Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay 2...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay 2... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "hacım 302 bi mersedeste var onunda en yeni modeli 79 model vala 9 carpan oem psu ile 320 de sorf ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-01-06, 01:04   #51 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
hacım 302 bi mersedeste var onunda en yeni modeli 79 model
vala 9 carpan oem psu ile 320 de sorf yaptım

eger carpanı dusureyım 350 yı gececegıne bıre yuz bahse varım .8 carpanla 340 kusurlerdeydım bı ara ama psu ya guvenemıyorum bu hafta bı alıım yenısını.ınternet camıasının en hızlı 3 bın venıce ı benımkı olcek.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:11   #52 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

abi gaza geldim gece gece meraklar bastı
3000 venice oc denemesi
TAY-LAN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:38   #53 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Tayanım bız ısı bılırız test bıle yaparız dıyen admları yedın bıtırdın yaf demekkı neymıs burda dfı ıcın bır test yapılmıs
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:42   #54 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

abi dfi yi şişiriyolar boşver sen.ne varsa epoxda var baska bı bord olsa sımdıye ruhunu teslım etmıstı.dandık psu ile
TAY-LAN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:56   #55 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12
walla epoxu assagilarda gordum
biz oradaki lmiti gecmistik arkadasta
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:59   #56 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12
arkadaslar bu arada biz islemcinin frekansini 2800lere getirdik ama orjinal fan haralet yapti
guzel bir sogutucu ile 3000 i gorurmu 3000+venice
tolgacem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-01-06, 13:50   #57 (permalink)
Te5iR
New Member

Katılım tarihi: 16.01.06
Nereden: türkiye
Acemi

Arkadaşlar herkese merhaba...
Sanırım ben bilgisayarın b sindeyim...
Yeni üye oldum siteye...
Umarım sizlerden birşeyler öğrenerim...
Te5iR çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-06, 23:11   #58 (permalink)
RoCKooN
Senior Member

RoCKooN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.10.04
Nereden: İstanbul
hafiften bir o/c denemesinin zamanının geldiğine inanmıştım,biraz kurcalayayım dedim..istediğim performans artışını yakalamama rağmen biraz da hayal kırıklığına uğradım sonuçlar karşısında..

3200 venice işlemcim 10x çarpanına da sahip olduğundan 300'e yaklaşabileceğimi umuyordum..ancak 2400mhz voltajsız açtıktan sonra,2500mhz'de stabiliteyi(250*10) ancak 1.52 voltta yakalayabildim..ram'ler ddr200 iken bile işlemci limitine takıldığımı hissettim..ulaştığım en yüksek değer 1.55 voltta 2600mhz ve full load cpu testlerinde işlemci mütemadiyen çakılıyor..

bir önceki işlemcim A8QYHA serisi bir 2500 athlon xp idi..voltajsız olarak 166'dan 210 fps'ye kadar rahatlıkla çıkmıştım..şanslıydım bi bakıma..bu kez bu o/c aşaması sırasında "sanırım bu kez o kadar şanslı değilim" diye aklımdan geçirmedim değil..ancak bir önceki sayfadaki AN8'in 250fps'de kaldığını görünce aklım biraz karıştı..oradaki AN8 sanırım normal NF4 chipsetini kullanıyor gerçi,ultra değil..

ancak overclock performansı ile tanınan abit,ya fps'yi bilerek ve isteyerek frenledi..ya da bu sefer çok kötü çakıldı..çünkü 10x çarpanı ile hiçbir şekilde stabilite yok 2600 mhz'de bile..

sorunun ne olacağı(abit yada amd) konusunda görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar

ancak 2500mhz'nin sağladığı performans artısı gerçekten harika..imzadaki sistemimle ve default vga değerleriyle 3dmark05'te 7087 puan aldım..gönül ister işlemci biraz daha gitsin..yeni bir bios bakmalı mıyım sizce

yada default nf4 chipset ve hypertransport bridge voltajlarını arttırmalımıyım?ne kadar başarım sağlar bu?
RoCKooN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-01-06, 01:34   #59 (permalink)
RoCKooN
Senior Member

RoCKooN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.10.04
Nereden: İstanbul
bu arada bios update'in ardından o/c stabilitesi ciddi oranda arttı..2600mhz için hala 1.65 v gerekse de,2500mhz'de artık 1.47 voltta sağlayabiliyorum stabiliteyi..

sanırım board'dan ziyade kötü bir işlemci serisine denk geldik..2500'den sonra epey zorlanıyor..geçen yıl aldığım twinmos'ların o/c performansı da pek iyi çıkmadığından uçamıyorum da pek..

ram DDr200 iken bile bunları yaşadığıma göre sanırım sorun bu..yurt dışı forumlarda an8 ultra ile stok fan ve mushkin'lerle 333 mhz görenler var..
RoCKooN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-02-06, 16:35   #60 (permalink)
volcano2K
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

volcano2K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.02
Nereden: İçerenköy/İstanbul
Resimler: 18
Ben uzun süredir o/c li kullanıyorum hiç bir problem çıkartmadı ...açıkcası bu değerin üzerinede zorlamadım ama nedense PC Mark 2005 te sistem donuyor
v 1.550 de (max. bu oluyor)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=68438

SiSoftware Sandra 2005.10.10.69

Memory Bandwidth Benchmark Results
RAM Bandwidth Int Buff'd iSSE2 : 5487 MB/s
RAM Bandwidth Float Buff'd iSSE2 : 5469 MB/s

CPU Arithmetic Benchmark Results
Dhrystone ALU : 12154 MIPS
Whetstone iSSE3 : 5524 MFLOPS

CPU Multi-Media Benchmark Results
Integer x4 aEMMX/aSSE : 25841 it/s
Float x4 iSSE2 : 27799 it/s
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-06, 08:10   #61 (permalink)
aristor
Rookie Member

aristor Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.04.04
Nereden: Alaşehir/Manisa
Alıntı:
PROTON tarafından iletildi.
İşler ama parametrelerin yeri farklı olabilir bir çipset via olmasın onda işleyiş başka çünkü..
Merhaba proton

bende k8t neo2-f v2.0 anakart var. bunda o/c nasıl yapacağız?
AMD A64 3000+ (939) / MSI K8T Neo2-F V2.0 / Kıngstom 512 MB DDR PC-3200 400 Mhz / 80 GB + 40 GB HDD 7200 RPM / 52x32x52 CDRW LG / 52x CDR LG / 17" Ekran / ASUS 256 MB Ati Radeon 9550GE TD / 6 Kanal Creative Ses Kartı (SB Live! Audio[9400]) / 5+1 JS Surround Hoparlör / Coolermaster Stacker Kasa / Coolermaster Ram Soğutucu / Thermaltake XController 4'lü Fan Kontrolcüsü / Thermaltake Big Water SE
aristor çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-06, 00:44   #62 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Forum arama bölümünü kullanırsan bu konuyla ilgilide bir topik açmıştım kolay gelsin....

NOT:
Ama yukarıda anlatılan tüm prensipler via içinde geçerlidir yani işleyiş matığı olarak...Yinede Via nın sana çok fazla seçenek sunacağını sanmıyorum çünkü asenkron çalışmada (ram-agp-pci-fsb) çok başarılı değil...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-06, 03:49   #63 (permalink)
emotion09
Power Member

emotion09 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.07.04
Nereden: AYDIN
Alıntı:
PROTON tarafından iletildi.
Forum arama bölümünü kullanırsan bu konuyla ilgilide bir topik açmıştım kolay gelsin....

NOT:
Ama yukarıda anlatılan tüm prensipler via içinde geçerlidir yani işleyiş matığı olarak...Yinede Via nın sana çok fazla seçenek sunacağını sanmıyorum çünkü asenkron çalışmada (ram-agp-pci-fsb) çok başarılı değil...
Dostum bir o/C acemisi olarak MSI anakartımda "core over" seçeneğini bulamadım. Bir diğer sorun da AGP hızını 67'ye nereden alacağız. Ramlerle ilgili olarak bu "ilk rem pararmetresini 1T ye alın": 1T/2T yazan bölümdeki 1T mi? teşekkürler
emotion09 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-06, 15:01   #64 (permalink)
darknesssado
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.06.06
Nereden: Sakarya
msi k7n2g anakartım ve xp 2000+ amd işlemcim var. overclock edilebilir mi edilebilir ise nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz???
darknesssado çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-06, 23:46   #65 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

Katılım tarihi: 19.06.06
Nereden: İSTANBUL
millet acil yardım ilk sayfada yazılanları harfiyen uyguluyorum ancak makine windowsa giremiyor bu yüzden bende eindows üzerinden oc yapmaya çalıştım ancak ordada 2200mhzın üzeriine çıkamadı biostan yaptığımdada fsbdaha 250 de iken bile windowsa giremiyor sebeb ne olabilir hiç bir şeyi eksik yapmıyorum
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 01:25   #66 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Defaulta dön ve adım adım tekrar dene mutlaka bir yerde bir detayı atlıyorsun..
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!