Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: SkyWarrior tarafından iletildi. Az OC olsun ama cok ozellik isterim anakarttan diyen MSI alir. (ki DFI nin tek eksigi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-07-05, 00:49   #51 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
Alıntı:
SkyWarrior tarafından iletildi.
Az OC olsun ama cok ozellik isterim anakarttan diyen MSI alir.
(ki DFI nin tek eksigi SB Live 24 bit ama Testler DFI deki Onboard modulun de gayet basarili oldugunu gosteriyor diger anakartlardaki gibi olmadigini gosteriyor hassas kulaklari olmayanlari cok da rahatsiz etmez.)

Islemcimin potansiyelini iyi kullanayim, elimde Twinmos veya herhangi bir marka BH5, TCCD bellek var Ramlara da yuklenecem diyen varsa MSI ile havasini alir. Bu kadar basit.
1800'den 2650 ye oc olayına sen Az oc diyorsan ben ne yapabilirimki. Bariz ortada olan çok iyi bir OC kapasitesine Az OC diyorsun ya sadece gülüyorum buna

150 MHz daha fazla elde etmişsin iyi güzel, tebrik ediyorum. benim kesinlikle 150 MHz işlemci kapasitesine daha ihtiyacım var diyen varsa buyursun DFI alsın. ama böyle bir ihtiyacı kimsenin olmadığını herkes iyi biliyor. bundan sonrası dediğim gibi sen ne kadar inkar etsende takıntı oluyor. Herkesin bazı takıntıları vardır. illada olsun diye.

bende artık yavaş yavaş DFI almaya meraklıyım ama OC arzumu doyurmak için olur herhalde. ama elimdeki Diamond'ı satmam. işte bendeki de OC takıntısı.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 00:50   #52 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: Dallas, TX
Demek istedigim noktayi anlamamissiniz bundan sonrasinda tartissak da anlamamaya devam edeceksiniz.

Elinize 1.55 ile 2500 MHZ dahi yapamayan 2650 icin 1.6 volta ihtiyac duyan bir islemci gecseydi ayni sozleri soyleyebilecekmiydiniz peki. Oyle size gulerim demekle olmuyor bu isler. Elindeki islemci ortalama bir CPU. Ya fellik fellik kod ararsin yada islemciye 1.55 den yukari verebilen bir anakart alirsin kodu cok da dert etmezsin. (Arkadasimda var 2600 mhz icin 1.6 vermek zorunda MSI ile bunu yapamiyor. )

Ayrica bellek olayina gelelim. Piyasada insanlar 1A4T veya AA4T kodlu twinmoslar bulabilmekte. Bu modullere 3.2 volt verildiginde inanilmaz guzel OC oluyorlar. MSI ile bu derece ucuz ve bir o kadar performansli modullere nasil uygun davranirsiniz.

Bunlari hala anlamamakta israrciysaniz bisi diyemeyecegim. Sohbet ortada. Herkes goruyor.
SkyWarrior çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 00:54   #53 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Alıntı:
SkyWarrior tarafından iletildi.
Demek istedigim noktayi anlamamissiniz bundan sonrasinda tartissak da anlamamaya devam edeceksiniz. Size MSI ile basarilar.
kardeş iyi gidiyordu. tartışma değil fikir alışverişi diyelim.
birçok şey öğrendim anlattıklarından. teşekkürler.
aliadem çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 00:55   #54 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Mesajimi duzelttim.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 01:03   #55 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
benim anlamadığım nokta Diamond'ı oc bakımından sıradan bir anakart gibi değerlendirmen. kesinlikle böyle bir anakart değil. hatta şöyle birşey var benim elimdeki venice işlemciyi denediğim başka anakartlarda 2650'ye getiremedim. 2300 civarı takıldı. (asus, Msı platinum, gibi) ama ikisi iyi bir ikili oluşturuyor.
yani 2650 olayını sadece işlemciye yüklemek yanlış. tamam venice de mükemmel bir oc kapasitesi var. ama bunu ortaya serecek bir platformda gerekiyor. bu platformlardan en iyisi DFI. Diamond ise yine en iyilerinden.

ikimizde sanırım şu konuda hemfikiriz Diamond OC bakımından iyi bir anakart ama DFI daha iyi bir anakart.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 01:06   #56 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Aklıma gelmişken diğer arkadaşlara bir hatırlatma yapmak istiyorum, oc ayarları ile işletim sistemini kurarsan, birçok sorundan uzak kalıyorsun, özelliklede işletim sistemini boot ile ilgili. sistemin en uygun ayarları belirlendikten sonra bence xp tekrar kurulmalı
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 01:10   #57 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Diamond ile SLI Platinum arasinda ve hatta Neo4 Platinum arasinda OC kapasitesi olarak fark yok. Hepsi ayni. Elimden hepsi gecti turlu turlu bioslar ile denedim.

MSI da 2400 MHZ yi gecemeyen islemcim asus da da 2400 mhz ye takildi cunku onda da 1.55 den yukari veremedim islemciye.

Benim gorusum genel olarak MS-71XX serisi anakartlar islemcinin sansli olup olmamasina gore vasat veya ortalamanin biraz uzerinde OC kapasitesine sahipler. (Tamamen islemcinin sansina bagli lutfen bu kisma dikkat!!) Belleklere yapilacak OC konusunda ise vasatlar cunku sizi Hynix gibi CL3 veya 2.5 luk belleklere mahkum ediyor yuksek FSB lerde 2.8 den daha fazla voltaj veremedigi icin.

Bu soylediklerim Asus A8N serisi icin de aynen gecerli

DFI ise islemciye sorunsuz 2.1 volta kadar verebilmekte.(Dikkat edin verin demiyorum ama size ozgurluk sagliyor islemcinin potansiyeli daha rahat kullanilabilir). Bellek kullaniminda ise size anormal bir ozgurluk veriyor. 4.1 volta kadar verebilmesi OCciler icin buyuk bir avantaj. Sirf bu anakart icin 675 MHZ ye cikan Bellekler uretti OCZ DFI edition diye ve 4.1 voltta garantili. Baska hic bir firma hic bir anakart ureticisi icin bellek uretmedi. DFI OC potansiyeli olarak CPU nun sansli olup olmamasina bagli olmaksizin acik ara en iyi OC olan anakart.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 01:12   #58 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
arkadaslar hem islemci hem de overclock bolumleri modu olarak bu konu hakkinda bir kac fikrimi soyleyeyim isterseniz.Bildiginiz gibi islemci overclockunda gerilim onemli bir faktordur.Bu yuzden fazla gerilim verebilen ve buna uygun regulatorler kullanan anakartlar her zaman tecih sebebi olmustur.Sozgelimi epox 8rda,abit nf-7,abit ic7,abit be-6 gibi.Buradaki anakartlarin msi marka olaninda 1.550 voltdan fazla iletememk gibi bir sorun var belki bu sorun giderilse gercek overclock potansiyelini gorebilirdik ama bu durumda overclock icin daha uygun olan taraf dfi.Ama overclock cok onemli bir tercih sebebi degilse msi da alinabilir tabi.Ama yinede kullanilan malzeme kalitesi acisndan dfi daha iyi oldugu gercegi degismiyor.
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 01:17   #59 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
1.55 den yukari verebilmesini saglamak icin cikmadik Modlu bios kalmadi ancak sorun MSI da anakart uzerindeki regulatorler buna izin vermiyor. Modlu bioslarin da nerdeyse tamamini denedim anakartimda 1.75 gozukurken biosta windows ortaminda yine 1.55 idi durum.

Bu durumda sonuc belli.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 02:22   #60 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Ya beyler ben aldım ıslemcıyı lakın alet oakdar yavas calısıyorkı aklınız almaz over fılan hıkaye 225mhz ye ayarladım benım venıceyı lakın yok yok alet bır gram ılerı gıtmıyor 2.66 ıntelden yavas cıkıyor hatta 1.7 celeron cıvarında fılan cıkıyor ht denen meretıde 4 yaptım aam bır gıram yukarı cıkmıyor acep sorun nerdendır
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 06:43   #61 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Anakart nedir. Ramlar nedir. cool & quiet acik mi ?

Tonla soru var sana sorulabilecek.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 12:55   #62 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Anakart: epox 9nda3i cpu: amd athalon venıce 64 bıt 3000+ ramler: twınmos dual ddr 400 cool Quiet : kapalı zaten carpanı acınca alet kapnıyor kendılıgınden ht: bunuda bır yada dort yapmama arasında degısen tek sey sayının kendısı en fazla bes gozukuyor

Aslında sorun yoktu bırden bıre oldu makınayı 230 mhz cıkarttım ramlerı sabıt tutarak ardından bu sorun boy gosterdı durdul yere makınaa calısıyor bu mhzde +0.2v eklı su an ramler ve dıger donanımalrda herhangı bır arttırım yapmadım ama alet kafayı yedı normal bır p4 2.4 den daha yavas ram okuması cıkıyor ha bu arada ht ıcın degsımıyor demıstım lakın 4 yapınca celeronden yavas cıkıyor
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 12:58   #63 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Bu arada everst fılan benım ramlerı nedense 3700 dıye goruyor am abunalr normal 3200 yaf sanırım bunu dual oldukalrı ıcın yazıyor
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 16:00   #64 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
hani ramleri sabit tuttum diyorsun ya, ondan sonra ramleri everestin 3700 gördüğünden bahsetmişsin. acaba ramler sabit değilmi diye şüphelendim de ondan sordum.
ramleri düşük bir hıza çekip (133) sonra FSB ye yüklensen olmuyormu. ama ramler FSB ye bağlı olarak artan bir şekilde denemiştim ben. yani ramleri 133 de sabit tutmadım. FSB arttıkça onlarda arttı.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 16:05   #65 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Mesela Diamond Anakart ve Venice işlemci için kullandığım ayarlar.

HT 3
FSB 295
DDR Ramler 133 de
FSB Çarpanı 9
işlemci voltajı maksimum
RAM voltajı Maksimum
Chipset voltajı Maksimum

buradaki RAM frekansı toplamda 95 MHz artmıyor. 50-55 MHz artıyor. buda ramleri 186 Mhz felan yapıyor normal kullanımda. yada RAMlere başlangıçta daha yüksek bir değerde verilebilir.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver