Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; cebir38 tarafından iletildi.
Getti bizim kablo. Malesef başlığı kesti. Ama adamın bir suçu yok ben öyle yapmasını istedim. Yeni bir ...
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
cebir38 tarafından iletildi.
Getti bizim kablo. Malesef başlığı kesti. Ama adamın bir suçu yok ben öyle yapmasını istedim. Yeni bir kablo aldığımda bu scart ile taktığımda görüntünün renkli olması gerekiyor değil mi?
Egerki elinizden geliyorsa yeni kablo almaksizin deneyebilirsiniz,cünkü hersey tamam oldugu halde görüntüyü alamayanlar oluyor o yüzden yeni kablo ile size nasil bir garanti verebilirim bilmiyorum..
Egerki fotoyu koyabilirseniz (svideo-basligi ) belki sizi yönlendirebilirim tabiki yaptigi hakkinda bir fikre ulasabilirsem,sonra denersiniz,baktiniz calisiyor,ha o zaman gidip yeni bir kablo alir keyfinize (izolasyondan kaynaklanabilecek bir soruna dair kafa yorma olayiniz olmaz) bakarsiniz..
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
elimde msı 7900gs nvidia chipsetli ekran kartım var, s-video çıkışımda mevcut, fakat masaüstünde sağ tıklkıyap özelliklerie geldiğim zaman 2. monitçr seçeneğini göremiyorum sebebi nedir? yazılanları okudum orda ek bilgi olarak ekran kartı özelliklerinden ulaşmaya çalıştım orda da 2. monitör hakkında bilgi yok, sadece Video yazan bir menü var tıkladığınızda boş bir sayfa? sorum şu ki s-video girşine kablomuzu taktık, diğer ucunada görüntüyü verdiğimizi televizyona, bilgisayar bu donanımı görüp tanıyabilir mi?Böyle bişey mümkün mü düşünsenize 55 ekran Vestel tv bulundun(teletexli)
ANJIN tarafından iletildi.
Bu sorundan muzdarip bircok arkadasimiz var,özellikle bu sorun üzerine ayrieten bir topic acip üyelerimizin dikkatini cekmek istemistim(ki burada biraz sotede kaliyor konu) fakat neden olabilecegi veya kaynaklanabilecegi hakkinda bir fikri olan maalesef yok,kendimde internette vakit buldukca arastirdim fakat hicbir sonuca ulasamadim..
Bu problem birkac kez gündeme geldi,fakat hicbirimizin olay hakkinda bir fikri bilgisi yok maalesef.. Normalde kabloyu bile takmasaniz o 2.monitör secenegi veya sembolünün gözükmesi gerekir..Cok aradim taradim bu konu hakkinda bilgi ama...
Arkadaşlar yukarıdaki yazıları okudum emin olmak için son bir kez daha sormak istedim. Şimdi aşağıdaki resimdeki aparat ile ekran kartımın S-VIDEO çıkışından S-VIDEO kablosu ile TV'min SCART'ına bağlanıyorum. Görüntü hiç renklenmiyor makina reseti dahil. Ayarların durumu resimde mevcut. Yapmam gereken parçoyu belirtildiği şekilde kesip biçip scarta mı uyarlamak? TV'min 2 adet av 'ı var ancak AV-S yok malesef. Normal tv modundayken PAL ayarını NTSC veya SECAM olarak değiştirebiliyorum ancak AV'da bu ayarlara giremiyorum ama tv PAL ve geri kalan her şeyi destekliyor aşağıdaki resime bakabilirsiniz. Yukarıdaki verilen program benim kartımı desteklemiyor malesef. O programı da yükledim bir çok ayarı neredeyse hepsini değiştiremiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. (Mod arkadaşlar da öbür açtığım topici silebilirler kirlilik için de kusuruma bakmayın)
anjin eline sağlık kardeş bu konu zmmnında banada çok yardımcı olmuştu
arkadaşlar bende daha önce kullandım tv(51 ekran philips) ile dediğiniz gibi hiç iyi görüntü yoktu sonra 37 tv ye bağladım yazılar daha iyi oldu tüplü tv lerde ne kadar küçük kullanırsan görüntü okadar iyi oluyo ama plasma yada lcd tv lerde öyle deil 82cm lik plazmaya bağladık ekrankartı 6200 olduğu halde çoook güsel görüntü war ama tabi yinede monitörlerin yerini tutmuyo eğer tv ye bağlayacaksanız plazmayla şansınızı deneyin derim
BLueYeS tarafından iletildi.
Merhaba,
Arkadaslar yukaridaki yazilari okudum emin olmak için son bir kez daha sormak istedim. Simdi asagidaki resimdeki aparat ile ekran kartimin S-VIDEO çikisindan S-VIDEO kablosu ile TV'min SCART'ina baglaniyorum. Görüntü hiç renklenmiyor makina reseti dahil. Ayarlarin durumu resimde mevcut. Yapmam gereken parçoyu belirtildigi sekilde kesip biçip scarta mi uyarlamak? TV'min 2 adet av 'i var ancak AV-S yok malesef. Normal tv modundayken PAL ayarini NTSC veya SECAM olarak degistirebiliyorum ancak AV'da bu ayarlara giremiyorum ama tv PAL ve geri kalan her seyi destekliyor asagidaki resime bakabilirsiniz. Yukaridaki verilen program benim kartimi desteklemiyor malesef. O programi da yükledim bir çok ayari neredeyse hepsini degistiremiyorum. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar. (Mod arkadaslar da öbür açtigim topici silebilirler kirlilik için de kusuruma bakmayin)
Benim diger Tv de Av-s secenegi mevcut oldugu icin Av-2 de siyah-beyaz olan görüntüden Av-s ile renkli görüntü mümkün olabiliyordu,simdi Lcd Tv de Av-s diye bir secenek yok(kastettigim her tv de bu olayin farkli olabilecegi) yinede görüntüyü saglama acisindan bir sorun yasamiyorum..Sorununuza gelince;görüntüyü aktarma da bir probleminiz olmamasi iyi bir baslangic en azindan . Sahip oldugunuz kablo muhtemelen söyle bir kablo olabilir ve o kullandiginiz ön parca(adaptör) üzerinden görüntüyü sagliyor olabilirsiniz,
Ya da tek tarafi s-video diger tarafi 3 cinch olan bir kabloya sahip olabilirsiniz(her iki ihtimalde de audio kablosunu olayin disinda tutuyorum) ,ve yukardaki adaptörümüzün sari-kirmizi-beyaz girisleriyle görüntüyü aktariyor olabilirsiniz..Simdi kablonuzun nasil oldugu önemli,nedenine gelince yapmak istediginiz islemi (C ve Y yi birbirine baglamak) nasil yapmak istediginizi bilmiyorum ve bu yüzden seceneklere deginmek istiyorum.Simdi bu iki ihtimalinde bulundugu bir kabloyla...
Sekilde görüldügü gibi kablonuzun ya A-B yada A-C olmasi gerekiyor..Simdi islemi biraz detaya girerek aciklamak istememin sebebi yukarda yine bir arkadasimizin elektronikcide yanlis yer kestirmis olmasidir(kestirmis derken herhangi bir yerin kesilmesine gerek olmadigini belirtmistim,fakat bu yine isteginize bagli olabilecek bir secim olacagi icin kisaca deginecegim-yine belirteyim; nasil yapacaginiza karar verseniz dahi yaziyi sonuna kadar okumadan bir yerleri tutup kesmeyin lütfen )
Daha öncede belirttigim gibi böyle kabloyu herhangi bir yerinden kesersek(sadece örnek ) icinde iki farkli kablo olacagini ve her kablonunda icinde tekrar ikiser kablo icerdigini belirtmistim..(C ve Y, ve 2 groundlar yani ciplak olanlar-toplam 4kablo) . Islemimiz olan C ve Y yi birbirine baglama islemi icin sekilde mümkün 3 noktayi 1-2-3 sekilde görebilirsiniz..Simdi baslayalim ;
1 : Bu parcacik kesilerek yapilabilinir mi ,tabi ki yapilabilir öncelikle parcayi dikkatlice kesilerek acabilir daha sonra iclerinde kablolarin pinlerle temas ettigi yerler degistirilerek veya araya bir kablo ile köprü olayina girisilerek ayni islem yapilabilir..Fakat ; gereksiz yere kablonun o kismini parcalamis olursunuz,pinlere zarar verme olasiligi vs vs..Yani sonucda fantezi bir secim ve akil kari degil
2 : Kablo ortadan(veya istediginiz herhangi bir yerden) kesilerek kablo uclari ortaya cikarilir ciplak olmayanlar(yani C+Y) biraraya getirilip baglanir güzelce bantlanir,ayni sekilde ciplak olanlarda(gorundlar) yine biraraya getirilip(bu olayda gorundlar biraraya getirilmelimi ya da yine eski hallerinde birakilmasinin ters bir etkisi olurmu denemedigim icin bilmiyorum-fakat tahminimce baglanabilir-deneme yanilma olayina girismeli ),ve kesilen yer komple bantlanarak olay bitirilir..Sonuc ; ayni islem yine fakat kablonuz artik kesilmisdir ve islem tepki vermedigi zaman....ki calissa da cokda güzel durmaz yamali bir kablo..
3 : Ayni islem scart veya Adaptör üzerinde yapilir yapilir..Daha öncede semayi vermistim..
Burada ilgili pinler olan 15 ve 20 kücük bir parca kablo yardimiyla birbirine baglanir..Ben onu sari renkli kablo ile yapmistim ikinci resimde görüldügü gibi,ve gayet basit..Bu;kabllomuzun tv ye bagladigimiz kismi scart oldugu takdirde yapacagimiz islemdir..
Simdi ; yine tv ye scartdan baglaniyor fakat bunu direk olarak degil bir adaptör yardimiyla (@BlueEyeS arkadasimiz sahip oldugu adaptör gibi) yapiyorsaniz,bu sefer bu islemi adaptör üzerinde gerceklestirmeniz gerekiyor..
Karisik gözükmesinin sebebi,adapterde on-off anahtarina ait bir düzenegin ayrica hem s-video hemde 3lü cinch girisin bulunmasidir..Simdi burada nasil bir kablo kullandiginiz önemli(yukarda degindigim gibi-cünkü 2 secenek var-svideo veya 3lü cinch) ..
Egerki svideo üzerinden baglaniyorsaniz yapmaniz gereken yine 15 ve 20 nolu pinler arasina yani kirmizi ve sari kablo(acip kontrol ettim ve görüldügü gibi bende bu renkteler,fakat sizde baska renkte olma olasiligina karsi kontrol ediniz ) arasina bir köprü yapmak olacaktir..
3lü cinch ile baglandiginiz takdirde ise msn adresimi listenize ekliyorsunuz ve size yardimci olmaya calisiyorum.. Cünkü denenebilecek birkac yol var,fakat yine gayet basit..Tv masam 90 kilo oldugu icin sürekli denemeler yapip kesin sonucu buraya aktarmam biraz zor oluyor maalesef
Sonuc olarak bu son yaptigimiz islem 1 ve 2 ye nazaran daha kolay,ve istemediginiz takdirde aradaki kabloyu kesip atmaniz yeterli,ve bir yerleri kesip bicmedigimiz icin izolasyon acisindan da daha kayipsiz..Kesinlikle 3 diyoruz
Reklam olmasın ama bu kabloyu arayıp da bulamayanlar ve fiyatını vs. merak edenler için. Kendi satın aldığım siteyi ANJIN arkadaşımız da kullandığım kablo ve aparatı görebilmesi için linkleri buraya veriyorum.
Yukarıdaki linkte ise arada kullandığım SVHS Fişli Video Ara Kablo mevcut.
Satın almak isteyenler güvenle alabilirler kendime buradan aldım. Gerçi ilk defa alışveriş yaptım ama avrupa yakasında yerleri. Bu konu hakkında da aradım ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştılar. Her ne kadar ANJIN arkadaşımızınki kadar detaylı olmasa da ...
Evet arkadaşlar ANJIN arkadaşımızın yardımı doğrultusunda az evvel sonuca ulaştım.
Arkadaşımızın da dediği gibi scartı açtığımızda 20 ve 15 nolu sarı kırmızı (evdeki arkadaşıma da almıştık ona da yaptım az evvel ondakilerin ikiside sarıydı aynı renk olacak diye bir şey yok) kabloları lehim aracılığı ile oldukları yerden ayırıyorsunuz.
Daha sonra iki kabloyu birirlerine birleştirip. Ayırdığınız yere geri koyup tekrar lehimliyorsunuz.
Scartınızı kapatmadan önce açık olarak sonucunuzu deneyin. Olumlu sonuca ulaştıktan sonra scartınız kapatıp tvnizi bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Bu kadar
Mükemmel açıklamaları için ANJIN arkadaşıma çok teşekkür ederim.
@BLueEyeS , sonuc alabilmene gercekten cok sevindim..
Bu arada birseyi düzeltmek istiyorum,
Sekilde ; B ye söyle yazmisim "Adaptörde siyah kisma baglanan kisim" kastetmek istedigim ise suydu "Adaptörde siyah noktali (oval )kisma baglanan kisim veya parca...vs vs"
ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution soccer 6 onu kaymak gibi oynuyordum ama formattan sonra sync da yawashlamalar oluyor kaymak gibi oynayamıyorumekran kartım nvidia ayarları kurcalamıştım olmuştu ama şimdi yapamıyorum nedenini bilen war mı acaba ???????
FoRZaMéMéT tarafından iletildi.
ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution soccer 6 onu kaymak gibi oynuyordum ama formattan sonra sync da yawashlamalar oluyor kaymak gibi oynayamıyorumekran kartım nvidia ayarları kurcalamıştım olmuştu ama şimdi yapamıyorum nedenini bilen war mı acaba ???????
Nvidia hakkinda bilgisi ve deneyimi olan biri ciksa bile,sizin daha önce hangi ayarlara sahip oldugunuzu bileceginizi sanmiyorum ,daha önce max verim aldiginiz ayarlari artik deneme yoluyla bulmaya calismaniz gerekiyor..
anjin arkadaşım ben kaliteli dediler bots marka s-video kablo aldım 10mt ama tvdeki görüntü renksizdi 5mt aldım gene renksizdi fakat ekran kartınını aldığımda içinden çıkan çok ince bi s-video kablosu var 1mt onu denedim görüntü çok güzel ve renkli kaliteli diye bots marka aldım başka adi kablolarda denedim ama olmuyo sendeki kablolar kaç mt ve markası ne acaba daha kaliteli kablo alırsam renk olayını çözebilirmiyim ya bana bi yardımcı olsan sevinirim pc ile tv arası 6-7 mt olduğundan 10mt lik kabloya ihtiyacım var...msn den görüşmemiz mümkün olurmu cevabını bekliyorum teşekkürler...msn im karakulemrah@hotmail.com
karakuleemrah tarafından iletildi.
sendeki kablolar kaç mt ve markası ne acaba daha kaliteli kablo alırsam renk olayını çözebilirmiyim ya bana bi yardımcı olsan sevinirim pc ile tv arası 6-7 mt olduğundan 10mt lik kabloya ihtiyacım var...
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve acikcasi sagda solda bulunan ucuz tür kablolardan biriydi(sık kesip bicdigim icin)..Daha kaliteli bir kabloda almis olsaydim saniyorum ki bu sadece görüntüde(netlik vs vs) bir degisiklige yol acardi,yani renk olayinda sahip oldugunuz türden bir degisiklige sebep olmazdi..Fakat sizin anlattiklarinizda sonuclar biraz farkli, yine de 10mt kablo ile digeri kadar iyi olmasa da tatmin edici fakat "renkli " bir görüntü ye sahip olmaniz gerekirdi (ki kablo uzunlugundan dolayi görüntü kalitesinde kayip olabilecegini farzetsek bile bunun tamamen renksizlik gibi bir durum yaratabilecegini sanmiyorum )
1mt lik ekran kartiyla gelen kablo ile basari saglamaniz beni düsündürüyor acikcasi,bu kablo hakkinda biraz daha bilgi resim vs verirseniz..Cünkü farkli bir kablo oldugu kesin,ama farki kalitesi mi yoksa gercekten ayri bir olaymi bilemiyoruz..
Egerki iyi kablolama olayi cözecek olsaydi size su markayi önerirdim "Oehlbach" ,gercekten mükemmel kalitede kablo fakat bir o kadarda fahi$ fiyatlara sahip(O takdirde bile bu kabloyu nerde bulabileceginiz konusunda fikrim yok, oehlbach kablo - Google-Suche siz zaten hem kaliteli hemde adi kablolarla denemissiniz.. Yine de ,basarili görüntü saglayan arkadaslar kendi kablolarini secenek olarak sunarlarsa memnun olurum..
Son olarak herseye ragmen görüntü renksiz ise ve hirs yapmis iseniz "Köprüleme" gibi bir secenegimiz mevcut,tabi ki tatmin edici bulunursa..
Simdi yukarida yapmis oldugumuz islem C v Y (Renk ve Parlaklik)yi ayni kanal üzerinden aktarmak composite bir islemdi,yukaridaki aciklamalarda da yer aldigi üzere kalite olarak en alt siralama da yer alan baglanti sekli..Bu isleme sadece baska bir cözüm yolu üretemedigimiz yollarda basvurmanizi öneririm(diger yöntem ise bu konunun en basinda yer aldigi sekilde islemin sorunsuz gerceklestirilebilmesidir) ..Fakat bununla beraber amac yinede Pc den bir filmi büyük bir ekranda seyretmek olacaksa öyle rahatsiz edecek boyutlarda bir kalite kaybi sözkonusu olmayacaktir..
ya arkadaşım çok çok çok teşeükkür ederim yardımların için gerçekten sen süpersin skarttaki 15, ve 20, pinleri birleştirdim hemde öle lehim yapmadan ufak kablo ile köprüyü yapıp bi deniyim dedim adi kablo ile müthiş görüntü oluştu.kaliteli kabloyu geri vermiştim onu almaya gitcem şimdi çünkü o 10metre idi elimdeki adi olan 5 mt. tavsiyemdir anjin arkadaşımıza kulak verin yapmamız gereken çok basitmiş bende zor sanıyodum tekrar teşekkürler...saygılar benden
Rica ederim..Orda anlatimlar ve sekiller kafa karistirici olabilmesine ragmen,olay bir tek su islemden ibaret tek cümle ; "15 ve 20 nolu pinleri baglamak(Ugrasipda yapamayan arkadaslar icin söylüyorum ) ..Gerci kablolar siyirilip ciplak bir telle baglanip tekrar bantlanarakda yapilabilir..Fakat en garantisi ve temas acisindan saglikli olani lehimlemek