Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay 2...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay 2... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bazı arkadaşlarla hatırlıyacaktır bu başlıkla ilgili daha öncede bir topik açmıştım ve aynı sisteme venice takıp deneyeceğimi sonucu yazacağımıda belirtmiştim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-07-05, 14:45   #1 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Soket 939 Over/Clock Detay 2...

Bazı arkadaşlarla hatırlıyacaktır bu başlıkla ilgili daha öncede bir topik açmıştım ve aynı sisteme venice takıp deneyeceğimi sonucu yazacağımıda belirtmiştim e-diablo nun
e abi nerde sonuç sistemleri sonrasında tekrar olaya dönelim diye düşündüm.
Bu sefer screenshoot aldığım alttaki görüntülerin bios iz düşümlerini detaylarıyla adım adım yazayım dedim belki faydalanan arkadaşlarım olur..
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-05, 14:46   #2 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-05, 15:16   #3 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Şimdi yukarıda gördüğünüz screenshoot daki değerleri adım adım nasıl yakalıyabileceğinizi anlatmaya çalışacam .. Öncelikle daha deneyimli arkadaşlarım mazur görsün olayı mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatacağım ki deneyimsiz arkadaşlara asıl yararımız dokunsun..

Vereceğim bazı parametreler nforce3 ultra çipsete ait ama yeni nesil nfore4 daha doğrusu entegre bellek kontrolcüsü ve hypertransport devreye girdiğinde çoğu AMD kullanıcısına hitap edecektir..

1-Bios ekranında ilk iş cooln quiet'ı devre dışı bırakın "Disable"
2-Dram config penceresine geçip ddr100 ü seçin burada 200-166-133-100 seçenekleri olacaktır siz en düşük hızı seçin..
3- a)İlk rem prametresini 1T ye alın
b)Ras to cas delay 3
c)Ras precharge 3
d)Cycle time 6
e)Cas Latency 2.5
4-Hypertransport çarpanı göreceksiniz default 5x dir 3x yapın..
5- FSB ayarını 250 mhz e alın (Buradan başlayalım)
6-Core voltajını "MSI kullananlar ilk parametreyi by cpu bırakıp ikinci seçenekten core over %8.3 seçeneğini seçsin" diğer üreticilerde 1.5 volt seçiyoruz.
7-MSI kullananlar SATA3-4 portuna HDD bağlasın AGP hızını 67mhz e alsın.

Bu aşamada makinaları açılmayanlar bu sayfayı okumayı bıraksın bana küfredenleri de birileri terlikle dövsün inşallah....Makinanızla 15dakika oyun oynayın sonra bios a dönelim..

Gelelim ikinci aşamaya...
Tüm parametrelleri sabit tutup değiştirmeden fsb yi 280mhz e tırmandıralım.V core
ise 1.550 volta çıkalım.MSI cılar overcore %10 seçecek..

Makina açılmadı demeyin açılır fişini kontrol edin...
Şimdi tekrar bios a dönüp fsb yi üçer beşer arttıralım ta ki çakıncaya kadar bu 270fsb üstü değerler işlemci limitlerine göre değişecektir tespiti sizin..

Şimdi maximum cpu değerini tespit ettikten sonra windowsta o hızda kalın şimdi dönelim başta berbat ettiğimiz RAM hızlarına ...

PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-05, 15:27   #4 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım

Bu işin en lanet kısmı rem optimum değerini oturtmak abi çok kasmam diyenler 190 - 208mhz lere razıyım diyenler 280 fsblerde 133 parametresini seçsin sonra yavaş yavaş
ras cas değerlerini aşşağa çeksin ama sakın aynı anda birden çok değeri değiştirmeyin optimumu test etmek zor olur makinalar çakıyor ve jumper reset istiyor MSI da pil sökmekten canım çıktı..
280 - 290 mhz lerde 166rem değerini seçtiğinizde karşınıza 230-240 arası ddr ram frekansları çıkacaktır bunu deneyecekseniz baştaki timinglerimizle oynamayın önce rem voltajını 2.70volt hatta 2.80 volta çıkın.. sonra timing düşürün..
Son olarak hiç bir koşul altında 2t değerine geçmeyin performansı boğuyor.Daha yüksek cpu değerine çıkmanıza remden dolayı bir engel varsa çarpanı 10 dan 9 a 9 dan 8/8.5
çekerek fsb yi yükseltin bu rem bölenininde oynamaya imkan verecektir..

KOLAY GELSİN....

Bu yazıda anlatılanlar tamamiyle kendi deneyimlerimdir görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim ama başınıza gelecek olası aksiliklerde üzülmem zevali sizindir sağlıcakla kalın..

PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-05, 16:01   #5 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
oh bea ellerine sağlık PROTON valla hemen akşam yapıyorum görücez bakalım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-05, 23:32   #6 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Deneme sonuçlarını yazarsan seviniriz albet..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-05, 01:13   #7 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13
yazıyı okumadan önce yaklaşık 2 saat önce işlemciyi birazda o/c edeyim dedim.normal olarak 2000 mhz de çalışıyordu(amd3000+) direk olarak 220*10 yaptım voltajı hiç ellemedim böyle bikaçgün sorunsuz çalıştı.sonra bugün biraz da arttırayım dedim 230*10 yaptım ve dank makine açılmıyor.anakrtın pilini çıkarttım default ayarlarda kullanıyorum şimdi

Eğerki daha yeni bi işlemci almaya karar verirsem ki ozaman yukardakileri yazanları yapacam
freeman1209 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-05, 01:20   #8 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Abı elıne saglık cok guzel olmus, Şimdi seni yeniden iş başında görmek isteriz biliyorum meşgul bir insansın lakin şöyle birkaç pcmark, sisfot, super pi filan alsak hani kendi overimizle karşılaştırma açısından

Bu arada söyliyecegim komik gelecek biliyorum ama farklı baordlarda aynı şekilde aynı ( diğer donanımlarla ) yapılan testlerde boarduna göre farklı sonuçlar çıkabiliyor o nedenle birde paunları alırsak kendimizinki ile karşılaştırsak

Hani ben 2400 mhzde bıraktım olayı sessizlik yüzünden makinayı akşamları uyurkende açık bırakıyorum o nedenle fazla ses istemiyorum eger degerler çok farklı çıkarsa ozaman fan alacagım extradan
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-05, 02:35   #9 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
İşlemci extra ısınmıyor ama gece download yapıyorsan zaten aç coolnquite ı gitsin alet..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-05, 03:00   #10 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Abı zaten acık konumda yaf sımdı benım anlamadıgım cool teknolejısı zaten ıslemcıyı bosta kaldıgı zamanalrda daga dusuk degerlere ındırıp sogutma saglamıyormu yanı bızım ıcın bulunmaz nımet gıbı bırsey. Şimdi bildigim kadarı ıle konusunca durum su sekılde ben ıslemcımı 2500 mhz yaptım dıyelım ıse ayradıgı zamanalarda bırden yukseltıyor kayıp zaman yanı yukselme zamanı cok dusuk oldugu ıcın sorun olmuyor ama ses oalrak benım ıcın bulunmaz nımetkı ses konusundakı hassasıyetımı sagır sultan bıle duydu

Yanı su cool teknolejısını brıazcık acsak dıyoruz nasıl olur acep ?
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-05, 20:21   #11 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3
asus ta da aynısı işler mi acaba
::ZaFeR:: şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-05, 23:11   #12 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
İşler ama parametrelerin yeri farklı olabilir bir çipset via olmasın onda işleyiş başka çünkü..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-05, 23:32   #13 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
cool and quiet calismak icin overclocksuz islemci ister
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-05, 23:42   #14 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Abı zaten acık konumda yaf sımdı benım anlamadıgım cool teknolejısı zaten ıslemcıyı bosta kaldıgı zamanalrda daga dusuk degerlere ındırıp sogutma saglamıyormu yanı bızım ıcın bulunmaz nımet gıbı bırsey. Şimdi bildigim kadarı ıle konusunca durum su sekılde ben ıslemcımı 2500 mhz yaptım dıyelım ıse ayradıgı zamanalarda bırden yukseltıyor kayıp zaman yanı yukselme zamanı cok dusuk oldugu ıcın sorun olmuyor ama ses oalrak benım ıcın bulunmaz nımetkı ses konusundakı hassasıyetımı sagır sultan bıle duydu

Yanı su cool teknolejısını brıazcık acsak dıyoruz nasıl olur acep ?
bir şey merak ettim, 2500 Mhz i cool and quiet açık iken mi yapıyorsun.

benim denemelerimde bu özellik açık iken oc olayını aşırı derecede kısıtladığı idi. ben de fan gürültüsünden rahatsız oluyorum ama cool and quiet özelliğini disable yapıp onun yerine msı in verdiği core center'dan işlemci fanının hızını 2800 devire düşürdüğümde işlemcide sadece bir iki derecelik bir ısı artışı ile fan sesinden kurtuluyorum.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-05, 23:55   #