Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Cl3 ten başka bellek zamanlarıda var hani diyoruz ya 2.2.2.5 olayı . 3..3...3..7 de geçikmesi artırılmış bir bellek zamanlaması.. Genel ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-05-05, 15:10   #26 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2
Cl3 ten başka bellek zamanlarıda var hani diyoruz ya 2.2.2.5 olayı .
3..3...3..7 de geçikmesi artırılmış bir bellek zamanlaması..

Genel kaide yine aynı önce işlemcinin limitlerini test etmen için
rem sınırından sistemi kurtar örneğin bellek hızını 333 e düşür sonra işlemciyi
zorla işlemci limitini tespit ettikten sonra bellek hızını ve timingini yükselt belleklerede 2.7-8 e kadar voltaj verebilirsin ama unutma o/c deneme yanılma yoluyla edindiğin sisteme hastır tüm kaideler aynı bileşenli iki sistemde bile geçerli olmayabilir..
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-05, 18:56   #27 (permalink)
diamond_67
Rookie Member

Katılım tarihi: 05.05.05
Nereden: AFYON
msi k8n diamond o/c

proton kardeş şu ram olaylarını birazdaha açıklarmısın 2-2-2-5-1t bunları nasıl yapıyoruz benim biosta hangileri bir sürü var valla şu işi yapamadık gitti ayrıca benim hardisklerim 2 tane sata 1ve 2 de takılı bunları 3-4 mi alacağım birde ekran kartı pcı en düşük bende 100 şu konuyu detaylı anlatırmısın teşekkürler.>>>>

diamond_67 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-06-05, 16:18   #28 (permalink)
BMW M_POWER
Power Member

BMW M_POWER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.04
Nereden: Bursa
Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi.
çünki cl4 yok (3.buçukta yok)
ya hoca cas4 ün olmadığını bende biliyom kastım 3-3-3-8 normalde oc yapınca 3-4-4-8 oluyo ama bu alette olmuyo
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-05, 10:24   #29 (permalink)
tahirus
New Member

Katılım tarihi: 02.06.05
Alıntı:
BMW M_POWER tarafından iletildi.
??? bi bilen yok mu?
***** BMW M_POWER *******
Arkadaşım, benim de makina aynı. Dün O/C yaptım. Öncelikle belirteyim ***PROTON*** arkadaşım sağolsun. AGP yi 66'dan 67'ye aldım. Sonra DDR'yi 1T yaptım. HT 4X ve FSB 225. Lavalys Everest (Aida 32) ile yaptığım testlerde en üste çıktım. Bellek okuma önceki durumda (bios default ayarlar 2000 MHz 5XHT 200Fsb 3.3.8.3 2T) 5300-5400 değerinde idi. Şimdiki durumda ise (yukarıda belirttiğim 4XHT 225Fsb 3.3.7.3 1T) bellek okuma değeri 6300-6350. Yani Aida'ya göre İntel'in 3,6EE'nin iki farklı anakarttaki değeri ile AMD 64 3800'ü hayli hayli geçtim. Bellek yazma testinde ise çok ilerlediğimi söyleyemem. Zira bunun DRR'yi hızlandıramamamdan kaynaklandığını söyleyebilirim. Ayrıca Güçkaynağıma da çok güvenmiyorum doğrusu. Sistemimin şuan stabil olduğunu söyleyebilirim. Default ayarlarda CoreCenter açıkkın zamanla CPU fanı hızlanıyordu. İşlem yaparken ısının CoreCenter'da 58-60 olduğunu çok gördüm. Ben 60 C'ye ayarladığım için CoreCenter'ı makina kendini çok kapatmıştır. Ancak şu durumda çok sakin çalıştığını söyleyebilirim.
Tekrar teşekkürler PROTON kardeş. Bu arada sana bir sorum olacak PROTON: AGP'yi Auto da desem 4X8X de desem 4X görüyor. Sürücü güncel NVidia'nın. Bununla ilgili ne yapabilirim?

Bu arada ilk denememde yukarıdaki ayarlar için FSB'yi 250 yaptım bios pilini çıkarmak zorunda kaldım. Belirteyim.

----------------------------------------------------------------
s9393200+ MSI K8N NEO2 PLATINUM, 2*256-400 MB Kingston, FX5200 AGP 8X, 160 GB Samsung Sata
tahirus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 18:45   #30 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: Dallas, TX
Soket 939 OC de bir numarali anakart DFI arkadaslar kim ne derse desin.

NE cold boot sorunu var ne cakilan sistem yuzunden bios resetlemek zorunda kaliyorsunuz hic bir arizasi yok bu konularda.

K8N Diamond OC etmek isteyenlere kotu haberim var anakart islemciye 1.55 den yukari volt veremiyor bu da ister istemez sizi kisitlar.

HT hiziniz 1000 mhz yi gecme durumunda ise ki 1100 e kadar sorun cikmayabilir HTT Voltajini 1.3 e yukseltmeyi deneyin tabi boyle bir secenek anakartinizda varsa. DFI 1200 MHzde de gayet stabil calisiyor.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 22:19   #31 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Beyler sımdı yarın obursu gun kı bu yarın oluyor
ben gıdıp bır adet soket 939 alacagım markası kesınlıkle epox olucek yanına bırde venıce ıslemcı alacagım sımdı benım soracagım su venıce bu over konusunda ıyı onu bılıyım pekı epox alırken ekrn kartınıda degıstırıp pce bırsemıy alsam yoksa nforce3 ultramı alsam bu arada ya 4 ultra yada 3 ultra alacagım over konusunda ansıllar bırde ramlerımı kıngıston cl3 yapacagım twınmos cl2.5 ler benı pek memnun etmedı ısın aslın kıngıstonlar dah aıyı performans verıyorlar ve uzun vadede sorun cıkartmıyorlar twınmoslar kısa vadede hızlı ama uzun vadede kesın sorun cıkartıyor

Hade hade soket 939 tavsıyesı beklıyım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:31   #32 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
939 ile çok güzel bir seçim yapmış olursun.

diamon67 ye bazı şeyler söylemek istiyorum. bende diamond anakart ve venice işlemci var.

şu an 2610 MHz de stabil çalıştırıyorum. yaklaşık 500 dolar karım var AMD'yi kazıklamış gibi hissediyorum kendimi . eğer hala oc olayını yapamadıysan sana yardımcı olmaya çalışırım. ramleri 133 e çek. HT yi 3x yapki bu bileşenlerin oc olayının biraz dışında kalsınlar ve sende işlemci ile başbaşa kalasın.
İşlemci FSB sini 220 den başlayarak yavaşça artır. istediğin kadar voltaj verebilirsin gönül rahatlığı ile. artık nerde takılırsa ramlerini ve HT değerini ona göre artırmaya başlarsın diye düşünüyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir.

bendeki ramler twinmos o yüzden 2700 MHz i geçemedim doğru dürüst. Ama everest programının makinemi AMD 4100 olarak gösterdiğini belirteyim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:34   #33 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Sendeki ramlardan degil bence voltaj sinirina dayandigin icin 2700 goremedin gibime geliyor. Dedim ya diamond 1.55 in uzerinde veremiyor diye.

Bu arada Diamond ve SLI Platinum da en son X2 destekli bioslardan OC li iken cold boot edememe RAID kullanimi durumunda sistemin gocmesi gibi sorunlar var. yine hatirlatayim.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:41   #34 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Alıntı:
SkyWarrior tarafından iletildi.
Soket 939 OC de bir numarali anakart DFI arkadaslar kim ne derse desin.

NE cold boot sorunu var ne cakilan sistem yuzunden bios resetlemek zorunda kaliyorsunuz hic bir arizasi yok bu konularda.

K8N Diamond OC etmek isteyenlere kotu haberim var anakart islemciye 1.55 den yukari volt veremiyor bu da ister istemez sizi kisitlar.

HT hiziniz 1000 mhz yi gecme durumunda ise ki 1100 e kadar sorun cikmayabilir HTT Voltajini 1.3 e yukseltmeyi deneyin tabi boyle bir secenek anakartinizda varsa. DFI 1200 MHzde de gayet stabil calisiyor.
oc olayında DFI a lafım yok orası bir gerçek ama Diamond' da aşağı kalır değil belirteyim. bios resetlemek konusunda da haklısın ama en azından Diamon üzerine yerleştirdiği bıos reset düğmesi ile biraz işi düzeltiyor gibi. hemde yeride bayağı iyi bir yerde sırf oc yapanlar için düşünülmüş.

1.55 den yukarı volt veremiyor diyorsun buna katılmıyorum. işlemci voltajının (yani 1.55 volt seçeneğinin) olduğu bios ekranının hemen alt kısmında işlemciye verilecek olan elektiriği % olarak artırma seçenekleri var. burada %10'a kadar çıkabiliyorsun. aynı zamanda burada chipsete ve ramlere verilecek olan elektrik miktarıda % olarak artırılabiliyor.

şunuda belirteyim 290 x 5X HT de sistem çalışabiliyor Diamond ile herhangibir sorun çıkmıyor. Saatlerce Doom3 oynayabiliyorsun. nvidianın oc için verdiği yazılımlarda bir harika doğrusu. ram zamanlamaları ve ht köprüsü üzerinde değişiklik yapabileceğin, pcı ex i 2500 MHzden 3000MHz e kadar stabil şekilde çekebilen bir programı var. gayet etkili.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:53   #35 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
1.55 den yukari verememesine katilmaman gercegi degistirmiyor ama. 1.55 den sonra asirtma seceneklerini kullanmani tavsiye ederim. Calisip calismadigini 1.55 den yukari verip veremedigini windows altindan kendin gor bence.

Bunlari soyluyorum cunku bende bir Diamond kullanicisiydim 3 gun onceye kadar.

Yeni bios ile de OC sorununu bir incele istersen.

Diamond un Ramlara 2.8 volttan fazla verememesi de ayri bir sorun.

HTT de 290X5 calismasi dert degil. DFI da calisiyor.

PCI Express hizi ile uzun vadede oynamamak tavsiye ediliyor bunu da belirteyim.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:54   #36 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
DFI ve Diamond arasındaki diğer farklar:

Diamond çok ama çok harika bir ses işlemcisine sahip CREATİVE 24 BİT ses kalitesi. inanın müzik dinlemeyi sevenler için birebir. helede ses sisteminiz var ise. realtek gibi yüksek seste kafa şişirmiyor uzun süre dinleyebiliyorsunuz.

Ayrıca elektriği ayarlayan regülatörlerin üzerinde çok ama çok etkili bir MOS sistemi var. tamamıyle krom kaplı saf bakır ve buna entegre bir fan.

birde Wifi ve BlueTooth'u bir arada verdiği bir PCI kartı var.

kısaca bu ekstra özellikleri sayesinde Diamond etkili bir oc sistemi oluşu yanında kullanıcıyada hitap eden çok güzel bir sistem oluşturmanızı sağlıyor.

şunu kabul ediyorum DFI daha iyi bir oc sistemi ama Diamond ile arasında bu bakımdan pek fark yok.

bir bütün olarak değerlendirildiğinde Diamond tercih sebebimdir.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-05, 23:58   #37 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Regulatorler uzerinde sogutma cok etkili bir detay degil bence. Nitekim DFI da gayet guzel monte etmis sogutucularini. Creative 24 bit guzel bir ayrinti ama bende Audigy 2 ZS var o nedenle bir onemi yok Creative yongasinin olup olmamasi.

WIreless ethernet kartlar 10 dolara bulunabiliyor amerikada onun da bir onemi yok.

Kisacasi DFI kadar OC konusunda stabil ve basarili bir anakart yok. Bunu herkes biliyor bosuna tartirsmamiza gerek yok. AMD 64 ile rekorlar kirilan anakartin ne oldugunu arastirirsaniz sizde gorursunuz her rekorun altinda DFI anakartin oldugunu.

Diamond ve SLI Platinum guzel anakartlar az bir OC ve stabil kullanim icin tavsiye edilebilir ancak ayni fiyat segmentinde DFI gibi bir anakart varken OC isteyenler icin cok tavsiye edemeyecegim.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-05, 00:01   #38 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Alıntı:
Sendeki ramlardan degil bence voltaj sinirina dayandigin icin 2700 goremedin gibime geliyor. Dedim ya diamond 1.55 in uzerinde veremiyor diye.

Bu arada Diamond ve SLI Platinum da en son X2 destekli bioslardan OC li iken cold boot edememe RAID kullanimi durumunda sistemin gocmesi gibi sorunlar var. yine hatirlatayim.
bence ramlarden çünkü yabancı sitelerde bu anakart ile birlikte farklı ramler sayesinde daha yüksek hız değerlerine ulaşılabiliyor.

raıd kullanmadım bilemeyeceğim.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-05, 00:05   #39 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Alıntı:
1.55 den yukari verememesine katilmaman gercegi degistirmiyor ama. 1.55 den sonra asirtma seceneklerini kullanmani tavsiye ederim. Calisip calismadigini 1.55 den yukari verip veremedigini windows altindan kendin gor bence.

Bunlari soyluyorum cunku bende bir Diamond kullanicisiydim 3 gun onceye kadar.

Yeni bios ile de OC sorununu bir incele istersen.

Diamond un Ramlara 2.8 volttan fazla verememesi de ayri bir sorun.

HTT de 290X5 calismasi dert degil. DFI da calisiyor.

PCI Express hizi ile uzun vadede oynamamak tavsiye ediliyor bunu da belirteyim.
2.8 volt tan yukarı verememesi sorun değilki ramler için bence güzel ve yeteri kadar yüksek bir değer.

dedim DFI oc bakımından iyi diye zaten
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-05, 00:05   #40 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
aliadem tarafından iletildi.
bence ramlarden çünkü yabancı sitelerde bu anakart ile birlikte farklı ramler sayesinde daha yüksek hız değerlerine ulaşılabiliyor.

raıd kullanmadım bilemeyeceğim.

Daha yuksek hizlara cikabilenler sansli islemciler veya Voltaj mod ile cikmislar. Ki voltaj mod gayet riskli.

Ben bu arada denemede ciddiyim.
Twinmos ramlarini 133 e cek zamanlamalari 2.5 3 3 8 2T ayarla 2.7 volt ver HTT yi 3 de tut bir 270 FSB ver birde voltaj ayarlarinda 1.55 uzerine % 9.9 ver gor.

Sistemi actiginda 1.55 in uzerinde veremedigini goreceksin. Bunun haricinde elindeki islemci sansli bisi degilse 2700 icin 1.55 yetmeyecek ve direk reset atacak.

Bu sayede demek istedigimi daha iyi anlarsin.
SkyWarrior çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati