Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Mozilla Firefox Hakkında Herşey...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Mozilla Firefox Hakkında Herşey... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Mozilla Firefox 1.0.3 "İngilizce" sürümü çıkmıştır. http://www.mozilla.org/products/fire...ses/1.0.3.html http://www.mozilla.org/products/firefox/all..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-04-05, 05:11   #101 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Mozilla Firefox 1.0.3 (İngilizce) çıktı !!!

Mozilla Firefox 1.0.3 "İngilizce" sürümü çıkmıştır.

http://www.mozilla.org/products/fire...ses/1.0.3.html

http://www.mozilla.org/products/firefox/all
Eski 16-04-05, 18:42   #102 (permalink)
noel_baba_1903
Power Member

noel_baba_1903 Avatar

Katılım tarihi: 22.08.04
Nereden: istanbul
saol indirdim kurdum bilem...
bişi sorucam peki önceki versiyonlarda kullandığımız extensionlar fln sorun çıkarmıyo mu ya?
Eski 16-04-05, 18:47   #103 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Alıntı:
noel_baba_1903 tarafından iletildi.
saol indirdim kurdum bilem...
bişi sorucam peki önceki versiyonlarda kullandığımız extensionlar fln sorun çıkarmıyo mu ya?
Bende şu an herhangi bir sorun çıkmadı. Bu sürüm eskilerinden daha stabil. Mesela 1.0.1 bir felaketti. 1.0.2'de stabil oldu, bu şimdilik daha iyi gibi, zamanla daha iyi anlayacağız.
TeknO çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-05, 20:23   #104 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Resimler: 1
1.0.2 yi kurayım dedim komple gitti mozilla. Kaldırıp kursam bile yine küçük pencerede "ID 00110011" gibi saçma bir mesajdan başka birşey açmıyor.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-05, 23:00   #105 (permalink)
hacker92
Member

hacker92 Avatar

Katılım tarihi: 09.04.05
Nereden: Ankara
Alıntı:
Volkan... tarafından iletildi.
bi o kadar süredir bende kullanıyorum, ben şahsen çok ama çok memnunum,

8.0 beta yı kurdum ama kaldırdım, tam sürümünü beklicem...
ben yaklaşık 1 yıldır opera kullanıyorum bu arada firefox'u çok ax kullandım ama bu opera bana çok hoş gözüktü ve şu anda opera 8 beta 2'yi kullanıyorum hiçbir hata vs.ile karşılaşmadım kesinlikle operayı tercih ederim
hacker92 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 15:44   #106 (permalink)
antalya07
New Member

Katılım tarihi: 19.04.05
Nereden: antalya
firefox 1.0.3 .türkçe kullanıyorum. benim sorunum sitelerden resim kopyalarken seçtiğim dosyaya değilde devamlı masa üstüne atıyor.birçok ayarlarıyla uğraştım fakat yapamadım. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...
antalya07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 22:02   #107 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü

lulali Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.12.03
Resimler: 5
Araçlar/Seçenekler/İndirme/İndirme dizininde "her dosya kaydında bana sora" tıkla...
Eski 25-04-05, 00:43   #108 (permalink)
antalya07
New Member

Katılım tarihi: 19.04.05
Nereden: antalya
Alıntı:
lulali tarafından iletildi.
Araçlar/Seçenekler/İndirme/İndirme dizininde "her dosya kaydında bana sora" tıkla...

selam. ilgilendiğiniz için çok telşekkür ederim.gösterdiğiniz yolu uyguladım.
sağ tıklayınca resimi farklı kayıt et yerinde sorun çözüldü. fakat resmin üst kısmındaki indir işaretine tıkladığımda yine sürekli masa üstünü gösteriyor.saygılar,
antalya07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-04-05, 20:36   #109 (permalink)
Kozmos
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.04.05
Nereden: ADANA
Opera - FireFox kıyaslaması

Selam dostlar,

Forumdaki tartışmaları görünce katılmadan edemedim.

Çünkü tarayıcılar internetteki gözümüz herşeyimiz. Tarayıcı olmasa internete bağlı bilgisayarın pek de bir anlamı olmazdı. O nedenle en iyi tarayıcıyı seçip her yönüyle tam kapasite kullanmak bilgiye erişim hızımızı artıracaktır.

Tarayıcı kıyaslaması konusuna gelirsek, bir defa alışkanlık olarak i.e. kullanmak webte gezerken çok şey kaybettiren bir alışkanlık.

Sekmeli tarama, pop up engelleyici, entegre download yöneticisi, küçük boyutlu render arabirimi özelliği gibi web tarama - sörf hızımızı çok etkili biçimde artıran Opera, FireFox gibi muhteşem ikili varken hala i.e.'ye takılıp kalmak artık anlamsız geliyor.

Opera mı FireFox mu sorusuna ille de bir seçim ile yanıt vermek de gerekmez. Ben her ikisini de kullanıyorum. Gerektiğinde tabi i.e.'yi de kullanıyorum. Ama sadece diğer ikilinin açmadığı sayfalar olursa i.e.'ye dönüyorum. Bu durum da o kadar az ki i.e.'yi unuttum bile diyebilirim.

Kıyas isterseniz şöyle tanımlamalar yapabilirim;

Opera kullanım arayüzü bakımından FireFox'tan daha üstün durumda. Kuruyorsunuz ve her türlü özelliği ile flash eklentisi de dahil tanınıp çalışıyor. Son derece otomatize olmuş bir yapısı var. Yeni bir tema kurunca yeniden başlatmak gerekmiyor. Anında arayüz değişiyor. Sekmeleri, linkleri vs, sürükle ve bırak özelliği kullanışlı ve kolay. Bir de tüm web sayfalarını tek pencerede takip özelliği çok güzel. FireFox'ta da bunun için Tabbed Browsing preferences eklentisi var sanırım. Yükledim ama seçenekler açılmamıştı. Tekrar deneyeceğim.

FireFox'un en üstün özelliği ise bana göre "Gecko Rendering Engine" denilen Gecko Sayfa gösterme motorudur. Yani web sayfalarını düzgün görebilmemizi sağlayan tarayıcının beyni diyebileceğimiz render arabirimi sayfaların hızlı yüklenebilmesi ve interaktif işlevlerin yerine getirilmesini sağlıyor.

Opera ve FireFox'ta bazı sayfaların düzgün görünmemesinin nedeni bu arabirimden değil o sayfaları i.e.'ye özgün standart dışı kodlarla tasarlanmış olmasından kaynaklanıyor. FireFox ise standartlara uyumluluğu yüksek ve son derece yetenekli bir sayfa gösterme motoru kullanıyor. Boyut olarak da küçük olması sayfaların son derece hızlı yüklenmesini sağlıyor.

Aslında render motoru Opera'da daha da küçük, böylece en hızlı sayfa yükleyen tarayıcı olarak biliniyor. Ama FireFox'un Gecko motoru kesinlikle daha işlevsel ve sayfaları düzgün gösterme konusunda Opera'dan çok daha hatasız. Bu nedenle örneğin komplex teknolojiler içeren Gmail'e veya Yahoo mail'e girdiğinizde FireFox'un mail sayfalarını yüklemesi Opera'dan daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Diğer alanlarda ise Opera'nın Hız farkı FireFox'un yanında fazlaca farklı değil.

FireFox'un kullanıcı arabirimine gelince, sekmeli tarama ile pop up engelleyici gibi standart temel özellikler Gecko'nun üzerine tercih etmek için yeterli.FireFox'taki Eklentiler ise , Opera'yı aratmayacak hale getiriyor.

Özet olarak ilk tercihim Mozilla FireFox, ikinci tercihim Opera olur.
Kozmos çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-04-05, 20:48   #110 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü

lulali Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.12.03
Resimler: 5
güzel yazı teşekkürler.
lulali çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-04-05, 22:26   #111 (permalink)
dreamsensitive
Rookie Member

dreamsensitive Avatar

Katılım tarihi: 09.03.05
Nereden: Türkiye sınırları içinde
Thumbs up

gerçekten güzel ve açıklayacı teşekkürler...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-05, 22:39   #112 (permalink)
Kozmos
New Member

Bilgisayarım
FireFox 50 Milyonuncu Download'a ulaştı.

Arkadaşlar FireFox'un 1.0 sürümü duyurulmasının ardından 1 haftada 5 milyon download yapılmıştı. Bugün ise 50 milyon kez indirilmiş bulunuyor.

http://www.spreadfirefox.com/fifty.html
(Sayfayı inceleyin, rakam sürekli artmaya devam ediyor)

ve
http://gezegen.linux.org.tr/

Görünüşe göre hedeflenen rakamlar tutuyor ve Microsoft'un tahminlerinin aksine i.e.'nin pazar payından yemeye devam ediyor.

Bu gidişle piyasa eşitlenecek. Bir istatistik verilerine göre Almanya'da kullanıcılar çoğunlukla FireFox kullanıyorlarmış. Önce abartılı bulmuştum ama orada yaşayan bir dost Türkiye'deki internet cafelerde mozilla göremeyince bayağı şaşırdığını söylüyordu. Orada oldukça yaygın kullanılıyormuş.

Eh, bu kadar talep ve kullanım FirFox'un başarısını kanıtladığı gibi gelecek versiyonlarının daha okkalı olacağının da bir habercisi.

NtvMsnbc'de geçen yılın en önemli teknoloji haberi olarak Mozilla FireFox 1.0'ın duyurulması seçilmişti.

Tarayıcılara bu kadar önem verilmesinin bir nedeni de tarayıcı pazarında milyar dolarlık alışveriş ve reklam gelirlerinin yatması. Yani gelecekte tarayıcı pazarını elinde bulunduran şirket önemli bir medya patronu olacak demektir. dergilerin yorumuna göre piyasada Explorer, Mozilla FireFox, Opera ve Netscape'ten başka önemli oyuncu görünmüyor.

Konu kazanç olunca şahsen gönüllü el emeğinin ürünü olan FireFox'u her bakımdan destekliyorum.

Bu bakımdan bu son haberi memnuniyetle karşıladım.

Sevgiler.
Kozmos çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-05, 22:52   #113 (permalink)
Kozmos
New Member

Bilgisayarım
Mozilla'nın cep versiyonu

Tekrar Merhaba Dostlar,

Mozilla'yı işletim sistemi yüklü cep telefonlarında veya el bilgisayarlarında kullanmak isteyenler için minimo projesi var. Buhtemelen projeyi duymuşsunuzdur. Cep cihazlarında neredeyse standart olarak opera bulunur. Ama bunun da denenip tecrübe edilmesinde yarar var.

Ekran görüntüleri için;
http://www.mozilla.org/projects/mini...reenshots.html
Kozmos çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 19:25   #114 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Resimler: 1
Mozilla 1.0.3 de imleç in görünümünü nasıl değiştirebiliriz?
TuVNeRa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-05, 09:48   #115 (permalink)
TurkAmigaMan
New Member

Katılım tarihi: 06.05.05
Nereden: izmir
Firefox bu kadar yaygınlaştığına göre sadece tips leri içeren bir sabit başlık olsa iyi olmaz mı ? Bu topic e Internet bölümünden link ile geldiğimden Sabit konu olduğunu farkedemedim ve yazdım. Fakat Sabit konularında biraz daha sade mesajlarla dikkatle oluşturulması iyi olur.

Buna herkesin dikkat etmesi gerek. İpucu ve faydalı linkler dışında yorum yazıları başka topicte yazılsa bu başlık her zaman Klavuz niteliği taşır

En son TurkAmigaMan tarafından düzenlendi: 10-05-05 saat 09:59
TurkAmigaMan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-05, 14:24   #116 (permalink)
Kommix
Banned user

Kommix Avatar

Katılım tarihi: 02.10.04
arkadaşlar benim bi sorum var. www.pdaturk.com 'da örneğin (RTÜK örtülü reklam yaptım sanıp ceza vermez umarım) üst sayfadaki banner flashla hazırlanmış ve üstüne gelince cörp diye boyu aşağıya doğru uzuyo (yeni banner trendi).bu olay IE'de sorunsuz, ama Firefox'ta şöle bi olay var, uzadığı yerlere uzamasa bile banner'ın altındaki yerlere tıklayamıyoruz. bu olay Firefox'tan mı kaynaklanıyor, yoksa Flash Player'ın Firefox sürümünden mi? Ve düzeltmenini bi yolu var mıdır acep?
Kommix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver