Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Eski AMD ciler ukalalığımızı bağışlasın ; "O kendini bilir " Forum sayfalarında sıkça karşılaşmaya başladığımız bir olay var oda nforce ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-05-05, 01:13   #1 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2
Soket 939 Over/Clock Detay...

Eski AMD ciler ukalalığımızı bağışlasın ; "O kendini bilir "

Forum sayfalarında sıkça karşılaşmaya başladığımız bir olay var oda nforce 3 ve 4 boardlarda bir over/clock sıkıntısı herkez bir şeyden mustarip acar modunuz olarak ben nacizane bir kaç deneyimimi aktarayım.

1-Eğer winchester ve nforce3-4 ultra bir board alıcam over/clock ta yapıcam derseniz kanımca en uygun bileşen.
10x çarpanı ile bir 3200+ winchester ikiz paket bir ddr500 rem ve MSI yada Asus yada Foxconn yada Abit yada çıldırmış bios olanaklarıyla Epox bir board
seçmeniz..
Neden bunlar derseniz 250fsb de 4x HT frekansı ve senkronize rem hızı ile en stabil Fx54 elde etmenin yolu bu(Fx54 ü ben uydurdum 55 2600mhz 53de 2400 mhz ya o bakımdan ) böylelikle elinizi kolunuzu sallaya sallaya 350-500dolarlık işlemcinizin tadını çıkarabilirsiniz fazlası için biraz ondan biraz bundan kısmak gerekiyor ben optimum bu bileşenler derim...

2-MSI K8N Neo2 aldık oc yapamıyom ne olcek şimdi...Bu sorunun cevabı basit
AGP yi 67mhz e alıyoruz sormayın sebebini bende bilmiyorum..Artı biostan
raid set-up olayına girip Sata3-4 portları serbest bırakıp HDD mizi Sata 3 veya 4 e takıyoruz aksi durumda doğru ayarlayamıyan arkadaşlar Diski gösteremiyecekler sisteme...
DDR 400 kullanıyorsanız unutmayın artık elinizde tek köprülü bir sistem var bellek kontrolcünüzde entegre bu durumda ddr rem hızını 200 yapayım mı abi şıkkına sakın güvenmeyin bellek bölenleri sistem fsb sine bağlı tırmanacak bu durumda 260fsb de çalışacak işlemciniz bellekleriniz 520mhz olamıyacağından
uslu uslu oturacaktır.. 200fsb de 400mhz olan belleklerinizi 250fsb de sisteminize 333mhz olarak tanımlarsanız elde edeceğiniz bellek hızı 416mhz olacaktır bu makul bir değer daha yukarı fsb ye çıkanlar 266mhz e düşebilir..
Bellek zamanlamalarında adım adım deneme yoluyla en stabil en agresif değere
ulaşabilirsiniz 2-2-2-5-1t en lezzetlisi ama her bellek yemiyor malesef şunu unutmayın 1T değeri çok çok önemli 2T ye düştüğünüzde ciddi performans kaybı getiriyor önce latencyleri düşürün 1T yi sağlamaya çalışın..
HT olayı:HT yi bire düştüm deli o/c yaptım yalnış HT de makul değer 1000 standart olarak 5x200 geliyor 250fsb de X4 - 300 fsb de X3 unutmayın 1000değeri aşılınca sistem çöküyor en optimumu doğru oranla 1000e yaklaşmak
260 yapıp 3x HT kullanacağınıza 250 yapıp 4X HT kullanın kapiş..

Şimdilik bu kadar sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım nacizane..
Görüşmek üzere..
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 10:07   #2 (permalink)
elektron
Cool Member

elektron Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.04
Nereden: ANTALYA
ya abicim nerelerdeydin sen hic gorunmuyordun. benim sistemde (imzam) pc acikken abitin o/c guru yazilimiyla fsb yi arttiriyorum pc normal calisiyor, fakat ayni degerlerle(yaptigim o/c li degerle) pcyi yeniden baslat diyorum pc acilmiyor. bu olay 2ghz i gecince basliyor, acep nedendir?
Paralıyorum!
ALLAH ismi varken lügat ne demek
Karalıyorum!
Kapımı,buyursun diye o melek
Aralıyorum! !
elektron çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 11:34   #3 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Alıntı:
PROTON tarafından iletildi.
Eski AMD ciler ukalalığımızı bağışlasın ; "O kendini bilir "

Forum sayfalarında sıkça karşılaşmaya başladığımız bir olay var oda nforce 3 ve 4 boardlarda bir over/clock sıkıntısı herkez bir şeyden mustarip acar modunuz olarak ben nacizane bir kaç deneyimimi aktarayım.

1-Eğer winchester ve nforce3-4 ultra bir board alıcam over/clock ta yapıcam derseniz kanımca en uygun bileşen.
10x çarpanı ile bir 3200+ winchester ikiz paket bir ddr500 rem ve MSI yada Asus yada Foxconn yada Abit yada çıldırmış bios olanaklarıyla Epox bir board
seçmeniz..
Neden bunlar derseniz 250fsb de 4x HT frekansı ve senkronize rem hızı ile en stabil Fx54 elde etmenin yolu bu(Fx54 ü ben uydurdum 55 2600mhz 53de 2400 mhz ya o bakımdan ) böylelikle elinizi kolunuzu sallaya sallaya 350-500dolarlık işlemcinizin tadını çıkarabilirsiniz fazlası için biraz ondan biraz bundan kısmak gerekiyor ben optimum bu bileşenler derim...

2-MSI K8N Neo2 aldık oc yapamıyom ne olcek şimdi...Bu sorunun cevabı basit
AGP yi 67mhz e alıyoruz sormayın sebebini bende bilmiyorum..Artı biostan
raid set-up olayına girip Sata3-4 portları serbest bırakıp HDD mizi Sata 3 veya 4 e takıyoruz aksi durumda doğru ayarlayamıyan arkadaşlar Diski gösteremiyecekler sisteme...
DDR 400 kullanıyorsanız unutmayın artık elinizde tek köprülü bir sistem var bellek kontrolcünüzde entegre bu durumda ddr rem hızını 200 yapayım mı abi şıkkına sakın güvenmeyin bellek bölenleri sistem fsb sine bağlı tırmanacak bu durumda 260fsb de çalışacak işlemciniz bellekleriniz 520mhz olamıyacağından
uslu uslu oturacaktır.. 200fsb de 400mhz olan belleklerinizi 250fsb de sisteminize 333mhz olarak tanımlarsanız elde edeceğiniz bellek hızı 416mhz olacaktır bu makul bir değer daha yukarı fsb ye çıkanlar 266mhz e düşebilir..
Bellek zamanlamalarında adım adım deneme yoluyla en stabil en agresif değere
ulaşabilirsiniz 2-2-2-5-1t en lezzetlisi ama her bellek yemiyor malesef şunu unutmayın 1T değeri çok çok önemli 2T ye düştüğünüzde ciddi performans kaybı getiriyor önce latencyleri düşürün 1T yi sağlamaya çalışın..
HT olayı:HT yi bire düştüm deli o/c yaptım yalnış HT de makul değer 1000 standart olarak 5x200 geliyor 250fsb de X4 - 300 fsb de X3 unutmayın 1000değeri aşılınca sistem çöküyor en optimumu doğru oranla 1000e yaklaşmak
260 yapıp 3x HT kullanacağınıza 250 yapıp 4X HT kullanın kapiş..

Şimdilik bu kadar sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım nacizane..
Görüşmek üzere..

tas yagcak basimiza tas.proton amd overclock rehberi hazirliyoryanlis okudum galiba.
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 13:54   #4 (permalink)
hakankarani
Power Member

hakankarani Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.12.03
ne o tuğcan kıskandın mı?
hakankarani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 15:02   #5 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Bak nasıl anlıyor taşın nereye gittiğini.....Olum senin yüzünden sattık gül gibi prescott u geçildi AMD ye bende sözümde durdum işte...
Soket 754de çarpan 10 mu orgi...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 16:40   #6 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member

Ryan_KyKlopS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
eyvallah arkdaşım ellerine sağlık iyi bir döküman işimize baya bi yarayacak
Eski 16-05-05, 17:58   #7 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
ya güzel olmuşda şimdi ben halaaaa bu HT değerini tam anlamadım, ya bu arkadaş ram ile cpu arasındaki veri yolu büyüklüğünü ayarlıyor sanırım doğrumu???
eğer öyle ise then:
ben imzamdaki o/c li hali ile HT yi hem 3 hem de 4 yapıp benchler aldım. super pi pcmark, photoshopta kendimce yaptığım birşeyler, aida bellek okuma yazma. ama hiçbirşey değişmedi neden??????
yok eğer öyle değilse:
neidr bu

not: çok hoş bir döküman olmuş
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-05, 17:59   #8 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
ha unutmadan bende HT en fazla 4 oluyor
paranoyakX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-05-05, 10:49   #9 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
Bak nasıl anlıyor taşın nereye gittiğini.....Olum senin yüzünden sattık gül gibi prescott u geçildi AMD ye bende sözümde durdum işte...
Soket 754de çarpan 10 mu orgi...

evet carpan 10.Bu arada ht kuzey koprusuyle islemciyi bagliyor birbirine.ram direk cpu ya bagli zaten.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-05-05, 16:18   #10 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Soruna cavabı orgi vermiş işte HT kuzey köprüsü ile işlemci arası veri transferi
bellek kontrolcüsü işlemciye entegre zaten..
Şöylede açıklayalım hani AGP 4x ile 8x olayını bir düşünün dar boğaza düşmeden farkı anlamak mümkün olmuyor kanımca açıkçası bende AMD platformunu 1 aydır kullanıyorum tam açıklamayı orgi yapsın yada tekno..
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-05-05, 20:39   #11 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
ht aslinda her seyi birbirine baglamak icin kullanilabilir aslinda.Ama su an kuzey koprusu ve islemci arasinda coklu opteronlarda islemcileri de bagliyor.dar bir verriyolunda cok hizli calisiyor ve tamamiyla olceklendirileblir yani bundan sonra 5 ten sonra 6 carpanli ve 7 carpanlarini gorurseniz sasirmayin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-05-05, 21:10   #12 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Nvidia, IGP adı verilen Northbridge’den ve MCP adıyla tanımlanan Southbridge’den oluşuyor. İkisi de görev dağılımını klasik yöntemlerle yapmıyor. Bununla birlikte IGP (Integrated Graphics Processor) işlemci, bellek ve grafik bağlantılarından sorumlu. MCP ise çevre bileşenleriyle ilgili sorunlara çözüm üretiyor. Çipler AMD’nin Hyper Transport teknolojisi kullanılarak birbirine bağlanmış. Veriler her iki yöndeki bağlantılarla iki ayrı kanaldan aktarılıyor. Bu yöntem, anakart tasarımını ucuzlaştırıyor ve geçerli protokol her iki yönde de saniyede 400 MByte'a kadar transfer hızlarını mümkün kılıyor. Bus hızı olan 200 MHz'i soket 754'de 4x ile, soket 939'da ise 5x ile çarparak soket 754 platformunda 800 Mhz'lik ve soket 939'da 1000 MHz'lik bir arabirim hızına ulaşılıyor, değişken bir arabirim olan HT her iki yönde haberleşerek 6.4 gb/s'lik bir veri aktarım hızına ulaşabiliyor. Yeni teknolojilerde ve chipsetlerde bu değerler ve hızlar artıyor sürekli.

Intel'deki HT (Hyper Threading) ise; sanal (Logical) işlemci yaratarak, bunu destekleyen uygulamalarda çift işlemci desteği sağlama ve farklı işlemleri farklı sanal işlemcilerde yaparak performans arttırmaya yöneliktir.

AMD'deki HT ile Intel'deki HT tamamen birbirinden farklı şeylerdir. AMD bir pazarlama taktiği olarak benzer bir isim kullandı ve Intel karşısında durumları eşitlemeye çalıştı. (biraz kandırmaca gibi yani ) Ama dediğim gibi ikiside çok farklı konular.
Eski 18-05-05, 01:22   #13 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Yav sevgili kardeşlerim mühendislik fakültesi anfisinde ders verir gibin konu anlatıyorsunuz ya allah mustahakınızı versin emi..Yeni başlıyan bir adam anladı şimdi olayı ulen yarısını ben anlamadım zaten
Ps:
Sözüm meclisten dışarı alınmayın ha! hani bazı forumlarda varya adamlar sorulara dolanıp dolanıp cevap buluyor kes yapıştır ile ;sonrada çok bilen adam durumlarına kasılıyor ya millet bizide öyle sanacak...Bizim bir üye var öyle adam bizim forumda soru soruyor cevabı kaptımı başka foruma yapıştırıyor
adam taşıma suyla ilah olmuş başka alemde ....Neyse adını vermeyim şimdi maraza çıkmasın ...

En son PROTON tarafından düzenlendi: 18-05-05 saat 01:27
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-05, 02:55   #14 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
Yav sevgili kardeşlerim mühendislik fakültesi anfisinde ders verir gibin konu anlatıyorsunuz ya allah mustahakınızı versin emi..Yeni başlıyan bir adam anladı şimdi olayı ulen yarısını ben anlamadım zaten
Ps:
Sözüm meclisten dışarı alınmayın ha! hani bazı forumlarda varya adamlar sorulara dolanıp dolanıp cevap buluyor kes yapıştır ile ;sonrada çok bilen adam durumlarına kasılıyor ya millet bizide öyle sanacak...Bizim bir üye var öyle adam bizim forumda soru soruyor cevabı kaptımı başka foruma yapıştırıyor
adam taşıma suyla ilah olmuş başka alemde ....Neyse adını vermeyim şimdi maraza çıkmasın ...
Okuyorsa ses çıkarma @proton kimseye ilham gelecek hal yok, elbette biryerlerden öğrenecek. Türkiye'nin hali ortada, çok okuyan bir millet sayılmayız, yine en sonuncu olduğumuz kısımlardan biri ve gelişme/ilerleme konusunda ayak bağımızdır. yinede biryerlerden okuyup başka yerlerde satanlar varsa ne ala, onlara razıyız, inşallah sayıları hızla artar. aslında daha kötü olan, birde işkembeden uyduranlar var, allah bizi onlardan korusun
TeknO çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!