Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay 2...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay 2... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "O konuda haklısın Epox bekledim nforce3 ultrasını bir türlü getiremediler dayanamadık aldık işte......" şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-07-05, 00:58   #26 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
O konuda haklısın Epox bekledim nforce3 ultrasını bir türlü getiremediler dayanamadık aldık işte...
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-07-05, 01:20   #27 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: Dallas, TX
1.36 surum modu bios olacakti. Benim bir arkadasim Winchester 3000+ yi 2600 mhz yapti bu sayede biraz fazladan voltaj verebiliyordu sanirim o bios bir dene istersen.
SkyWarrior çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-07-05, 10:29   #28 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
valla akşam ramler 100mhz iken 9.5x290 yapayım dedim gene açılmadı acaba çarpanımı düşürsem birde ne kadar voltaj vermeliyim?? ram default da işlemci 1.550 de
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-07-05, 22:22   #29 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
9 x 290 yap önce...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-05, 09:20   #30 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
akşama onuda denerim ama şu pili çıkarıp takma işi zor geliyor her seferinde
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-07-05, 12:25   #31 (permalink)
mespage
V.I.Member

mespage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.06.04
Nereden: TÜVASAŞ/ADAPAZARI
Resimler: 10
arkadaşlar amd athlon 64 (socket 754) ile max kaça çıkkan var şu topiğe ilştirsin ram olayını bilen biri yapsın be makinayı açamıyorum çünkü biosta pcı/agp : 66/100 yapacağım yeri bulamadım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-05, 11:49   #32 (permalink)
bbb
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.05.05
Nereden: ist
Selam arkadaşlar
Ben proton arkadaşın dediği gibi overclock yaptım pc ye 512 ram len stabilite
9x280 ile 2520 mhz de cok rahat çalışabiliyordum ancak sistemime bir 512 daha ekleyince aynı değerler ve değişik seceneklerde actıramadım overclocksuz acıyor remde sorun yok bu neden kaynaklanabilir bilmediğim bir şeymi var arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

tşk

sistemim

abit an8
amd 64 3000+ venice
2 x 512 kingston ram
bbb çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-05, 02:59   #33 (permalink)
safakhan
V.I.Member

safakhan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.06.03
Nereden: Ankara
Venice Çekirdekli işlemciler çok hoşuma gitti...

Bendekide deli bir tür... 6800gt ile güzel 2 liler

İmzamda...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-05, 13:00   #34 (permalink)
=|eRh@N|=
Cool Member

=|eRh@N|= Avatar

Katılım tarihi: 02.08.05
Nereden: İstanbul
Venice çekirdeği nedir? Ben önceden bilgisayarı aldım nasıl olcak sonradan filan takılıyormu
Eski 08-08-05, 22:55   #35 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Venıce uretılen ckeırdegın model adı sonradan takılıyor lakın komle ıslemcıyı degısıtmen lazım brıde bordunun soket 939 olması lazım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-05, 00:46   #36 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Tek bank rem daha başarılı over oluyor keşke ikiz paket alsaydın sanırım farklı seri rem lerin; sonradan aldığın remi tek takıp dene bakalım o kaça çıkıyor..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-05, 19:15   #37 (permalink)
proximus
Senior Member

proximus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.05
Nereden: istanbul
yav bende yapim dedimde bende ddr 100 secenegi yok ( 200den baslıyor) nede cycle time da 6 var ( 7 den baslıyor) anakart abit AV8-3rd Eye, ( via chip li) islemcide amd 3000+ venice grudan fsb arttırarak max. 216 ya gelebiliyorum ustu stabil olmuyor ram 1gb twinmos cl 2,5

bir el atın ustalarda bizimkinide sahlandıralım, sonra sizin aranızda tıfıl tıfıl venice yle gezmek olmaz dimi
proximus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-05, 00:08   #38 (permalink)
osmanhalim
Senior Member

osmanhalim Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.08.04
Nereden: Konya
Arkadaşlar bende K8N Platinum var. işlemci çarpanı en fazla 9x var. siz nasıl 10x yapıyorsunuz sorması ayıp?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-05, 14:43   #39 (permalink)
proximus
Senior Member

proximus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.05
Nereden: istanbul
Alıntı:
proximus tarafından iletildi.
yav bende yapim dedimde bende ddr 100 secenegi yok ( 200den baslıyor) nede cycle time da 6 var ( 7 den baslıyor) anakart abit AV8-3rd Eye, ( via chip li) islemcide amd 3000+ venice grudan fsb arttırarak max. 216 ya gelebiliyorum ustu stabil olmuyor ram 1gb twinmos cl 2,5

bir el atın ustalarda bizimkinide sahlandıralım, sonra sizin aranızda tıfıl tıfıl venice yle gezmek olmaz dimi

yav yardım edecek bir babacan yokmu? 4 gozle birileri birsey soylesin diye bekliyoruz kimseden cıt cıkmıyor oc ile ilgili birseyler okudum ama basmadı biraz ..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-11-05, 19:01   #40 (permalink)
blasphemy
New Member

blasphemy Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.11.05
Nereden: Türkiye
Alıntı:
PROTON tarafından iletildi.

Bu işin en lanet kısmı rem optimum değerini oturtmak abi çok kasmam diyenler 190 - 208mhz lere razıyım diyenler 280 fsblerde 133 parametresini seçsin sonra yavaş yavaş
ras cas değerlerini aşşağa çeksin ama sakın aynı anda birden çok değeri değiştirmeyin optimumu test etmek zor olur makinalar çakıyor ve jumper reset istiyor MSI da pil sökmekten canım çıktı..
280 - 290 mhz lerde 166rem değerini seçtiğinizde karşınıza 230-240 arası ddr ram frekansları çıkacaktır bunu deneyecekseniz baştaki timinglerimizle oynamayın önce rem voltajını 2.70volt hatta 2.80 volta çıkın.. sonra timing düşürün..
Son olarak hiç bir koşul altında 2t değerine geçmeyin performansı boğuyor.Daha yüksek cpu değerine çıkmanıza remden dolayı bir engel varsa çarpanı 10 dan 9 a 9 dan 8/8.5
çekerek fsb yi yükseltin bu rem bölenininde oynamaya imkan verecektir..

KOLAY GELSİN....

Bu yazıda anlatılanlar tamamiyle kendi deneyimlerimdir görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim ama başınıza gelecek olası aksiliklerde üzülmem zevali sizindir sağlıcakla kalın..

üstadım bende venice 939 3000 var 2*512 ddr400 ram ve MSI 7093 ATI RS482 anakrt var bu sisteme o/c yapılırmı onu soracaktım ekrankartı olarak onboard ati x200 kullanıyorum o/c konusunda bayağı aşmışsın sanırım o yüzden sana soruyorum. cevap için şimdiden teşekkürler
blasphemy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-05, 23:56   #41 (permalink)
panayot
Cool Member

panayot Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.08.04
Nereden: İSTANBUL
yardım