+ Cevap Yaz
Sayfa 9, toplam 18
İlkİlk ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... SonSon
Results 121 to 135 of 270

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor; CeM tarafından iletildi. Tabiki burada bahsedilen 2 ayrı tv söz konusu ise bu geçerli tek pc den, özel bir dağıtıcı ...

hWM Haber Editörü KroninuQus Avatar
    Katılım tarihi
    13.09.2006
    Nereden
    hARDWAREMANIA/Ankara

Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı CeM tarafından iletildi. Mesajı göster
    Tabiki burada bahsedilen 2 ayrı tv söz konusu ise bu geçerli tek pc den, özel bir dağıtıcı kullanmadan nasıl 4 tv ye ayrı görüntü alınır bilmiyorum..
    4 dvi çıkışlı ekran kartları var

Misal çift gpu'lu Sapphire radeon 2600xt...Henüz çıkmadı ama yakında çıkar
    Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...

New Member
    Katılım tarihi
    10.06.2007
    Nereden
    BURSA

selam arkadaslar

laptoptan tv de goruntu alamiyorum,ara kablo aldım taktım ama bilgisayarda hangi ayarları nasıl yapacagımı bilmiyorum,adım adım anlatabilir msiniz? mouse klik yaptım ayarlar sonra gorunum sonra? ne gibi bir ayar yapılması gerekiyor?

ara kabloyu laptobun video cıkısına bir ucunu diger ucunu da vestel tv nin sizin resimde gosterdiginiz gibi olan cikisina taktım

lutfen bana yazın: oayavuz@yahoo.com

New Member
    Katılım tarihi
    10.06.2007
    Nereden
    BURSA

Alıntı ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
    "Bilgisayardaki görüntüyü pc ye aktarma" nasil gerceklestirilir,kisa ve basit bir dille anlatmaya calisacagim..Öncelikle Sahip oldugunuz ekran kartinin Tv out cikisi(S-Video) olmali,bu yolla görüntüyü tv ye veya baska bir cihaza aktarmak mümkün..

Ikinci olarak Televizyonunuzda s-video girisi (s-video,video in veya EXT1-2, Composite video girisi veya baska ifadelerle belirtilmisdir) ya da en kötü ihtimalle bir scart girisine sahip olmaniz yeterlidir..
    Hem ekran kartimin tv out (video)cikisi hemde uygun bir televizyona sahibim diyorsaniz yolun yarisini geride biraktik demektir..Simdi ihtiyacimiz olan sey video ve audio bilgilerini televizyona aktarabilecegimiz bir kablo..Kendi kullandigim kablo 10 metrelik ve hicbir sinyal kaybi olmadan max düzeyde görüntü aliyorum..Simdi kablonun bilgisayara baglanan(bilgisayar tarafinda 2 uc-video-audio) uclari; sagdakini ekran kartimizin tv out cikisina yerlestiriyoruz(pinli girise-yukaridaki resimde gösterilen yere),digeri ise resimde görüldügü gibi audio baglantisi,onuda bilgisayarimizda uygun yere bagliyoruz..

Diger ucu ise Televizyonumuzun scart girisine bagliyoruz..Piyasada bulunan kablolarin cesitliligine(ekran kartinizin composite cikisindan görüntü almak isterseniz yine farkli bir kablo) göre ya scart cikisli yada ikinci resimde görüldügü gibi kirmizi beyaz sari cikisli oldugu takdirde ilgili bölmelere,egerki onlar yoksa resimde görüldügü gibi bir ön parca alarak scart girisimize baglayabiliriz..(Böyle bir parcaya ihtiyac duyarsaniz pratiklik acisindan in out anahtari olan bir parca almanizi öneririm,yada cesitli kombinasyonlara sahip parcalar da var ve bu sekilde görüntü 2inci bir televizyona da aktarabilmeniz mümkün(maksat fantezi olsun )

Bilgisayar ile Televizyonumuzu birbirine bagladik,simdi bilgisayarimizda ilgili son ayarlari yapacagiz..Bunun icin Desktopumuzda(Bendekiler farkli) bos bir alana sag tiklayip Özellikler/Ayarlar/Gelismis i seciyoruz..

Resimlerde görüldügü gibi(tam emin degilim ama ekran kartiniza göre sanirim 2.secenek icin farkli bir ikon olabiliyor) 1 ve 2 Monitör seceneklerimiz mevcut,burda 2 secenegi sectikten sonra asagidaki isaretsiz kutucugu isaretliyoruz(son resimde okla gösterilen) yere tikliyoruz(Türkce olarak ne yazdigindan emin degilim,ama suna benzer bir secenek olmali; "Windows Desktopu bu monitöre aktar" ya da arkadaslar düzeltirse daha da iyi olur) ve son olarak Ok ledikten sonra olayi bitiriyoruz..(daha bitmedi )
    Bu islemler icin cesitli programlar var,hepimizin sikca duydugu isim ise Tv tool,illaki programla denemek istiyorum derseniz indirmek icin (ben programsiz devam ediyorum )h.o.t - home of tvtool
    Programi indirirken hangi kartlari destekledigine dair bilgilerde var(maalesef her karti desteklemiyor)
    Simdi Tv de uygun ayarlari yapmak icin kumandamizin AV tusuna basiyoruz..

Görüldügü gibi AV-1 de birsey yok AV tusuna basiyoruz bir kez daha,AV-2 de görüntü siyah-beyaz,bir kez daha AV tusuna bastigimizda ise AV-2 S de bilgisayarimizdaki görüntüyü net ve renkli olarak televizyonumuzda görüyoruz..
    Görüntüyü aktardik simdi filmlerimizi tv de nasil izleyecegimizi ögrenecegiz(yada bundan sonra Televizyonuzun ekranini nasil kullanacaginiz size kalmis,isterseniz büyük ekranda oyun oynamaya baslayabilirsiniz)..Bsplayer ile herhangi bir filmimizi acalim..Simdi ben desktopumun görüntüsünü sizlerle sunacagim

Görüldügü gibi gayet ilginc,sanki televizyonda monitörün yanindaymis gibi..devam ediyoruz..

Bsplayerla actigimiz film ekranini mause ile tutup sag tarafa cekip birakiyoruz(daha iyi irdelenmesi acisindan ben ekrani ortada biraktim)

simdi ise film ekranini komple sag tarafa cekip birakiyoruz(yani bilgisayar ekraninda bsplyr film ekrani kaybolmus durumda olacak ve siz bunun paralel olarak tv ye kaydigini gözlemleyebilirsiniz),ve film ekranini büyütmek icin üzerinde herhangi bir yere mause sol 2 kere tikliyoruz,su an filmimiz tam ekran Televizyonumuzda..

Ve son olarak zzzzzz sesinden kurtulmak icin anten fisini televizyondan cekiyoruz..
    Nette okudugum bilgiler cercevesinde ;"ekran kartinizin tv out cikisi olmadan da cesitli araclar geregiyle görüntüyü tv ye aktarabilmeniz mümkün.."
    Su an vaktim cok dar oldugu icin yaziyi kisaca bitirmeye calisacagim..Bir zamanlar bende acaba nasil yapiliyor diye ugrasip duruyordum,hala ayni düsüncede olan arkadaslar icin umarim yararli olur..Farkli yöntemleri veya eksiklikleri eminimki arkadaslar ekleyeceklerdir,ben de vakit buldugum takdirde devam etmeye calisacagim..Saygilar
    Merhaba

Teknolojiks ten bir tane ara kablo aldım S VIDEO CABLE.Laptopun tv cikisina bir ucunu ve diger ucunu vestel marka tv'ye takvim, iki ucuda uydu fakat goruntu aktarmam için bilgisararimda hangi ayarlari yapmam gerektigini bilmiyorum.

Mouse 'i sag tıklayıp ayarlardan gireceksin dediler ama olmadi.Tv'de yapmam gereken bir ayar var mi? AV'yi açtim tv'de yine goruntu yok.

Lütfen yardımcı olursaniz cok tesekkür ederim

emailim: oayavuz@yahoo.com

cevabınızı bu forrumdan da yazabilirmisiniz

tesekkürler

New Member BrARES Avatar
    Katılım tarihi
    07.06.2007
    Nereden
    izmir

ne tür bi arakablo kullancaz bı tarafı scart yada 3lale gırıslı ama ekran kartına ne tur bı giriş lazım

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    germany ama akli izmirde..
    Blog Mesajları
    34

Ynt: Re: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Burada veya özel mesajla yardim isteyen arkadaslara henüz yazma firsati buluyorum(uzun bir süre tatil modundaydim).

Alıntı BrARES tarafından iletildi. Mesajı göster
    ne tür bi arakablo kullancaz bı tarafı scart yada 3lale gırıslı ama ekran kartına ne tur bı giriş lazım
    Ekran kartina gelen kisimda 2 ayri kablo bulunmakta,biri görüntü icin 4pinli olani ve digeri ise ses icin ..

Alıntı oayavuz tarafından iletildi. Mesajı göster

Mouse 'i sag tıklayıp ayarlardan gireceksin dediler ama olmadi.Tv'de yapmam gereken bir ayar var mi? AV'yi açtim tv'de yine goruntu yok
    Ayarlara girip denemissiniz sanirim,olmadi dan kastiniz nedir eger biraz daha acabilirseniz.. Sanirim Pc deki ayarlari tam olarak yapamadiniz,ki bu yüzden av da bir sonuca ulasamadiniz..
    Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit

Rookie Member menaf_erdem Avatar
    Katılım tarihi
    10.06.2005
    Nereden
    Yalan Dünya

Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Arkadaşlar bende nvidia geforce4 mx 440 ekran kartı var.S-video çıkışı ekran kartında ve tv de var.Tv arçelik tv-6472 av silver son çıkanlardan.Ben her ayarı yaptım bilgisayar tv yi gördü ancak tv den bir türlü görüntü alamadım av kanallarının hiçbirinde göstermiyor.Eksik nerede bana yardımcı olabilir misiniz?
    Biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar

New Member
    Katılım tarihi
    28.07.2007
    Nereden
    almanya

hocam bende soylenilen hersey var yani gerekli video cikisi kablo ama bir sorun var ozellikleri actigim da bende o 2 monitor secenegi cikmio sanirim son surm bir driver lazim yada guncel driver ama yapamadim nvidiadan indiremedim bana yardimci olurmusunuz(geforce 6200 LE bendeki kart)

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

@menaf_erdem,normal dvd veya vcd izlediginiz kanallarda pcden aktaracaginiz görüntüyü almaniz gerekiyor,Baska bir tv de deneme sansinizi varsayabiliriz fakat tv"nizin yeni oldugunu belirtmissiniz.. Islemlemleri tekrar tekrar gözden gecirip bir hata yapip yapmadiginizi kontrol edin,maalesef baska mantikli bir sebep kalmiyor geriye ..

@alwin , Sahip oldugunuz problem hakkinda üzgünüm ki hic kimsenin bir bilgisi yok.. http://www.hardwaremania.com/forum/670731-post93.html Yeni driverin nasil bir etkisi olur bilemiyorum,ForceWare Release 162 denedim 6. serie sectigin takdirde driveri(ForceWare Release 162) indirelebiliniyor..( Belki I have read and agree to the terms and conditions of the NVIDIA Software License download tusuna basmadan önce kutuyu isaretlememis olabilirsin-indiremedim dedigin icin aciklama geregi duydum-Bu arada orda Tv Tuner Drivers gözatabilirsin)

New Member
    Katılım tarihi
    17.12.2005
    Nereden
    izmir-turkey

benim öğrenmek istediğim şu:kablosuz görüntü transferi yapan aletle bilgisayar ve lcd tv arasında aktarma oluyor mu?bunun için kablosuz görüntü cihazını pc ye ve lcd tv ye nasıl bağlıyoruz.
    pcde altyazılı bir divx film izlerken bu filmi tvde de aynı netlikle izleyebiliyormuyuz bu kablosuz aktarma cihazıyla.
    forumda bu cihazla aktarım yapan arkadaştan ayrıntılı açıklama rica ediyorum. veya bu cihazı kullananlardan.

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Cevap: Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Alıntı arda87 tarafından iletildi. Mesajı göster
    benim öğrenmek istediğim şu:kablosuz görüntü transferi yapan aletle bilgisayar ve lcd tv arasında aktarma oluyor mu?bunun için kablosuz görüntü cihazını pc ye ve lcd tv ye nasıl bağlıyoruz.
    pcde altyazılı bir divx film izlerken bu filmi tvde de aynı netlikle izleyebiliyormuyuz bu kablosuz aktarma cihazıyla.
    forumda bu cihazla aktarım yapan arkadaştan ayrıntılı açıklama rica ediyorum. veya bu cihazı kullananlardan.
    Merhaba, bahsettigim kablosuz transfer yapan aletin verici kismini Pc ye ,alici kismini ise Tv ye bagliyoruz..

Bu arada ; Bu alete baglanabilecek kablolar degiskenlik gösterebilir ,yani belki scart girisi veya cikisi ayni sekilde komponent rgb vs cikislar olabilir..Önemli olan alicidan ekran kartinin video-out cikisina baglanacak kismin uyumlu olmasi,eminim bu sekilde kablolarda vardir,(sonucta kablolari istenen forma sokmak birazda sizin yaraticiliginiza bagli)..Ben o sekilde bir kabloya sahip olmadigim icin,yapmis oldugumu göstereyim ;

Egerki diger topicleri okuduysaniz bu asamada bende bir renk sorunu(siyah-beyaz) oldugunu ve bu yüzden kabloda ilgili islemleri yaptigimi görebilirsiniz.Yani ; egerki normal kabloyla pc-tv baglantisini gerceklestiriyor ve bir renk sorunu yasamiyorsaniz,bu kablosuz veri transferi aletiylede ilgili kablolari ilgili makinalara(pc ve tv) baglamak disinda hicbir kablo modifikasyon olayina girmenize gerek yok..

Film izleme olayina gelince ; Pc de izlediginiz altyazili divx filmi kablolu sekilde veya kablosuz veri transferi yapan aletle(bunun güsel bir adi yokmu ya ) izleyebilmeniz mümkün..Fakat cözünürlük netlik adina bilgisayarinizin monitörünün 17 ,19 inc büyüklügünde oldugunu düsünürsek Orta boy bir tv veya plasma lcd de ayni görüntüyü beklemek biraz fantezi olur..Fakat saglam bir divx filmi sizin farkini (pc"den)anlayamiyacaginiz güzel bir kalitede izleyebileceginizi garanti edebilirim

Bu arada yakinda bir notebook sahibi oluyorum (bir terslik olmazsa ), bu sekilde notebook-tv baglantisini ve yeni nesil her tür fantezi baglantiyi aktarabilme sansimda olacak Ayni sekilde bu baglantiya paralel olarak home system üzerinden neler yapilabilecegini veya yapilamayacagini gözlemleme sansimda olacak
    En son ANJIN tarafından düzenlendi: 09-25-2007 saat 14:21

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

Cevap: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Ayrieten ; @arda87 sanirim bu tip bir(wireless video audio sender) alet satin almayi düsünüyorsunuz,belirtmek istedigim http://www.hardwaremania.com/forum/h...tml#post641977 ilgili linkde de benzer aletlere ait resimlere yer vermistim,egerki almayi düsünürseniz bilgi icin su linke Kablosuz ses ve görüntü alıcı vericiler ? [Arşiv] - TurkeyForum Community gözatabilirsiniz..Bunun haricinde kurulum asamasinda egerki bir problem yasarsaniz elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz

New Member
    Katılım tarihi
    17.12.2005
    Nereden
    izmir-turkey

bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler.ben bir kabloyu sormak istiyorum
    benim ekran kartım leadtek 256 nb ddram geforce 6600(128bit)bu kartın s video çıkışı 9 pinli olduğu için ancak piyasada satılan nvidıa svideo adaptörleri 50 ytl. bu nedenle kartımın DVI çıkşına vga çevirici taktım.piyasada bir ucu erkek vga soketli bir ucuda 4 pinli svideo çıkışlı veya 3tane tos çıkışlı/sarı beyaz kırmızı)veya scart çıkışlı bir bağlantı kablosu var mı? bu arada anjın arkadaşımızdan ricam:böyle bir kabloyu evde yapabilirmiyiz.eğer oluyorsa örneğin vga erkek soketin kablolarını açıp (16 kabloymuş sanırım)svideo 4 pinli jaka veya 3 tane tos jaka(sarı beyaz kırmızı fişler)veya scartsokete nasıl bağlantı yapsak(lehimle) başarılı olur.

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

piyasada bir ucu erkek vga soketli bir ucuda 4 pinli svideo çıkışlı veya 3tane tos çıkışlı/sarı beyaz kırmızı)veya scart çıkışlı bir bağlantı kablosu var mı? .
    Piyasada cok fazla kombinasyonun sunuldugu kablo var (http://www.hardwaremania.com/forum/641993-post50.html belirtmistim) fakat istediginiz kabloyu bulup bulamayacaginiz hakkinda bir fikrim yok..

böyle bir kabloyu evde yapabilirmiyiz.eğer oluyorsa örneğin vga erkek soketin kablolarını açıp (16 kabloymuş sanırım)svideo 4 pinli jaka veya 3 tane tos jaka(sarı beyaz kırmızı fişler)veya scartsokete nasıl bağlantı yapsak(lehimle) başarılı olur.
    Ben denemistim ayni olayi,ama basaramamistim sonra bir yerden tablo bulmustum felan..Su an icin maalesef deneme sansim yok ,ama vakit ayrildigi takdirde yapilabilecegini zannediyorum

New Member
    Katılım tarihi
    17.12.2005
    Nereden
    izmir-turkey

yeni nesil ekran kartlarının arkasında bir ucu svideo çıkış(karta takılıyor-7pin)bir ucuda 3 fiş(mavi yeşil.sarı)var. bu 3 renkli çıkışı lcd tvdeki av girişi olan (sarı,kırmızı,beyaz renkli)girişe takabiliyormuyuz yoksa bu renklerin farklı olması nedeniyle bu bağlantı olamaz mı? bu arada vga to scart kablo satan bir yer buldum linkini veriyorum:
    Eksen Bilgisayar Sistemleri - TV Out Adaptör - Vga to Scart, S-Video out
    birde şu şemayı buldum,vga soketini scarta bağlama şeması(bir almanın şemasıymış)ne derece başarılıdır bilmiyorum deneyenler yazabilir.şemanın linki:
    ImageShack - Hosting :: screenhunter1nk5.jpg

V.I.Member ANJIN Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    Blog Mesajları
    34

bu 3 renkli çıkışı lcd tvdeki av girişi olan (sarı,kırmızı,beyaz renkli)girişe takabiliyormuyuz yoksa bu renklerin farklı olması nedeniyle bu bağlantı olamaz mı?
    Lcd ve yeni nesil televizyonlarda zaten bahsettigin cikis rgb(kirmizi yesil mavi-red green blue) genelde mevcut..Rgb ile 3 ayri renk farkli kanallarla tasiniyor diger üclü yani compositede ise sariyla renk digerleriyle ses sag sol tasiniyor,yani sanmiyorum ki olsun..Bu arada sema icin tesekkürler,eminim birilerinin isine yarayacaktir..

+ Cevap Yaz
Sayfa 9, toplam 18
İlkİlk ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... SonSon