Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Anjin hocam bilgisayarı s video çıkışından tv ye bağladım.av1 de görüntü siyah beyazdı av2 de görüntü yoktu.Sizin söylediğiniz scartta köprülemeyi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 29-01-08, 02:35   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #176 (permalink)
cakkalus
New Member

Katılım tarihi: 29.01.08
Nereden: ist
Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Anjin hocam bilgisayarı s video çıkışından tv ye bağladım.av1 de görüntü siyah beyazdı av2 de görüntü yoktu.Sizin söylediğiniz scartta köprülemeyi yaptıktan sonra av1 de görüntü yine siyah beyazdı ama av2 de görüntü çıktı fakat siyah beyaz görüntüye sadece kırmızı renk eklendi.Acaba bişeylerdemi yanlış yaptım
cakkalus çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-08, 18:11   #177 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

Alıntı:
cakkalus tarafından iletildi. Mesajı göster
Anjin hocam bilgisayarı s video çıkışından tv ye bağladım.av1 de görüntü siyah beyazdı av2 de görüntü yoktu.Sizin söylediğiniz scartta köprülemeyi yaptıktan sonra av1 de görüntü yine siyah beyazdı ama av2 de görüntü çıktı fakat siyah beyaz görüntüye sadece kırmızı renk eklendi.Acaba bişeylerdemi yanlış yaptım
Aslinda Av2 olacak diye birsey yok,yanlis hatirlamiyorsam bazi arkadaslarda sadece av1 kanali mevcuttu ve görüntü alabiliyorlardi..Kirmizi renk eklenmesi birsey ifade etmez sanirim Bilemiyorum neden kaynaklanmis olabilecegini,belki köprüleme islemini yanlis yapmisda olabilirsiniz ? Her adimi tekrar kontrol edin,varsa hatayi kendiniz bulabirsiniz belki,umarim cözüme ulasirsiniz
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 21:28   #178 (permalink)
bkal
New Member

Katılım tarihi: 07.04.07

Selamlar Arkadaşlar.Bende Öğretmen kampanyasından almış oduğum Toshiba Satellite L-10 Laptop var.Bilgisayarımı s-video çıkışıyla tv ye bağlayıp film seyretmek istiyorum ama ne yaptıysam renkli görüntü alamadım.bunun sebebi nedir?gittiğim bilgisayarcılarda bana tv nin görüntü özelliklerinden pal b\g yi seçip renkli görüntü elde edebilirsin dediler.ama tv de bu ayarların nerden yapıldığını ne yazıkki bulamadım.bütün menülerini kurcalamama rağmen.televizyon 72 ekran sony 100 hz tüplü tv.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden tşkler.
bkal çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:53   #179 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
bkal tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar Arkadaşlar.Bende Öğretmen kampanyasından almış oduğum Toshiba Satellite L-10 Laptop var.Bilgisayarımı s-video çıkışıyla tv ye bağlayıp film seyretmek istiyorum ama ne yaptıysam renkli görüntü alamadım.bunun sebebi nedir?gittiğim bilgisayarcılarda bana tv nin görüntü özelliklerinden pal b\g yi seçip renkli görüntü elde edebilirsin dediler.ama tv de bu ayarların nerden yapıldığını ne yazıkki bulamadım.bütün menülerini kurcalamama rağmen.televizyon 72 ekran sony 100 hz tüplü tv.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden tşkler.
Konuyu bastan sona incelerseniz belki sorunuza yanit bulabilirsiniz.. Bazi bioslarda pal ayarlari yapilabilidigini duymustum ama dogru ama yanlis,Tv"nizde böyle bir özellik mevcut ise kurcalayip kendinizde belki bir sekilde sonuca ulasabilirsiniz..Ya da geriye scart(veya kablo)-tuning secenegi kaliyor
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-02-08, 22:14   #180 (permalink)
denizline
New Member

Katılım tarihi: 29.02.08

Arkadaşlar Merhaba.

Öncelikle ANJIN bilgilendirmelerin ve paylaşımların için çok teşekkürler.

Elimdekileri sıralıyorum:

Bilgisayarım : Hp Pavilion 6146. Ekran kartı: Nvidia GeForce Go 7400 (256mb). S-video çıkışı var 7 diş girişli.

*Ekran kartı bilgilerim.

*S-Video çıkış fotoğrafı.

Televizyon: Firstline marka ne zaman alındığını bilmediğim anten ve scart girişinden başka birşey olmayan zannedersem 52 ekran olan bir tv.

--**--

Internetden aldığım 2 ürün:

1. Scart.

*Satın aldığım scartın fotoğrafı.

2. Adını bilmediğim Pcyi TVye bağlayan görüntü ve ses kablosu.

*Satın aldığım kabloların fotoğrafı. (1. giriş yani s-video girişi ile sarı birleşik. 2. giriş yani ses girişi ile beyaz ve kırmızı birleşik. )

-------------------------------------------------------------
İLK ÖNCE SÖYLEMELİYİM:
İlk önce scartın ve kablonun sağlamlığını denemek için vcd playerıma taktım. S-video girişini vcd playerın arkasına. Sarıyı scartdaki sarı girişe scartıda tvye bağladım. AV a geçtim ve görüntü mükemmel. Aletlerde problem yok yani.
--------------------------------------------------------------
Neyse;

Tüm renkleri uygun şekilde scarta taktım. Scartı tvye bağladım. Beyaz ve kırmızı kablonun diğer başını laptopumun ses çıkışına. Sarı kablomun s-video başını ise laptopumun s-video girişine taktım. (Bu arada s-video kablonun 4 teli var. Benim bilgisayardaki çıkışın 7 boşluğu var.)

*Scarta taktığım kablolar. Renkler girişlerle uyumludur.

--------------------------------------------------------

Neyse. İlk sayfada dediğiniz gibi yaptım.

* Yaptığım ayar.

Birde müzik açtım. Televizyonu açtım. AV a bastım ve sonuç:

Ses güzel. Ama görüntünün halini görüyorsunuz.

Bir tane program vermişsiniz. Onunlada binlerce kez binlerce şey denedim ama hiçbir şekilde bir sonuca ulaşamadım. Gündüz 3 den beri bununla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim.

Ve gelelim özlü sözlü soruya:

Ben nerede yanlış yaptım?

En son denizline tarafından düzenlendi: 29-02-08 saat 22:34 Sebep: video
denizline çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-03-08, 17:32   #181 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Hersey olmasi gerektigi gibi acikcasi,ben herhangi bir yanlislik göremedim.. Hayir renksiz görüntü olsa yine anlayacagim ama hicbir tepki yok(televizyonu höparlör gibi kullanman haricinde ) .Yeni nesil Tv lerde pek böyle bir durumla karsilasilmiyor aslinda,bunu tespit etmek icin varsa baska bir tv de deneyebilirsin..Bu arada bende tesekkür ederim;sorununu anlasilir bicimde izah ettigin ,resimlerle ve hatta videolarla destekledigin icin.. Umarim bir sekilde cözüme kendin ulasabilirsin.
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 00:00   #182 (permalink)
denizline
New Member

Katılım tarihi: 29.02.08

Detaylı bir şekilde anlatmasaydım ve kelimelere dökseydim gerçekten anlaşılmaz olurdu. Sen de onaylıyorsun yani hiçbir eksik yok değilmi? Acaba diyorum ki ; Benim pc s-video çıkışı 7 diş boşluklu. Ama taktığım s-video kablosu 4 dişli . Problem bundan dolayımı acaba? Başka bir tvde deneyeceğim. Yarın komşuya fln giderim İlgilendiğin için tekrar teşekkürler.

Bu arada, Arkadaşlar; Bir önceki mesajımı uygularsanız hiçbir problem olmadan laptopunuzu tvye bağlayabilirsiniz. E seninki neden olmadı derseniz hiçbir fikrim yok
denizline çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 18:59   #183 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

7pinli cikis üzerinden 4 pinli kablo ile de sonuc alinabildigini bir önceki sayfalarda deginmistim..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-08, 01:44   #184 (permalink)
uurock
New Member

Katılım tarihi: 04.03.08
Nereden: istanbul

Merhaba arkadaşım bende hp compaq 6715s serisi notebook war pcmi televizyona bağlamak istiyorum ama nasıl yapabilirim yada yapabilirmiyim bunun için ne gerekli bilmiyorum bana bi yardımcı olabilirmisiniz ?

bu arada bilgisayarımad yalnızca böyle bi çıkış war ve bunla bağlanabilirmiyim yardımcı olabilirseniz sewinirim ;

uurock çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-08, 01:57   #185 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13

Alıntı:
uurock tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba arkadaşım bende hp compaq 6715s serisi notebook war pcmi televizyona bağlamak istiyorum ama nasıl yapabilirim yada yapabilirmiyim bunun için ne gerekli bilmiyorum bana bi yardımcı olabilirmisiniz ?

bu arada bilgisayarımad yalnızca böyle bi çıkış war ve bunla bağlanabilirmiyim yardımcı olabilirseniz sewinirim ;

sana bundan lazım

Kablo Vga to SVideo - 1RCA Kablo |*BARAN BİLGİSAYAR*|

freeman1209 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-03-08, 18:43   #186 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

@freeman"in gösterdigi kabloyla cözüme ulasabilirsiniz ,egerki yeni nesil vga cikisi olan bir tv"ye sahipseniz vga to vga seklinde de baglantiyi kurabilirsiniz,ama sanirim o takdirde ses icin extra kabloya ihtiyaciniz olur
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-03-08, 19:48   #187 (permalink)
Jackal_Head_Anubis
Power Member

Jackal_Head_Anubis Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: Mythological Egypt

Selamlar...tv'ye görüntü aktarmam gerekti...her zamanki gibi hardwaremania imdadıma yetişti...bu güzel anlatım için saol @ANJIN...yalnız takıldığım bir durum oluştu...kablosuz bir aletle görüntüyü aktarıyorum...görüntü güzel ve renktede bir problem yok...yalnız ben monitörü ve tv yi bil. ekranında aşşağıdaki gibi 2 ye ayrılmış olarak görmüyorum...

dual view ayarı tamam...ancak monitörde görüntü sadece bilgisayar...tv ekranı gözükmüyor ancak bilgisayar ekranından fareyle sağ tarafa bişey çektiğimde tv ekranında görebiliyorum...sanki sağda ekran var ama monitörde gözükmüyor...biraz karmaşık oldu...umarım anlatabilmişimdir...yardımınız için teşekkürler...
Eski 19-03-08, 13:35   #188 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Jackal_Head_Anubis tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar...tv'ye görüntü aktarmam gerekti...her zamanki gibi hardwaremania imdadıma yetişti...bu güzel anlatım için saol @ANJIN...yalnız takıldığım bir durum oluştu...kablosuz bir aletle görüntüyü aktarıyorum...görüntü güzel ve renktede bir problem yok...yalnız ben monitörü ve tv yi bil. ekranında aşşağıdaki gibi 2 ye ayrılmış olarak görmüyorum...

dual view ayarı tamam...ancak monitörde görüntü sadece bilgisayar...tv ekranı gözükmüyor ancak bilgisayar ekranından fareyle sağ tarafa bişey çektiğimde tv ekranında görebiliyorum...sanki sağda ekran var ama monitörde gözükmüyor...biraz karmaşık oldu...umarım anlatabilmişimdir...yardımınız için teşekkürler...
Rica ederim Öncelikle o görüntünün baglanti konumundayken aldigim ss"den ibaret oldugunu belirtmek isterim,yani bilgisayar ve tv bagli iken ss aldiginizda resim o sekilde cikiyor,fakat siz bilgisayar ekraninda sadece (yukaridaki resimin sol kismini) desktopunuzun görüntüsünü görebiliyorsunuz..Yani bahsettiginiz sekilde monitörde o görüntüye ulasmak mümkün degil.
Isterseniz saga(veya solda birakarak) bir film resim vs oynatip baglanti halindeyken ss alip kendiniz deneyebilirsiniz.
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-03-08, 15:48   #189 (permalink)
Jackal_Head_Anubis
Power Member

Jackal_Head_Anubis Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: Mythological Egypt

hımm...ok saolasın...bende monitörde 2 görüntüyü birden görebildiğimizi sanmıştım ...aslında öyle bir seçenek yapsalar fenada olmaz...çünkü tv ekranında neler yapabildiğimizi göremiyoruz (tv görüş alanımızda değilse)...
Jackal_Head_Anubis çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati