Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi.
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve ..." şeklinde özetlenebilir....
Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..
Alıntı:
Simdi; su an baglanti icin ben kablosuz alet kullaniyorum,fakat daha önce 10mt lik kablo kullaniyordum ve acikcasi sagda solda bulunan ucuz tür kablolardan biriydi(sık kesip bicdigim icin)..Daha kaliteli bir kabloda almis olsaydim saniyorum ki bu sadece görüntüde(netlik vs vs) bir degisiklige yol acardi,yani renk olayinda sahip oldugunuz türden bir degisiklige sebep olmazdi..Fakat sizin anlattiklarinizda sonuclar biraz farkli, yine de 10mt kablo ile digeri kadar iyi olmasa da tatmin edici fakat "renkli " bir görüntü ye sahip olmaniz gerekirdi (ki kablo uzunlugundan dolayi görüntü kalitesinde kayip olabilecegini farzetsek bile bunun tamamen renksizlik gibi bir durum yaratabilecegini sanmiyorum )
1mt lik ekran kartiyla gelen kablo ile basari saglamaniz beni düsündürüyor acikcasi,bu kablo hakkinda biraz daha bilgi resim vs verirseniz..Cünkü farkli bir kablo oldugu kesin,ama farki kalitesi mi yoksa gercekten ayri bir olaymi bilemiyoruz..
Egerki iyi kablolama olayi cözecek olsaydi size su markayi önerirdim "Oehlbach" ,gercekten mükemmel kalitede kablo fakat bir o kadarda fahi$ fiyatlara sahip(O takdirde bile bu kabloyu nerde bulabileceginiz konusunda fikrim yok, oehlbach kablo - Google-Suche siz zaten hem kaliteli hemde adi kablolarla denemissiniz.. Yine de ,basarili görüntü saglayan arkadaslar kendi kablolarini secenek olarak sunarlarsa memnun olurum..
Son olarak herseye ragmen görüntü renksiz ise ve hirs yapmis iseniz "Köprüleme" gibi bir secenegimiz mevcut,tabi ki tatmin edici bulunursa..
bu arada şu 1metrelik kabloda nasıl oldu ben onu anlamadım ekran kartının kutusundan çıkmıştı bi alaka kuramadım bende çokta ince ve adi bi kablo..neyse halloldu artık tekrar teşekkürler...bu arada tandık arkadaş vardı televizyon tamircisi şaştı bu işe 15. ile 20. arasında bağlantı yapınca olmasına
Yaptigimiz islem bir nevi converter sayilir(bu isi yapabilen satin alabileceginiz converterlarda oldugunu belirtmisdim) ,ben buna yukarda da deginmistim veya asagida(baglantiyi compositeye ceviriyoruz)..Ben hala bu sekilde kullaniyorum Lcd yi ve gayet memnunum
Alıntı:
Simdi yukarida yapmis oldugumuz islem C v Y (Renk ve Parlaklik)yi ayni kanal üzerinden aktarmak composite bir islemdi,yukaridaki aciklamalarda da yer aldigi üzere kalite olarak en alt siralama da yer alan baglanti sekli..Bu isleme sadece baska bir cözüm yolu üretemedigimiz yollarda basvurmanizi öneririm(diger yöntem ise bu konunun en basinda yer aldigi sekilde islemin sorunsuz gerceklestirilebilmesidir) ..Fakat bununla beraber amac yinede Pc den bir filmi büyük bir ekranda seyretmek olacaksa öyle rahatsiz edecek boyutlarda bir kalite kaybi sözkonusu olmayacaktir..
__________________ Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
Alıntı:
FoRZaMéMéT tarafından iletildi.
ben bir şekilde pc mi tv ye bağladım ve renkli.formattan önce bir oyun war pro evolution soccer 6 onu kaymak gibi oynuyordum ama formattan sonra sync da yawashlamalar oluyor kaymak gibi oynayamıyorumekran kartım nvidia ayarları kurcalamıştım olmuştu ama şimdi yapamıyorum nedenini bilen war mı acaba ???????
sorduğum sorunun cevabını yine kurcalamalarım sonucu buldum ve sizinle paylaşmak istedim.PC yi TV ye bağlayıp oyun oynamak veya film izlemek isteyen arkadaşlara tavsiyem(filmlerde fazla bir fark yoq ama oyunlarda bariz fark war pc monitöründen daha akıcı oluyor) nvidia kullanıcıları için ati de de wardır.Nvidia grafik ayarlarına girip TV-çıkış biçimini NTSC yapın.tv ekranınızdan daha fazla verim alacaksınız.NOT:her televizyonda uyumlumudur bilemem ama deneyip görmeniz lazım.kolay gelsin...
Merhaba oncelikle boyle bir konu icin cok tesekkurler.
Ilk olarak bende amerikadan gelen hp pavilion 9000 t nvidia 7600 512 mb bir labtop mevcut. arti elimdede philips 82 ekran crt 50hz televizyon var
evdeki desktopi cok rahat sekilde ve guzel goruntu alarak tv ye bagliyorum ama nedense labtobi ayni ekipmanla bir turlu baglayamadim, siyah beyaz goruntu bile alamiyorum yalnizca ekran asagi yukari siyah beyaz cizgiler gecerek gidip geliyor uzun ve dar cizgiler.....
baya uzun bir sure denedim hatta ekran kartinin son versiyonunu bulup yukledim ntsc yi pal b ye cevirdim secim sansi vermis tek dikkatimi ceken sey ben secimleri yapiyorum bilgisayari kaptip actigimda tekrara ntsc secilmis oluyor.... biosta birseyler bulurum diye girdim ama malesef burdada ekranla ilgili birsey mevcut degil
ekipman saglam tv baglanbilir olduguna gore sorun labtopta gibi herhangi bir oneriniz varmi amerikadan geldigi icin benim bir tedirginligim mevcut acaba yalniuzca ntsc mi diye
Anlasildigi kadariyla ekran kartiniz pal standardini desteklemiyor (ki ekran karti özelliklerini arastirmaya calistigim halde öyle bir bilgiye ulasamadim,bilmiyorum belkide destekliyordur ),en azindan siyah-beyaz görüntü alabilmis olsaydiniz sizi yönlendirebilirdim..
malesef siyah beyaz goruntu bıle alamadım bu tvye eskıden masaustu bılgısayar bagladıgım ıcın ve aynı donanımları kullandıgım ıcın benden kaynaklı hata yok eger daha onceden yurtdısı amerkadan labtop almıs ve aynı sorunla akrsılasan bırı varsa dıye mesaj attım....
yardımıc olacak fıkrı olan bırı olursa cok mutlu olurum saygılar....
slm tekrardan arkadassin labtopida cok rahat baglandi herhalde benimkinde bir sorun var amerikadan geldigi icin baglanamiyor neyse saglik olsun diyorum ilgilenen tum arkadaslara cok tesekkurler.....
Msn de bir arkadas altyazi problemi yasadigini ve görüntüyü sesi aktarabilmesine ragmen altyazili olarak filmi izleyemediginden bahsetmisti..Filmleri genelde yabanci dilde izledigim icin böyle bir sorunla karsilasmamistim yinede Vlc playerin sorunun cözümüne yardimci olacagini dile getirmistim..
Ki Bsplayer ile kendim deneyip görmek istedigimde olmadigi gördüm,pc desktopda filmi altyaziyi baslatip diger tarafa cekmek,veya bsplayeri tv ekranina cekip ordan altyaziyi yüklemeye calismak,veya altyazi dosyasini tv ekranina cekip ordan bsplayerin üstüne sürükleyip birakmak ,bunlarin hepsi deneyebileceginiz fakat sonuc alamayacaginiz secenekler..Vlc playerda da gerci farkli degil,ama egerki filmi pc ekraninda baslatip altyazi dahil daha sonra diger tarafa cektikten sonra altyazili olarak filmi izlemeye baslayabilirsiniz,amaa pause yapamama gibi bir durum olusuyor
slm...
oncelikle ANJIN arkadasim boyle super bir calismayi bizlerle paylastigin icin tesekkur ederim...
benim bir sorum olacak...
ben s-video kablosuyla pc yi tv ye bagladim...
goruntu inanilmaz derecede mukemmel.. ama sorun surada pcmdeki desktopdaki hersey tv nin ekraninda gorunuyor... pc deki desktop tamamen bombos duruyor acaba nerede hata yapiyorum?
veya bunu nasil duzeltebilirim.. simdiden tesekkurler...
2. monitöre aktar kutucugu isaretlenildikten sonra üstteki silik kutucukda aktiv hale geliyor,fakat bizim orayida isaretlememize gerek yok,sanirim siz orayida isaretliyorsunuz ? Yani büyük ihtimal tv monitörüne görüntü aktarma haricinde tv monitörünü esas monitör olarakda seciyorsunuz..
Merhaba,
Elimizde şuan 4 tane Plazma Tv var ve bunları bilgisayara bağlayıp her birinde eş zamanlı farklı slaytlar döndürmek istiyorum. Konu hakkında detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun kalıcam, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Alıntı:
kuncili tarafından iletildi.
Merhaba,
Elimizde şuan 4 tane Plazma Tv var ve bunları bilgisayara bağlayıp her birinde eş zamanlı farklı slaytlar döndürmek istiyorum. Konu hakkında detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun kalıcam, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
2 tv yi ayni anda pc ye baglama girisimim olmadi henüz.. Fakat mantiken normal yaptigimiz baglama isleminden farkli bir durum sözkonusu olacagini sanmiyorum,ayni islemler yapilarak istenildigi kadar tv ye görüntü aktarilabilir,sadece kablolama sorununu cözmeniz ve tv lerden gelen kablolari(birlestirip tek parca haline getirmeniz) biraraya getirerek ekran kartinizin tv out cikisina baglamaniz yeterli olur,bunu ya kendi el becerinizle ya da adaptör denilen parcalar yardimiyla yapabilirsiniz(ki 4 cikisa ait bir adapter bulabilirmisiniz bilemiyorum)..Asil sorun ;pc de oynatmak istediginiz slaytlari es zamanli olarak tvlerde oynatabilirsiniz fakat oynattiginiz bütün slaytlar da ayni olur ,yani bahsettiginiz sekilde her tv de farkli slayt oynatma olayi biraz zor ve karisik olabilir..Aslinda yapilabilir diye düsünüyorum; Egerki uygun bir oynatici program bulabilirseniz(ayni anda farkli dosyalari oynatan) sanirim bu istediginizi gerceklestirebilirsiniz..
Kastettigim,mesela bsplayer veya vlc player herhangi biri ile a filmini actik egerki bunun yaninda b filmini de acmak istersek a filmi bu tür programlar sadece tek dosyaya hizmet ettigi icin oynatma listesinden cikacaktir..("uygun bir program bulabilirseniz" den kastim buydu..-Benim bildigim yok fakat yine forumda konu acarak yardim isteyebilirsiniz) Aklima gelen ise; ilgili her slayt icin farkli bir oynatici kullanarak istediginiz gibi es zamanli olarak farkli dosyalari oynatmaniz sözkonusu olabilir.. Bu arada Sadece Görüntü olayina degindigimi(tahminden ibaret) ve "Ses" aktarmayi olayin disinda tuttugumu belirtmek isterim..
En son ANJIN tarafından düzenlendi: 29-05-07 saat 20:19
Öncelikle ilgi, alakanız ve açıklamanız için teşekkür ederim,
Peki diyelim ki o programı buldum elimizde bi tane *.ppt dosyası var. Ayrı görüntüleri nasıl ayrı TV lere verebiliriz bu konuda aklıma bir şey gelmedi.
Cevap verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Ekstra: PS3;PS2;PSP (sonuçda bunlarda bilgisayar değilmi? :) )
Katılım tarihi: 08.09.00
Hangi prg kullanacağınızı bilmiyorum, ama eğer aynı anda 2 task açabilirseniz sorun olmaz.1. prg mı 1 ekranda,2.ci prg 2.ci ekranda gösterebilirsiniz..ppt göstereceğiniz düşündüğüm içi muhtemelen prg ler overlay katmanı kullanmayacaklardır.
Tabiki burada bahsedilen 2 ayrı tv söz konusu ise bu geçerli tek pc den, özel bir dağıtıcı kullanmadan nasıl 4 tv ye ayrı görüntü alınır bilmiyorum..