Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > HM > Önemli Konular! »

Soket 939 Over/Clock Detay...

Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Soket 939 Over/Clock Detay... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Yok yok benım sorun hallolmadı nedenı basıt board baord ve uyumsuz akrtlar ulen neguzel 16 den 32 ye gecısdekı sorunları ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-07-05, 19:54   #76 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Yok yok benım sorun hallolmadı nedenı basıt board baord ve uyumsuz akrtlar ulen neguzel 16 den 32 ye gecısdekı sorunları yasamıyacagız dıye sevınıyordum olmuyor abıcım bu pcı kartlar bu meretlere haberlesme unıtelerıın hepsı sorun cıkartıyor bu meretlerde ustadlarım benım modem zaten odurdu makınayı wıfı kartta calısmıyor sanırım baordu degıstırecegım lakın bana ırq destegı olan brı baord lazım bu salak alet bu nednele dogru calısmıyor acep MSI IN BU NEO IKISINI PLITANYUM VERSIYONUNU KULLANAN VARMI YAF yanı avrsa bıosunda pcı kartlar ıcın ırq yerı varmı brı soylerlerse sevınecegım
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 21:17   #77 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Evet beyler overın sonu bu merete pcı kart taktımı olay bıtıyor ve kesınlıkle over ıslemı olmuyor makınada sureklı restart cekıyor normalde cok ıyı brı maınbaord saglam ve stabıl ( pcı olayını symazsanız tabıkı ) neyse sanırım yarınmsı fıaln alacagım
e-diablo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-05, 21:21   #78 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: Dallas, TX
MSI alacagim derken K8N Nforce4 serisi anakartlardan mi alacaksin.

Eger OC olarak elindeki Neo2 den daha iyi bisi istersen MSI in 71XX serisinden uzak dur. Nitekim MSI in Nforce4 boardlari Nforce 3 ultradan OC olarak daha zayiflar. Neo2 islemciye daha iyi voltaj verebiliyor.

DFI lanparty NF4 Ultra al daha iyi edersin.

Nforce3 de kalmak istersen Epox un 9NDA3+ gibi bir modelini tavsiye edecegim. Piyasadaki en iyi Nforce 3 ultralardan biridir.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 00:53   #79 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Ya elımdekı board zaten nfroce3 250 epox ve pcı karlatda sorun aysıyorum aslında baordla ılıglı sorunlarım bıttı sıra geldı ramlere sanırım tekrar kıngıston 3.0 lara donecegım twınmoslar en basından berı ıyı degıllerdı zaten
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 01:28   #80 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Tum sorunlarımı sonunda cozdum makına stabıl brı sekıdle testlerın altıdnan kalkabılıyor hersey dogru calısıyor lakın sorun su baord ramlerı ve cpuyu asenkron calıstıramıyor yanı ramlerı 166mhz ye ceksem bıle over sonucunda 333 degıl 412 mhz oluyorkı bu zaten benım ramlerın ozellıklede dual oldukalrı ıcın son lımıtı su an ıcın makına

ht 3x
ramler 166 ( realde 412 )
fsb 254 ( %27 over )
bellek yolu ( 207 mecburen artıyor bu olaya gıcık oldum )

Neyse ısın gercegıne gecelım cpu cok stabıl ama ramlerın oakdar stabıl oldguuna ınanmıyorum pcmark 2004 degerlerıne gelınce

pc mark amcamın bana verdıgı skor ( ekrankartı harıc onu salı gunu verecegım hheh )

pc mark : 3879
cpu : 4318
momry : 4694
hdd : 5868 ( segate sata raıd raıd 0 2*80 ) bu meretlerın sata hızları gercekten mukemmel
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 01:33   #81 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
bu arada yarın bu kartı almaya karar verdım sanırım en ıyısı bu sekılde olacak yenı teknolejıye gecmenın zamnaı geldı hazır yenı ekran kartıda alcakken

http://www.epoxtr.com/anakart/ep-9npa+_ultra.asp#
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 10:20   #82 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
pcmark sonuçların (cpu ve ram) biraz düşük gibi???
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 11:00   #83 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
E dusuk olur cunku hızını hesap edersen 2300 sınırına takıldıgımı gorursun anlıyacagın ramler canaımı okudu, ama soylede dusunmek lazım bu en stabıl halı yanı brıazdhaa cıkabılırım ama erekduymuyorum e tabı brıde ramlere ek voltaj veremıyırum o yuzden ama bugun yenı baordum bır gelsın bakalım sonuc ne olucek
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 16:18   #84 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
ht 3x
ramler 166 ( realde 412 )
fsb 254 ( %27 over )
bellek yolu ( 207 mecburen artıyor bu olaya gıcık oldum )
fsb yi 133 yapıp ondan sonra FSB artışına gittiğinde işe yaramadımı.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 21:17   #85 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Malesef ramlerım ılk bastan berı 133 mhz de calısmyı reddedıyor anlıyacagınız sorun kesınlıkle ramlerden su an yenı baord aldımzaten nforce 4 ultra epox aldım 9npa+ ultra dıs gorunusu cok ıyı kartın sata ıkı desteklı olması ayrı bır ozellık.
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 21:51   #86 (permalink)
SkyWarrior
Silver Member

SkyWarrior Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: Dallas, TX
Tum Nforce 4 lerde SATAII dolayisi ile bir + degil Epoxdaki.
SkyWarrior çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 22:38   #87 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Malesef ramlerım ılk bastan berı 133 mhz de calısmyı reddedıyor anlıyacagınız sorun kesınlıkle ramlerden su an yenı baord aldımzaten nforce 4 ultra epox aldım 9npa+ ultra dıs gorunusu cok ıyı kartın sata ıkı desteklı olması ayrı bır ozellık.
biraz tuhaf geldi bana açıkcası bendeki ramlerde twinmos ama 133 de çalışıyorlar. (yani fsb artışına göre belli bir oranda 133 lerin üzerine ekleniyor) ramlerde değilde anakartın uygun olmaması gibi bir durum sözkonusu gibi geldi bana.

peki yeni ankartında ramleri 133 ayarlayıp o şekilde oc olayına giremiyormusun.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 23:35   #88 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Gıremıyorum cunku ekran kartım yok ve cersamba gunu gelıyor malesef muhtemelen yarın bır pcı s3 vırge fıaln bulup o sekılde denıyecegım
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-05, 23:37   #89 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
SkyWarrior tarafından iletildi.
Tum Nforce 4 lerde SATAII dolayisi ile bir + degil Epoxdaki.
Eh brı oncekıne bır + ozellık dıyebılırız tabı 4 adet olması daha brı artı ozellık tama belkı bunların hepsını nforce4 yapıyor lakın admlar ne desteklıyorsa bordun uzerıne takmıslar
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-05, 00:24   #90 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Ya benım merak ettgıım proton abı senın ıs ne oldu sonuc ne ya attın oryaa brı olay gaza getırdın kendın yoksa ortada
e-diablo çevrim dışı  
Digg this Post!