ekran kartiyla gelen kablo ile basari saglamaniz beni düsündürüyor acikcasi,bu kablo hakkinda biraz daha bilgi resim vs verirseniz..Cünkü farkli bir kablo oldugu kesin,ama farki kalitesi mi yoksa gercekten ayri bir olaymi bilemiyoruz..

Egerki iyi kablolama olayi cözecek olsaydi size su markayi önerirdim "Oehlbach" ,gercekten mükemmel kalitede kablo fakat bir o kadarda fahi$ fiyatlara sahip(O takdirde bile bu kabloyu nerde bulabileceginiz konusunda fikrim yok, oehlbach kablo - Google-Suche siz zaten hem kaliteli hemde adi kablolarla denemissiniz.. Yine de ,basarili görüntü saglayan arkadaslar kendi kablolarini secenek olarak sunarlarsa memnun olurum..

Son olarak herseye ragmen görüntü renksiz ise ve hirs yapmis iseniz "Köprüleme" gibi bir secenegimiz mevcut,tabi ki tatmin edici bulunursa..
bu arada şu 1metrelik kabloda nasıl oldu ben onu anlamadım ekran kartının kutusundan çıkmıştı bi alaka kuramadım bende çokta ince ve adi bi kablo..neyse halloldu artık tekrar teşekkürler...bu arada tandık arkadaş vardı televizyon tamircisi şaştı bu işe 15. ile 20. arasında bağlantı yapınca olmasına
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-07, 01:59   #107 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Yaptigimiz islem bir nevi converter sayilir(bu isi yapabilen satin alabileceginiz converterlarda oldugunu belirtmisdim) ,ben buna yukarda da deginmistim veya asagida(baglantiyi compositeye ceviriyoruz)..Ben hala bu sekilde kullaniyorum Lcd yi ve gayet memnunum
Alıntı:
Simdi yukarida yapmis oldugumuz islem C v Y (Renk ve Parlaklik)yi ayni kanal üzerinden aktarmak composite bir islemdi,yukaridaki aciklamalarda da yer aldigi üzere kalite olarak en alt siralama da yer alan baglanti sekli..Bu isleme sadece baska bir cözüm yolu üretemedigimiz yollarda basvurmanizi öneririm(diger yöntem ise bu konunun en basinda yer aldigi sekilde islemin sorunsuz gerceklestirilebilmesidir) ..Fakat bununla beraber amac yinede Pc den bir filmi büyük bir ekranda seyretmek olacaksa öyle rahatsiz edecek boyutlarda bir kalite kaybi sözkonusu olmayacaktir..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-07, 13:48   #108 (permalink)
cliperinesk
Cool Member

cliperinesk Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: eskişehir
Blog Mesajları: 1
Resimler: 2

Eline .sağlık hocam
cliperinesk çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-04-07, 01:29   #109 (permalink)
FoRZaMéMéT
New Member

FoRZaMéMéT Avatar

Katılım tarihi: 02.11.06

Alıntı:
FoRZaMéMéT tarafından iletildi. Mesajı göster
ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution soccer 6 onu kaymak gibi oynuyordum ama formattan sonra sync da yawashlamalar oluyor kaymak gibi oynayamıyorumekran kartım nvidia ayarları kurcalamıştım olmuştu ama şimdi yapamıyorum nedenini bilen war mı acaba ???????
sorduğum sorunun cevabını yine kurcalamalarım sonucu buldum ve sizinle paylaşmak istedim.PC yi TV ye bağlayıp oyun oynamak veya film izlemek isteyen arkadaşlara tavsiyem(filmlerde fazla bir fark yoq ama oyunlarda bariz fark war pc monitöründen daha akıcı oluyor) nvidia kullanıcıları için ati de de wardır.Nvidia grafik ayarlarına girip TV-çıkış biçimini NTSC yapın.tv ekranınızdan daha fazla verim alacaksınız.NOT:her televizyonda uyumlumudur bilemem ama deneyip görmeniz lazım.kolay gelsin...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-07, 02:32   #110 (permalink)
amorsel
New Member

Katılım tarihi: 18.04.07
Nereden: Ankara
amerikadan gelen labtop

Merhaba oncelikle boyle bir konu icin cok tesekkurler.
Ilk olarak bende amerikadan gelen hp pavilion 9000 t nvidia 7600 512 mb bir labtop mevcut. arti elimdede philips 82 ekran crt 50hz televizyon var
evdeki desktopi cok rahat sekilde ve guzel goruntu alarak tv ye bagliyorum ama nedense labtobi ayni ekipmanla bir turlu baglayamadim, siyah beyaz goruntu bile alamiyorum yalnizca ekran asagi yukari siyah beyaz cizgiler gecerek gidip geliyor uzun ve dar cizgiler.....
baya uzun bir sure denedim hatta ekran kartinin son versiyonunu bulup yukledim ntsc yi pal b ye cevirdim secim sansi vermis tek dikkatimi ceken sey ben secimleri yapiyorum bilgisayari kaptip actigimda tekrara ntsc secilmis oluyor.... biosta birseyler bulurum diye girdim ama malesef burdada ekranla ilgili birsey mevcut degil
ekipman saglam tv baglanbilir olduguna gore sorun labtopta gibi herhangi bir oneriniz varmi amerikadan geldigi icin benim bir tedirginligim mevcut acaba yalniuzca ntsc mi diye

yorumlariniz bekliyorum saygilar
amorsel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-07, 23:34   #111 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Anlasildigi kadariyla ekran kartiniz pal standardini desteklemiyor (ki ekran karti özelliklerini arastirmaya calistigim halde öyle bir bilgiye ulasamadim,bilmiyorum belkide destekliyordur ),en azindan siyah-beyaz görüntü alabilmis olsaydiniz sizi yönlendirebilirdim..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-04-07, 00:50   #112 (permalink)
amorsel
New Member

malesef siyah beyaz goruntu bıle alamadım bu tvye eskıden masaustu bılgısayar bagladıgım ıcın ve aynı donanımları kullandıgım ıcın benden kaynaklı hata yok eger daha onceden yurtdısı amerkadan labtop almıs ve aynı sorunla akrsılasan bırı varsa dıye mesaj attım....
yardımıc olacak fıkrı olan bırı olursa cok mutlu olurum saygılar....
amorsel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-04-07, 00:50   #113 (permalink)
amorsel
New Member

slm tekrardan arkadassin labtopida cok rahat baglandi herhalde benimkinde bir sorun var amerikadan geldigi icin baglanamiyor neyse saglik olsun diyorum ilgilenen tum arkadaslara cok tesekkurler.....
amorsel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-05-07, 14:47   #114 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Msn de bir arkadas altyazi problemi yasadigini ve görüntüyü sesi aktarabilmesine ragmen altyazili olarak filmi izleyemediginden bahsetmisti..Filmleri genelde yabanci dilde izledigim icin böyle bir sorunla karsilasmamistim yinede Vlc playerin sorunun cözümüne yardimci olacagini dile getirmistim..
Ki Bsplayer ile kendim deneyip görmek istedigimde olmadigi gördüm,pc desktopda filmi altyaziyi baslatip diger tarafa cekmek,veya bsplayeri tv ekranina cekip ordan altyaziyi yüklemeye calismak,veya altyazi dosyasini tv ekranina cekip ordan bsplayerin üstüne sürükleyip birakmak ,bunlarin hepsi deneyebileceginiz fakat sonuc alamayacaginiz secenekler..Vlc playerda da gerci farkli degil,ama egerki filmi pc ekraninda baslatip altyazi dahil daha sonra diger tarafa cektikten sonra altyazili olarak filmi izlemeye baslayabilirsiniz,amaa pause yapamama gibi bir durum olusuyor
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-07, 04:06   #