Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar, Laptop ile plazma tv HDMI-HDMI kablo ile bağlandığında, ses ve görüntü tv ye iletilir mi? Ses iletimi için ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 21-10-07, 18:43   #151 (permalink)
brs98
Ziyaretçi

Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Merhaba arkadaşlar,

Laptop ile plazma tv HDMI-HDMI kablo ile bağlandığında, ses ve görüntü
tv ye iletilir mi? Ses iletimi için ayrıca bir şey yapılmalı mıdır? Yardımlarınız için teşekkürler.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-07, 23:20   #152 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

Henüz hdmi ye gecemedik,yakinda elime gececek laptopada hdmi veya dvi cikisi eklenemedigi icin bu baglantilari yakin bir zamanda göremeyecegim galiba..Ama biraz arastirdim,söyle ;

Alıntı:
HDMI'ın pin sayısı ve sırası olarak yapısı, DVI la birebir aynı. Fakat paketlenmesi ve görüntüye ek olarak birde ses aktarabilmesi HDMI'ı DVI'dan bariz bir şekilde ayıran farklar. HDMI, 5Gbps gibi oldukça yüksek bir bant genişliği sunuyor. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbps dan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, HDMI hem bu günün hemde geleceğin görüntü ve ses aktarım standartı gibi duruyor.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-10-07, 12:36   #153 (permalink)
denizcaptain
New Member

denizcaptain Avatar

Katılım tarihi: 22.10.07
Nereden: istanbul

bende hp compaq presario F500 var s-video çıkışı var 4 pinli kablo aldım diğer tarafı scart olan laptopun s-video çıkışından aldım ama tv de hiç bir görüntü yok 2. ekran seçeneğindi aktif ettim ama değişen hiç bir şey yok

yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
denizcaptain çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-10-07, 14:41   #154 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
denizcaptain tarafından iletildi. Mesajı göster
bende hp compaq presario F500 var s-video çıkışı var 4 pinli kablo aldım diğer tarafı scart olan laptopun s-video çıkışından aldım ama tv de hiç bir görüntü yok 2. ekran seçeneğindi aktif ettim ama değişen hiç bir şey yok

yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Hersey tamam gibi gözüküyor aslinda,bu arada Av ( 1-2- S) kanallarinin hepsinde denedinizmi ?
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-10-07, 18:48   #155 (permalink)
sysphous
New Member

Katılım tarihi: 19.10.07

@ANJIN;
Resimde gösterdiğim kablo işinizi görür demişsiniz. Ama benim ekran kartında (Sapphire HD 2600 XT) tv-out için tek giriş var. O da 7 pinli. Sizin gösterdiğinizde ses girişi ayrı bir yerden yapılıyor. S-video tarafı 7 pinli, diğer tarafı scart olan bir kablo mu bulmam gerekiyor ses ve görüntüyü aktarabilmek için? Ve bu şekilde bir kablo bulunabilir mi?
sysphous çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-10-07, 00:26   #156 (permalink)
denizcaptain
New Member

denizcaptain Avatar

Katılım tarihi: 22.10.07
Nereden: istanbul

Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
Hersey tamam gibi gözüküyor aslinda,bu arada Av ( 1-2- S) kanallarinin hepsinde denedinizmi ?
şimdi oldu 7 pinli s-video kablosu aldım oldu

ilginiz ve bilgiler için teşekkürler
denizcaptain çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-10-07, 09:37   #157 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
sysphous tarafından iletildi. Mesajı göster
@ANJIN;
Resimde gösterdiğim kablo işinizi görür demişsiniz. Ama benim ekran kartında (Sapphire HD 2600 XT) tv-out için tek giriş var. O da 7 pinli. Sizin gösterdiğinizde ses girişi ayrı bir yerden yapılıyor. S-video tarafı 7 pinli, diğer tarafı scart olan bir kablo mu bulmam gerekiyor ses ve görüntüyü aktarabilmek için? Ve bu şekilde bir kablo bulunabilir mi?
Diger tarafi genelde Scart oluyor zaten (istege göre degisik cözümlerde mevcut) ama bu Televizyonunuzda var olan girislere bagli bir olay,su an scart girisi olmayan Tv yok piyasada,yine ayni sekilde Scart yerine sahip oldugunuz diger girisleri dikkate alip kurmak istediginiz baglantiya paralel olarak uygun kabloyu secmek en mantiklisi olur.. Bulunabilecegini umuyorum bu kablonun , en azindan @denizcaptain arkadasimiz bulabilmis..

Bu arada @denizcaptain bir sorum olacak ; 4 pinli ile hicbir sonuca ulasamadiniz mi ? Internette arastirdigimda sonuc alabilenler oldugunu gördügüm icin burdaki arkadaslara da denemelerini tavsiye etmisdim aslinda.. Fakat 4 pinli yerine 7 pinli ile direk sonuca ulastiysaniz,yukarida 4 pinliyi tavsiye ettigim arkadaslara öncelikle 7 pinliyi denemelerini ya da 4 pinliyi alirken "deneyeyim olmazsa getireyim" sarti altinda satin almalarini tavsiye ederim
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-07, 23:15   #158 (permalink)
Hypericum
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.10.07
Nereden: İstanbul

Alıntı:
denizcaptain tarafından iletildi. Mesajı göster
şimdi oldu 7 pinli s-video kablosu aldım oldu

ilginiz ve bilgiler için teşekkürler
Birebir aynı dert bende de vardı ve baktım ki benim de s-video kablo 4 pinliymiş.
İlk işim 7 pinli s-video kablo almak olacak

Esas sormak istediğim bir ucu 7 pinli s-video diğer ucu 3 lü comopsite kablo bulabilirmiyiz veya üçlü yerine sadece sarı uçlu olsa ses alabilirmiyiz?
Hypericum çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-07, 14:25   #159 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Hypericum tarafından iletildi. Mesajı göster
Birebir aynı dert bende de vardı ve baktım ki benim de s-video kablo 4 pinliymiş.
İlk işim 7 pinli s-video kablo almak olacak

Esas sormak istediğim bir ucu 7 pinli s-video diğer ucu 3 lü comopsite kablo bulabilirmiyiz veya üçlü yerine sadece sarı uçlu olsa ses alabilirmiyiz?
Hic 4pinli kablo ile cözüme ulasmaya calistinizmi ? Bir önceki topicde emin olmadigim icin önce 7pinli ile cözüme ulasmaya calisilmasini tavsiye etmistim fakat ; Az önceki denemelerim sonucu(yine kullandigim fix kablo üzerinden) tek tarafi 4pinli olan kabloyu Laptopumun 7pinli girisine bagladim ve sonuc pozitif,yani extradan 7 pinli kablo almaniza gerek olmadigina emin olabilirsiniz (tabiki yinede tercih meselesi )

Yakinda Laptop üzerinden de ayni baglantinin nasil kurulduguna dair(gerci bir farki yok yinede ihtiyac duyan arkadaslar icin...) bir calisma hazirlayacagim ve vista üzerinden olacak bu sefer..(dikkat ettim pc -tv baglar baglamaz vista sizi yönlendirior zaten)
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-07, 18:21   #160 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Pc ile Tv yi hazir baglamisken resimleri alip kisaca degineyim istedim . Önceki baglantilarimda da wireless video audio sender kullandigim icin ayni cihaz üzerinden islemi yapacagim, ya da biz bunu 10metrelik kablo olarakda düsünebiliriz(aradaki 9 metre haric olay ayni -ben zaten bu kabloyu kesip kablosuz iletisim saglayan aracin her iki tarafina bagladigimida belirtmistim) sonucta kablonun uclari ayni(bir tarafi 4 pinli ve yanda audio diger tarafda ise lale veya scart artik sahip oldugunuz kabloya bagli olarak).

Unutmadan; siyah beyaz durumu icin C ve Y yi birbirine bagladigimizi belirtmek isterim,yine herhangi bir sonuc almadan bir aktivite icine girmeyin,fakat egerki baglanti sonrasi siyah beyaz görüntü aliyorsaniz
sahip oldugunuz 10 metrelik(artik 1-3-5metrelik vs vs) kabloyu herhangi bir yerinden kesip( kabloyu kesip kesmemek tercihinize kalmis ) ciplak olanlari biraraya getirip bantliyoruz ayni sekilde diger iki kabloyuda (bunlar c ve y) biraraya getirip bantliyoruz,bir anlamda scartda yaptigimiz köprüleme isleminin aynisi,egerki kablonun diger ucu scart ise zaten kabloyu kesmenize gerek yok,c ve yi bir kablo yardimiyla birbirine lehimleyerek islemi bitiriyoruz..Bakiniz

7pinli bir kabloya sahip iseniz yine kablonun diger ucunda sunulan baglanti cesitleriyle Rgb,Composite vs vs pc ile tv arasinda baglanti kurabilirsiniz,fakat olasi bir siyah beyaz durumuna karsi henüz denemedigim icin ayni seyi söylemek zor..Sonuc verecegini tahmin ediyorum aslinda,yinede denemek isteyen arkadaslarin tercihine kalmis bir olay..En güzeli kabloyu direk baglayip sonuca kavusmak zaten de,birde su problemler olmasa

Neyse simdi ufakdan baslayalim,pc ile tv"yi uygun kabloyla birbirine bagladiginizi varsayiyorum ;

Desktopda herhangi bir yere sag tikliyoruz

Adim adim isaretli yerlere tiklamaniz yeterli

Ayarlari yapacagimiz sayfacik aciliyor

2.monitör secenegini sectikden sonra altta okla gösterilen kutucugu isaretliyoruz,sonrasinda ise uygun cözünürlügü (ben 1024*768 sectim ) sectikten sonra uygula ve tamama basiyoruz..

Tamama basip islemi sonlandiriyoruz,egerki bu esnada ss almak isterseniz bu sekilde gözüküyor..

Artik desktopunuzun görüntüsü(wallpaper) Tvnizde,ne tür bir islem yapmak istiyorsaniz isteyin (film-resim vs vs) dosyayi saga cekip tv ekranina birakiyor ve islemi baslatiyoruz..

Resimleri cok iyi cekemedim biraz karanlik ciktilar,fakat emin olun sahip oldugum görüntü göründügünden cok cok daha iyi Ve sonuc ;

Cok fazla zaman ayiramayacagim icin biraz yüzeysel oldu,pek tertipli düzenli olamayacak olsada atlamis oldugum resimleri sonradan eklemeye calisacagim..Bu arada yukarda bahsettigim üzere ya vista otomatik olarak size bir pencere sunup yönlendiriyor,ya da manuel olarak yapmak isterseniz yukaridakine alternatif bir yol ;

Yine desktopa sag tikliyoruz

Sonrasinda resimde okla gösterilen yere tikliyoruz( projektör veya externe bir arac ile baglanti kur )

Karsimiza cikan pencerede (windows mobilite center) üstte okla gösterilen yerde monitörün(tv) baglanmis oldugu belirtiliyor,alttaki secenege tiklayarak monitörle baglantiyi kuruyoruz..

Kisa birkac saniyelik bir tanima fasli ve sonrasinda

Son ayarlari yapacagimiz yere geliyoruz,ortada okla secilmis secenek yardimiyla(diger seceneklerede hemen deginecegim) desktopun görüntüsünü tv aktarma islemini gerceklestirmis bulunuyoruz..

Bu arada egerki ortadaki degilde ilk secenegi secmek isterseniz,desktopunuzu komple tvnize aktarmis olursunuz ve her iki monitörde ayni görüntüye sahip olur(klon)..Egerki en alttaki secenegi secmek isterseniz(veya yanlisikla) pc nizdeki görüntü kaybolur (panige gerek yok ) ve desktopunuzundaki bütün görüntüyü tvden yönlendirebilirsiniz,ve yine ayni sekilde eski halinede cevirebilirsiniz Tv ile baglantiyi kaldirip eski haline getirmek icinse attigimiz adimlari izleyip 2.monitör secenegindeki isareti kaldirip onaylamaniz yeterlidir..Bir dahaki sefere 7pinli ve diger tarafi rgb olan bir kabloyla(kablo envanterimin icinde olmasi lazim ) baglanti kurmaya calisip izlenim edinmeye calisacagim.
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-11-07, 23:50   #161 (permalink)
Hypericum
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
Hic 4pinli kablo ile cözüme ulasmaya calistinizmi ? Bir önceki topicde emin olmadigim icin önce 7pinli ile cözüme ulasmaya calisilmasini tavsiye etmistim fakat ; Az önceki denemelerim sonucu(yine kullandigim fix kablo üzerinden) tek tarafi 4pinli olan kabloyu Laptopumun 7pinli girisine bagladim ve sonuc pozitif,yani extradan 7 pinli kablo almaniza gerek olmadigina emin olabilirsiniz (tabiki yinede tercih meselesi )
Bir alt kısımda da belirttiğiniz gibi aynen laptop ta dediklerinizi yaptım, hatta bahsettiğiniz her iki yolu da denedim ama bir türlü görüntü alamadım
AV 1 girişinden bağladığımda yeni görüntü birimi algılandı penceresi açılıyor, gösterdiğiniz yerleri tıkladığımda monitör ayarları değiştirilemedi, görüntü özellikkerinden tekrar deneyin diyor. Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü özelliklerine girip dediklerinizi yaptığımda herşey yolunda gidiyor ama görüntü yine yok.
AV 2 girişinden bağladığımda ise birinci yöntemde ikinci monitörü seçip alttaki masaüstümü bu mönitöre genişlet seçeneğini tıklıyorum, uygula dediğim zaman "bu ekran ayarlarını tutmak istiyormusunuz" uyarı penceresi açılıyor, evet dediğim halde yine de masaüstümü genişlet seçeneğinin tıklı olmadığını görüyorum, yani bir türlü seçili halde olmuyor o kutucuk
İkinci yolda ise mobility center penceresinde ekran bağla düğmesini tıkladıktan sonra bağlı ekran yok diyor, monitörü yine görmüyor. Sanırım benim kabloda sorun var
Yakında makinayı formatlayıp xp kurmayı düşünüyorum, o zaman tekrar deneyeceğim. Belki kurulumda veya driverlarda vs eksik kalan birşey olabilir
Ayrıca sormak istediğim illaki bahsettiğiniz gibi bilgisayarın ses çıkışına da takılacak bir uç olması gerekli mi, s-video ve scart girişli kablodan ses almamız mümkün değil mi ?
Bu arada makina LG P1 modeli laptop, ati mobility radion x1400 ekran kartı var. Televizyon ise saba 72 ekran crt çift scart girişli televizyon

En son Hypericum tarafından düzenlendi: 02-11-07 saat 00:17
Hypericum çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-11-07, 00:55   #162 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Hypericum tarafından iletildi. Mesajı göster
Bir alt kısımda da belirttiğiniz gibi aynen laptop ta dediklerinizi yaptım, hatta bahsettiğiniz her iki yolu da denedim ama bir türlü görüntü alamadım
AV 1 girişinden bağladığımda yeni görüntü birimi algılandı penceresi açılıyor, gösterdiğiniz yerleri tıkladığımda monitör ayarları değiştirilemedi, görüntü özellikkerinden tekrar deneyin diyor. Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü özelliklerine girip dediklerinizi yaptığımda herşey yolunda gidiyor ama görüntü yine yok.
AV 2 girişinden bağladığımda ise birinci yöntemde ikinci monitörü seçip alttaki masaüstümü bu mönitöre genişlet seçeneğini tıklıyorum, uygula dediğim zaman "bu ekran ayarlarını tutmak istiyormusunuz" uyarı penceresi açılıyor, evet dediğim halde yine de masaüstümü genişlet seçeneğinin tıklı olmadığını görüyorum, yani bir türlü seçili halde olmuyor o kutucuk
İkinci yolda ise mobility center penceresinde ekran bağla düğmesini tıkladıktan sonra bağlı ekran yok diyor, monitörü yine görmüyor. Sanırım benim kabloda sorun var
Yakında makinayı formatlayıp xp kurmayı düşünüyorum, o zaman tekrar deneyeceğim. Belki kurulumda veya driverlarda vs eksik kalan birşey olabilir
Ayrıca sormak istediğim illaki bahsettiğiniz gibi bilgisayarın ses çıkışına da takılacak bir uç olması gerekli mi, s-video ve scart girişli kablodan ses almamız mümkün değil mi ?
Bu arada makina LG P1 modeli laptop, ati mobility radion x1400 ekran kartı var. Televizyon ise saba 72 ekran crt çift scart girişli televizyon
Büyük ihtimal kablodan kaynaklaniyor gibi gözüküyor anlattiklarinizdan anladigim kadariyla,Pc Tv yi görmedigi icin secili secenege dönüsmüyor olabilir..Bu arada egerki 4pinli bir kablo kullanacaksaniz ses icinde extra bir kablo olmasi gerekiyor,ki bahsi gecen kabloda bu zaten mevcut(egerki topice gözatarsaniz resminide inceleyebilirsiniz) ,7pinli cikisin composite baglanti da sundugunu düsünürsek sari-video sinyallerini iletirken kirmizi beyaz ise sag sol ses kanal ses sinyallerinide beraberinde iletir
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-11-07, 23:34   #163 (permalink)
Hypericum
Rookie Member

Bilgisayarım
Red face Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı:
Büyük ihtimal kablodan kaynaklaniyor gibi gözüküyor anlattiklarinizdan anladigim kadariyla,Pc Tv yi görmedigi icin secili secenege dönüsmüyor olabilir..Bu arada egerki 4pinli bir kablo kullanacaksaniz ses icinde extra bir kablo olmasi gerekiyor,ki bahsi gecen kabloda bu zaten mevcut(egerki topice gözatarsaniz resminide inceleyebilirsiniz) ,7pinli cikisin composite baglanti da sundugunu düsünürsek sari-video sinyallerini iletirken kirmizi beyaz ise sag sol ses kanal ses sinyallerinide beraberinde iletir
Benim çözümüm 7 pinli s-video\scart gibi gözüküyor
Çok teşekkürler,çok güzel bir konu ve döküman hazırlamışsın ve insanlara yardım ediyorsun. Allah da sana yardım etsin..
Hypericum çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati