Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

e-Mule, Overnet ve Port Forwarding Hakkında Herşey..

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında e-Mule, Overnet ve Port Forwarding Hakkında Herşey.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "PORT FORWARDING NEDİR? Son günlerde ADSL'e geçen arkadaşların yaşadığı en büyük problem p2p programlarından çok düşük hızlarda dosya indirmek. Örneğin; ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-10-04, 01:55   #1 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.01.04
Nereden: Ankara - İstanbul
e-Mule, Overnet ve Port Forwarding Hakkında Herşey..

PORT FORWARDING NEDİR?

Son günlerde ADSL'e geçen arkadaşların yaşadığı en büyük problem p2p programlarından çok düşük hızlarda dosya indirmek. Örneğin; E-Mule da sürekli lowid almak, download hızı açısından pekte iyi birşey değil Aynı şey overnet te de geçerli. Eğer başlangıçta "Firewall a takıldım imdaaaat" gibi bir ibare görürseniz, modeminizin firewall u aktif veya sisteminizdeki firewall portları tutuyor demektir.

Böyle olunca haliyle download hızımız düşüyor. Bütün bunlardan kurtulmamız için iki yolumuz var. Birincisi modemin firewallunu tamamen kapatmak ki bu pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Çünkü modemin firewallunu tamamen kapatırsak ve sistemde herhangi bir firewall kurulu değilse, 12 den vurulmayı bekleyen bir hedef tahtası durumuna düşeriz

Download hızımızı artırmak için kullanacağımız ikinci yöntem ise port yönlendirmek. Böylelikle sadece bizim ihtiyacımız olan portları açacağız ve modemimizin firewallu geri kalan portların güvenliğinden sorumlu olmaya devam edecek.

1- PORT YÖNLENDİRME

Şimdi, port yönlendirme işlemini adım adım uygulayalım. Uygulama için USR 9105 ADSL modem kullandım ancak bütün modemlerde mantık değişmeyeceği için uygulamamız gereken adımlar aynı olacak. Öncelikle tarayıcımıza modemimizin ip sini girerek yönetim konsoruluna ulaşıyoruz. (Bu ip
genelde 192.168.1.1, 10.0.0.1 gibi adreslerdir. Modeme göre değişiklik gösterebilir.)

Karşımıza gelen şifre penceresine modemimizin user ve password ünü giriyoruz (Bu da genellikle default olarak; User:admin, pasw:admin şeklindedir.
Daha sonra yönetim konsoluna ulaşıyoruz. Sol taraftan, Security/Virtual Servers yolunu izleyerek, ulaşmak istediğimiz son soktaya geliyoruz.
Burada yapmamız gereken p2p yazılımının kullandığı port ları kendi lan ip mize yönlendirmek.Resimde; Overnet'in kullandığı TCP:4662 ve UDP: 4725(Bu portlar her sisteme göre değişiklik gösterebilir. p2p nin network ayarlarından bu portları görebiliriz) numaralı portları kendi ipmize yönlendiriyoruz. Bütün yapmamız gereken bu. Modemimizi restart ettikten sonra overnette hız sınırlarını zorlamaya hazırız demektir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-04, 01:58   #2 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
2- FIREWALL'U KAPATMAK

Pek tavsiye edilen bir yöntem olmamasada, şimdi de adım adım modemimizin firewall unu kapatalım.

Sol taraftan DMZ Host'a giriyoruz. Burada DMZ Host IP adrese, kendi lan ip mizi girersek, gelen paketler firewalla takılmadan direkt bilgisayarımıza ulaşmış olacak. Böylelikle firewall dan kurtulmuş oluyoruz. Ancak mecbur kalmadıkça modemin firewallunu kapatmamanızı öneririm.

Evet, bütün hazılıklar tamamsa şimdi overneti açalım, bakalım neler oluyor

Bunların haricinde port açma işlemini, windows ağ ayarlarından da yapabiliriz. Burada da mantık değişmiyor.

Umarım bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için giriş niteliğinde yararlı bir kaynak olmuştur. Herkes bildiklerini bu topic altında yazarsa daha hızlı yardım etmiş oluruz arkadaşlar.

Hazırlayan&Kaynak: tHE_PaSSeNgEr

Saygılar
tHE_PaSSeNgEr çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-04, 12:09   #3 (permalink)
mkavgaoglu
Senior Member

mkavgaoglu Avatar

Katılım tarihi: 12.08.04
Nereden: Eskisehir
ellerine saglık dostum... cok iyi olmus...
mkavgaoglu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-04, 09:11   #4 (permalink)
HaLiM
Silver Member

HaLiM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.09.04
Nereden: Kadıköy
uğraşman bile yeter
HaLiM çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-04, 11:18   #5 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
rica ederim dostlar. bu konuda aklınıza gelen ufak ipuçları varsa bu topic altında toplayalım. yardıma ihtiyacı olanlara güzel bir kaynak olur.

saygılar
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-04, 12:41   #6 (permalink)
FC
V.I.Member

FC Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.08.04
Nereden: Maltepe
Ben de Emule ve zoom için yaptım birazdan yayınlayacam bakalım olmuş mu
Eski 06-10-04, 15:56   #7 (permalink)
FC
V.I.Member

FC Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.08.04
Nereden: Maltepe
Alıntı:
JAck Sparrow tarafından iletildi.
Ben de Emule ve zoom için yaptım birazdan yayınlayacam bakalım olmuş mu
Hatta yayınladım bile umarım birilerinin işine yarar
FC çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-04, 21:58   #8 (permalink)
mkavgaoglu
Senior Member

mkavgaoglu Avatar

low id den kurtulamadım... pikatel kullanıyorum.. port acma islemini yapamadım.. sadece windowsdan actım sanırım yeterli olmuyor..
mkavgaoglu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-04, 00:47   #9 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
dmz yi kapatıp dene istersen dostum. eğer high id alabiliyorsan port yönelendirmesi yapmalısın modemden. genelde security veya virtual servers altında bulunur dmz ayarları
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-04, 01:22   #10 (permalink)
Wampir
Cool Member

Wampir Avatar

Katılım tarihi: 16.06.02
Nereden: Izmir
ARkadaslar ben edonkey kullanıyorum hızından pek memnun olmasada yeterli oluyor. sorun su edonkey dosyaları parcalayarak indiriyor mesele bir film indiriyorsunuz fakar film parcalı oldugu için herhangi bir programla indirilen kısmı izleyemiyorsunuz emule tek parca olarak indiriyordu ve onizleme yapılabiliyordu bunun bir ayarımı var yada baska bir yol bilen varmı?
Eski 09-10-04, 15:00   #11 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
avi preview kullan dostum. ben overnette kullanıyorum. zaten edonkeyde overnet varyantı. en az 3mb indirdikten sonra görebiliyorsun

kolay gelsin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-04, 15:59   #12 (permalink)
mkavgaoglu
Senior Member

mkavgaoglu Avatar

sonunda hallettim.. ne modemmis be pikatel..
mkavgaoglu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-04, 16:02   #13 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
preview için VLC player ı öneririm ...

diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-04, 03:01   #14 (permalink)
qxmgsi
Member

qxmgsi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.03.04
Nereden: istanbul
yazıyı okuduğumda çok mutlu oldum ama. ben iş yerinden download yapıyorum.
modem (ZOOM) ana Hub'a takılı olduğundan ana makineden bağımsız (yani internet her zaman var.)
overnet altındaki bir bölmede FIREWALLA TAKILDI ibaresi var her zaman.
bunu nasıl yok ederim. (yoksa yazıyı tam anlamamışmıyım)

Birde benim PC'de Norton Personel Firewall var ama onu Disable yapıyorum (zaten zamanı geçti) illa bunu kaldırmam mı gerekir.
yoksa modemin kendi firewalı mı yapıyo bunu.
Bir çözümü varmı bunun.

En son qxmgsi tarafından düzenlendi: 12-10-04 saat 03:06 Sebep: ekleme yapıldı
qxmgsi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-04, 12:38   #15 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
modemin kendi firewallu da olabilir, ağa kurulmuş bir firewall da olabilir dostum. overnetin kullandığı portları açmalısın
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-10-04, 15:05   #16 (permalink)
Komutan_M A
Silver Member

Komutan_M A Avatar

Katılım tarihi: 14.02.04
Nereden: Ankara'da ama aklı İstanbul'da..
Peki USB modemlerd