Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "selamlar. bende acer 5920g laptop war. 8600gs ekran kartlı. s-video çıkışı mewcut... sapphire x1650 kutusundan çıkan bir ucu 7 diş ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (3) Konu araçları |  
Eski 16-06-08, 19:44   #201 (permalink)
trkkrsy
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.11.04
Ynt: Bilgisayardan Televizyona Görüntü ve Ses Aktarmak..

selamlar.

bende acer 5920g laptop war. 8600gs ekran kartlı. s-video çıkışı mewcut...

sapphire x1650 kutusundan çıkan bir ucu 7 diş erkek s-video girişi, diğer ucu

kırmızı, mavi, yeşil renkli 3 uçlu dişi... (şu sarı, kırmızı we beyazın karşılığı)

bi ucu scart diğer ucu sarı, kırmızı, beyaz olan kablo aldım. tw 73 ekran crt...

nvidia desktop ayarlarından monitör+tw yapıyorum ama görüntü alamıyorum.

önceki masa üstümde 5200 nvidia wardı aynı tvye görüntüyü sorunsuz

alabiliyordum... bunda yapamadım bi türlü... twtoolda fayda etmedi...

nasıl yapabilirim_?

sadece nvidia we twtool mu_? başka prog yokmu_?

not: saatin yanındaki nvidia simgesine sağ tıkladığımda tw de masa üstü

görüntüsü saniyelik gelip gidiyor... anlık yani. ama net renkli canlı

uğraşmama sebep yani.

şimdi ayrıntılı resimli detaylı yardımlarınızı bekliyorum...

saygılar.
trkkrsy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 12:48   #202 (permalink)
bsod1
Member

bsod1 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.06.08
Nereden: Sakarya

aklıma 3dfx ler geldi, ne günlerdi bea
bsod1 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 19:19   #203 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

Alıntı:
trkkrsy tarafından iletildi. Mesajı göster

sadece nvidia we twtool mu_? başka prog yokmu_?

Öncelikle ;sonucda programlar(birkac extra disinda) manuel yaptigimiz islemlerden farkli birsey yapmiyor,programlarin sorunlariniza cözüm olacagini düsündügünüz icin öncelikle buna deginmek istedim..

Bahsettiginiz (not: saatin yanındaki nvidia simgesine sağ tıkladığımda tw de masa üstü görüntüsü saniyelik gelip gidiyor... anlık yani. ama net renkli canlı ) sekilde saniyelik de olsa görüntü alabildiginize göre baglanti da sorun olmadigini düsünüyorum Yaptiginiz bütün adimlari tek tek kontrol ederek hatayi kendi kendinize bulmaniz gerekiyor,belki nvidia üzerinden ayarlarda yaptiginiz ufak bir degisiklik vs vs bircok olasilik mümkün..Bu arada resimlerle detayli olarak
bir yardim sunabilmem (vakit problemi nedeniyle) su an icin maalesef mümkün degil , ayrieten önceki sayfalara da gözatarak mevcut sorunlar olasiliklar hakkinda da fikir sahibi olabilirsiniz..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 21:08   #204 (permalink)
trkkrsy
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.11.04

Alıntı:
ANJIN tarafından iletildi. Mesajı göster
Öncelikle ;sonucda programlar(birkac extra disinda) manuel yaptigimiz islemlerden farkli birsey yapmiyor,programlarin sorunlariniza cözüm olacagini düsündügünüz icin öncelikle buna deginmek istedim..

Bahsettiginiz (not: saatin yanındaki nvidia simgesine sağ tıkladığımda tw de masa üstü görüntüsü saniyelik gelip gidiyor... anlık yani. ama net renkli canlı ) sekilde saniyelik de olsa görüntü alabildiginize göre baglanti da sorun olmadigini düsünüyorum Yaptiginiz bütün adimlari tek tek kontrol ederek hatayi kendi kendinize bulmaniz gerekiyor,belki nvidia üzerinden ayarlarda yaptiginiz ufak bir degisiklik vs vs bircok olasilik mümkün..Bu arada resimlerle detayli olarak
bir yardim sunabilmem (vakit problemi nedeniyle) su an icin maalesef mümkün degil , ayrieten önceki sayfalara da gözatarak mevcut sorunlar olasiliklar hakkinda da fikir sahibi olabilirsiniz..
eywallahda bulamadım bişii... dediğiniz gibi görüntü anlıkta olsa geliyo ama başka bişii yok... tüm ayarları yeniden denedim... eski driwer yeni driwer...

maalesef. acaba laptopun s-wideo çıkışımı bozuk_? kablo desek denedim receiwerde görüntü alıyo...
trkkrsy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-08, 20:45   #205 (permalink)
gazolay
New Member

Katılım tarihi: 19.11.05
Nereden: trabzon

okudum okudum bildiğimi de unuttum bende beko marka tv var.modeli.f 472 sxs tv....s-vhs girişi var..fx 5200 nvıdıa e. kartım var bundada s-vhs var..yapmam gereken bu ikii arasındaki kaployumu almam...hepsi bumu
gazolay çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 02:11   #206 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

Aynen ,ilgili kabloyu aldiktan sonra baglanti islemini rahatlikla gerceklestirebilirsiniz..
ANJIN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-08, 14:33   #207 (permalink)
Denizlili
New Member

Katılım tarihi: 25.06.08
Nereden: denizli

bnm solediğiniz gibi s video kablosunu aldım tv de gayet normal kablo girişlerimdede bi sorun yok ama.sorun pc de sağ tıklayıp özellekler vs vs diorum 2 ekranı seçip o kutucuğu işaretliyorum sonra tamam butonuna basıyorum ama olmuoyor tekrar sağ tıklayıp vs vs yapınca o kutucuğun içi boş oluyor yani ne kadar o kutucuğu işaretleyip tamam desemde yeniden eski haline geliyor... görüntüyü tv ye aktarmak istememin sebeb leptoumun ekranının ışığının yanmaması şu anda karanlık bir ekrandan size yazmaya çalışıyorum...şimdiden teşekkürler.yardımcı olursanız çok sevinirimm...
Denizlili çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-08, 18:24   #208 (permalink)
Denizlili
New Member

Katılım tarihi: 25.06.08
Nereden: denizli

az once arkadaşın leptopla denedik siyah beyaz görüntü aldık ama bnm pc de özellikler kısmında sorun olduğu için görüntü alamıyoruz... yardım edin lütfen.pc dende fazla anlayan insanlar deiliz.saygılar
Denizlili çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 08:24   #209 (permalink)
fifacılar
New Member

Katılım tarihi: 27.06.08
Nereden: İSTANBUL

MERHAB KARDEŞ BENİM EKRAN KARTIMDADA S-VİDEO GİRİŞİ VAR TV DEDE KARDEŞ ŞİMDİ BEN İKİ TARAFI S-VİDEO GİBİ OLAN YANİ RESİMDEKİ SOL TARAFAKİ GİBİ BİR KABLIMU ALIYIM
SOL TARAFTAKİ GİBİ BİR KABLOMU ALIYIM YOKSA BU KABLOLAR BÖYLEMİ BÖYLEMİ DERKEN YANİ BİRİ BİR UCU DİYERİ BİR UCUMU
fifacılar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 08:46   #210 (permalink)
fifacılar
New Member

KARDEŞ YOKSA BÖYLE BİR ŞEY YETERLİMİ TEK ANLAMADIĞIM ŞEY ŞU KÜÇÜK GİRİŞ SANIRIM SES GİRİŞİ ONU NEREYE TAKICAZ :/ ONU ÖĞRENEBİLİRMİYİM EN KÜÇÜK OLAN KARTIN ÜSTÜNDE ÖYLE BİR GİRİŞ YOK
fifacılar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 08:48   #211 (permalink)
fifacılar
New Member

DAHA BİR ÇOK SEÇENEK VAR BÖYLE

AMA BUNDADA O SES ŞEYİ YOK ONU BİR SÖYLEBİLRİMSİNİZ
fifacılar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 11:16   #212 (permalink)
fifacılar
New Member

Evet Pc nizi Tv'ye baglamak istiyorsanız yapmanız gereken sadece tv out lı bir ekran kartı almak.Eger zaten ekran kartınızda tv-otu var ise sadece bir kabloyla goruntuyu tv nize aktarabilirsiniz.Oncelikle ekran kartının s-video cıkısına gerekli kabloyu takın ve diger ucunuda tv nize takın ve AV kanalını acın.Pc nizde ekran kartı ayarlarından gelismis (advenced) sekmesine gelin ondan sora display (goruntu) sekmesine gelin ve tv out cıkısını etkinlestirin ve bitti artık goruntu tv nizde hepinize kolay gelsin.

PEKİ BU DOĞRUMU ???
fifacılar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 17:11   #213 (permalink)
fifacılar
New Member

BİR CEVAP YAZACAK YOKMU YHAW :s
fifacılar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-08, 20:46   #214 (permalink)
JaCKiE_BrOwN
Member

JaCKiE_BrOwN Avatar

Katılım tarihi: 29.03.05
Nereden: Teşvikiye
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1

Ati ekran kartı olan arkadaşlar hiçbir extra yazlım gerektirmeden ekran özelliklerinden aşağıda gönderdiğim menüye ulaşıp rahatlıkla tv'ye görüntü aktarabilirler

JaCKiE_BrOwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 12:16   #215 (permalink)
naynuri
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.07.08
Nereden: Isparta
crying Kafayı yiyecem lütfen yardım pls

Arkadaşlar benim NVIDIA GeForce 4 MX 4000 ekran kartımda s/video ve monitör portu var televizyonumda tek rf portu var yani taş devrenden kalma böyle bir televizyona nasıl s/video bağlıya bilirim ve ekran kartıma hangi ayarları yapmam gerek beni bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz?
Şimdiden Teşekkürler
naynuri çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 14:16   #216 (permalink)
isakson
New Member

Katılım tarihi: 15.10.06

arkadaşlar bnm tv de scart girişi var onun dışında başka bir giriş yok hangi kabloyu kullanmam gerekiyor acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
isakson çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-07-08, 20:17   #217 (