Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Folding@home projesi hARDWAREMANIA takımı

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Folding@home projesi hARDWAREMANIA takımı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "hardwarelife kapandiği ve folding@home takına katılım çok az oldugu icin yeni bir takım kuruyorum arkadaşlar.Takımızın numarası 82115 arkadaşlar.Takımın ismi hARDWAREMANIA ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-08-07, 12:55   #1 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Folding@home projesi hARDWAREMANIA takımı

hardwarelife kapandiği ve folding@home takına katılım çok az oldugu icin yeni bir takım kuruyorum arkadaşlar.Takımızın numarası 82115 arkadaşlar.Takımın ismi hARDWAREMANIA olmdığı için uzak duran arkadaşlar da katılacaktir umuyorum

Bildiginiz veya bilmediginiz gibi disturbed computing diye bir olay var.cok yuksek islem gucu gerektiren bilimsel arastirmlari internet sayesinde dunya capinda atil duran bilgisayarlara yaptirma isidir disturbed computing.Yine bildiginiz veya bilmediginiz uzere bu tarz projeler duyulmustur.Seti@home world community grid bunlardan bir kaci.Bu da oyle bir proje.projenin amaci

proteinin molekuler seviyedeki olusumunu ve degisimini simule ediyor.faydasi kanser icin tedeavi gelistirmektir

Download Folding@Home

Folding@Home Distributed Computing adresinden

ceviri yapiyorum

Proteinler biyolojinin enbuyuk calisma alanlarindan biridir.Canlilarin nanomakineleridir proteinler.proteinler islevlerini yerlerine getirirken katlanirlar.Fakat proteinlerin katlanmasi biyoloji biliminin en buyuk gizlerinden birini teskil etmektedir.

Eger proteinler yanlis katlanirsa bunun cok ciddi sonuclari olmaktadir.sozgelimi alzheimer,deli dana,cjd(bilmiyorum),als,kanser,huntington sendromu ve parkinson hastaligi gibi hastaliklara sebep olmaktadir.Foldin@home katlanmalari simule ederek bu hastaliklara karsi tedavi gelistirlmesi icin gelistirlmis bi dagitik isleme projesidir.

Bu arada playstation3 sahipleri de programi oyun konsollari ustunde calistirabilirler.Dual core işlemci sahipleri icin smp client ve gpu ya hesap yaptirmak için ayri clientler var.
system 3
msi s430x-025Tr notebook

En son orgasmico tarafından düzenlendi: 04-08-07 saat 14:25
orgasmico çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-07, 13:24   #2 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15
Ynt: Folding@home projesi hARDWAREMANIA takımı

Başlattık bakalım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-07, 19:10   #3 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş

afedersiniz hiçbirşey anlamadım?
çok mu geri kaldım bazı şeylerden?

Dean MS rüyası...
frantic şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-07, 19:29   #4 (permalink)
AthlonXP
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

AthlonXP Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.11.01
Nereden: Bacardi

Kusura bakmayin BOINC calistiriyorum, sadece BOINC ustunde calisan projelere destek verebiliyorum. Su aralar daha cok Seti@home ile World Community Grid calisiyor. cok cekirdekli islemci destegi de var BOINCin. isyerindeki bir makinaya kurabilirim ama.
HP-ZT3320EA :: Dothan 1.5 GHz :: 512MB Nanya ddr333 :: WinXP Home Edition
...daha bi suru var hangisini yaziim...[/FONT]
AthlonXP çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-07, 21:59   #5 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.05
Nereden: ank/sincan(eryaman aslında)
Resimler: 2

yanlış anlaşılmasın ama bundan ülkemize bir çıkar var mı(yani biz adamların işini yapacağız ama patent onların olacak, sadece ilaç parası kazanmalarına yardımcı mı olacağız?)

Alıntı:
DontHurtMe tarafından iletildi. Mesajı göster
Gerçek aşk bilgisayara olandır
cpuz ID : 357842
giray şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-07, 22:21   #6 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
giray40 tarafından iletildi. Mesajı göster
yanlış anlaşılmasın ama bundan ülkemize bir çıkar var mı(yani biz adamların işini yapacağız ama patent onların olacak, sadece ilaç parası kazanmalarına yardımcı mı olacağız?)

Folding At Home Projesine Destek

bu konulari daha önce tarişmiştik.Üstteki konuda bir bakın isterseniz.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 00:21   #7 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım

konuya baktım ,bulamadım(her isteyen üniversitenin kullanabilmesi dışında)
ve cemo arkadaş şunları söylemiş asıl beklediğim cevap bunlara

1.Diyelim bu proje başarıldı ve kansere tedavi bulundu.Biz gene aynı fiyattan tedavi olacağız,gene türkler parasızlıktan ölecek2.
ve gene abd belkide pc parasındna yaptığı tasarufla ırağa bir kaç tane daha mermi götürüp insanları vurabilecek.

peki ülkemizden(herhangi bi konuda) bir üniversitenin bir distributed comp. çalışması var mı?
gönül rahatlığıyla onlara katılırım

saygılar

En son giray tarafından düzenlendi: 05-08-07 saat 00:35
giray şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 00:38   #8 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
konuya baktım ,bulamadım(her isteyen üniversitenin kullanabilmesi dışında)
ve cemo arkadaş şunları söylemiş asıl beklediğim cevap bunlara

1.Diyelim bu proje başarıldı ve kansere tedavi bulundu.Biz gene aynı fiyattan tedavi olacağız,gene türkler parasızlıktan ölecek2.
ve gene abd belkide pc parasındna yaptığı tasarufla ırağa bir kaç tane daha mermi götürüp insanları vurabilecek.

peki ülkemizden(herhangi bi konuda) bir üniversitenin bir distributed comp. çalışması var mı?
gönül rahatlığıyla onlara katılırım

saygılar
maalesef yok.olsa onu çaliştiririz değil mi?Bir şeyin çaresinin olmamasındansa olup da pahalı olmasi tercih sebebidir sanırım.

Bu arada Abd hukumetiyle üniversitelerini niye ayni kefeye koyuyorsunuz ki.Onlarda da en büyük muhalefeti okumuş üniversiteli cahil olmayan kesim yapıyor.Stanford gibi Dünyanın her yerinde bilinen en kaliteli ünivesitelerinden birinin Hintli bir profesörünün yazdiği bir programa güvenmek bu kadar zor mu?
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 00:49   #9 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım

zor

edit:sorduğum grid çalışması herhagi konuda ,yani türkiye de motor sübaplarıyla ilgili de olabilir(türkiye de olsun da)

not:ama indirdim şu anda çalışıyor(bu kotamızı yer mi?)
giray şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 00:51   #10 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
zor

not:ama indirdim şu anda çalışıyor(bu kotamızı yer mi?)

sadece wu alip veriken çok az miktarda kota kullaniyor.50 mb i geçmez bir ayda.Team number a 82115 yazmai unutmayın.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 00:55   #11 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım

500 frameden fazlasını nası yapıyoduk?

edit:bana gromaksdiye bişey verdi
giray şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-07, 01:05   #12 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

frame ler biligsayarın gucune gore veriliyor.Bir de allow receipts greater than 5 mb secenegini isaretlemenizi oneririm.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-07, 06:18   #13 (permalink)
giray
Silver Member

giray Avatar

Bilgisayarım

bilgisayar kitlendi kapattım açtım 0 landı
şimdi 125 frame vermiş 6. dayım
giray şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-07, 10:50   #14 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım