Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar bende nvidia geforce4 mx 440 ekran kartı var.S-video çıkışı ekran kartında ve tv de var.Tv arçelik tv-6472 av silver ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 26-07-07, 15:38   #126 (permalink)
menaf_erdem
Rookie Member

menaf_erdem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.06.05
Nereden: Yalan Dünya
Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Arkadaşlar bende nvidia geforce4 mx 440 ekran kartı var.S-video çıkışı ekran kartında ve tv de var.Tv arçelik tv-6472 av silver son çıkanlardan.Ben her ayarı yaptım bilgisayar tv yi gördü ancak tv den bir türlü görüntü alamadım av kanallarının hiçbirinde göstermiyor.Eksik nerede bana yardımcı olabilir misiniz?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-07, 20:18   #127 (permalink)
alwin
New Member

Katılım tarihi: 28.07.07
Nereden: almanya

hocam bende soylenilen hersey var yani gerekli video cikisi kablo ama bir sorun var ozellikleri actigim da bende o 2 monitor secenegi cikmio sanirim son surm bir driver lazim yada guncel driver ama yapamadim nvidiadan indiremedim bana yardimci olurmusunuz(geforce 6200 LE bendeki kart)
alwin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-07, 17:33   #128 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

@menaf_erdem,normal dvd veya vcd izlediginiz kanallarda pcden aktaracaginiz görüntüyü almaniz gerekiyor,Baska bir tv de deneme sansinizi varsayabiliriz fakat tv"nizin yeni oldugunu belirtmissiniz.. Islemlemleri tekrar tekrar gözden gecirip bir hata yapip yapmadiginizi kontrol edin,maalesef baska mantikli bir sebep kalmiyor geriye ..

@alwin , Sahip oldugunuz problem hakkinda üzgünüm ki hic kimsenin bir bilgisi yok.. http://www.hardwaremania.com/forum/670731-post93.html Yeni driverin nasil bir etkisi olur bilemiyorum,ForceWare Release 162 denedim 6. serie sectigin takdirde driveri(ForceWare Release 162) indirelebiliniyor..( Belki I have read and agree to the terms and conditions of the NVIDIA Software License download tusuna basmadan önce kutuyu isaretlememis olabilirsin-indiremedim dedigin icin aciklama geregi duydum-Bu arada orda Tv Tuner Drivers gözatabilirsin)
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-07, 18:15   #129 (permalink)
arda87
New Member

Katılım tarihi: 17.12.05
Nereden: izmir-turkey

benim öğrenmek istediğim şu:kablosuz görüntü transferi yapan aletle bilgisayar ve lcd tv arasında aktarma oluyor mu?bunun için kablosuz görüntü cihazını pc ye ve lcd tv ye nasıl bağlıyoruz.
pcde altyazılı bir divx film izlerken bu filmi tvde de aynı netlikle izleyebiliyormuyuz bu kablosuz aktarma cihazıyla.
forumda bu cihazla aktarım yapan arkadaştan ayrıntılı açıklama rica ediyorum. veya bu cihazı kullananlardan.
arda87 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 14:02   #130 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Cevap: Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı:
arda87 tarafından iletildi. Mesajı göster
benim öğrenmek istediğim şu:kablosuz görüntü transferi yapan aletle bilgisayar ve lcd tv arasında aktarma oluyor mu?bunun için kablosuz görüntü cihazını pc ye ve lcd tv ye nasıl bağlıyoruz.
pcde altyazılı bir divx film izlerken bu filmi tvde de aynı netlikle izleyebiliyormuyuz bu kablosuz aktarma cihazıyla.
forumda bu cihazla aktarım yapan arkadaştan ayrıntılı açıklama rica ediyorum. veya bu cihazı kullananlardan.
Merhaba, bahsettigim kablosuz transfer yapan aletin verici kismini Pc ye ,alici kismini ise Tv ye bagliyoruz..

Bu arada ; Bu alete baglanabilecek kablolar degiskenlik gösterebilir ,yani belki scart girisi veya cikisi ayni sekilde komponent rgb vs cikislar olabilir..Önemli olan alicidan ekran kartinin video-out cikisina baglanacak kismin uyumlu olmasi,eminim bu sekilde kablolarda vardir,(sonucta kablolari istenen forma sokmak birazda sizin yaraticiliginiza bagli)..Ben o sekilde bir kabloya sahip olmadigim icin,yapmis oldugumu göstereyim ;

Egerki diger topicleri okuduysaniz bu asamada bende bir renk sorunu(siyah-beyaz) oldugunu ve bu yüzden kabloda ilgili islemleri yaptigimi görebilirsiniz.Yani ; egerki normal kabloyla pc-tv baglantisini gerceklestiriyor ve bir renk sorunu yasamiyorsaniz,bu kablosuz veri transferi aletiylede ilgili kablolari ilgili makinalara(pc ve tv) baglamak disinda hicbir kablo modifikasyon olayina girmenize gerek yok..

Film izleme olayina gelince ; Pc de izlediginiz altyazili divx filmi kablolu sekilde veya kablosuz veri transferi yapan aletle(bunun güsel bir adi yokmu ya ) izleyebilmeniz mümkün..Fakat cözünürlük netlik adina bilgisayarinizin monitörünün 17 ,19 inc büyüklügünde oldugunu düsünürsek Orta boy bir tv veya plasma lcd de ayni görüntüyü beklemek biraz fantezi olur..Fakat saglam bir divx filmi sizin farkini (pc"den)anlayamiyacaginiz güzel bir kalitede izleyebileceginizi garanti edebilirim

Bu arada yakinda bir notebook sahibi oluyorum (bir terslik olmazsa ), bu sekilde notebook-tv baglantisini ve yeni nesil her tür fantezi baglantiyi aktarabilme sansimda olacak Ayni sekilde bu baglantiya paralel olarak home system üzerinden neler yapilabilecegini veya yapilamayacagini gözlemleme sansimda olacak

En son ANJIN tarafından düzenlendi: 25-09-07 saat 14:21
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 15:20   #131 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Ayrieten ; @arda87 sanirim bu tip bir(wireless video audio sender) alet satin almayi düsünüyorsunuz,belirtmek istedigim Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. ilgili linkde de benzer aletlere ait resimlere yer vermistim,egerki almayi düsünürseniz bilgi icin su linke Kablosuz ses ve görüntü alıcı vericiler ? [Arşiv] - TurkeyForum Community gözatabilirsiniz..Bunun haricinde kurulum asamasinda egerki bir problem yasarsaniz elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 17:32   #132 (permalink)
arda87
New Member

bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler.ben bir kabloyu sormak istiyorum
benim ekran kartım leadtek 256 nb ddram geforce 6600(128bit)bu kartın s video çıkışı 9 pinli olduğu için ancak piyasada satılan nvidıa svideo adaptörleri 50 ytl. bu nedenle kartımın DVI çıkşına vga çevirici taktım.piyasada bir ucu erkek vga soketli bir ucuda 4 pinli svideo çıkışlı veya 3tane tos çıkışlı/sarı beyaz kırmızı)veya scart çıkışlı bir bağlantı kablosu var mı? bu arada anjın arkadaşımızdan ricam:böyle bir kabloyu evde yapabilirmiyiz.eğer oluyorsa örneğin vga erkek soketin kablolarını açıp (16 kabloymuş sanırım)svideo 4 pinli jaka veya 3 tane tos jaka(sarı beyaz kırmızı fişler)veya scartsokete nasıl bağlantı yapsak(lehimle) başarılı olur.
arda87 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 18:09   #133 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
piyasada bir ucu erkek vga soketli bir ucuda 4 pinli svideo çıkışlı veya 3tane tos çıkışlı/sarı beyaz kırmızı)veya scart çıkışlı bir bağlantı kablosu var mı? .
Piyasada cok fazla kombinasyonun sunuldugu kablo var (http://www.hardwaremania.com/forum/641993-post50.html belirtmistim) fakat istediginiz kabloyu bulup bulamayacaginiz hakkinda bir fikrim yok..

Alıntı:
böyle bir kabloyu evde yapabilirmiyiz.eğer oluyorsa örneğin vga erkek soketin kablolarını açıp (16 kabloymuş sanırım)svideo 4 pinli jaka veya 3 tane tos jaka(sarı beyaz kırmızı fişler)veya scartsokete nasıl bağlantı yapsak(lehimle) başarılı olur.
Ben denemistim ayni olayi,ama basaramamistim sonra bir yerden tablo bulmustum felan..Su an icin maalesef deneme sansim yok ,ama vakit ayrildigi takdirde yapilabilecegini zannediyorum
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 18:50   #134 (permalink)
arda87
New Member

yeni nesil ekran kartlarının arkasında bir ucu svideo çıkış(karta takılıyor-7pin)bir ucuda 3 fiş(mavi yeşil.sarı)var. bu 3 renkli çıkışı lcd tvdeki av girişi olan (sarı,kırmızı,beyaz renkli)girişe takabiliyormuyuz yoksa bu renklerin farklı olması nedeniyle bu bağlantı olamaz mı? bu arada vga to scart kablo satan bir yer buldum linkini veriyorum:
Eksen Bilgisayar Sistemleri - TV Out Adaptör - Vga to Scart, S-Video out
birde şu şemayı buldum,vga soketini scarta bağlama şeması(bir almanın şemasıymış)ne derece başarılıdır bilmiyorum deneyenler yazabilir.şemanın linki:
ImageShack - Hosting :: screenhunter1nk5.jpg
arda87 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-07, 21:15   #135 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
bu 3 renkli çıkışı lcd tvdeki av girişi olan (sarı,kırmızı,beyaz renkli)girişe takabiliyormuyuz yoksa bu renklerin farklı olması nedeniyle bu bağlantı olamaz mı?
Lcd ve yeni nesil televizyonlarda zaten bahsettigin cikis rgb(kirmizi yesil mavi-red green blue) genelde mevcut..Rgb ile 3 ayri renk farkli kanallarla tasiniyor diger üclü yani compositede ise sariyla renk digerleriyle ses sag sol tasiniyor,yani sanmiyorum ki olsun..Bu arada sema icin tesekkürler,eminim birilerinin isine yarayacaktir..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-07, 16:38   #136 (permalink)
finerli
New Member

Katılım tarihi: 29.05.06
Nereden: izmir

saygılarımla hayırlı ramazanlar....
öncellikel simensi 96 ekran lcd televizyonuna bağladım fakat tek kablo yetmedi
iki kabko ekledim görüntü gölgeli oluyor bu gölgeli görüntüyü nasıl yok edebilirim tek kablao 6 metre satılmıyor nasıl üretebilirim

hayırlı günler
finerli çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-07, 19:59   #137 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Normalde 10 metreye kadar kablolara piyasada ulasmak mümkün..Alternatif olarak egerki bulamazsaniz wireless audio video sender ile görüntü ve sesi kablosuz olarak aktarabilmenizde mümkün..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-07, 23:57   #138 (permalink)
masterofminds
Senior Member

masterofminds Avatar

Katılım tarihi: 11.03.04
soru?

arkdaslar benım vga cıkıslı bir laptopum var simdi yeni vga girisi olan bir lcd tv aldım ve tabiki 3 metrelik bir vga ara kablosu?
tv yarın gelıcek denıcem ve gorıcezde sizce goruntu nasıl olacak?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-07, 01:03   #139 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14
Cevap: soru?

TV'nin çözünürlüğü nedir ?

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-07, 01:23   #140 (permalink)
ANJIN