Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Mozilla Firefox Hakkında Herşey...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Mozilla Firefox Hakkında Herşey... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Biraz baktımda kilitlenme sorunu ilen ilgili konuya bir kilitlenme sorunu varmış ama 1.0.1 de adres çubuğuna bir şey yazarken yaşanabiliyormuş ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-02-05, 10:08   #26 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü

lulali Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.12.03
Nereden: İstanbul
Resimler: 5
Biraz baktımda kilitlenme sorunu ilen ilgili konuya bir kilitlenme sorunu varmış ama 1.0.1 de adres çubuğuna bir şey yazarken yaşanabiliyormuş bu problem. bu problemi aşmak için Mozilla Firefox 1.0.1 i uninstall edin sonra "C:\Program Files\Mozilla Firefox" klasörünü tamamen kaldırın ve Mozilla Firefox 1.0.1 i tekrar kurun.

Bu hatayı tekrar yaşamamak için zip dosyasından kurduğunuz Firefox un klasörünün üstüne "installer" dan kurulum yapmayın.
Alıntı:
If you are experiencing a crash while typing in the Firefox address bar, you can fix the problem by uninstalling Firefox 1.0.1, completely removing the Firefox program folder (probably C:\Program Files\Mozilla Firefox on Windows or /home/<user>/firefox-installer/ on Linux), and reinstalling Firefox 1.0.1.

To avoid this crash and other problems, do not install a new version using the installer into the same folder as an older zipped installation.
Eski 27-02-05, 15:27   #27 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Alıntı:
pegasus01 tarafından iletildi.
Bilemiyorum başınıza hiç geldimi. Eger firfoxu açtıktan sonra epey bir web sitesi gezdikten sonra aniden kilitlenme sorunu oluyor. Bunun önüne geçmek mümkünmüdür bilemiyorum. Ben çözümü şu şekilde bulmuştum.

Araçlar menüsü > Seçenekler > sol taraftaki Gizlilik 'e tıkladıktan sonra oradaki Ön bellek miktarını yükseltmek. Tabi bunun için ramin yüksek olması avantaj fakat bu seferde firefoxun ilk açılışı biraz yavaş oluyor.

Aynı sorunla geçenlerde Woodland nickli arkadaşımızda karşılaşmış. Ben önceki makinamda karşılaşmıştım bu sorunla ve sorunun kendi bilgisayarımdan yada çökmekte olan registery'den kaynaklandığını üdşünmüştüm. Eger aynı problemle karşılaşan olduysa bir denesin. yeni bilgisaarda ram çok oldugundan bu ön bellek miktarını epey artırdım bu yüzden şu ana kadar bu kilitlenme sorunuyla karşılaşmadım.

Bu işin kesin bir çözümü var mıdır? bir çok kez karşılaştım bu sorunla. Sıfırdan windows kurdugum ve firefoxu tekrar kurdugumdada karşılaşmıştım.
Bende Firefox 1.0.1'i yükledikten sonra, eğer çok uzun süre bilgisayarı kullanmaz isem, yeniden internette gezmeye çalıştığımda bir donma oluyordu. Internet adreslerine vermeme rağmen sanki internete erişilemiyor gibi birbirimize bakıp duruyorduk. Daha sonra başka bir bilgisayarda direkt 1.0.1 kurup, diğer bilgisyardaki extensionları yükledim. Onda aynı şeyi denedim sorun yoktu. Acaba eski firefox'dan sonra yenisi yüklenince mi bir sorun oluyor, yada extension'lar ile ilgilimi bir sorun var bilemiyorum. Zaten yeni kurulumda forecastfox farklı bir versiyondu, extension'lar ile de ilgili olabilir. Emin değilim.

Firefox'un ön belleğini 65536 KB'dan fazla yapmayın. Faydası olmaz. Büyük ön bellek herzaman daha iyi sonuç vermez. Tüm WEB Browser'lar için önerilen; ön belleği 64MB'in üstüne çıkarmamaktır.
Eski 27-02-05, 15:48   #28 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Bendeki kilitlenme genelde adres çubuguna birşey yazarken değilde sayfa içinde arama yaparken oluyordu. Ayrıca bu kilitlenme 1.0 da oluyordu. henüz 1.0.1 yüklemedim
Eski 27-02-05, 15:56   #29 (permalink)
HeRaLd747
Silver Member

HeRaLd747 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.09.04
Nereden: !!!TÜRK TELEKOMUN TAM AKSİ TARAFI!!!
UÇUYOOOOOOOO... Saolasın tekno...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 18:25   #30 (permalink)
HaLiM
Silver Member

HaLiM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.09.04
Nereden: Kadıköy
offline olarak bi asp dosyasını ie ile açmak istedim. normal olarak kaynak kodlarını gösterdi.
fakat firefox ile açtım normal çalıştı. sanki makinada asp çalıştıran bir server varmış gibi. fakat hiçbir server kurulu değil. eğer bi hata yoksa harika bi özellik gibi????
HaLiM çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 18:54   #31 (permalink)
eeprom
Member

eeprom Avatar

Katılım tarihi: 22.02.05
Selamlar,firefox 1.0 kullanıyorum,download yaparken getright kullanmak istiyorum bu mümkün mü?
[/FONT]

eeprom çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 20:22   #32 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü

lulali Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
Atıl Bayramkan tarafından iletildi.
Selamlar,firefox 1.0 kullanıyorum,download yaparken getright kullanmak istiyorum bu mümkün mü?
1. sayfadaki FlashGot eklentisini kullanabilirsin.
lulali çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 20:27   #33 (permalink)
jackjoker
Member

jackjoker Avatar

Nereden: Ankara
1.0.1 i kurarken eskisinin uzerine kurmayin sorunlar yasayabilirsiniz. ama benden tavsiye 1.0.1 i suan icin hic kurmayin cunku onunda update`i yakinda gelecektir.
1.0.1 de bazi extensionlarin sorun yasamasi normal bu arada
AMD X2 64 3800+/ ASUS N2N-SLI Deluxe / 2x1024MB KINGSTON Dual / ASUS 512MB 7950GT Extreme / 640GB SAMSUNG SATA II +WD EXT. / CREATIVE Audigy2 ZS / Creative Megaworks THX 550 5.1 / SAMSUNG 19'' 960BF LCD/COOLERMASTER Modlu/ TAGAN Easycon 530Watt PSU / LOGITECH G15
jackjoker çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 20:28   #34 (permalink)
jackjoker
Member

jackjoker Avatar

Nereden: Ankara
Alıntı:
HaLiM tarafından iletildi.
offline olarak bi asp dosyasını ie ile açmak istedim. normal olarak kaynak kodlarını gösterdi.
fakat firefox ile açtım normal çalıştı. sanki makinada asp çalıştıran bir server varmış gibi. fakat hiçbir server kurulu değil. eğer bi hata yoksa harika bi özellik gibi????
hayir bir hata yok
jackjoker çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 20:36   #35 (permalink)
HaLiM
Silver Member

HaLiM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.09.04
Nereden: Kadıköy
Alıntı:
jackjoker tarafından iletildi.
hayir bir hata yok
bu haberin üzerine bir de php denedim, sonuç olumlu. şaşırtıcı değil mi?
HaLiM çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 21:07   #36 (permalink)
vector
Member

Katılım tarihi: 18.07.04
gmail notifier extensionunu yukledim ama mail gelince uyarmadi.baska ayar mi yapmam gerekiyo acaba bilen varmi?
vector çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 21:21   #37 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü

lulali Avatar

Bilgisayarım
Gmailine mesaj gönderdiğin an seni uyarmaz çünkü varsayılan ayarlarda 10 dakikada bir yeni mesaj gelmiş mi diye kontrol eder bu ayarı Gmail Notifier işaretine sağ tıklayıp preferences ı seçerek değiştirebilirsin veya sağ tılayıp "check now" yapabilirsin.
lulali çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 21:49   #38 (permalink)
vector
Member

messenger gibi düsünmüstüm tesekkurler simdi anladim.
vector çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-02-05, 23:50   #39 (permalink)
vector
Member

firefox da dizi izleyemiyorum internet explorer da aciliyordu!! bununla ilgili bir ayar var mi?
vector çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-02-05, 00:55   #40 (permalink)
noel_baba_1903
Power Member

noel_baba_1903 Avatar

Katılım tarihi: 22.08.04
Nereden: istanbul
iki dakika önce 1.0.1 yükledim hemde 1.0 üstüne kötü mü ettim ya?
peki uninstall ettiğimizde themelar extensionslar ve favoriler gitmiyo mu?
favorilerin nerde olduğunu bulmuştum hatta görünce şaşırmıştım ie den alışmışız tabi
noel_baba_1903 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-02-05, 01:04   #41 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Firefox kişisel ayarları, extensionları ve themes'leri
C:\Documents and Settings\<kullanıcı adınız>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\rrottsnq.default altında tutuyor.
Yani sonradan yaptığınız ilave ve değişiklikler C:\Program Files\Mozilla Firefox altında olmadığından gönül rahatlığı ile uninstall edebilirsiniz. Daha sonra yenisini yüklersiniz.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-02-05, 17:23   #42 (permalink)
vector
Member

firefox da bir internet sitesi acmaya calistigimda cok kisa surede acilmazsa the operation timed out uyarisi geliyo.arama süresini uzatamiyor muyum.sinir oluyorum iki saniyede bir bu uyariyla karsilasmaya.
bide arkadaslar bu browser in dizaynini degistiremiyor muyuz yani farkli renk menuler iconlar falan??

En son vector tarafından düzenlendi: 28-02-05 saat 17:31
vector çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!