Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Mozilla Firefox Hakkında Herşey... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "peki biz daha firefoxu hızlandırmak için about :configten bazı ayarlar yapmıştık ben 1.0.1 i üstüne kurdum gitti mi o ayarlar?....." şeklinde özetlenebilir....
ben şu an Opera kullanıorm, Opera dan Firefox a geçmek için, mantıklı 3-4 neden söleyebilirmisiniz, eğer çok bi fark yoksa kasmicam,
Ben 3-4 senedir Opera kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim: Şu anda aklınıza gelebilecek, kullanı*** browser'larda ayrı ayrı ne kadar özellik varsa bunların hepsi Opera'da çok uzun zamandır var. Tek problem banka v.s. gibi işler için kullanamıyorum ve mecburen IE kullanıyorum. Şimdi Opera 8 de (beta) ses desteğide eklediler. Mesela ayrı tab'lerde açtığınız sayfaların sol click/sürükle ile yerlerini değiştirebiliyorsunuz, istediğiniz % oranında büyütüp küçültebiliyorsunuz. Ben çok memnunum. Firefox'a pek ısınamadım.
Güvenlik açısından bakarsanız en çok açığı olan Internet Explorer, ama Opera'da ondan aşşağı kalmıyori Internet Explorer'ın hemen arkasından güvenlik açıkları en fazla olan Opera'dır. İnsanlar Firefox'u daha çok güvenilir olduğu için tercih ediyorlar, ayrıca performansıda çok çok iyi...
Denedim we kaldırdım.
Başarılı belki çoğu kişiye göre ama ben beğenmedim.
Çünkü kurduktan sonra iş bitmiyor üstüne bi dünya daha ayar we eklenti yapman lazım ki doğru düzgün çalışsın, bende böyle prog.ları hiç sewmem kurucan bitecek.
Bu yüzden windowsumu bile ben kurmuyorum.
Sakın yanlış anlaşılmasın prog. kötü demiyorum bana göre değil
Ben "ie" den yeteri kadar memnunum, bugüne kadar çok büyük sorunlada karşılaşmadım.
Ben 3-4 senedir Opera kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim: Şu anda aklınıza gelebilecek, kullanı*** browser'larda ayrı ayrı ne kadar özellik varsa bunların hepsi Opera'da çok uzun zamandır var. Tek problem banka v.s. gibi işler için kullanamıyorum ve mecburen IE kullanıyorum. Şimdi Opera 8 de (beta) ses desteğide eklediler. Mesela ayrı tab'lerde açtığınız sayfaların sol click/sürükle ile yerlerini değiştirebiliyorsunuz, istediğiniz % oranında büyütüp küçültebiliyorsunuz. Ben çok memnunum. Firefox'a pek ısınamadım.
bi o kadar süredir bende kullanıyorum, ben şahsen çok ama çok memnunum,
8.0 beta yı kurdum ama kaldırdım, tam sürümünü beklicem...
sitelerdeki türkçe karakterlere çözüm var mı. özellikle yahoo mail de türkçe karakterler sorunlu çıkıyor.otomatik dil seçimi extension ı türkçe desteklemiyor.
sitelerdeki türkçe karakterlere çözüm var mı. özellikle yahoo mail de türkçe karakterler sorunlu çıkıyor.otomatik dil seçimi extension ı türkçe desteklemiyor.
örnek:
yaptýgýnýz, Yapý ve Kredi Bankasý AÞ vs...
üstad aynı problemi bende yaşıyordum şu şekilde ayarlarsan sorunu halledebilirsin.
Arkadaşlar, Firefox 1.0 kullanır iken, #2 numaralı yazımda belirttiğim performans artışına yönelik ayarları yapmıştım ve sonuç gayet iyi idi, performans artmıştı. Ancak Firefox 1.0.1 'i kurduktan (temiz kuruluş=clean install) sonra yine aynı performans arttırıcı parametreleri girdim, ancak firefox sapıttı. Kilitlenmeler donmalar başgösterdi. Uzun süre nedenini aradım, themes ve extension'ları kaldırdım ama nafile. Sonra aklıma bu parametreler geldi ve bu parametreleri eski orjinal haline getirdim. İki bilgisayarda da aynı sorun vardı ve ben her ikisinde de aynı şeyi denemek için yaptım. Yaklaşık bir haftadır bu şekilde kullanıyoruz ve problemlerimiz ortadan kalktı, performans olarakta bir kaybımız yok aslında.
Aynı sorunu yaşayan ve bu şekilde bir teşhisi olan var mı?
(teşhisimi kesinleştirmek için soruyorum)