Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Folding At Home Projesine Destek

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Folding At Home Projesine Destek başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sevgili aradaslar konunun yeri burasi degildir biliyorum.T.T.K ya acilsa daha iyi olur diye dusuneceksiniz onu da tahmin ediyorum ama benim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-01-06, 21:39   #1 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Folding At Home Projesine Destek

Sevgili aradaslar konunun yeri burasi degildir biliyorum.T.T.K ya acilsa daha iyi olur diye dusuneceksiniz onu da tahmin ediyorum ama benim sorumlu oldugum alan burasi o yuzden buraya acmakta bir beis gormuyorum.

Bildiginiz veya bilmediginiz gibi disturbed computing diye bir olay var.cok yuksek islem gucu gerektiren bilimsel arastirmlari internet sayesinde dunya capinda atil duran bilgisayarlara yaptirma isidir disturbed computing.Yine bildiginiz veya bilmediginiz uzere bu tarz projeler duyulmustur.Seti@home world community grid bunlardan bir kaci.Bu da oyle bir proje.projenin amaci

proteinin molekuler seviyedeki olusumunu ve degisimini simule ediyor.faydasi kanser icin tedeavi gelistirmektir

http://folding.stanford.edu/download.html

Sevgili arkadaslarimin sitesi hardwarelife ta bu konu ile ilgili bir takim var.Ben olayi biraz gec farkettim ve hardwarelife teame uye oldum.simdi bazilariniz sorabilir biz niye hARDWAREMANIA olarak ayri bir team kurup 0 dan baslamiyoruz diye.Ben hazir baslanmis bir ise el vermeyi 0 dan baslamaya tercih ederim.Hardwarelife taki arkadaslarimiz bunu baslatmislar fakat gozlemledigim kadari ile aktif uye sorunlari oldugu icin ulasabilecekleri insan sayisi sinirli.Bu yuzden siz hardwaremania kullaniclarindan bu team e destek vermenizi istiyorum.programi kurdugunuz zaman size kullanici adi ve team soracak.kullanici adinizi nickiniz team numberi ise 46330.Bos duran cpu kapasitenizi kullanmak icin bir firsat hadi bakalim.

http://folding.stanford.edu/ adresinden

ceviri yapiyorum

Proteinler biyolojinin enbuyuk calisma alanlarindan biridir.Canlilarin nanomakineleridir proteinler.proteinler islevlerini yerlerine getirirken katlanirlar.Fakat proteinlerin katlanmasi biyoloji biliminin en buyuk gizlerinden birini teskil etmektedir.

Eger proteinler yanlis katlanirsa bunun cok ciddi sonuclari olmaktadir.sozgelimi alzheimer,deli dana,cjd(bilmiyorum),als,kanser,huntington sendromu ve parkinson hastaligi gibi hastaliklara sebep olmaktadir.Foldin@home katlanmalari simule ederek bu hastaliklara karsi tedavi gelistirlmesi icin gelistirlmis bi dagitik isleme projesidir.
system 3
msi s430x-025Tr notebook

En son orgasmico tarafından düzenlendi: 25-01-06 saat 16:22
orgasmico çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-01-06, 23:09   #2 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
ben indirdim ve şu anda kullanıyor herkes yapsın da bilime bir katkımız olsun ya
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-01-06, 23:58   #3 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
http://www.hardwarelife.com/forum/sh...7873#post47873
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 01:28   #4 (permalink)
semael
Member

semael Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.01.04
Nereden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
KURDUM VE MAKINAM SU ANDA KANSERE CARE BULMAYA KASTII İÇİN COK MUTLUYUM AMA CİDDEN GÜZEL Bİ OLAY FEKAT DEDİİN GİBİ 64 BİT DESTEĞİ OLSA DAHADA WERİMLİ OLUR
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 01:45   #5 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
arkadaslar.Daha fazla katilim lutfen baska arakadaslarinizi da davet edin.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 02:28   #6 (permalink)
npyx
Cool Member

npyx Avatar

Katılım tarihi: 20.07.05
Nereden: izmir
ben de programı indirdim. birgün ''yes, yes, we've found it! we did it!'' şeklinde bir mesaj görmeyi de çok isterdim. şaka bir yana, babam da kanserden muzdarip ve onun gibi o kadar çok insan var ki. umarım proje iyi bir sonuç verir...
npyx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 02:30   #7 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
sadece kanser degil alzheimer gibi bir cok hastalik.bu arada team numbera 46330 yazmayi unutmayin
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 08:27   #8 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
@ogasmico, kurdum birşeyler de yapıyor program ama team istatistiklerinde falan adım geçmiyor, belirli bir işlem yapması gerektiği için falan mı? yoksa birşeyi yanlışmı yaptım? team numarasını da dediğin gibi kaydettim
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 08:40   #9 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
proje bitirmen gerekiyor istatistik icin
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 10:03   #10 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
hmm tamam. bugün biter evde download a bırakmıştım makineyi programıda açtım.

Bu arada ufak bir not ekliyim, bu işlem bilgisayarınızı kasmıyorrrrrr. Öncelik sizin işlemlerinizde, ondan sonra bu program kullanıyor. yani sadece ve sadece sizin işlemlerinizden sonra boşta kalan işlemci gücünü kullanıyor, siz çalışırken arkada o da çalışabilir hissetmezsiniz bile
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 11:34   #11 (permalink)
Zygoma
V.I.Member

Zygoma Avatar

Katılım tarihi: 26.10.04
Nereden: İstanbul
hadi bakalım bi sağlıkçı olarak bizimde katkımız olsun.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 12:39   #12 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
katıldım .
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 14:04   #13 (permalink)
northwest
Member

northwest Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.12.05
Nereden: iSTaNBuL
bende katıldım northwest olarak ama işlemcim çok yüksek sıcaklıklara çıktı 62 dereceleri gördü kaldırmak zorunda kaldım.P4 2.8 pcme kurucam ama...
Anakart : ASUSTEK A8N-SLI Premium
İşlemci : AMD ATHLON 64 X2 3800+
RAM : TwinMOS 1 GB x 2 Dual 400
MONITOR : Philips 19" 190B LCD
HDD : Samsung 250 GB SATA2
VGA : ASUS 7800 GTX
PSU :600W Enermax
DVD :LG GSA-4163B DVD RW ;
USR SURE CONNECT ADSL MODEM[/FONT]
northwest çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 14:23   #14 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
işlemci hızını kısabilirsin programdan.
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 14:53   #15 (permalink)
fsa
Cool Member

fsa Avatar

Katılım tarihi: 20.02.04
Nereden: Agean
orgasmico standford linki çalışmıyor?

fsa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-01-06, 14:59   #16 (permalink)
fsa
Cool Member

fsa Avatar

Katılım tarihi: 20.02.04
Nereden: Agean
tamam şimdi biraz önce baya denedim bir türlü açmamıştı..